Direktlänk till inlägg 5 december 2017

Regeringen fortsätter öka kostnaderna för de ensamkommande framför att satsa på våra fattigpensionärer.

Av tommy norum - 5 december 2017 07:00



 

  

Det är nog många pensionärer som uppfattar det som ett hån när regeringen föredrar att lägga miljarder på ensamkommande utan asylskäl i stället för få upp inkomsten för våra fattigpensionärer eller ta bort den orättvisa skatten för pensionärerna.  



Hur länge skall vi finna oss i att politikerna tvingar på medborgarna att ta emot fler invandrare än man lyckats integrera ?

Hur länge skall vi finna oss i att politikerna vägrar att redovisa kostnaderna för invandringen på ett ärligt sätt ? 

Man vill inte redovisa för de direkta kostnaderna på mångmiljardbelopp utan hänvisar hela tiden till framtida vinster som man på alla möjliga och omöjliga beräkningar den ena mer fantasifullt än den andra försöker räkna hem att det hela är en vinst för landet Sverige. Att man hittills inte lyckas att leva upp till det som är det viktigaste i en invandrarpolitik nämligen en integration värd namnet det har man i det längsta försökt dölja.


 

De som försökt informera om utvecklingen med en ökad kriminalitet, narkotika och ett utanförskap och där religiösa krafter mer och mer sätter sina spår och där inte minst invandrarkvinnorna vägras många gånger ta del av det svenska samhället på samma villkor som de som är födda här.  All sådan information vad som händer ute i samhället har bemötts med att man går de främlingsfientliga ärenden eller högerradikal propaganda. Till och med informationen om invandrarkvinnornas situation i de mansdominerade invandrartäta områdena klassades av vänstern och företrädare för feministerna som invandrafientliga.

 

Den svenska media etablissemanget höll tyst ända till några utländska journalister och Tv bolag och några utländska politiker började undersöka och skriva och tala om saken. Då först började också den svenska media maffian vakna till och sakta men osäkert försöka ta till sig verkligheten som den var och inte rapportera med utgångspunkt som man ville den skulle vara. Den svenska åsiktskorridoren har fått sig en och annan knäpp på näsan i efterdyningarna av de naiva invandrarpolitikens uppvaknande.

  

Vi har nu otaliga bevis på att våra politiker står sig slätt genom politiska beslut skapa en integration värd namnet. Man har i stället drivit in de nyanlända i ett utanförskap som skapat nya klasskillnader, social oro där kriminalitet fått fäste utan att våra myndigheter hittills lyckas stävja detta. Invandrartäta utanförskapsområden ökar runt våra större tätorter där andra krav sätts på medborgarna, krav som många gånger utgår från det samhälle de flytt ifrån. Våra politiker har i grunden ändrat hela samhället med en politik som man inte varit det minsta intresserad av vilka konsekvenser det får för medborgarna, varken de infödda eller de nyinkomna, varken socialt eller vilka kostnader det för med sig.

 

Man har undvikit att föra en debatt om den undanträngningskonsekvens den politiken fört med sig där andra behov i samhället fått stå över. Vi har pensionärerna där framförallt de så kallade fattigpensionärerna behov av en standardökning totalt ignoreras av politikerna i flera år. Man kan ta politiska beslut på miljarder utan den minsta konsekvensutredning där väl det senaste om att de så kallade ensamkommande barnen utan asylskäl skall få stanna där regeringen utan att blinka är beredda att betala både uppehälle, bostad och utbildning utan en enda utredning i botten vilka framtida kostnader det får för samhället. Men man struntar totalt i de fattigpensionärer trots att de arbetat hela sitt liv i samhället, betalat skatt då skall helt plötsligt en sådan reform betalas och utredas samtidigt som man utan utredning tar hit flyktinganhöriga som får pension, fri läkarvård, fri tandvård, bostadsbidrag utan ha betalat en enda krona i skatt.

Att sedan det parti som låtsas stå på de svagas sida nämligen det statsbärande socialdemokraterna  låtit pensionärerna i det land med världens högsta skatter ha högre skatt än löntagarna så lång tid efter Alliansens genomförande av det orättvisa i skatteuttaget är väl ett kvitto på hur den nuvarande regeringen prioriterar var våra skatter skall hamna.   

Våra politiker har skapat en situation där man till skillnad för övriga europiska länder som mer inriktade sig på att försöka stoppa inflödet så gjorde de svenska politikerna tvärt om. Man bjöd in alla flyktingar med öppna våra hjärtan ,sverige alltid skall ha öppna gränser. Nu ser vi resultatet av den politiken där över 35 000 ensamkommande  2015  tog inbjudan på allvar. Sverige är det land som tagit emot mest ensamkommande barn av alla inom EU.

Nu står vi där med ett stort antal ensamkommande som inte ens har ett asylskäl i botten att falla tillbaka på utan där regeringen har hittat på andra skäl för att de skall få vistas i landet. Att bara mottagningskostnaden har beräknats till 1.2 miljoner per barn och år verkade inte bekymra regeringen att fortsätta satsa på de ensamkommande.

Kostnaderna för invandringen och dess konsekvenser verkar inte bekymra våra politiker överhuvudtaget men däremot på kostnader som gäller inhemska samhällsmedborgare som varit med och byggd upp det här landet. Det senaste exemplet är Assistentnerdragningen och fortfarande så låtsas man inte om att vi har 250 000 fattigpensionärer i det här landet eller att sjuka drivs till att arbeta vilken de kan eller inte. Då helt plötsligt sätts det krav på de infödda medborgarna som kanske många gånger inte är berättigade.

 

Men om en ensamkommande ljuger om sin ålder och därigenom har åskammat samhället miljoner i extra kostnader det premieras i att de får stanna kvar även om de inte har ett asylskäl. Kanske inte så konstigt att det finns de som röstar på partier som inte har något ansvar för det vi nu upplever där de  hela tiden protesterat för den förda politiken vars konsekvenser vi nu ser runt om i Sverige.


tn






 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

6 december 2017 08:23

Varför skulle ensamkommande ge vinster i framtiden?

Hur kan det komma sig att dessa analfabeter som inte ens kan språket skulle ge mera vinst än svenska barn som får svenska språket automatiskt?

Hade regeringen givit svenska mammor hälften av de där 1,2 miljonerna per år i barnbidrag per barn skulle flerdubbelt barn produceras inom Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards