Direktlänk till inlägg 19 november 2017

Rätt värdegrund verkar ha en flexibel tolkning när det gäller socialdemokraterna själva. .

Av tommy norum - 19 november 2017 07:00


Urban Ahlin efter anklagelserna om sextrakasserier: ”Det är falska rykten”

Riksdagens talman Urban Ahlin (S) anklagas för sexuella trakasserier och kränkningar mot medarbetare. Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) öppnar för att tidigare anklagelser ska utredas igen, Urban Ahlin hävdar själv att uppgifterna inte är sanna.
– Det är falska rykten mot mig som jag kraftfullt dementerar, säger talmannen till SVT Nyheter.





Bildresultat för urban ahlin

Det där med rätt värdegrund är en svår tolkning för Socialdemokraterna. Urban Ahlin (s) utnämndes till Riksdagens talman efter att han blivit anklagad för sextrakasserier vid flera tillfällen. 



Vad betyder egentligen rätt värdegrund för Socialdemokraterna?  

Gång på gång får vi ta del av hur socialdemokrater beter sig långt utanför gränsen i vad de försöker hävda är rätt värdegrund för andra och som de anklagar andra politiska partier saknar.

 

Men det är väl bara att under åren ta del av hur fackpamparna under årtionden skott sig på medlemmarnas surt inbetalade fackavgifter där väl i stort sett alla som man avslöjat ta för sig i syltburken har vuxit upp i Socialdemokratin med olika uppdrag både politiskt och fackligt. Så det där med rätt värdegrund det får man tydligen inte från modersmjölken i partiet utan man tar sig rätt att göra egna tolkningar av innebörden.

 

Expressen avslöjar väl också att det där med sexuella trakasserier är också något som man inte tar på fullt allvar när vi ser hur partiet skött affären med den nuvarande riksdagens talman Urban Ahlin  (s) . Han anklagades för upprepade sextrakasserier 2010 men där den dåvarande socialdemokratiska ledningen tydligen ansåg att anklagelserna var rena ljuget utan att kunna bevisa varken det ena eller andra i anklagelserna. Att Socialdemokraterna i det läget inte vågade föreslå Urban Ahlin för den tänkta utrikesministerposten utan i stället fick han tillträda posten som Riksdagens talman som plåster på såren blev väl ett bevis på att det där med rätt värdegrund det är för socialdemokraterna bara en teoretisk fråga som inte har någonting med verkligheten att göra.

Utom för de partier som inte följer den teoretiska värdegrunden som finns inom partiet men som de själva har svårt att följa. Då faller snabbt yxan både inom fackföreningsrörelsen och i rikspolitiken där de som inte har rätt värdegrund skall bojkottas hållas utanför maktens boningar till varje pris.  Vad det nu innebär kan man fråga sig när man studerar hur partiets företrädare tolkar vad rätt värdegrund innebär i verkligheten.

 

Men att i Expressen Stefan Löfven utropa att det är en skam för samhället när nu även politikerkvinnorna tar bladet från munnen i Me Too kampanjen där Socialdemokraternas sätt att sköta  Urban Ahlin (s) affären är väl en kvitto  på att de själva har en stor del i denna skam som nu uppdagas.  Det som stör mest är väl att det parti som utåt vill stå för rätt värdegrund och anklagar när andra inte anammar socialdemokraternas tolkning kanske ändå är det partiet som oftas tar genvägar i värdegrundens labyrinter.

 

Att det sedan är Urban Ahlin som riksdagens talman skall ta tag i de här anklagelserna om hur våra kvinnliga politiker uppfattar sig blivit behandlade kanske ändå borde i ifrågasättas med tanke på hans bakgrund när han i sin utövning anklagas har vid upprepade tillfällen kränkt en underordnad för sextrakasserier. Så frågan är väl hur allvarligt tar egentligen det socialdemokratiska partiet på saken när man ser hur de agerar i verkligheten när politiker i deras egna led blir anklagade.  I fallet Urban Ahlin så blev det ett uppdrag som Riksdagens talman som också nu har ansvaret för att komma tillrätta med det han själv har anklagas för.

 

Inte första gången som Socialdemokraterna har anklagats för dubbelmoral. Rätt värdegrund det gäller alla andra men inte dem själva är väl en bra sammanfattning att socialdemokraterna orkar eller vill inte leva som man lär.         

Det där med rätt värdegrund är tydligen en svår tolkning för Socialdemokraterna. Det finns uppenbarligen 2 olika värdegrunder. En för det socialdemokratiska partiet och en för alla andra.  

 

Urban Ahlin (s) utnämndes till Riksdagens talman efter att han blivit anklagad för sextrakasserier vid flera tillfällen det är den socialdemokratiska tolkningen för rätt värdegrund när det gäller det egna partiet. 

 

tn

 

 














 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Eric H

23 november 2017 16:12

"Rätt" värdegrund = Tyck Rött, rösta rött, läs Aftonblaskan.
Inget annat är godkänt, ha annorlunda åsikt = Du är rasist!

(Ps Vad har Roger Mogert (s), som avgick idag för värdegrund??)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards