Direktlänk till inlägg 15 december 2017

45% av alla män tycker att me too kampanjen är överdriven och många kvinnor håller med .. .

Av tommy norum - 15 december 2017 07:23


Lite mer sans vore nog på sin plats i metoo uppropet


Men utgångspunkt från anmälda brott 2016 i kvinnorelaterade brott och med ett mörkertal på ca 100% så kan man väl konstatera det är förhållandevis väldigt få män som håller på med det metoo rörelsen försöker få till är alla mäns har ett ansvar i. Man kanske skulle börja rensa upp i sexträsket hos journalistkåren, teater och kulturetablissemanget så kanske det inte blir så mycket kvar av att gotta sig i vad vanligt folk har för sig på arbetsplatserna eller på fritiden.  


Bildresultat för metoo

Frågan är väl om ca 96% av männen eller över 5 miljoner skall behöva känna ansvar för hur  ca 1.5 % eller ca 75 000 av männen uppträder mot kvinnorna och där betydligt mindre än 1 % 50000 av mänen i Sverige begår någon form av våldtäkt och där de som blir dömda har 80 % någon form av invandrarbakgrund.     


Kan den reaktionen på rubriken bero på att man aldrig själva varit med att utnyttja kvinnor sexuellt eller på andra sätt nervärderat kvinnan som tydligen är vardag i media, kultur, film och teatervärlden. Frågan är väl om inte många kvinnor överreagerar på händelserna som skett i deras liv där våld inte är inblandat. Om nu politiker som Mona Sahlin och vår utrikesminister Margot Wahlström har upplevt att någon försöker tafsa på dem så har man väl för tusan så mycket kurage att man har vett och säga ifrån.

 

Det skulle väl vilken kvinna som helst med lite pondus göra klart olämpligheten av ett sådant beteende. Och om man i den ställningen inte har mod eller kurage att göra klart för vederbörande så kan man undra vad man har i politiken att göra. Att komma flera år efteråt och beklagar sig verkar vara mer ett spel för galleriet.

 

Inom kultur och teatervärlden finns det tydligen gott om rötägg som utnyttjar sin ställning med att lova både roller och andra förmåner och där kvinnorna låter sig luras att gå med på att bli utnyttjade säger väl i de fall där inte våld är med i spelet lika mycket om kvinnorna som om de män som deltar i spelet. I bland kan man undra vilken som lurar vem.

 

Att det förekommer ett sexuellt spel på alla arbetsplatser där det tas och ges om inte så har väl de flesta erfarenhet vad som förekommer på firmafesterna runt om i Sverige.  Att det finns de som vaknar upp med dåligt samvete efter en sådan fest av bägge könen där de kanske varit lite för frikostiga i vilka sexuella signaler man gett i fyllan. Lättfotade både damer och herrar finns det på alla arbetsplatser framförallt tydligen inom media och kulturvärlden där också spriten flödar mer än vanligt med risk att omdömet får sig en knäck.

 

På Twitter, Facebook och Instagram vittnar kvinnliga skådespelare, journalister, artister och det är de kvinnorna som låter mest och  högst i metoo kampanjen som kanske befinner sig just i de branscherna som har svårast att ta till sig sina rättigheter och skyldigheter som kvinna och agera efter det. Så man kan ju fråga sig vilken typ av kvinnor som dras till de brancherna som tydligen inte har förmågan att förstå sina rättigheter som kvinna i samhället och handla därefter.

    

Där finns också de flesta PK fantasterna som gärna vill tala om för andra hur de skall bete sig men som visar sig att där finns de största rötäggen. Att det sedan finns politiker som nu rider på vågen för att ta politiska poäng och vill gärna framstå som feminister utåt men när man skrapar lite på ytan så visar det sig att man har inte aning vad det ordet innebär i praktiken.      


Men att männen som kollektiv skulle känna sig ansvariga för det som nu sker i metoo världen är en aning befängt. Att högst 1 % av männen uppträder som rötägg gentimot kvinnan med sexuella ofredande eller att några promille av männen som ägnar sig åt våldtäkter enskilt eller i grupp och där de flesta dömda har en invandrarbakgrund. Så sluta upp med att skuldläge alla män i Sverige om deras ansvar i hur en liten klick kvinnor känner sig sexuellt trakasserade i samhället av nägra rötägg till män .

 

Det finns en betydligt större anledning till oro  för de våldtäkter som ökat lavinartat efter den stora invandringsvågen där inte ens 10 % klaras upp av polisen utan männen går fria än vad en liten klick kvinnor mest från media, kultur och artistvärlden som känner sig sexuellt ofredade på sina arbetsplatser när männen tar sig friheten att klappa dem i rumpan.  

tn

              

 








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards