Direktlänk till inlägg 31 oktober 2017

Trollfabriken Aftonbladet bör nog byta ut hela ledningen om man skall ha en chans att få tillbaka förtroendet för tidningen.

Av tommy norum - 31 oktober 2017 07:00



STOCKHOLM Söndagens besked att Fredrik Virtanen får sparken från Aftonbladet, och följande attack från Virtanen mot den politiska chefredaktören Karin Pettersson, är ett ämne som roar borgerliga debattörer så pass att de inte döljer sin skadeglädje. – Att se mobbare som har så att säga drevat och avkrävt andra att få sparken, få sparken själv. Det finns en poetisk rättvisa i det hela, säger Hanif Bali (M) till Nyheter Idag.

 

Det kanske dags att bojkotta Aftonbladet med tanke  på hur det ser ut med deras dubbelmoral i sin rapportering. Själva får de tydligen både supa och bete sig som svin men kräver att andra skall sparkas om de beter sig på samma sätt.


Deckardrottningen Camilla Läckberg uppger nu att både hon själv och kvällstidningarna under åratal har känt till sexanklagelserna mot Aftonbladets Fredrik Virtanen – och att det finns många fler vittnesmål från andra kvinnor som utsatts för honom.
"Nu skäms jag å både mina OCH kvällstidningarnas vägnar", skriver hon på Instagram.



.

 

Anders Lindberg är väl den journalist som mest hoppat över skacklarna med påståenden där väl framförallt SD fått ta stryk i av hans många gånger vinklade och i bland rent påhittade påståenden. Själv har han synpunkter på andras moral i samhället men blundar vad som sker runt honom på hans egen arbetsplats.

 

Man kan ju fråga sig vem han skriver om här ovan ? Med de senaste turerna om vad som sker på Aftonbladet så förstår man att han drar sig inte för att kasta sten i glashus. Men på en redaktion som i omgångar tydligen har haft medarbetare med både sprit och sexproblem så kanske man blir luttrad och glömmer allt vad etik och moral betyder när man förmedlar nyheterna i Aftonbladet.


No automatic alt text available.

Med anledning av anklagelsen mot en av våra medarbetare


 


De ansvariga på Aftonbladet försökte i början krypa undan sitt ansvar mot hur det ser ut med jämställheten och sexism på arbetsplatsen genom ett försök att bagatelisera händelsen där Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén skriver  om anklagelserna mot en av Aftonbladets medarbetare.
 

En kvinnlig medieprofil anklagar en av våra medarbetare för en våldtäkt som ska ha begåtts 2006.

Hon har framfört anklagelserna förut. Då anonymt. Nu publicerar hon vår medarbetares namn i ett inlägg på Instagram.

Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas.

Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat.

Lika viktiga principer som jämlikhet, jämställdhet och ett samhälle fritt från sexuella trakasserier. Det är något jag personligen kämpat för under hela mitt yrkesliv och som jag brinner för nu och i framtiden.

Sofia Olsson Olsén


 

Sedan försökte tidningen skrämma läsarna att inte publicera namnet på den misstänkte förövaren.

 


Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson tog till slut mod till sig och petade Fredrik Virtanen från tidningens ledarsida. Detta efter att han anklagats för våldtäkt och sexuella trakasserier.

Virtanen är starkt kritisk mot beslutet. – Hon vänder kappan efter den populistiska vinden, säger han som enligt flera vittnesmål fått stå ut med hans sexistiska beteende i åratal utan att ledningen på Aftonbladet reagerat.

 

Deckardrottningen Camilla Läckberg skriver.

"Nu skäms jag å både mina OCH kvällstidningarnas vägnar. De slår upp STORT om olika kvinnors vittnesmål men skriver INGET om att svenska modighetslavinen startade med Cissi angående en medarbetare på @aftonbladet", skriver hon..

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards