Direktlänk till inlägg 10 november 2017

Kommer de svenska teatrarna stå utan manliga skådespelare och regissörer efter uppropet ? .

Av tommy norum - 10 november 2017 07:00



Helena af Sandberg, Lena Endre, Marie Göranzon och Sofia Helin är bland de 456 kvinnorna i uppropet.Med de nu över 500 kvinliga skådespelar uppropet mot sexuella trakasserier så finns det väl en risk att teatrarna kommer att tömmas från manliga skådespelare och regissörer en tid framöver. 




Ännu en bekräftelse på hur sjukt det här samhället har blivit i PK-träsket.

 

Här har det i åratal dykt upp självutnämnda individer för PK som har åsikter i både det ena och det andra när de försökt på hyvla medborgarna både politiska åsikter, moralpredikningar vad som är politiskt korrekt. Men det har ju visat sig att de som skriker högst i den kören är de som just verkar i den branch som verkar vara  den största syndaren . Man vill gärna visa att man är feminist, tro på ett rättvist samhälle samtidigt som man låtsas vara någon slags företrädare för en hög moral.

De som hörs mest i PK-träsket är väl de som arbetar med Show Business. Men det som förbryllar mig är väl varför man inte sopar rent framför egen dörr innan man ger sig på andra när det visar sig att det kanske är just i de verksamheterna som det finns ett överflöd av dessa låtsas feminister som utåt vill verka så politiskt korrekta,. Men tar man  del av de nu över 500  svenska kvinnliga skådespelares rop på hjälp där de skriver " vi har fått nog av sexuellt våld " som rubriken lyder i deras upprop så förstår man att så inte är fallet..

 

Så ni som agerar i den världen och anser er så politisk korrekta i era förehavande varför har ni då blundat för det som förekommer på er egen bakgård kan man undra ? Det gäller också TV det gäller kvällstidningarna där man gärna vill visa nyheter om andras försyndelser men försöker på alla sätt dölja vad som sker på deras egen hemmaplan.   

 

Vi få väl se om de kvinnliga skådespelarnas  upprop ger samma resultat som på  TV kanalerna och på Aftonbladet där de värsta sexuella klåparna fått gå.  Nu får vi se om representanterna för teaterledningarna vågar göra samma sak genom att rensa ut rötäggen men med den uppenbara risken att man kanske tömmer ensamblar från manliga skådespelarna och regissörer.

 

Risken finns med tanke på de massiva uppslutning uppropet fått från de kvinnliga skådespelarna. Eller blir det som på Aftonbladet och TV 4 att det måste komma polisanmälningar innan man vågar agera . Ett agerande som mer fick intrycket av nöd och tvungen för att inte helt tappa förtroendet inför tittare och läsare. Men det satt hårt inne och det var väl trycket från andra  tidningar och de sociala medierna som till slut fick de ansvariga att agera.

.

En otrolig dubbelmoral hos de ansvariga trots att man har vetat så har man inte agerat under alla dessa år det förekommit på  arbetsplatserna de basat över utan man har sopat anklagelserna under mattan och låtsas att allt är bra ända tills det mullrade till i leden och där Me Too rörelsen var det som satte lavinen i rullning. Skenet bedrar onekligen när dessa som  försöker göra sig till tolk för PK men blundar vad som sker på deras egna arbetsplatser.

 

Dubbelmoral, skenhelighet, skygglapparna på, strutsmentalitet det finn många ord som stämmer in på dessa hycklare som låtsas vara någon annan än de i själva verket är.      

 

tn 

      

 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards