Direktlänk till inlägg 27 november 2017

Regeringen vägrar uppdatera detaljerad statistik vilket underlättar för den att kunna hävda att tryggheten ökar och att allmänheten bara inbillar sig. Okunskap är makt.

Av tommy norum - 27 november 2017 07:00



Bildresultat för morgan johansson
Medan regeringen med Morgan Johansson i spetsen pekar finger åt oss medborgare genom att påstå att vi skall inte tro på alla fake news i sociala medier vad som försegår i Sverige och som gör att medborgarna känner en ökad otrygghet.  


För första gången har Polisen låtit Brottsförebyggande rådet (Brå) kartlägga befolkningens oro för brottslighet och förtroendet för polis och rättsväsende nedbrutet på lokal nivå. 

 

I vissa förorter väljer många att inte ens gå ut på grund av otryggheten. Samtidigt som brottsnivåerna i Sverige är högre än någonsin enligt BRÅ:s senaste undersökning där flera allvarliga brottstyper ligger på rekordnivå så går regeringen ut och försöker förbättra landets image genom att förringa det som nu pågår i det svenska samhället och som gör att allt fler svenskar känner sig otrygga.

 

Trots en intensiv propaganda från de som anser att Sverige aldrig har varit så tryggt att leva i så tömmer man landets polisdistrikt på resurser för att i någon mån försöka stävja brotten i de utsatta områdena runt om i Sverige.

Dalsland som är mitt revir där har man nu en polispatrull som skall rycka ut och jaga bovar. Större delen av Västmanland kommer bli tomt på poliser när nu till och med poliserna springer och gömmer sig i sin otrygghet efter skottlossning mot en polismans villa i Västerås. Allt polisarbete skall utgå från Västerås för att få poliserna uppleva mer trygghet. Så det är inte bra allmänheten som upplever en otrygghet utan även de som skall skydda oss medborgare börjar bli rädda i sin yrkesutövning.

Här tömmer man i stort sett alla polisresurser i landets glesbygder för att sättas in i krigszonerna runt våra invandrartäta områden som klassas som utsatta och som växer ut runt om i landet och som många gånger uppfattas som rena krigszoner med bilbränder, skottlossning och attacker på utryckningspersonal. Polisen klarar inte längre av att utreda brott varken när det gäller våldtäkter, bostadsinbrott, och detta uppsving i stölder med båtmotorer, jordbruksmaskiner arbetsmaskiner, skotrar, fyrhjulingar som försvinner ut ur landet och där polisen står handlingsförlamade på grund av resursbrist. Och i allt detta så anser regeringen att vi skall känna oss trygga.       

 

Vi har fått en lavinartad ökning av våldtäkter där de få som man lyckas lagföra så har ca  80% en invandrarbakgrund enligt en privat insamlare av domstolsutslag runt om i Sverige.

Flera bibliotek i Sverige har tvingades stänga eller ta in vakter på grund av ordningsstörningar, våld, hot, droghandel och vandalism en utveckling som började med den höga invandringen för några år sedan.

Vi har i decennier haft gemensamhetsbad på våra badhus men där man nu på många platser känner sig tvingade att särskilja män och kvinnor för allt sexuellt ofredande som förekommit. Det är också något nytt för Sverige som kommit efter den stora flyktingvågen.

 

Bara de senaste dagarnas informationsskörd visar hur det står till i Sverige. Här är ett litet axplock vad som förekommer runt om i landet.  

 

En man sköts till döds under färd i Bromma i västra Stockholm. Han ska ha jagats av en annan bil i hundratals meter samtidigt som skotten haglade

För någon dag sedan så förlorade våra myndigheter kontrollen över delar av Uppsala i timmar när man lät medborgarnas egendom brinna ned i rädsla för de kriminella. Totalt sattes 14 bilar i brand, en lägenhet attackerades med fyrverkerier och försök gjordes för att sätta eld på Gottesundskolan.

Flera pistolbeväpnade personer stormade in i en villa i Bromma. De tvingade till sig två bilar enligt polisen rörde det sig om 5–6 maskerade gärningsmän som stormade villan.

Chockerande nyhet. “Minst 14 bilar brandskadades i Borås på lördagskvällen. Enligt flera källor till BT kan bakgrunden vara en protest mot polisen.

Poliserna är beväpnade med vapen, batong och handfängsel under joggingturen. Under måndagskvällen genomförde polisen i Oskarshamn sin första joggingtur tillsammans med motionärer som inte vågar ge sig ut själva i mörkret...ett 40-tal trotsade kylan för att ge sig ut i elljusspåret. – Det känns väldigt lyckat, säger Peter Karlsson”

Att sedan kommunerna känner sig tvingade att hyra in väktare i olika sammanhang både i centrum, skolor, badhus och bibliotek runt om i landet skvallrar väl om att det har hänt något i Sverige de senaste åren som borde få till resultat att medborgarna känner sig mer otrygga än på länge att bo i Sverige. 

 

Att det nu också förekommer privata initiativ för att bevaka och försvara utsatta villaområden från buset då är väl frågan om Sverige verkligen är så tryggt som regeringen vill få det till. Men anledningen är väl för i någon mån försöka slingra sig ur ansvaret för ett tillstånd som har sin grund i den naiva invandringspolitik man varit med att införa.  

tn





 
 
Ingen bild

Johan

27 november 2017 09:02

Om man tar Morgan Johansson på orden att inget har förändrats utan det alltid sett likadant ut.
Då kan man anta att svenska mäns representation fortfarande ser likadan ut, dvs det döms 2 st för våldtäkt och 1 för övrigt sexualbrott per 100 000 invånare och femårsperiod (BRÅ 1996) . På 8 miljoner svenskar ger det totalt 240 domar över fem år eller 48 st per år.
Då kan övriga domar hänföras till övriga 2 miljoner invånare, både inom och utomeuropeiska invandrare.
Räknar man så blir resultatet J P Jonasson undersökning av drygt 4000 domar under fem år i underkant men samstämmigheten mellan de finner jag häpnadsväckande. 6% för svenskar och 94% för övriga.
Då är ju inte tagit med i beräkningen att färre anmälda brott klaras upp och leder till fällande dom bl a..
Kanske inte riktigt vad Morgan Johansson avsåg med sitt uttalande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards