Direktlänk till inlägg 29 oktober 2017

Politikernas uppmaning till de papperslösa. Håll er undan polisen vi försörjer er under tiden.

Av tommy norum - 29 oktober 2017 10:23

 
Medan poliserna försöker göra sitt jobb de är satta av regeringen att  utföra så saboterar våra politiker när de  gör allt för att de skall misslyckas i sitt uppdrag. 




Inte konstigt att medborgarna börjat tröttna på de etablerade blockens politik och söker andra alternativ.

 

När Regeringen Reinfeldt gjorde upp med Miljöpartiet 2013 att personer som saknar uppehållstillstånd skall ha rätt till sjukvård, och barnen skall ha rätt till skolgång så inledde de också svårigheterna i att få tag på de papperslösa som skall utvisas. Utöver det så har flera kommuner tagit beslut om att de också skall få ta del av försörjningsstöd.

Man blir som skattebetalare och vän av ordning och reda, som våra politiker titt som tätt förordar skall vara riktlinjen i flyktingpolitiken, en aning förvirrad med de dubbla budskap man ger till de papperslösa. Man ger med ena handen och tar med den andra handen utan någon som helst logik i förfarandet. Vi försörjer er och låter era barn få gå i skola, ni får tillgång till vår sjukvård så länge ni håller er borta från polisen som jagar er. Inte konstigt att både medborgarna och de papperslösa känner sig en aning konfunderade över hur våra politiker agerar i flyktingpolitiken.

 

Att sedan våra politiker inte har samma åsikter om saken i oppositionsställning som man har när man sitter i regeringen gör ju saken ännu mer förvirrande när man gång på gång vänder kappan efter vinden i sitt agerande. Politiker de talar med kluven tunga eller så har de en någon bisarr dubbelmoral där det politiska syftet drivs av opinionsmätningarna men där de till slut blir tvingade att handla rationellt när den enkla sanningen vad som sker i samhället kommer allt för nära.

Tyvärr så har det visat sig genom åren att våra politiker har en otroligt lång startsträcka innan man reagerar. När man nu bestämt sig och gett polisen direktiv att jaga papperslösa så styr en liten klick av opinionen deras beslut genom att de får inte jagas i tunnelbanorna, eller i skolorna, eller ta in uppgifter från de sociala myndigheterna vilka som får socialbidrag eller vilka utnyttjar sjukvården.

Nej då är det bättre att låta polisen handla i blindo så kanske fler får stanna kvar i Sverige verkar vara våra politikers önskedröm med tanke hur man sköter på vilket sätt de papperslösa skall hittas. Ju mindre som ertappas det så bättre tycks vara andemeningen i politikerna sätt att hantera frågan. Att det sedan tar onödiga resurser för polisen som skulle behövs på andra ställen i samhället som politikerna har ansvaret för och där det blivit allt vanligare att med  den ökade brottsligheten  buset tagit över på många ställen runt om i vårt land.

Det verkar inte beröra våra politiker nämnvärt verkar det som. Nej gör det så svårt som möjligt för polisen att hitta papperslösa som skall utvisas verkar vara parollen i svensk politik för närvarande med tanke på den kontrabeslut som tas som försvårar verkställandet.   

 tn



 
 
Stefan Lakso

Stefan Lakso

30 oktober 2017 17:36

Mycket Verklighetsbaserat skriven artikel, våra politiker har sina egna agendor, och dessa agendor går alltid före medborgarnas behov och majoritetsvilja.

http://partiforbundet.se

 
en som tror

en som tror

21 november 2017 19:24

urban altin har taffsat på damer lotta bromre har tafsat på pojkaR??? jävla flata jävla sosse som ska vara så jävla rediga

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards