Alla inlägg under november 2017

Av tommy norum - 13 november 2017 07:00

 Aftonbladet och Svenska Dagbladet som på sin ledarsida rapporterar vad som nu sker i samhället i spåren efter den invandringspolitik som bedrivit av våra naiva politiker. . 


 Bildresultat för sexuellt ofredande i skolorna

Sexuellt ofredande i våra skolor ökar där nu pojkar också blir antastade


 

Klarar man inte av att komma in i det svenska samhället på ett normalt sätt så tar man till härskarteknik där brottslig verksamhet, hot och sexuellt ofredande blir en del av verktygen för arr visa sin styrka och att skrämmas.  Tyvärr så verkar taktiken gå hem när vi ser att de ansvariga på många av våra skolor inte klarar av den situation som nu uppdagas med sexuellt ofredande i skolmiljön.   

 

Vad har hänt med den svenska skolan när det kan förekomma att killar blir våldtagna?  Har aldrig hört talas om att det överhuvudtaget förekommit i Sverige förrän efter den stora invandringen de senaste åren

 

Flickor som blir omringade av killar som försöker få henne att suga på en av killarnas snopp är väl också ett fenomen som är nytt för Sverige. När tjejerna får skrivet hora på sitt skåp var väl heller inte så vanligt. Detta händer på många av våra skolor runt om i Sverige nu. Sedan 2015 så har det anmälts 261 fall av sexuella trakasserier till Diskrimineringsombudsmannen och som anses bara vara toppen på ett isberg. Det mest oroandet borde vara att buset har även tagit över på många skolor där de ansvariga allt för sällan tar itu med problemen. Det är tydligt att de ansvariga är lika dåliga att stävja sexuella ofredande på skolorna som de ansvariga är på våra mediekoncerner, teatrar mm med den skillnaden att i skolorna är det barn som blir lidande och otryggheten att få vistas i sin arbetsmiljö.

   

De ansvariga är på många skolor rädda för eleverna och deras föräldrar. Elever får kränka och bete sig som svin men ingen vågar ingripa. Lärare och rektorer låter sig skrämmas och hotas av elever som kommit hit ensamma eller i familjer som tar sig rätten att bete sig våldsamt i skolan. Det händer att gängmedlemmar hotar lärare med sin familj eller det gäng de tillhör . Då borde väl måttet vara rågat och  våra politiker börjar reagera på allvar och inte fortsätta sopa problemenen under mattan för att i någon mån dölja de negativa konsekvenserna av den naiva flyktingpolitik eller den obefintliga integrationspolitik de har haft ansvaret för.

Att det nu förekommer ett nytt fenomen i härskartekniken inom det sexuella våldet är att nu drabbas också pojkar i större utsträckning i anmälningarna. Anmälningar som för det mesta hamnar i byrålådan hos utredarna på grund av resursbrist. Att sedan polisen skriver i de uppmärksammade övergreppen i badhusmiljön så är 80% av anmälningarna uppgiven eller faställd utländsk härkomst där asylsökande pojkar var en stor grupp. Här räcker nog inga nya miljarder till skolan med höjda lärarlöner för att få ordning på skolorna utan här gäller det att i första hand rensa bort avskummen från skolorna och att rektorerna och ansvarig personal slutar gömma sig bakom skrivborden och i stället börjar agera om inte hela samhället till slut skall tas över av buset där de bestämmer ordningen och vilken värdegrund som skall gälla i fortsättningen.

Bara att konstatera att konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken håller på att sparka tillbaka oss till 1800 talet både i värderingar, kvinnosyn, solidaritet och allas lika värde om inte politikerna en gång för alla börjar agera på riktigt inte bara med ord utan också med handling. Utanförskapsområdena sprider sig som en löpeld runt om i Sverige och så har skett under flera år medan våra politiker mer verkar  intressera sig för hur många fler invandrare vi skall ta emot än att försöka ta itu med de negativa konsekvenserna av deras politik.

Att någon politiker i den här situationen ens vågar knysta om att vi skall ta emot fler  invandrare innan vi klarar av att integrera de vi redan har är för mig en gåta Det om något borde få politiska konsekvenser inför nästa val om man inte är beredd att helt förändra livsvillkoren att leva och bo i det här landet.     

  

tn

 











Av tommy norum - 11 november 2017 12:22

 

Delar av det här gänget har i stort sett oavbrutet i över 40 år träffats runt ett frukostbord. I början under sina verksamma jobbarår dagligen under vardagarna. Numera som pensionärer inskränker sig mötena till 2 dagar i veckan Det började på Domus restaurangen på 1970 talet där småföretagare, kommunala tjänstemän och en del politiker hade för vana att kl. 09.00 samlas runt frukostbordet i restaurangen. Här blev det många problem som löstes runt bordet i samförstånd utan byråkrati krångel mellan tjänstemännen och småföretagarna. Själv kom jag in i gänget 1978 och har sedan dess regelbundet besökt frukostmötena.  Vi började på Domusrestaurangen fram till någon gång på 1980 talet som därefter blev Ullas Bar i Prisa huset. När sedan Ulla slutade och flyttade verksamheten via sin dotter till Seem så blev vi trogna där tills restaurangen lade ner. Några förflyttningar via Nygård, Gamla HJ:s så verkar det som vi nu har hittat rätt plats på restaurang Nygård. Det har varit många kända Åmåls profiler som kommit och gått under åren men fortfarande finns det ett litet gäng som håller liv i traditionerna.  



 

Här har vi från vänster Sven-Gunnar Oskarsson känd företagsprofil i Åmål också min tennispartner 2 gånger per vecka och där vi börjar speldagarna med en gemensam frukost de senaste 10 åren . I mitten Alf Larsson som varit med från början, globetrotter med arbetsplats  både i Amerika och Afrika och var under några år borta från bordet när han fick för sig att  bosatte sig i Spanien under en tid. Leif Karlsson till höger den senaste i samlingen också känd företagsprofil i Elbranschen under många år.   


 

Här har vi till vänster den enda som nu är med och försörjer oss pensionärer och den enda som inte får sova ut på morgonen även om han på bilden verkar på väg att tuppa till.  Hans Olsson känd profil i byggbranschen med Skanska som arbetsgivare, varit med i frukostklubben under flera år. I mitten så har vi den enda politiker i gänget och den med Alf som varit med längst i frukostklubben Hans Karlsson känd heltidspolitiker under socialdemokraternas glanstid i kommunen. Får ofta rycka in och försvara Löfvens olika politiska utspel när vi med glimten i ögat provocerar honom för sin politiska läggning. Själv så sitter jag Tommy Norum på högerflanken både politiskt och på bilden. Också egenföretagare under en massa år i olika verksamheter under åren.

 

Det här bordet fylls på då och då med gästbesökare från olika håll där inte alla är boende eller verkar i Åmål.

 



.     

Av tommy norum - 10 november 2017 07:00



Helena af Sandberg, Lena Endre, Marie Göranzon och Sofia Helin är bland de 456 kvinnorna i uppropet.Med de nu över 500 kvinliga skådespelar uppropet mot sexuella trakasserier så finns det väl en risk att teatrarna kommer att tömmas från manliga skådespelare och regissörer en tid framöver. 




Ännu en bekräftelse på hur sjukt det här samhället har blivit i PK-träsket.

 

Här har det i åratal dykt upp självutnämnda individer för PK som har åsikter i både det ena och det andra när de försökt på hyvla medborgarna både politiska åsikter, moralpredikningar vad som är politiskt korrekt. Men det har ju visat sig att de som skriker högst i den kören är de som just verkar i den branch som verkar vara  den största syndaren . Man vill gärna visa att man är feminist, tro på ett rättvist samhälle samtidigt som man låtsas vara någon slags företrädare för en hög moral.

De som hörs mest i PK-träsket är väl de som arbetar med Show Business. Men det som förbryllar mig är väl varför man inte sopar rent framför egen dörr innan man ger sig på andra när det visar sig att det kanske är just i de verksamheterna som det finns ett överflöd av dessa låtsas feminister som utåt vill verka så politiskt korrekta,. Men tar man  del av de nu över 500  svenska kvinnliga skådespelares rop på hjälp där de skriver " vi har fått nog av sexuellt våld " som rubriken lyder i deras upprop så förstår man att så inte är fallet..

 

Så ni som agerar i den världen och anser er så politisk korrekta i era förehavande varför har ni då blundat för det som förekommer på er egen bakgård kan man undra ? Det gäller också TV det gäller kvällstidningarna där man gärna vill visa nyheter om andras försyndelser men försöker på alla sätt dölja vad som sker på deras egen hemmaplan.   

 

Vi få väl se om de kvinnliga skådespelarnas  upprop ger samma resultat som på  TV kanalerna och på Aftonbladet där de värsta sexuella klåparna fått gå.  Nu får vi se om representanterna för teaterledningarna vågar göra samma sak genom att rensa ut rötäggen men med den uppenbara risken att man kanske tömmer ensamblar från manliga skådespelarna och regissörer.

 

Risken finns med tanke på de massiva uppslutning uppropet fått från de kvinnliga skådespelarna. Eller blir det som på Aftonbladet och TV 4 att det måste komma polisanmälningar innan man vågar agera . Ett agerande som mer fick intrycket av nöd och tvungen för att inte helt tappa förtroendet inför tittare och läsare. Men det satt hårt inne och det var väl trycket från andra  tidningar och de sociala medierna som till slut fick de ansvariga att agera.

.

En otrolig dubbelmoral hos de ansvariga trots att man har vetat så har man inte agerat under alla dessa år det förekommit på  arbetsplatserna de basat över utan man har sopat anklagelserna under mattan och låtsas att allt är bra ända tills det mullrade till i leden och där Me Too rörelsen var det som satte lavinen i rullning. Skenet bedrar onekligen när dessa som  försöker göra sig till tolk för PK men blundar vad som sker på deras egna arbetsplatser.

 

Dubbelmoral, skenhelighet, skygglapparna på, strutsmentalitet det finn många ord som stämmer in på dessa hycklare som låtsas vara någon annan än de i själva verket är.      

 

tn 

      

 





Av tommy norum - 9 november 2017 07:00

 

Bildresultat för  Socialdemokraterna karikatyr

Trots rekordstora skattehöjningar så har de rödgröna svårt att leva upp till att leverera en bättre välfärd.     


Sverige är en av de länder där medborgarna betalar mest skatt i världen. Men om det skall fortgå så får också våra politiker visa att de kan leverera i takt med vad medborgarna betalar in till staten  I dagens Sverige så klarar tyvärr inte våra politiker av att leverera det som medborgarna förväntar sig när man bidrar med en av världens högsta skatter.

 

Sverige är det land som har mest fattigpensionärer i Europa. Sverige har svårt av att stå upp för full trygghet för medborgarna med en underbemannad poliskår som inte klarar av att hålla buset stången, man utreder bara en bråkdel av de brott som anmälts. Sverige har blivit rena smörgåsbordet för brottslig verksamhet där man kan arbeta i stort sett ostört. Staten har struntat i att tillgodose medborgarnas säkerhet under flera år där nu kommunerna runt om i landet känner sig tvingade att anställa vaktbolag för miljarder för att hålla ordning och reda när polismyndigheten visar sig har svårt att leva upp till det uppdrag de har fått av riksdagen. 

 

Vi har en sjukvård där köerna växer lavinartat och den klarar inte längre av att ge en godtagbar service till medborgarna. Man har stora behov av högutbildad sjukvårdspersonal runt om i Sverige. Vi har en skola där fler och fler går ut utan att ha en gymnasiekompetens att falla tillbaka på, Mer och mer av våra skatter går till att försörja allt fler som inte kommer in på arbetsmarknaden. Vi har en infrastruktur som inte lever upp till de krav som ställs där väl tågtrafiken är ett exempel på statens misslyckande . Vi har ett försvar som man under flera år låtsas som om det inte finns något behov av. Vi har fört en invandrarpolitik där allt mer av skatterna  används till andras behov än till de egna medborgarna. Många av våra myndigheter har en resursbrist , de har svårt att sköta det de är ålagda.

 

Inte så konstigt att det finns inkomsttagare som betalar flera miljoner i skatt om året som  ifrågasätter vad han eller hon får ut av de skatter som levereras till statskassan. Det är nog både pensionärer, löntagare, egenföretagare som undrar var skatterna tar vägen när man i ett land med världens högsta skatter inte har världens högsta sociala standard.  Men tyvärr så verkar våra politiker inte vara nöjda utan tvingar på medborgarna nya skatter för att hålla Sverige flytande . 

 

Men vad staten genom våra politiker klarar av att leverera det verkar vara av underordnad betydelse. Ganska naivt och tro att de Svenska medborgarna år ut och år in skall finna sig i att betala världens högsta skatter utan att staten kan leverera därefter.   

 

Det som satte igång hela skattedebatten var SVT:s Uppdrag Gransknings om skattesmitning som sändes i Söndags där förhandsinslaget som presenterades för programmet gick i stil med kvällspressens bluffrubriker för att locka tittare . Att rubriken hade väldigt lite med innehållet i programmet att göra utan liknade mest ett inslag i skattepopulism där våra ängsliga politiker inte var sena att hänga på. Samma rörelsemönster som i invandrarpolitiken där det gäller att hålla sig väl med en liten klick tyckare för att inte bli kallad främlingsfientlig eller stå på skattesmitarnas sida.

 


Onsdagens program blev väl också en besvikelse, några olagliga skattesmitare lyckades man inte avslöja trots ihärdiga försök. Däremot fick kungahuset på pälsen för att de har rika vänner som bjuder. Men frågan är väl om det inte är våra politiker vi skall hänga ut som inte lyckas ordna till en gemensam skattepolitik i Europa och inte rika samhällsmedborgare som skatteplanerar helt lagligt. Vi får väl skatta oss lyckliga att det fortfarande är domstolar som dömer ut straff och inte moralisterna.      

 

 tn 

 

  






Av tommy norum - 7 november 2017 10:51




 

Både TV 4:s  Marcus Oskarsson och Expressen korade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till kvällens vinnare i partiledardebatten med 4 stjärnor. 


        

 Marcus Oskarsson korade också Jimmie Åkesson till kvällens vinnare i partiledardebatten när hon ställdes mot Centerns Annie Lööf. 

 

 

Bara att konstatera att både Expressen och TV 4 :s  Marcus Oskarsson gav Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson segern i politikerduellen i Tv 4. Annie Lööf tappade helt fokus på frågorna i invandrardebatten när Jimmie Åkesson hävdade att pengarna som vi lägger på flyktingmottagningen i Sverige skulle göra betydligt större nytta i konflikternas närområde något som också framlidne Hans Rosling har påpekat gång på gång för våra politiker. Samtidigt så dränerar man   biståndspengarna till övriga världen för att försörja flyktingarna i Sverige där många inte ens är flyktingar med asylrätt.

Då brast det för Annie Lööf och kallade sverigedemokraterna rasistiska och tog upp vad förtroendevalda Sverigedemokraters klavertramp i uttalande som hon försökte få det till att det speglar deras syn på människor som rena rasismen.  Det är väl bara att konstatera att när Centern med Annie Lööf blir pressade på sin egen invandringspolitik som betydligt mer närmar sig Vänsterpartiets och Miljöpartiets syn på invandringen än sina Alliansbröder så lämnar hon kärnfrågorna i debatten och ägnar sig i stället att angripa enskilda förtroendevalda Sverigedemokrater. Det kanske blir så när argumenten tryter då får man försöka ändra fokus och gå till angrepp på andra saker för att förvilla tittarna.

 

Förövrigt något som också kom fram i efterdebatten i TV när man fortsatte med anklagelserna mot Sverigedemokraternas bakgrund med ett nazistiskt förflutet. Frågan är väl numera vem som bryr sig on vad en liten klicks som startade Sverigedemokraterna hade för förflutet när det är dagen parti med dess ledning som styr partiet. Men det verkar som om de övriga partierna där Centerpartiets Annie Lööf och Liberalerna tror att om de lämnar sakfrågorna i flyktingdebatten och i stället angriper Sverigedemokraternas bakgrund så skapar det politiska poäng som gynnar deras partier och på samma sätt tror man skall missgynna Sverigedemokraterna.

 

Men nu är det nog så att väljarna är betydligt mer intresserade och smarta för att gå på den taktiken vilket väl det senaste valresultatet och opinionsmätningar visar att det är fler medborgare som föredrar Sverigedemokraternas politik än både Centern och Liberalerna tillsammans.  

   

tn 





Av tommy norum - 6 november 2017 07:00


Bildresultat för fake news

 Frågan är väl om inte det är den etablerade media etablissemanget som står för de mesta Fake News i nyhetsflödet.



Vad är bluff nyheter eller fake news ? Är det mörkning av fakta som inte ligger i linje med det politiska budskap man vill förmedla ? Är det påstående som inte har någon verklighetsförankring i ett politiskt budskap ? Eller kanske det som vi läsare dagligen har fått erfara att pressen lurar läsarna för att sälja lösnummer med fejkade rubriker som inte har ett dugg med innehållet i tidningen att göra.   

 

Vi har åtskilliga politiska budskap som trummas ut av media som tex att det tar 9 år för en invandrare att få ett jobb i Sverige. En uppgift som har trummats ut under lång tid av media och där till och med SVT bidrog till att förmedla nyheten. Det var väl först när Tino Sanandaji ordnade till siffrorna att det tar 9 år för hälften av invandrare att få ett arbete som de kan leva på man slutade upp med de falska nyheterna till medborgarna. Var det en medveten fake news ?  .

  

Brottsligheten där väl det sexuellt ofredande ökat de senaste årenmen där etablissemanget bland media och politiker hela tiden försökte få till att det inte hade med den ökade invandringen att göra utan att det var att medborgarna hade benägenheten att anmäla som var huvudorsaken.

Är det medvetna bluff nyheter för att inte invandrarskeptikerna skall få bränsle till sin argumentation

 Att sedan en privat undersökare tog på sig ansvaret hur det ligger till med vilka som blivit dömda i Sverige för sexuellt våld så visade det sig att ca 90% av de dömda har invandrarbakgrund av något slag.En utredning som stoppades på Facebook för vidare spridning . Är det bluff nyheter när etablissemanget i det längsta försöket få till det att det inte fanns något samband mellan invandringen och ökningen av sexuellt ofredande i Sverige? 

 

Förövrigt också något som poliser i hög ställning verifierat när det också gäller övrig brottslighet så har den invandrarpopulation på ca 20% av Sveriges befolkning har en stor överrepresentation i stort sett i all brottslighet i Sverige. Något som media och politiker med alla medel med hjälp av bluffnyheter försökt ifrågasätta. 

 

Gammalmodiga försöker med hjälp av LO och vissa politikergrupper visa ett samband mellan Sveriges ökade ekonomiska välstånd har ett samband med den ökade invandringen genom visa på BNP siffror.  Men att det är inte total BNP som visar välståndsökningen utan BNP per capita och den är man inte lika intresserade att analysera när det inte visar samma positiva bild av Sveriges ökade ekonomiska välstånd inte har ett samband med den ökade invandringen. Är det bluff nyheter?  

 

För inte så längesedan vägrade gammalmedia att rapportera om hur illa ställt det var i våra förorter där alla försök till en debatt om tillståndet avfärdades som rasism och att man var ute i grumligt vatten. Det var först när det kom hit utlandsmedia som utan skygglappar förmedlade tillståndet som även svenk media började vakna till. När sedan nordiska politiker gjorde besök och konstaterad vad som föregick som vårt gammalmedia till slut förstod att nu kan vi inte längre fejka till våra nyheter längre utan får försöka förmedla med utgångspunkt från den verklighet som förekommer där ute men som man i det längsta försökt dölja. Är inte det en fejkad nyhetsförmedling våra medier har ägnat sig åt eller?

 

Att sedan våra politiker försökte dölja verklighetengenom att förneka den och påstå att det som förmedlas framförallt i utländska media vad som sker i Sverige inte är sant. Är det  inte rena bluffen när det senare tvingas ta tillbaka de påståenden som inte visar sig stämma med verkligheten i  sina försök att försköna bilden av Sverige . Är det bluffnyheter som våra politiker sysslar med? 

 

Bara för några dagar sedan försökte Stefan Löfven avsäga sig ansvaret för den uppkomna flyktingkrisen genom att påstå att han fick ta över efter Alliansen politik och konsekvenserna av den. Det om något var väl fake news när vi vet att han i sin oppositionsroll inte la ett enda förslag om en annorlunda politik än den Alliansen stod för i flyktingfrågan. I stället så visade han en aggressivitet mot det partiet som varnade för konsekvenserna av Alliansens flyktingpolitik och kallade dessa främlingsfientliga mm. Det är bara att konstatera att han kör inte bara  med bluff nyheter han visar också att han har en dubbelmoral utan dess like.    

 

     

Klimatfrågan är nog den sektor som det förekommer mest bluff nyheter. Media frossar i nyheter som påvisar att tesen om den globala uppvärmningen fortsätter och kommer att bli en katastrof för världen. Men är det så? Det finns fortfarande inte några vetenskapliga fakta som kan påvisa sambandet mellan koldioxid och den globala uppvärmningen mer än hypoteser att så är fallet. Alla påståenden vad som kan ske är byggda på prognoser med utgångspunkt från rena gissningar utan att de kan visa ett enda vetenskaplig studie som kan påvisa att koldioxiden är det som numera styr förändringar i klimatet.

Alla prognoser från FN:s klimatpanel har under tid fått revideras till att utvecklingen går betydligt långsammare mot de ökade globala uppvärmningen än man tänkt sig. Media är inte lika intresserad att förmedla den nyheten utan gottar sig heller i rubriker som är rena bluffnyheterna att vi är på väg mot en katastrof med en havsnivåhöjning på närmar 2 meter. Bluff  nyheter säljer lösnummer det är något som pressen utnyttjar nästan dagligen i sin marknadsföring.

   

Global uppvärmning tycks gå långsammare än väntat

Studien publicerades i måndags i Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), en ansedd vetenskaplig tidskrift som följer principen om peer review. Det innebär att studien nu betraktas som en del av den etablerade vetenskapen. Frågan är väl om det är bluffnyheter eller är det sådan som den etablerade media maffian försöker mörka för den nyheten sätter alla domdagsrubriker som man förser läsarna och tittare med på skam . 

 

Det finns säkert tusentals exempel på hur media kör med bluff nyheter för att framförallt sälja lösnummer. Så frågan blir väl hur vi läsare skall få förtroende för en bransch som så medvetet i alla tider försökt lura skjortan av sina läsare för att sälja lösnummer. Som tur är finns det undersökningar som visar att läsarna har så mycket sunt förnuft att de sällan går på bluffen. Det finns undersökningar som visar att framförallt vänsterpressens försök till att politiskt försöka styra läsarna mot en viss riktning är totalt misslyckande när de flesta läsare som har lite sunt förnuft genomskådar deras syfte. Men det är bra för det gör att läsarna är mer på sin vakt när man läser och gör sina sanningskalkyler med hjälp av sociala medier som många gånger förmedlar en annan bild av verkligheten.

  

Sverigedemokraternas ökning bland väljarna är väl ett bevis på detta. 



Trots en intensiv propaganda mot partiet bland media under flera år så har partiets förtroende hos väljarna ökat .. Kanske är det ett bevis på att gammalmedias roll i opinionsbildningen har börjat spelat ut sin roll och där det blir de alternativa medierna som tar över den rollen i framtiden. Att sedan representanter för media på alla sätt försöker stoppa den utvecklingen genom att vara med och censurera de så kallade fake news genom att nästla in sig på facebook. 


Att sedan de så kallade fake news många gånger har en sannare bild men från ett annat politiskt perspektiv än vad de som censurerar själva står för får ju hela censurprojektet framstå som att man verkligen är ute på svag is i sina roller. 


Det är väl bara det att användarna inte kommer att tillåta en politisk styrning av flödet på Facebook utan att det får konsekvenser på ett eller annat sätt där väl de kommer att tvinga våra politiker ta ställning för eller emot godtycklig censur i de sociala medierna. Men så länge vi inte har diktatur här i landet så aktar sig nog våra politiker för att tillåta privata organisationer stå för cesuren i de sociala medierna i framtiden.          


 

         

 tn

   

 

   

        

 





Av tommy norum - 4 november 2017 08:35




Bildresultat för stefan löfven


Inte lätt att att driva en politik när man saknar närminne och skyller det pågående migrationskaoset på Alliansen. Det som bara för ett halvår sedan var främlingsfientlig och rasistiskt har för Stefan Löfven helt plötsligt blivit rumsrent och ordning och reda.   

.   

Maken till hyckleri får man leta efter i politiken när Stefan Löfven på nordiska mötet i den norska Sverige-debatten som den senaste tiden intensifierats, inte minst i spåren av det studiebesök i svenska ‘utanförskapsområden’ som nyligen företogs av Norges integrationsminister Sylvi Listhaug (FrP). Sveriges statsminister Stefan Löfven, som deltar i mötet, erkände indirekt den faktiska situationen i Sverige men slog samtidigt ifrån sig och skyllde problemen på den tidigare borgerliga regeringen.

 

– Vi ärvde ju en migrationspolitisk som visade sig inte vara hållbar försöker han med i att komma undan sitt ansvar i det naiva flyktingmottagandet som Sverige bedrivit. Men vad vi kan påminna oss så hördes inga röster mot den invandringspolitiken som Reinfeldt var pappa till när han bjöd in alla världens flyktingar till Sverige genom sitt öppna våra hjärtan. Inte hörde vi några rop från socialdemokraterna mer än att de som opponerade sig mot den politiken Alliansen stod bakom blev kallade främlingsfientliga, rasister och en massa annat trams.

 

Var det inte statsministern som bara några veckor före man drog till handbromsen i talarstolarna basunerade ut att i hans värld så finns det inga stängda gränser till Sverige och Europa för de som söker asyl. Några veckor senare så tvärnitade man flyktingmottagandet och stängde gränserna. Bara att konstatera att det som många medborgare redan fattat att Sverige inte skulle klara av tog det nästan 2 år för våra politiker att fatta inklusive Socialdemokraterna med Löfven i spetsen.

 

Det är nu vi ser konsekvenserna av den politiken som nu Socialdemokraterna försöker smita i från ansvaret för genom att ha fräckheten att påstå att de fick ärva kaoset från Alliansen. Kanske skulle vara mer klädsamt att lite tidigare gett signaler om den saken för att inte helt tappa förtroendet och ansiktet genom att försöka bluffa sig till något som man inte vill låtsas som har lika stort ansvar som Alliansen. Eller har inte Socialdemokraterna fattat att det finns något som kallas opposition mot den politik regeringen förde.

 


Det enda parti som förde en opposition mot den förda invandringspolitiken var Sverigedemokraterna. Det blev de hycklade över med en massa tramspåstående både från media och de politiker som i det längsta hävdade fördelarna med den förda migrationspolitiken. Bara att gratulera, det är det vi nu ser konsekvenserna av och som man nu försöker komma undan ansvaret för. Stefan Löfvens påstående att han fick ärva kaoset av Alliansen och har inget ansvar för den naiva invandringspolitiken Alliansen stod för.

Men han kunde raljera med en massa tramspåståenden mot de som var emot den politiken genom att kalla de som verkligen förstod åt vilket håll det barkade för rasister, främlingsfientliga, rädda för det mångkulturella samhället och det där med nazistiska rötter och de fiskade i grumligt vatten som var ett stående utryck så fort argumenten saknades.

Konstig värld vi lever i när det visar sig att nu är det just den politiken man för som Stefan Löfven bara för ett halvår sedan varnade för.

 

 tn







Av tommy norum - 3 november 2017 12:45



Foto Erik Liljeroth

Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)

 

  Norra Vallgatan, Malmö

 

En bakgård i gamla Malmö.

 

Kockums Mekaniska

 

Undervisning i Malmö Tekniska läroverk 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards