Alla inlägg under september 2017

Av tommy norum - 1 september 2017 16:30



Flygplatsen Malmö-Bulltofta

Motiv i Folkets Park.

Gustaf Adolfs torg.

Adolfs' torg

Inre hamnen

Av tommy norum - 1 september 2017 16:00



Vykort. Foton från Nordiska Museet från en tid runt förra sekelskiftet och fram till 1920 talet.

Licens Erkännande-DelaLika (CC BY-SA) Erkännande-DelaLika (CC BY-SA)

Lastning av post på finlandsbåtarna. 1905  

Övrigt: Från skridskopaviljongen på Kastellholmen, som användes som klubbhus av KSSS till 1919. På frälsarkransen på segeljakten t v närmast bron kan med lupp läsas:

Från skridskopaviljongen på Kastellholmen, som användes som klubbhus av KSSS till 1919. På frälsarkransen på segeljakten t v närmast bron kan med lupp läsas: "Ayala N.J.K ...

Stockholm. Grand Hotel.Harald OlssonStockholm279

1920 talet 

Stora varvet, Stockholm.

Stora varvet

Vy över det nybyggda Rosenbad, med likaledes nybyggda Riksdagshuset till höger.

Vy över det nybyggda Rosenbad, med likaledes nybyggda Riksdagshuset till höger. foto 1905

Foto på en kaj med båtar. I bakgrunden står det hus på rad. På ett av husen är det en skorsten som ryker. Vid hamnen står en staty.

Foto på Blasieholmskajen vid Grand Hotell, Stockholm. Sett från Logårdstrappan. foto ca 1899

Stockholm, Kornhamnstorg - mitten av 1890-talet.Strömmingsjakterna och fisksumparna kunde ha mindre partier ved i lasten. Men utrymmet på torget var begränsat och veden torde ha fått lastats i hästforor direkt.På 1900-talet lossades praktiskt taget all ved vid Strandvägen och Nybron.

Kornhamnstorg - mitten av 1890-talet. Strömmingsjakterna och fisksumparna kunde ha mindre partier ved i lasten

Fartyg: TOR I                         Rederi: Rederi AB Stockholm-WermdöByggår: 1910Varv: Eriksbergs MVÖvrigt: Vykortfrv Tor I, Tor VI, Tor VII och Nordan mfl skärgårdsbåtar

1925

Fotografiet finns i Stockholms Stadsmuseum med inv nr D 276.Beställningar Hänvisas till Stockholms stadsmuseum

                    Lidingö 1905

 

         Runt 1910 

         

Av tommy norum - 1 september 2017 15:30



Hotell Royal 1930 tal

Östra Storgatan och torget 1940 tal ?

Kanalen på 1940-50 tal

Kanalen på 1940-50 tal

Stortorget 1930 talet



Torget 1940 talet

Hamnen 1940 talet ?  

Av tommy norum - 1 september 2017 14:45



                 

Stockholm. Klara strand.

 

  STOCKHOLM: Utsikt från Kungsbron.

 

Stockholm
Fredhäll

Stockholm
Lilla Essingen och Fredhäll

  STOCKHOLM. NORR MÄLARSTRAND.

  Stockholm. Norr Mälarstarnd. 

Kungsklippan vid Klara Sjö, Stockholm.



Av tommy norum - 1 september 2017 14:15




Bildresultat för tino sanandaji



Det finns många som retar sig på Tino Sanandaji när han med utgångspunkt från fakta läxar upp etablissemanget när de  är ute och cyklar i sina påståendet. 

 SVT:s Journalister har tydligen svårt att ta till sig statistiken eller så försöker man medvetet att trixa till det för att tittarna skall få en mer glättad bild av verkligheten än den är. Att man länge kört med att det tar sju till nio år innan nyanlända får ett arbete att gå till som SVT:s journalister påstår är ju rena ljuget. Antingen har man mycket obegåvade journalister på SVT eller så har man ett politiskt syfte i rapporteringen som mer gå ut på att bagatellisera svårigheterna för nyanlända att få ett arbete att gå till. Sanningen är väl att det tar nästan nio år innan ens hälften av nyanlända har ett arbete eller en åtgärd. Och sanningen är också att det finns nyanlända som aldrig får ett arbete i dagens Sverige.

Så det där med hur vårt statliga medieföretag SVT trollar med siffrorna och i vilket syfte kan man undra?   





Regeringen förnekade länge ökningen i sexbrott och där Ylva Johansson gick ut i utländska media där hon påstod att sexbrotten har gått ner trots att det fans tydliga tecken i statistiken att det var precis tvärt om. Lite pinsamt när inte ens våra ministrar vet vad det är frågan om. Att hon ett halvår senare dementerade uppgifterna och gav Tino rätt när han långt tidigare fått fram trovärdig statistik hur det ligger till.  


Flera kvinnor har någon gång i sitt kiv drabbats av sexbrott, ofredande och trakasserier. VAr tionde tjej upplever sig drabbats som då är en ökning i tid. Endast 9 % av brotten anmäls. De som är dåliga på logik försöker med det bevisa att de flesta män begår sexbrott. Vilket inte alls stämmer. De flesta män behöver inte alls värja sig mot kollektiv skam och individuell självrannsakan som DN skriver. De flesta män och de flesta kvinnor har troligtvis aldrig känt sig varken som förövare eller varit drabbade av något sexbrott i sina liv. Och det som missas i det hela är att den minoritet av män som begår brott ofta begår många. 


Att det på svenska arbetsplatser kvinnor utsatts någon gång i sitt liv av svenska män, speciellt när det gäller trakasserier. Invandrarnas överrepresentation är lägre (märk väl överrepresentation) i de mindre grova sexbrotten men de har desto större överrepresentation i de grövre sexbrotten. Något som tok feministerna inte vill låtsas om och får man väl säja inte brytt sig trots att man nästan dagligen får rubriker om detta i media. Nej här har man hela tiden framhärdat att det är den svenske mannen som står för huvuddelen av sexbrotten när vi vet att det finns polisdistrikt i Sverige där 70–80 % av anmälda sexbrott har förövaren eller förövarna en invandrarbakgrund.

Man kan ju undra var fanns feministerna kampvilja då om offren? Då var det inga tjuvnyp i rumpan eller verbala oanständigheter utan här var det fråga om överlevnad för många när man blir knivhotad eller fasthållen av kanske både 2 och tre förövare när man fullbordade våldtäkterna. Där blev det ofta en liten rubrik i skvallerpressen medan när kändisarna sex gottar sig med sina arbetskamrater blir till spaltmetrar flera dagar i sträck och det utan en enda kommit till fysisk skada. Prata om att sila mygg och svälja elefanter.   


 

 


   





Av tommy norum - 1 september 2017 13:45


Stadshotellet

Residenstorget med Carl IX statyn. 

Sundsta Badplats

Tingvallabron och Sundsta.

Plaskdammen i Klara.



Av tommy norum - 1 september 2017 13:45





Norrköpings Bomullsväveri. 

 Norrköping. Centralstationen
Oskar Fredriks bro.
Järnbrofallet.
Parti från Hamnen med Hamnbron 
Drottninggatan med Rådhuset
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards