Direktlänk till inlägg 21 oktober 2017

Sexdårarnas paradis är tydligen i kultur och mediabranschen.

Av tommy norum - 21 oktober 2017 19:30


Vi har fått flera ansikten som åskådliggör hur en sexhungrig gubbsjuk figur ser ut. Mer väntas när fler kvinnor som blivit drabbade tar mod till sig och avslöjar hur de blivit utnyttjade.  


               Jan Guillou                 Lasse Kronér                    Martin Timell                     Fredrik Virtanen                  

       


Här har vi ett gäng fula sexhungriga gubbsjuka figurer som tror att man kan bete sig hur som helst mot kvinnorna i sin roll som kändis. Det dyker nu upp flera fula gubbar i media och kulturbranschen som utåt gärna vill uppfatta sig som feminister men i verkligheten beter sig som svin mot det motsatta könet. Nu väntar vi bara på fler kvinnor som tar bladet från munnen och avslöjar fler  kändisars dubbelnatur. När vågar teater och filmfolk prata ur skägget vad som förekommer bakom kulisserna på deras arbetsplatser tro ?  Eller ser dessa kvinnor mer till sin egen karriär än att stå upp för feminismens ideal om kvinnornas rättigheter.         



Sent skall syndarna vakna även bland media och kulturfolk som nu så gott det går börjat rannsaka sig själva i hur man bemött de signaler som funnits i åratal om vissa media och kulturpersonligheter sexuella framfusighet bland medarbetare. Bara att konstatera att är man kändis om det sedan är inom kultur, media eller någon annan bransch så behöver man inte bry sig. Utåt vill man gärna framstå som feminist för att det är politiskt gångbart med vad det ordet innebär det struntar man totalt i. 

Mansgrisar finns det gott om i alla yrken som utnyttjar sin ställning för att få ett ligg men det finns väl inga branscher som den i media och kultur som vill framstå officiellt att man är feminist vad allt det innebär men i praktiken totalt struntat i vad det innebär i verkligheten. Det gäller också cheferna i de företag som skall värna om att det som gäller för företagen man representerar också är det som följs i verksamheterna. Men bara att konstatera att trots att man har fått signaler i flera år för hur vissa anställda i företagen beter sig som ligger långt i från den policy man säger sig stå för så ingriper inte cheferna utan låter det hela fortgå.

 

Inte ens anmälningar till polisen som i fallet på Aftonbladet om Virtanen fick ledningen att vakna till utan han fick fortsätta att utnyttja sitt kändiskap till att förse sig med sex utan ledningen reagerade.  Aftonbladet, TV 4 och nu Sveriges Radio är de senaste I skaran som gärna vill framstå som att man värnar om feminist och kvinnornas rättigheter men där det visar sig att ledningarna inte riktigt räcker till att stå fullt ut för det erkännandet. . Nu har ju korken gått ur snuskflaskan så nu kan vi förvänta oss att det också finns några modiga kvinnor inom film och teater och sångbranschen som träder fram och åskådliggör hur man blivit behandlad av de som har ett inflytande för att de skall få sig ett ligg. Det finns nog andra än den store skådespelaren på 1940-50 talet Edvard Persson som utnyttjade sitt inflytande för att få sex av unga tjejer som ville bli skådespelare.

 


Det är dags att erkänna kvällstidningars och tv kanalernas  interna mansgriskultur och hur cheferna blundar för det som förekommer på arbetsplatserna de basar över. En otrolig dubbelmoral på redaktionerna när man säljer skvaller om andra men vägra städa upp i de egna leden. 

 

 




Som Katerina Janouch skriver på sin bloggsida Sofia, Lena och Karin. Ni använder er av #metoo för att sälja skvaller om andra, men vägrar städa upp er egen byk. Här visas verklighetes dubbelmoralen i hur man ser på sin egen roll i mediavärlden nu när man gottar sig åt TV4: s Timells sexbravader med bilder så vägrar man ta till sig vad som försekommer på deras egen redaktion.   Att uttala publicistiska regler och sedan inte hålla sig till dem det skapar inget förtroende.  


Det var den här rubriken som fick  Katerina Janouch att tända till och avslöja Jan Guillous tafsande och försök tillatt få sex med henne. Hon kallar honom ryggradslös, falsk och gubbsjuk. Och tydligen också med en dubbelmoral i sitt leverne som väl ingen trodde. Att utåt sett framstå som feminister och som går i bräschen för att peka ut andra för deras sexuella vanor och ovanor visar sig kanske är de som värst uppträder som sexdårar och utnyttjar sin maktposition för att få tillgång till sexuella tjänster antingen frivilligt eller genom tvång och där inte sällan utlovade gentjänster är en av lockbetena.  



tn







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards