Direktlänk till inlägg 26 december 2017

Det går inte och jämföra vad Karl-Oskar lyckades med i Amerika på 1800 talet med dagens integrationsproblem i Sverige.

Av tommy norum - 26 december 2017 14:06



Bildresultat för integration

Integration en bristvara i svensk politik under många år. 



Hur skall man komma fram till en lyckad integrationspolitik när man börjar i

fel ända utan att ställa krav ?

 

Kom hit och vi försörjer er och era familjer till döddagar är den allmänna informationen som kablas ut i hela världen. I Sverige behöver man inte arbeta, staten tar han om er den första tiden i Sverige sedan kommer ni ut till kommunerna och där får ni bostäder och barnen får gå i skola . Ni får fri sjukvård fri bostad och ett ekonomiskt underhåll ända till ni får ett arbete. Och får ni inget arbete så går det lika bra för då tar socialen hand om er och era barn resten av livet. Era anhöriga som kommer efter får en pension och en säkrad ålderdom resten av deras liv.


Ni behöver inte ens gå lottlösa om ni inte får uppehållstillstånd och gömmer er. Barnen får fortfarande gå i skolan och ni får hos en del kommuner socialbidrag för en försörjning. Hur man skall få en lyckad integration och anpassning till det Svenska samhället med de förutsättningar som våra politiker bjuder in världens flyktingar till sverige blir ingen lätt uppgift att ta tag i för de som har haft ansvaret för vår flyktingpolitik de senaste 30 åren.  


Med de förutsättningarna som bjuds till de nyanlända när de kommer hit som är så kallade krigsflyktingar men där det visar sig att det är inte ens hälften av de som får uppehåll lever upp till rätt status för att få stanna i Sverige . Många är så kallade ekonomiska flyktingar som på alla sätt försöker bluffa sig in i landet där som t.e.x.de afghanska  flyktingarna så saknar ca 85% identitets handlingar som ett led i en taktik att fördröja andläggningstiderna så de får en chans att stanna.


Vilka drivkrafter har flyktingarna som kommer hit i att integrationen skall lyckas ? De blir försörjda från första till sista dagen om de så inte har lagt en enda krona i skatt för sina förmåner. Vi har haft en mycket dålig integration de sista 3 decennierna utan att våra politiker har reagerat. Det är först nu våra politiker yrvaket börjar inse att man kanske skulle kräva det som förut varit så tabu att börja lära sig vad Svenska värderingar betyder som ett första steg mot en lyckad etablering i samhället, eller språket där det finns invandrare som levat decennier i vårt land utan att fortfarande kunna prata svenska språket eller aldrig kommit ut på arbetsmarknaden. Men försörjer dem det gör staten eller kommunerna utan minsta krav på motprestation.

   

Trots intensiv insatts på etablering så får bara 4% ett riktigt jobb efter den utbildningen. Vi vet att det tar ca 9 år innan en med invandrarbakgrund har ett arbete att gå till. Vi vet också att de som har ett arbete att gå till gömmer sig ett stort mörkertal i vilka är riktiga jobb som man försörjer sig på utan subventioner till arbetsgivarna. Vi vet också att de som har ett deltidsjobb på bara några timmar per vecka inte ingår i arbetslöshetsstatistiken. Siffror som våra politiker på alla sätt försöker dölja för medborgarna så att de inte skall få en rättvis bild av konsekvenserna för de flyktingpolitik som bedrivits av 7 klövern de sista decennierna.


Med den utgångspunkten försöka prata om integration och hur vi skall lyckas med den i framtiden är mer ett önsketänkande från politikerna än en prognos och analys av verkligheten när vi ser facit på det man hittills lyckas åstadkomma på den fronten.  Man kan knappas föra en politik med utgångspunkt från ett önsketänkande.– Om tio år kanske vi säger att det var det bästa som hände Sverige. Vi såg till att människor lärde sig svenska och kom in på arbetsmarknaden. .

Tror någon att det kommer att bli så ? 

 

Skulle våra näringsidkare runt om i Sverige driva sina företag under de premisserna vore det snart slut på näringslivet i Sverige. Men som Tino Sanandaji skriver på sin face bok sida" Många flumliberaler har skapat en kvasireligiös evangelium kring transatlantiska migrationen och ignorerar negativa utfall i andra perioder och länder. Det spelar ingen roll vad svensk data visar, de upprepar bara att det minsann gick bra för Karl-Oskars bondgård 1860"


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards