Direktlänk till inlägg 9 november 2017

Ju högre skatter ju sämre välfärd verkar vara konsekvensen av de rödgrönas politik...

Av tommy norum - 9 november 2017 07:00

 

Bildresultat för  Socialdemokraterna karikatyr

Trots rekordstora skattehöjningar så har de rödgröna svårt att leva upp till att leverera en bättre välfärd.     


Sverige är en av de länder där medborgarna betalar mest skatt i världen. Men om det skall fortgå så får också våra politiker visa att de kan leverera i takt med vad medborgarna betalar in till staten  I dagens Sverige så klarar tyvärr inte våra politiker av att leverera det som medborgarna förväntar sig när man bidrar med en av världens högsta skatter.

 

Sverige är det land som har mest fattigpensionärer i Europa. Sverige har svårt av att stå upp för full trygghet för medborgarna med en underbemannad poliskår som inte klarar av att hålla buset stången, man utreder bara en bråkdel av de brott som anmälts. Sverige har blivit rena smörgåsbordet för brottslig verksamhet där man kan arbeta i stort sett ostört. Staten har struntat i att tillgodose medborgarnas säkerhet under flera år där nu kommunerna runt om i landet känner sig tvingade att anställa vaktbolag för miljarder för att hålla ordning och reda när polismyndigheten visar sig har svårt att leva upp till det uppdrag de har fått av riksdagen. 

 

Vi har en sjukvård där köerna växer lavinartat och den klarar inte längre av att ge en godtagbar service till medborgarna. Man har stora behov av högutbildad sjukvårdspersonal runt om i Sverige. Vi har en skola där fler och fler går ut utan att ha en gymnasiekompetens att falla tillbaka på, Mer och mer av våra skatter går till att försörja allt fler som inte kommer in på arbetsmarknaden. Vi har en infrastruktur som inte lever upp till de krav som ställs där väl tågtrafiken är ett exempel på statens misslyckande . Vi har ett försvar som man under flera år låtsas som om det inte finns något behov av. Vi har fört en invandrarpolitik där allt mer av skatterna  används till andras behov än till de egna medborgarna. Många av våra myndigheter har en resursbrist , de har svårt att sköta det de är ålagda.

 

Inte så konstigt att det finns inkomsttagare som betalar flera miljoner i skatt om året som  ifrågasätter vad han eller hon får ut av de skatter som levereras till statskassan. Det är nog både pensionärer, löntagare, egenföretagare som undrar var skatterna tar vägen när man i ett land med världens högsta skatter inte har världens högsta sociala standard.  Men tyvärr så verkar våra politiker inte vara nöjda utan tvingar på medborgarna nya skatter för att hålla Sverige flytande . 

 

Men vad staten genom våra politiker klarar av att leverera det verkar vara av underordnad betydelse. Ganska naivt och tro att de Svenska medborgarna år ut och år in skall finna sig i att betala världens högsta skatter utan att staten kan leverera därefter.   

 

Det som satte igång hela skattedebatten var SVT:s Uppdrag Gransknings om skattesmitning som sändes i Söndags där förhandsinslaget som presenterades för programmet gick i stil med kvällspressens bluffrubriker för att locka tittare . Att rubriken hade väldigt lite med innehållet i programmet att göra utan liknade mest ett inslag i skattepopulism där våra ängsliga politiker inte var sena att hänga på. Samma rörelsemönster som i invandrarpolitiken där det gäller att hålla sig väl med en liten klick tyckare för att inte bli kallad främlingsfientlig eller stå på skattesmitarnas sida.

 


Onsdagens program blev väl också en besvikelse, några olagliga skattesmitare lyckades man inte avslöja trots ihärdiga försök. Däremot fick kungahuset på pälsen för att de har rika vänner som bjuder. Men frågan är väl om det inte är våra politiker vi skall hänga ut som inte lyckas ordna till en gemensam skattepolitik i Europa och inte rika samhällsmedborgare som skatteplanerar helt lagligt. Vi får väl skatta oss lyckliga att det fortfarande är domstolar som dömer ut straff och inte moralisterna.      

 

 tn 

 

  






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards