Direktlänk till inlägg 10 december 2017

Dags att vakna nu Stefan Löfven. Du har ett land att ta ansvar för.

Av tommy norum - 10 december 2017 11:30

 
Många reagerar starkt efter brandattacken mot synagogan i Göteborg och dödshoten mot judar i Malmö. Statsminister Stefan Löfven (S) säger att förövarna ska ställas till svars och C-ledaren Annie Lööf säger att hon blir förbannad över antisemitismen.

Ingen tvekan längre,  Sverige har problem i att försöka komma tillrätta med följderna av den naiva flyktingpolitik som bedrivits av sjuklövern de senaste 10 åren. 

 

Den senaste i raden är de antisemitiska hatbrotten som blossat upp och som i och med USA:s erkännande av att göra Jerusalem till huvudstad verkligen ger antisemitismen ett ansikte i Sverige. Men här är det inte nynazismen som gör sig hörda utan muslimer som flytt hit och tagit med sig problematiken från konflikt i Mellan Östern till Sverige. Hotet mot judarna har blivit en realitet i Sverige, ett land som säger sig stå upp för allas lika rättigheter, solidaritet mellan folken visar sig i praktiken är lika tomma ord som allt annat våra politiker försöker göra sken av att vi är men i praktiken visar det sig att vi ligger lång i från de önskedrömmarna som våra politiker vill att Sverige skall uppfattas som . 

 

Statsminister Stefan Löfven kritiseras för sin hantering av ökad antisemitism i Sverige.

.

" Vi kommer aldrig någonsin att tolerera hatbrott, intolerans, och antisemitism i vårt land. Här skall man kunna vara säker. oavsett vad man tror på eller om man inte tror på något alls" Det var vår statsministers fagra löfte vid ett besök i Malmö för en tid sedan.

 

  

Nu ser vi vad de orden betydde när det blossar upp oroligheter runt Israel så överförs det direkt på svenskar som har judendomen som sin tro och som bott här i Sverige sedan flera generationer. Och det är inte nynazister som i första hand står för hoten utan muslimska grupper vars länder man flytt i från på grund av konflikter med staten israel.

 

En synagoga i Göteborg angreps med brandfacklor och i Malmö skrålade muslimerna i en demonstration om död åt judarna under helgen. Att sedan Stefan Löfving och Annie Lööf blir upprörda vad som händer i spåren efter deras naiva invandrarpolitik ställer till med är väl något som borde tänkt på tidigare. Att man struntade, som revisionsverket så klart påpekade i en rapport, ordentliga konsekvensanalyser i istället tar man spontana politiska beslut i humanismens namn utan an susning vad som händer sedan. Det senaste beslutet om ensamkommande som regeringen tagit och som Centerpartiet tydligen ställer upp på har heller inga konsekvensbeskrivningar i botten utan här var det tuta och kör så få vi se vad som händer.  

 

Bara att konstatera att Sverige har inte bara ett utan en mängd problem som blossar upp i spåren av den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste 10 åren. Antisemitismen. är bara en i raden av problem, det ökade klassamhället, brottsligheten, utanförskap, bostadsbristen, skolan, arbetsmarknadsproblem med de nyanlända, och en dränering av statskassan som aldrig verkar ta slut i spåren av invandringen.

 

Många svenskar har på grund av den ökade invandringen börjat känna sig otryggare, man vågar inte gå ut på kvällarna och där finns invandrartäta bostadsområden där man inte längre kan upprätthålla en service till medborgarna på grund av hot, rån och förstörelse av ungdomsgäng i de flesta fall med invandrarbakgrund. Det är det samhälle som kommit ut av den flyktingpolitik som sjuklövern stått bakom.  

 

Och upp i allt detta så hör man förnekelsens röst från de politiker som bär ett stort ansvar för utvecklingen. Alla röster som har en annan åsikt än regeringen är antingen rasister, osolidariska eller så har man inte rätt värdegrund vad det nu innebär. Utländska journalister och politiker som besöker vårt land och tar del av problemen avfärdas med att de ljuger och ger en falsk bild av verkligheten. Att sedan som råkar bo i verkligheten har samma bild som de som rapporterar om den,  på det örat vill inte våra politiker lyssna.

 

Vi får väl se om det inte till slut blir verkligheten som gör att medborgarna kommer att röra om i politikergrytan till oigenkännlighet där de förvinner som inte har förmågan att skilja mellan det de vill åstadkomma och vad de åstadkommer

 

tn









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards