Direktlänk till inlägg 25 oktober 2017

Nu finns det svart på vitt om vilka blivit dömda för de grövsta sexualbrotten i Sverige.

Av tommy norum - 25 oktober 2017 12:32



Professor i kriminologi om Patriks studie: ”Han har gjort den väldigt amatörmässigt”

 

Tino Sanandaj skriver på sin facebook sida.

  1. Det intressanta är att Sarnecki i somras som svar på en finsk professor i Hufvudstadsbladet hävdade att källan för brottsdömda överhuvudtaget inte existerar: ”Det finns inga sådana uppgifter. Siffran förefaller vara kraftigt överdriven, men framför allt så finns det inga typer av källor i Sverige där man skulle kunna hämta den här typen av uppgifter...När det gäller sexualbrott finns det däremot nog en ”ganska påtaglig” överrepresentation bland invandrare, säger Sarnecki. Men han påpekar också att den inte gäller specifikt utomeuropeiska invandrare och att den forskning som finns handlar om misstänkta sexualbrott”
  2. Det finns visst domstolsuppgifter på gärningsmän, både som enskilda domar och lagföringsregister som använts i forskning om invandrares överrepresentation. Det är vidare absurt att påstå att överrepresentationen inte specifikt gäller utomeuropeiska invandrare. Borde inte en professor vara bättre påläst i de frågor han profilerat sig på?

Patrik Jonasson och Jerzy Sarnecki. Foto: Privat/Cecilia Bruzelius

Patrik Jonasson och Jerzy Sarnecki. Foto: Privat/Cecilia Bruzelius
 

Experterna vill inte ta till sig Patriks studie när som man säger att man måste också ta hänsyn till de brott som aldrig kommer till domstolen eller blir utredda och att de kanske har en annan profil på gärningsmännen än de som blir dömda i domstol. Det blir något att bita i för experterna att komma fram till en gärningsprofil för de sexualbrott som inte utreds eller kommer till domstolen eller aldrig anmälts . Det finns många sätt att gömma sig bakom statistik för att få teser att spegla det man vill men aldrig kan bevisa.     

 
 

Men Sverige är en rättsstat, då är det väl ändå domstolarna som avgör om ett brott begåtts eller inte?

– Exakt så, du har helt rätt säger Jerzy Sarnecki. Men de oanmälda eller de nerlagda  har inte prövats, men det betyder inte att de inte finns.

– Om han nu räknat rätt, vilket jag inte kan bedöma, så visar det fördelning av de fall som kommit till domstol, men inte fördelning av samtliga fall av våldtäkt och sexuella övergrepp som finns i Sverige.

 

 

  

INVANDRARVÅLD. Häromdagen lade Joakim P Jonasson upp den undersökning om brottslighet som regeringen och BRÅ vägrar göra. Den socialdemokratiska regeringen förbjöd till och med från år 2002 Kriminalvården att föra statistik över annat än svenska och utländska medborgare. Vi ska alltså inte får reda på hur mycket mer brottsliga finnar och danskar är än svenskar

Nåväl. Joakim P Jonasson lade ned ett otroligt arbete och publicerade en så kallad medborgarstudie över sexualbrotten i Sverige mellan åren 2012-2017.

Ett pressmeddelande om detta publicerades på Mynewsdesk.com, där möts man dock av följade meddelande:

Ett känsligt ämne förstår man när man som förklaring skriver


Pressmeddelandet är blockerad då det bryter med vår publiceringspolicy.
Vi beklagar eventuella olägenheter.

Med vänliga hälsningar/Med vennlig hilsen/Kind regards,


Monica Larsen
Central Support Agent


Man kan ju fråga sig var Sverige är på väg när det finns krafter i samhället som censurera sånt som inte följer den politiska agendan som politikerna banat väg för.  Är vi på väg att få ett samhälle där misstag och konsekvenser av politiska beslut skall döljas till varje pris för att våra politiker skall slippa ta ansvaret för följderna och minska chansen att bli omvalda ? . 

 

Trotts intensiva försök från politikerna att dölja vilka som står för huvuddelen av de grova sexualbrotten i Sverige där man vägrat att ge BRÅ uppdrag att undersöka förhållandet så har nu en privatperson tagit fram siffror hur det står till i Sverige på den fronten. Joakim P Jonasson Publicerad 23 oktober 2017

 


 https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/10/sexualbrottslighet_bland_man_fodda_i_sverige_och_i_utlandet.pdf  



Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet
EN MEDBORGARSTUDIE


Sammanfattning


Här sammanfattas de viktigaste slutsatserna från undersökningen i korta faktabitar.

 

Generellt om sexualbrott • Andelen svenska män med två inrikes födda föräldrar dömda för sexualbrott har, i proportion till andra grupper, minskat sedan 2013 och sjunkt kraftigt de senaste två åren. • Afghaner dömda för sexualbrott har proportionellt ökat kraftigt sedan 2015; 2017 är nästan var tionde dömd sexualbrottsling afghansk. • Trots en explosionsartad mottagning av syriska män begår de drygt en tredjedel så många sexualbrott som afghaner.


Grova våldtäkter • Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter; svenskar kommer först på fjärde plats i antal dömda individer för det brottet, efter afghaner, irakier och somalier. • Landsgrupper med högst faktor / sannolikhet att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier. • Nästan två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd (oräknat EU–medborgare). Var fjärde grov våldtäkt begås av första eller andra generationens invandrare.


Överfallsvåldtäkter • Män med europeisk härkomst begår färre överfalls– och gruppvåldtäkter än män med härkomst från samtliga andra regioner. • Svenska män med två inrikes födda föräldrar har begått 4,4% av överfallsvåldtäkter de senaste fem åren. • Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier. • Landsgrupper med högst faktor / sannolikhet att begå överfallsvåldtäkt är algerier, gambier och kenyaner. • Flest överfallsvåldtäkter begås i Stockholm, Hudiksvall och Eskilstuna. Malmö kommer först på 8:e plats och Göteborg på 17:e. Skrämmande siffror när vi ser att 95 % av överfallsvåldtäkter begås av män som inte har två inrikes födda föräldrar i Sverige utan där de på något sätt har en invandrarbakgrund.. 


Gruppvåldtäkter • 90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan. • Svenska män med två inrikes födda föräldrar har begått 6,7% av gruppvåldtäkter de senaste fem åren. • Flest våldtäktsmän som agerat i grupp har dömts i Ystad, Eksjö och Uppsala. Göteborg är på 11:e plats, Stockholm 16:e och Malmö 21:a.



 Kanske inte så konstigt att politikerna på alla sätt försöker stoppa dessa undersökningar som så klart visar att  de  med sin naiva invandrarpolitik har skapat ett förhållande som ökar risken för våra kvinnor i samhället att bli sexuellt antastade och att det inte är svenska män som man försöker få det till utan av personer som kommer ifrån andra länder och där de flesta kommer från länder utanför Europa.


Med tanke på att bara en bråkdel av alla sexualbrott utreds av myndigheterna på grund av att våra politiker inte i tid gett polisen de resurser som behövs för att skydda medborgarna utan i stället när det gäller sexualbrott på alla sätt försökt mörka för allmänheten att ta del av vilka är förövarna i stora ökningen av framförallt grövre brott. I stället så har man försökt förklara ökningen att det beror på en ökad benägenheten att anmäla, vilket i sig inte förklarar varför de flesta dömda för grövre sexualbrott är utlandsfödda.

 

Skrämmande att på en population på ca 15% av befolkningen står för ca 90% av de grövre sexualbrotten i Sverige.  Våra politiker har skaffat sig ett av många nya problem man skapat genom den naiva invandringspolitik man fört som har gjort oss till den största mottagare av flyktingar per capita i hela Europa. Konsekvenserna har man försökt att dölja genom att hindra att allmänheten får en sann information om vad de har ställt till med sin politik. Frågan är väl hur länge den taktiken håller när verkligheten inte längre går att dölja genom mörkning.

Ekonomi, utanförskap, brottslighet, bostadsbrist, arbetsbrist för nyanlända. Vi ser dagligen bevis på hur samhället har förändrats och där myndigheterna inte längre klarar av sina uppgifter.

 

Våra politiker försöker på alla sätt undvika invandrarfrågor med dess konsekvenser för Sverige på grund att man sällan eller aldrig har några vettiga svara att ge för att klara upp situationen vi befinner oss i. I stället så fortsätter strömmen av invandrare komma in i form av kvotflyktingar och där våra  ansvariga politiker försöker få andra länder i Europa ta samma ansvar som Sverige i stället för att sätta tvärstopp här och börja försöka få ordning och reda på det har ställt till med i sin naiva flyktingpolitik.     

 

tn




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards