Direktlänk till inlägg 2 november 2017

Kanske dags att be Sverigedemokraterna om ursäkt nu när vi ser konsekvenserna av sjuklöverns flyktingpolitik

Av tommy norum - 2 november 2017 14:07Bildresultat för invandrarpolitik

. Det som i flera år varit rasism, främlingsfientlighet och fascism i invandrarpolitiken blev bara för ett år sedan något helt annat när verkligheten gjorde sig påmind och skygglapparna åkte av.. 
En underlig värld vi lever i, ena dagen är man rasist man fiskar i grumligt vatten eller så hatar man flyktingar eller är allmänt osolidarisk och rädd för det mångkulturella samhället. Representanter för Sverigedemokraterna har fått stå i skottlinjen för massa okvädesord och beskyllningar när de opponerat sig mot den naiva flyktingpolitiken sjuklövern bedrivit under några år. Media har hängt på politikernas beskyllningar mot SD. 

 

Helt plötsligt så står Stefan Löfven S och Åsa Romson MP 24 nov 2015 och total vänder flyktingpolitiken 180 grader så att det som förut var rasistiskt och osolidariskt blev helt plötsligt över en natt precis tvärt om. Då var det att ta ansvar och ordning och reda för det som förut kallats främlingsfientligt . Det fanns politiker i sjuklövern som opponerat sig mot den naiva invandringspolitiken som Nyamko Sabuni i Liberalerna som var integrationsminister och Thomas Billström i Moderaterna med samma titel. De tystades av respektive partiledning och byttes ut för att inte få chans att störa den pågående migrationspolitiken med öppna era hjärtan som Statsminister Reinfeld myntade som slogan för Alliansens politik.

Statsminister Stefan Löfven var inte  sen att ta upp stafettpinnen när han i ett tal sa att i mitt Europa bygger vi inga murar. Det uttalandet var det inte mycket med när han bara någon vecka senare fick dra åt handbromsen och i ett slag införa en invandring på europeisk mininivå.  Men det oroväckande är att fortfarande så har vi i stort sett samma politikerbesättningar i de olika partierna som bara för lite över ett år sedan totalt missbedömande situationen och de konsekvenser som den politiken har fört med sig.

De politiker som opponerade sig i sjuklövern blev hastigt förflyttade till andra regioner, Sverigedemokraterna blev kallade rasister, fascister, främlingsfientliga, till och med nazister förekom i ordförrådet och som fortfarande används när argumenten tryter. 

Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre som Tage Danielsson säger i sin monolog, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det, för dom håller lägre kvalite än sanningar. Dom är inte lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efter.

Jag menar att vid den stora invandringsvågen till Sverige så var det ju ytterst sannolikt att de som opponerade sig mot den politiken var rasister, fascister, främlingsfientliga nästan var sant. Men sedan när man blev tvingad att ändra den politiken av olika själ till det som förut var främlingsfientligt så blev helt plötsligt det som nästa var sant inte sant längre. Socialdemokraterna gick och väntade nästan ett halvår på att få veta om det som de påstod var rasism eller främlingsfientlig i invandrarpolitiken verkligen var det. Helt plötsligt hände det som var så osannolikt skulle hända ändå hände, man lade om invandrarpolitiken. Det som förut var rasism, främlingsfientligt, invandrarfientligt blev plötsligt något helt annat.

 

Svensk migrations politik i ett nötskal.

 


tn


 
ANNONS
 
Ingen bild

Peter

3 november 2017 03:02

Jag kan bara hylla detta intellektuella inlägg. Har ända sedan Balkan kriget varit kallad rasist för jag velat föra dialog om hur verkligheten är i vårt samhälle Sverige dvs vi som bor här. Men alltid kan vi ta emot hur många som helst enligt de som kallar mig rasist. Även om de får bo i gamla bilhallae då vi inte har bostäder. Sedan får någon annan ordna integrationen. För aldrig har jag sett dessa människor kämpa att umgås med en människa som inte kan svensk eller engelska. Ändå skall alla få ha sin kultur här hur många muslimska kvinnor träffar vi svenska män??? Hur många muslimsk män träffar svenska kvinnor? Är det vad vi kallar jämställdhet att importera kvinnoförtryck? Varför inte dialog och tänka innan man skriker rasist

 
esteige@gmail.com

esteige@gmail.com

3 november 2017 08:11


Tommy, Lysande att du med vishet konstaterar att det som sannolikt inte var sant nu är sant. Det hade sju(k)-klövern ingen aaaning om, då godheten som sitter i det handformade hjärtat behöver varken tänka eller prestera. Regeringarna reinfeldt och löfven har agerat quislingar mot skattebetalarna (världen trognaste skatteslavar) genom att påstå att den osannolika invandringen sannolikt består av synnerligen kompetenta individer med värdefull kompetens som är Sveriges räddning s.k pensionsräddare. Det asylindustriella komplexet, från smugglarna till de goda männen och de varma kvinnorna, är ett gigantiskt apokalypso för Sverige och EU.
Att försörja en, två miljoner asylflyktingar som är till största delen välfärdsemigranter är inte humanism mot de sextio miljoner människor som är på flykt och mot de, miljarder som lever i fattigdom och förödelse efter katastrofer varav krigen är de största.
#StoptheWars borde vara alla FN länders tag och den
feministiska stormakten mål med säkerhetsrådsplatsen.
Nu tjafsar de bara och köper dyra armband på Tiffany's för att vara tjuuusiga på maktens middagar.

P.S Just nu rapporteras från UNHCR att 3 miljoner är på flykt undan svält i Bangladesh.

http://Sven-Erik

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 22 maj 18:40


  Socialdemokraternas dubbelmoral visar sitt ansikte när man låter kommunisten Jonas Sjöstedt i V vara med och påverka  regeringens budget men man vägrar prata med SD för att de har fel värdegrund.   Socialdemokraterna vill gärna prata värdeg...

Av tommy norum - Lördag 19 maj 09:05


   Men Stefan Löfven lyckas inte locka tillbaka väljarna som har gått till Jimmie Åkesson, visar SvD/Sifo. I stället går framför allt kvinnliga väljare från S till SD, visar mätningen.   Det verkar som om Socialdemokraternas taktik att för...

Av tommy norum - Torsdag 17 maj 07:24


    Aktuellt visade i en granskning från det polisen kallar utsatta område vad som försegår runt om i landet. På tiden att även SVT tar sitt uppdrag man fått av staten på allvar och inte låter sig styras av PK maffian längre.   Bättre se...

Av tommy norum - Tisdag 15 maj 07:00


      I Växjö så förbjuder man kyrkklockorna att ringa för det är störande men ger tillstånd till böneutrop från en Moské           Svenska folket anser via Sifo där 21 % anser att böneutrop skall tillåtas medan 60% vill ha ett ...

Av tommy norum - Söndag 13 maj 10:35


  Det finns betydligt fler och viktigare hål att fylla igen inom skola vård och omsorg än att hålla Fengersfors opbruk under armarna . Det vore nog lämpligt att all beröring med familjen Rosenblads gamla pappersbruk i Fengersfors lämnas dä...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se