Direktlänk till inlägg 20 december 2017

Politikerna har kapitulerat när man i stället för åtgärder skapar nya lagar i tron att det löser problemen..

Av tommy norum - 20 december 2017 07:00


Regeringen och hela det politiska etablissemanget verkar stå helt  handfallna inför alla problem man skapat i och med den naiva flyktingpolitikens konsekvenser för samhället.


Image result for lagar och förordningar

Vem tror på allvar mer än våra politiker att man löser problemen med lagstiftning ? De verkar tyvärr inte har något annat vapen att föreslå på olika områden eller låtsas garantier av olika slag när det kärvar till sig för att ge sken av att de är handlingskraftiga.



Den senaste i raden som regeringen presenterar var under fredagen om en ny vårdgaranti. Alla ska få rätt till en medicinsk bedömning inom tre dagar. Men hur skall det kunna gå till när vi vet att vi har personalbrist i stort sett på all högskoleutbildad sjukvårdspersonal i hela Sverige. Tror regeringen att man har något trollspö man vispar omkring så ordnar det sig..


Ylva Johansson (s) arbetsmarknadsminister ryter till mot arbetsförmedlingen när de inte klarar av sin uppgiift att ordna arbete till de nyanlända genom kräva det här måste ni fixa . Det verkar som Ylva Johansson inte lärt sig så mycket mer än om arbetsmarknadens funktionssätt sedan hon gick Marxistisk grundkurs under sin tid som medlem i Kommunistisk ungdom och Vänsterpartiet Kommunisterna och fick till sig liv vanföreställningen att produktivt arbete kan skapas genom politiska påbud.


Sverige har översköljs av vapen som kommer in på olika vägar till sverige och som sedan används i brottslig verksamhet. Det svarar regeringen med att ordna till hårdare straff för innehav av olika vapentyper  i tron att det är lösningen i ett land med i stort sett öppna gränser och en poliskår som går på knäna och inte har en chans att varken utreda eller på annat sätt komma åt insmugglade vapen mer än om man med lite tur råkar snubbla över ett innehav.

.
Regeringen vill införa brottet "oaktsam våldtäkt".i tron att det på något sätt skulle skrämma våldtäkts förövarna att sluta upp att trakassera våra kvinnor. För detta ska män kunna dömas som har haft sex med kvinnor som inte uttryckligen har sagt att de ville ha sex innan samlaget ägde rum. Att vi sedan har en poliskår som lägger ner ca 90% av anmälningarna och de brottslingar som de råkar ta så klarar sig de flesta genom en alldeles för svår bevisbörda för en fällande dom verkar inte på samma sätt beröra våra politiker. Det finns kommunalpolitiker i Malmö som på fullt allvar tror att det är den dåliga bemanningen på fritidsgårdarna som är orsaken till ökningen av våldtäkter i området. 


Men har man inget annat att komma med så får man ta till lagstiftning som ett spel för galleriet . Att  sedan den lavinökningen av våldtäkterna har kommit efter den ökade invandringen och där ca 80% av de som är dömda för sexuellt våld har en invandrarbakgrund det vill man inte höra talas om och framförallt så vill man inte låta BRÅ med officiella siffror bekräfta detta. För det kan då tolkas som rasism att utpeka vissa som brottslingar. Men har man inte en aning om hur man skall komma tillrätta med problemen då tar man till lagstiftning i tron att det kanske löser  problemet.  Att vi redan har en lagstiftning på området verkar inte på något sätt skrämt förövarna till laglydnad.


Efter debatten om hur judar uppfattar sin situation i Sverige efter de stora invandringen av araber de senaste åren så börjar nu regeringen vakna till " äntligen säger nog en del som levat i det samhälle som våra politiker skapat i och med det enda landet i EU som tillåtit en okontrollerad invandring alldeles för länge" . Och som vanligt så tror man sig har lösningen som skall sätta stopp för det som pågått de senaste 70 åren mellan grupper i Mellan Östern , problem som man tagit med sig hit som flykting. Att det är ensidigt en grupp som står för våldet och hoten här får Ylva Johansson delvis skylla på kommunerna som har och ska ha ansvaret för den så kallade samhällsorienteringen .

Regeringen vill nu lägga mer pengar på att kommunernas kommunikatörer så att de står sig väl rustade för sin uppgift.

 

Regeringen vill också se över samhällsorienteringens innehåll och hur normer och värderingar ska få ökat utrymme i det nationella utbildnings materialet. Varför arbetet inte har gjorts tidigare så kommer det som genomsyrar all invandrarpolitik i Sverige ängsligheten i värderingar och normer och även varit lite självcentrerade och inte förstått vilka stora skillnader det finns.


Tänk att det skall ta så lång tid för våra politiker att kunna ta till sig vad den naiva invandringspolitiken satt för spår i det svenska samhället.


Skolan är ett bra exempel på hur våra politiker trevat omkring med olika lösningar där de sista tjugo åren är det inte kunskapen som satts i högsätet utan politiska mål som jämställdhet där alla skall stöpas i samma form. Resultatet har vi sett när skolresultatet bara blir allt sämre efter att länge 'legat i topp så har det sjunkit år efter år inom skolområdet. Alla skall kunna ta ett gymnasium där kraven  och resultatet sjunkit dramatiskt på kunskapsnivån för att kunna räkna hem reformen att alla skulle ta en studentexamen.


Sedan började exprimenterandet där man vägrade att ta till sig grundorsaken . Nya betygskalor, högre löner för lärarna , inga läxor, mer läxor, lärarlösa lektioner, fruktansvärd dålig lärarkompetens hos många lärare, listan kan göras lång hur våra politiker sakta men säker förstört en förut bra skola till att nu  börja  närmar sig bottenskiktet i Europa.


Men att skrika sig hesa för bra löner med en lärarkår som i inträdesproven för lärarhögskolan ligger så lågt att men kan undra hur man överhuvudtaget får ut någon kunskap till eleverna med den kunskapsbakgrunden som en del nyexaminerade lärarna besitter och hur deras kompetens i att lära ut med höjda löner skulle förbättras vore intressant att ta del av. Samtidigt som man då skolan översvärmmas av omotiverade skolelever många gånger med invandrarbakgrund som inte fått en fair chans att lyckas med sin utbildning och som ser gymnasieskolan som ett nödvändigt ont som man måste genomlida för att överhuvudtaget få ett arbete i framtiden. Inte konstigt att lärarana lämnar yrket med den utvecklingen som våra politiker har ansvaret för fått fortgå så länge där det nu saknas 10 tusentals lärare med behörighet.    


Det är bara att konstatera att våra politiker räcker inte riktigt till i sina förtroendeuppdrag varken i rikspolitiken eller kommunalt eller i landstingen visar det sig när vi tar del av facit hur man sköter sig i sina förtroendeuppdrag.


Det skvallrar väl om inte annat kaoset inom som t.ex bostadspolitik, integrationspolitik, skolpolitik, arbetsmarknadspolitik, försvarspolitik, sjukvårdspolitik, vi har ett myndighetskaos där affärer efter affärer dyker upp med jämna mellanrum där man i bland undrar om man överhuvudtaget har klart för sig vilken roll man har i samhället där väl polisen är den myndighet som sämst klarar av de uppgifter man är satta att sköta .och där man nu inte lyckas att rekrytera nya fullt ut till polishögskolan.  Vi har myndigheter där rena anarkin råder som i sjöfartsverket , transportstyrelsen och när t.ex Uppdrag granskning sätter klorna i myndigheterna så visar det sig att det är ingen som kommer undan kritiken där både saknaden av rutiner, uppföljningar och där det till och med uppdagas rena bedrägerierna i sina myndighetsutövning.


Vad har hänt i rekryteringen av våra politiker när de bevisligen är så dåligt samhällsorienterade att de inte upptäcker i tid det som bör åtgärdas i samhället när det börjar gå snett och som det nu  har gjort de senaste 10 åren i allt mer ökande takt utan att våra politiker har haft förmågan att reagera i tid.. Nu först efter minst 30 års invandring till Sverige så går det upp för vår statsminister Stefan Löfven att de kanske inte tagit det där med integration på det allvar det förtjänar. Sent, väldigt sent skall syndarna vakna.  

tn












 

 
 
en som tror

en som tror

21 december 2017 20:10

angående Ylva johansson skyller på arbetsförmedlingen det är väl hennes uppgift att lösa det men hon klarar inte det då är det enkelt skylla på andra det är det våra poliktiker kan det enda dom klarar av det är skamligt mot gamalt folk som har bygt detta samhälle finns ingen politiker som känner avskum en samling idioter

http://url

 
Ingen bild

P.Enning

24 december 2017 22:58

svar till en som tror:Om du har låtit Allra övertala dej att investera i deras fonder så är det väl inte regeringens fel?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards