Alla inlägg under september 2017

Av tommy norum - 14 september 2017 07:00


 

Bildresultat för sjuklövern
Hur länge skall de här sprattelgubbarna som varit ansvariga för den naiva invandringspolitiken och dess konsekvenser få komma undan  för det som nu sker i Sverige.


Vi har fått en systemkollaps inom polisen, inom sjukvården, inom socialtjänsten, inom arbetsförmedlingen, inom skolan mm. Men vilken har hört att journalisterna ställer frågan vad i detta beror på. En alldeles för känslig fråga som man undviker att ställa och som de ansvariga politikerna på alla sätt försöker gå runt utan att behöva stå till svars.

 

Vem hörde förut talas om bråk på våra bibliotek, utanförskapsområden där kriminaliteten frodas runt om i Sverige,  denna våga av sexuellt ofredande med gruppvåldtäkter som nu förekommer, att polisen inte hinner med att utreda brott fast man har både personnummer och identitet på gärningsmännen ?  Varför har vi helt plötsligt fått behov av 10 tusentals nya poliser i samhället varför frågar ingen det?  

 

Är det svenskarnas beteende som så drastiskt förändras eller finns det andra orsaker?  

 

För gemene man så är det självklara svaret att det beror på den naiva invandring som våra politiker står bakom där man bjudit in världens flyktingar utan den minsta konsekvensbeskrivning av vad som kommer att ske i samhället. Vi har tagit emot mest flyktingar i Europa per capita med våra politikers goda minne. Med detta har våra politiker nyskapat ett nytt klassamhälle, bostadsbrist, utanförskap, en skola i förfall där stora grupper av elever går ut gymnasiet utan betyg, Det har skapats bostadsområden runt om i Sverige där gängkriminalitet tagit över och där myndigheterna står handfallna utan varken handlingsplaner eller resurser att komma tillrätta med problemen.

 

Men medan detta försegår i dagens Sverige så finns det riksdagsmän som står och propagerar för en fortsatt invandring, en utökad anhöriginvandring och att de ensamkommande barnen som många gånger inte är några barn skall få stanna. Det pratas om amnesti för de som fått avslag.

 

Men man hör sällan dessa politiker tala om vilka konsekvenserna blivit av den politik man stått bakom. Man verkar många gånger ta mer hänsyn till de som fått avslag på sin asylansökan än de som blivit drabbade av brott i samhället som polisen inte har resurser att utreda på grund av den invandrarpolitik man stått bakom. Det läggs ner en våldtäcksutredning om dagen där brottsoffren för det flesta är svenska medborgare men där gärningsmännen ofta har en invandrarbakgrund.

 

Att man nu försöker på något sätt gottgöra sina synder genom att sakta men säkert styra politiken till det Sverigedemokraterna under spott och spe propagerat för i åratal men systematiskt blivit anklagade för främlingsfientlighet, osolidariska mm.  Man försöker på alla sätt rättfärdiga sin politik med en massa påstående och argument men som faller som korthus när det nagelfars av experter på området. Tyvärr så är många av våra journalister mer belägna att försvara än att ta reda på fakta när man informerar.

 

Det finns klara undantag och det är när Uppdrag Granskning avslöjar hur illa den politik som våra politiker stått bakom slår mot samhället och de medborgare som bor i alla dessa utanförskapsområden runt om i Sverige som våra politiker skapat med sin politik. Här avslöjas verkligheten och hur både tjänstemän, politiker och myndigheter inte har en susning i hur man skall få ordning och reda i dessa områden trots att problemen har funnits i decennier med en allt mer ökande kriminalitet så har våra politiker inga planer på att strypa invandringen till Sverige till en nivå där man får en chans att återupprätta lag och ordning och återgå till ett samhälle som medborgarna känner sig trygga och har förtroende för politiker och myndigheter.

 

Men uppe i allt detta så har de ansvariga politikerna mage att påstå att Sverige är på rätt väg, pensionerna är säkrade, arbetskraften är säkrad, ekonomin är säkrad påstår man utan skrupler. Påstående som expertis får att falla som ett korthus när det nagelfars   . Men att förtroende för myndigheter, skola, brottsbekämpning,  politiker, är i fritt fall på grund av deras politik det vill man inte låtsas om.

 


Att man nu vill ha fortsatt förtroende i politiken där man på alla sätt försöker få medborgarna låta bli att titta i backspegeln vilka som har ansvaret för det som nu sker speglar väl bara våra politikers förakt mot sina väljare när man tror sig kunna uppträda  i politiken hur som helst utan att det får följder för de som är ansvariga för den politik som vi nu ser konsekvenserna av.


tn  

 

                  

 



Av tommy norum - 12 september 2017 07:00



Det är tydligen så att den norska befolkningen gillar ordning och reda i invandrarfrågan och har tagit till sig

integrationsministern Sylvi Listhaug hårt drivna linje i invandrings- och asylfrågor. Bara att konstatera att varningen i hur det ser ut i Sverige fick de Norska väljarna att vakna till. Frågan är väl när väljarna i Sverige blir lika förståndiga

 

De Norska väljarna föredrog Erna Solberg som i hop med framskrittpartet skall att leda Norge. Flumpolitiken från främst Socialdemokraterna ratades av  de Norska medborgarna som gör det sämsta valet sedan 1920 talet. . 



”Med högerregeringen har Norge blivit ett kallare land.” Orden är Jonas Gahr Störes, ledaren för socialdemokratiska Arbeiderpartiet, som hade hoppas att få leda landet efter måndagens val.

– Det är Fremskrittspartiet som gjort landet kallare och statsminister Erna Solberg har låtit det ske, säger Gahr Störe.

Men det Gahr Störes inte räknade med var vad de Norska väljarna hade för syn på vilket samhälle de föredrog.


 

 

Frågan nog Socialdemokraterna i Norge och partierna här hemma borde ställa sig varför det har blivit så här? Medborgarna har tröttnat på att inte bli hörsamma i sina rop på en förändrad invandringspolitik där de ansvariga politikerna svarar med att inte bry sig .  De går nu till partier som har en annan syn på vilken invandring som skall förekomma i respektive länder. Tydligen var väl att Socialdemokraterna i Norge ännu en gång var på väg att köra över medborgarna men där väljarna sa i från vad som gäller i fortsättningen.

 

I bland undrar man o våra politiker överhuvudtaget rör sig ute i samhället och tar åt sig vad som sker utanför politikerväggarna.? 

Har man aldrig hört talats om att det numera förekommer en skjutning om dagen där det under de tre   sommarmånaderna varit 81 skottlossningar, 46 skadade och 11 avlidna ? 

Har man inte hört talas om dessa våldtäkter och där polisen inte har resurser för att utreda fullt ut? 

Har man inte hört talats om dessa utanförskapsområden som sprider sig som en löpeld runt om i landet där polis och myndigheter inte klarar av sina åtagande för att skydda medborgarna fullt ut?

Har man inte hört talas om dessa ensamkommande barn som härjar runt i våra storstäder och sprider skräck och där myndigheterna står sig slätt i sina försök att stävja utvecklingen?

Har man aldrig hört talas om utvecklingen i skolan där det finns skolor i områden där upp till 40% inte klarar av gymnasiet?

Har man inte hört talas om bostadssegregationen hur stora områden runt våra storstäder blivit getton med hög kriminalitet och med en stor bostadsbrist?

Har man aldrig hört talas om dessa enorma kostnader som åsamkat oss skattebetalare och som läggs ut på de som kommer på besök till vårat land både som barn som det i många fall inte är några barn utan vuxna, flyktingar som i många fall inte är flyktingar med asyl behov utan ekonomiska flyktingar som huvuddelen av de som kommer hit visat sig är ?   

 

Så frågan är väl vilken värld våra politiker lever i när man inte förstår att medborgarna till slut tröttnar på när de vägrar lyssna och förstå att man inte längre accepterar det som nu sker i Sverige på grund av den naiva invandrarpolitik som bedrivits de senaste åren.

     

Det går inte hur länge som helst gömma sig bakom påståenden om den positiva utveckling som en hög invandring ger för utslag för samhället och där man helt ignorerar de negativa som kommer ut av den politiken.

Det går inte att låtsas om att vi har en hög ström av högutbildade som hjälper till när det visar sig att det är precis tvärt om.

Det går inte och låtsas om hur länge som helst att den positiva ekonomiska utvecklingen i Sverige har ett direkt samband med den höga flyktingmottagningen vilket inte alls stämmer med verkligheten.

Man vill gärna blanda i hop päron och äpplen i samma korg. Med arbetskraftinvandring som skedde efter kriget och där alla hade ett arbete att gå till med dåligt utbildade asylsökande invandrare där många till och med är analfabeter utan en chans att komma in på arbetsmarknaden.  

 

Inte så konstigt att Norges integrationsministern Sylvi Listhaug drivit en hård linje i invandrings- och asylfrågor inför valet, Hennes Rinkebybesök där hon varnade för den utveckling som sker i Sverige, en utveckling som våra politiker helst vill blunda inför, genom att visa på svenska missförhållanden som är orsakade av invandring. Något som våra ansvariga politiker i Sverige inte vill hålla med om.

 

Men våra svenska politiker kan inte hur länge som helst köra med Kejsarens nya kläder köret utan att till slut bli avslöjade inpå bara skinnet vad deras naiva inställningen till invandring ställt till med i Sverige. .   

 

tn








 

Av tommy norum - 9 september 2017 07:00


Bildresultat för alliansen

Hur Alliansens företrädare tänker sig en regeringsbildning skall gå till efter 2018 står fortfarande skrivet i  stjärnorna




Hur står det till med den politiska kompetensen och det sunda förnuftet hos Alliansens företrädare? 

 

Fattar man inte att det är de borgerliga väljarna som man har fått mandat i ett val att föra en borgerlig politik som man skall ta hänsyn till i sitt agerande.?  Man vill gärna regera men man låtsas inför väljarna att man inte är beroende av Sverigedemokraterna i en regeringsbildning. KD är tydliga – man kan tänka sig att ta makten med stöd av Sverigedemokraterna. Det slår Ebba Busch Thor fast i SVT:s Morgonstudion men klargör samtidigt att ett samarbete är uteslutet. Man kan ju fråga sig hur naiv kan man vara i politiken? 

 

Att de är naiva i hur Sverige skall regeras har vi ju fått bevis på i invandringspolitiken på Alliansregeringens tid under statsminister Reinfeldt. Där var det gasa på i öppna ditt hjärta syndromet som nu håller på att bli en katastrof för Sverige. Har man lika svårt att göra en analys med utgångspunkt i hur det parlamentariska läget befinner sig i då bör nog för de borgerliga väljarna i Allianspartierna att försöka hitta andra lösningar för att kunna uppnå en borgerlig politik i framtiden.

 

När sedan favoritkandidaten till partiledarposten för Moderaterna, Ulf Kristersson i SVT:s Morgonstudion slog fast att Moderaterna aldrig kommer förhandla med Sverigedemokraterna blir det inte lätt att med den utgångspunkten  försöka driva borgerlig politik i en regering.  Men vill man heller ta stöd av Socialdemokraterna och få till en kompromiss än att driva sin linje fullt ut med hjälp av SD det skvallrar väl om att man heller tar avstånd för en borgerlig politik fullt ut och föredrar heller en urvattnad politik med hjälp av Socialdemokraterna.

 

– Ulf Kristersson kan bara ta makten med min hjälp, säger Jimmie Åkesson när han gästade Morgonstudion under måndagsmorgonen. Ebba Busch Thor kan tänka sig att regera med stöd av Sverigedemokraterna. KD är tydligare än vad Allianspartierna tidigare varit, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Han har fortfarande hopp om framtida samarbete.

 

I fredags meddelade Ulf Kristersson (M) att han ställer upp som kandidat till Moderaternas partiledarpost. I SVT:s Agenda ger han nu besked om hur Moderaternas inställning till Sverigedemokraterna kommer att se ut under hans ledning. – Vi kommer inte att förhandla med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson. Men de som såg och hörde på Agenda så var det ett ställningstagande som verkar ha hur många utgångsdörrar som helst. Att Alliansbröderna vill hålla dörren öppen tills efter valet förstår man när man nu försöker locka in väljarna i att köpa grisen i säcken utan en aning vad som kommer ut efter valet.

 

Vi får väl se. Det kommer att rinna mycket vatten under broarna fram till valet 2018. Vad som händer under valåret är väl beroende av om Moderaterna lyckas ta kommandot i politiken och få tillbaka de väljare som flytt till C och SD. Tydligt är väl att man gör så gott man kan genom att man mer och mer tar över Sverigedemokraternas politik både i invandrarfrågorna och nu senast också tagit till sig SD:s politik även i tiggarträsket i tron sig vara på rätt väg att få tillbaka förtroendet.

 

Frågan de moderata väljarna som är kvar i partiet borde fråga sig varför i herrans namn har inte partiet vaknat förrän nu?  De som ifrågasatt moderaternas politik under de senaste åren har lämnat partiet för andra alternativ som är mer trovärdiga.  Så frågan är väl om man får tillbaka trovärdigheten genom att ta till sig en politik som man bara för ett år sedan stod i talarstolarna och anklagade de som förde fram den politiken som invandrarfientlig och osolidariska. Det går inte hur länge som helst gömma sig bakom naiva inställningar hur politik skall föras. Förr eller senare kommer verkligheten i kapp och då är det inte så lätt att få tillbaka det förtroende man förlorat för att man inte i tid lyssnat på sina väljare. .   

 

 tn






Av tommy norum - 7 september 2017 07:00


Våra politiker vill tydligen inte ta det fulla ansveret för vad som sker i kölvattnet efter dessa  EU-migranter som våldför sig på vår natur och i städerna. Medborgarna har sagt sitt men politikerna vägrar lyssna. Om tiggeri är oönskat av både politiker och medborgarna vore det kanske bättre att göra tiggeriet olagligt. Det skriver Petra Stenkula, chef för gränspolisen i Skåne.


Bildresultat för tiggare i sverige


Frågan är väl om inte svenska folket har tröttnat på dessa syner där EU-migranter tar för sig runt om i Sverige utan att bry sig vilka lagar och förordningar som gäller här och där tiggeriet är en stor drivkraft för att de etablerar sig här. 

Man kan ju undra när det visar sig att det finns en klar majoritet i opinionsundersökningar att svenska folket vill ha ett tiggeriförbud. Regeringens utredare i frågan kommer fram till samma resultat utan att våra politiker törs ta ställning i frågan.

 

De enda som hörsammar medborgarnas var förut Sverigedemokraterna men som nu har fått draghjälp av de Nya Moderaterna som i skuggan av de dåliga opinionssiffrorna börja att vakna till även i den här frågan. Som vanligt så hycklar de politiker som inte vill ha ett nationellt förbud när man påstår att konsekvenserna av ett förbud dessutom kan få hemska konsekvenser för både de som tigger och för samhället i stort. 2015 visade en stor norsk intervjustudie om tiggeriet i Skandinavien att för majoriteten av de intervjuade innebär inkomsten från tiggeriet skillnaden mellan mat och inte mat och skola eller inte skola för familjen hemma.

 

Att sedan många av de politiker som fortfarande inte vill ha ett nationellt tiggeristopp ändå anammar utredarens förslag att man skall sluta och ge pengar till tiggarna för att det förhoppningsvis på sikt skall få dessa från gatan. Prata om hyckleri och dubbelmoral när man för att slippa ta ett beslut i frågan så går man i stället ut med signaler till medborgarna att sluta ge pengar till tiggarna i kampen för att få bort tiggeriet. Men inga förbud för det kan ge signaler till rasism. 

 

Att bägge förslagen ger precis samma resultat för tiggarna och deras familjer om det hörsammas fullt ut verkar inte bekymra politikerna. Tala om saknaden av sunt förnuft ett hyckleri och dubbelmoral

 

Fega politiker som slutar lyssna på medborgarna och kör sitt eget race för att slippa ta ställning i ett för dem känslig fråga. Att sedan ursprungsförslaget kommer från Sverigedemokraterna och där moderaterna sent om sider nu hänger på gör väl också sitt till att politikerna i de andra partierna får beslutsångest för att ännu en gång få krypa till korset och ta till sig Sverigedemokraternas politik.

 

Är det verkligen sådana politiker Sverige behöver i dessa tider?  

tn

 







Av tommy norum - 5 september 2017 09:56



Bildresultat för ulf kristersson riksdagen

Storleken har ju ingen betydelse, i alla fall inte inom politiken. Men frågan är väl om Ulf Kristersson är rätt person att växa in i kostymen efter Batra. Det finns många som tror att oberoende vilken partiledare man får så är det kört för de Nya Moderaterna lång tid framöver på grund av konsekvenserna av den migrationspolitisk de hade huvudansvaret för i sin regeringsställning .  Öppna era hjärtan har blivit en dyr slogan som satt sina negativa spår i  partiets förtroende

 

Ulf Kristersson tror att för att vända moderaternas sjunkande opinionssiffror så krävs det ett lagarbete.



Har han inget annat att komma med än det han levererade i Agenda eller i morgonsoffan i SVT:s Morgonstudion så är nog Moderaterna illa ute i fortsättningen. Fortfarande så vägrar han tala klartext utan svamlar omkring med en massa trams. Han kunde inte ens svara på frågan om han ansåg Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti utan att snärja in sig i förklarningen som inte blev något annat än rena rappakaljan. Det verkar som han är påverkad av Centerpartiets Annie Lööf som deklarerat att samarbeten i alliansen i riksdagsutskotten inte kan fortsätta om Moderaterna väljer att förhandla med SD i sakfrågor.

 

Så där står nu den stackarn mellan två hötappar antingen samarbete med SD eller Alliansen fullt ut och hur han än vänder och vrider på kuttingen så står han där och inte lyckas ge det förtroende genom att ge ordentliga besked i sakfrågan. Jag tror nog inte väljarna varken de som hoppat över till Centern eller Sverigedemokraterna tänker komma tillbaka när man inte lyckas klämma fram tydligare besked vilken politik är det som gäller i fortsättningen. Tydligt är att Ulf Kristersson är på väg att ge samma intryck som Batra " Vad menar hon, talade hon om samarbete, talade hon om att regera med stöd av SD ”????

 

Klart är väl att Moderaterna vägrar att ge de besked som en stor del av den borgerliga väljarkåren efterfrågar förrän efter valet när det parlamentariska läget finns på plats i valresultatet. Köpa grisen i säcken har ju varit det som gällt för de som röstat på Socialdemokraterna i många val. Det som Alliansens företrädare haft som argument att inte rösta på partiet. Nu har man själv tagit till sig den taktiken att först efter valet ge besked vad som händer om de kommer i regeringsställning.  

 

Med den inställningen blir det inte lätt att få tillbaka de flyende väljarna igen till det moderat partiet. Det kanske är så enkelt att väljarna litar inte längre på partiet när man ena stunden står för en migrationspolitisk med en princip öppna gränser och där den nu påtänkte moderatledaren var en av de mest tongivande att försvara den politiken ända fram till valförlusten där man tappade 7% av sin väljarkår till Sverigedemokraterna som ökade lika stort på grund av just den politik som Ulf Kristersson med alla medel försvarade in i det längsta. 

 

Hur tror man sig kunna få ett förnyat förtroende när man i sin naiva migrationspolitisk är på väg att förstöra hela Sverige i ett kaos med ökad brottslighet, en omöjlig arbetsmarknad för lågutbildade invandrare, en ökad klasskillnad, en skola med sjunkande skolresultat, ett nästan dagligt mördande, ett ökande av utanförskapsområden runt om i landet där polis och myndigheter tappat kontrollen över utvecklingen ???. Och när de som varnade för utvecklingen då stod Ulf Kristersson och andra ledande moderater upp i talarstolarna och kallade dessa främlingsfientliga, osolidariska, nazister. Hur skall man få förtroende för ett parti som de Nya Moderaterna som har huvudansvaret för det som nu sker i samhället . De har ju inte ens vett att be svenska folket om ursäkt för vad deras politik ställt till med, utan de vill ha fortsatt förtroende.

 

Frågan är väl hur många går på det när man vet att de som är ansvariga för det som nu sker i samhället fortfarande har ledande ställningar inom partiet. Kejsarens nya kläder syndromet är numera betydligt lättare att syna när vi fått alternativa sociala kanaler att ta till för att avslöja bluffarna som levereras från våra politiker.

 

Förtroende det får man efter vad man levererat till medborgarna i politiken, inte vad man vill leverera för det stämmer sällan i verkligheten. Det har ju om inte annat konsekvenserna av den naiva migrationspolitisk som de Nya Moderaterna levererade i regeringsställning visat.     

       

 tn










Av tommy norum - 4 september 2017 07:00


Skördefesten på Värmlandsnäs och där en av inslagen som vanligt lockade till sig många besökare var potatismosaiktavlan Bodaholms Gård.


 

Vid Bodaholms Gård hos Åsa Röslin och Lars Björsell står potatisen alltid i centrum och förstås ännu mer under skördefesten. För nio år sedan skapades den första potatistavlan ett unikt konstverk som lockar många besökare till gården. För andra året i rad är det konstnären Marianne Westberg som skapat tavlan med hjälp av Marie Hofgaard.

– Årets tavla är inspirerad av potatisens historia och är gjord av 18 olika sorters potatis från vår egen gård. Det är 6 000 potatisar i konstverket som i sin tur är ditsatta med 10 000 spikar. Nytt för i år är potatissoppa på ett recept från 1853. 

.  

Det var gott om närproducerat från  frukt och grönsaker till glass och godis och drickbart .   . 

   

Det var gott om besökare på de olika stationerna runt Värmlandsnäs. Det fina vädret och utbudet som bjöds gjorde att det blev en lyckad utflykt under helgen  

 

På Trone Hatts gård fanns Alpackadjur som blir mer och mer populära i Sverige  Alpacka ( är ett domesticerat kameldjur från Anderna som är besläktat med vikunja. Alpacka avlas för sitt mycket fina hår som ofta kallas alpackaull

 

 

   

Vi passade på och insupa lite herrgårdsromantik vid  Hjälleskate Herrgården vid Vänerns strand som bjöd på ett litet annorlunda utbud,  musikalisk och litterär salong inne på Herrgården på Lördagen. . Tyvärr slutsålt vid besöket.  



tn


Av tommy norum - 4 september 2017 07:00



Bildresultat för ta i hand efter debatterna i riksdagen

Bildresultat för vänsterpartiet

När en manlig muslim av religiösa skäl vägrar ta i hand på det motsatta könet så blir det rabalder i media. När de politiska motståndarna till Sverigedemokarterna  vägrar ta i hand av ideologiska skäl efter en riksdagsdebatt då verkar det helt normalt för media..




När det i Amerika är utbildning som mångt och mycket avgör hur man blir behandlad i samhället och där fördomar mellan de som har en hög utbildning och arbetarklassen sätter djupa spår i det amerikanska samhället där föraktet frodas på båda sidorna. Den tredje del av amerikanerna som gått college avfärdar den vite amerikanske arbetaren som latent rasistisk, sexistisk, och minder vetande och kan inte komma över hur man kunde rösta fram en president som högutbildade jurister, läkare, lärare, journalister och ingenjörer pedagogiskt påstår inför sina barn att han är sjuk i huvudet. Att det sedan visar sig genom studier att den amerikanska arbetarklassen är hårt arbetande, har en utpräglad joalitet mot familjen, som tillbringar med tid hos sina barn än medelklassen tex. Och det konstiga i kråksången det är tydligen att de som kan kosta på sig att ha negativa åsikter om sina vita landsmän men aktar sig noga för att ha samma åsikter om andra amerikanerna för då råkar man in i rasistbältet och det aktar man sig noga för. Rent hyckleri med andra ord.

 

I Sverige har vi också utvecklad ungefär samma typ av samhälle och hyckleri men där är det inte utbildningen som sätter avtryck i fördomarna utan vilket parti man tillhör.  De etablerade partierna i hop med media har under en lång nu på alla sätt försökt sätta sig över Sverigedemokraterna för att få dessa att framstå som oseriösa, som rasister, till och med nazister har nämnts. Man har påstått att de  som röstar på partiet är okultiverade, de är sämre utbildade och de tjänar mindre än andra.

Man har under flera år  kallat dem osolidariska, främlingsfientliga, rasister för sin hållning i flyktingdebatten. men ändå så  har de etablerade partierna blivit tvingade att närmat sig och tagit över den politik som Sverigedemokraterna förespråkat i flera år under oförskämda tillmälen från både det poliska etablissemanget och media. Prata om hyckleri.

 

Här har de etablerade partiernas företrädare visat både ohyfsade beteenden där man vägrar ta i hand vid meningsutbyte i riksdagen. För inte så länge sedan så visade den Liberala partiets ledare Bengt Wästerberg på sin tid vad ordet solidaritet, allas lika villkor och respekten för demokrati stod för när han inte ville visa sig tillsammans med företrädarna för Ny Demokrati när de av väljarna blev invalda i riksdagen. Han lämnade helt sonika TV studion när företrädarna för partiet kom in i rummet. Tyvärr så fortsätter det beteendet även hos dagens liberaler när man vägrar att samtala med SD för att få möjligheter att driva en borgerlig politik.  Så det är inget nytt under solen men det kanske det är därför det Liberala partiet har svårt att lämna området runt 4% spärren med risk att åka ur riksdagen. . 

 

  

Nu vägrar partierna  tala med Sveriges tredje största parti i Riksdagen, det klart andra största i opinionsmätningarna. Man beskyller fortfarande partiet för att var oseriösa i sin politik men vill sällan gå in i clinch i sakfrågorna utan använder fortfarande rasiststämpeln  när man saknar argumenten.  Här ser man vilka utryck det tar när man tar till alla till buds stående medel för att hindra Sverigedemokraterna som är på väg att möblera om i hönsgården riktigt ordentligt.

 

Nu är det inte väljarnas bästa som man strider för  utan nu är det den egna positionen och risken att tappa sitt levebröd  som styr agerandet. Moderaternas panikbyte av ledare blev väl en bra illustration av det beteendet. Socialdemokraterna är livrädda för att SD skall bjudas in i värmen av de borgerliga vilket kommer betyda att partiet kommer att för lång tid förvinna från den poliska makten. De småborgerliga partierna är livrädda för att bli uppätna av Sverigedemokraterna.

Nu står vi där och ser dubbelmoralen och hyckleriet visar sitt rätta jag där rasismen, solidaritet, främlingsfientlighet helt plötsligt får ett annat ansikte där man får svårare och svårare att legitimera i sak vad det är när man själv har tagit över den politiken som man förut ansågs vara rasistiskt och osolidarisk. 

 

Det är som i Amerika de väletablerade vill inte dra in de svarta i hur man bedömer arbetarklassen för då är man helt plötsligt rasist. De etablerade partierna och media i Sverige vill inte blanda in invandrare som brottslingar, man vill inte ha synpunkter på hur EU- medborgare och papperslösa invaderar vårt land, man vill inte prata etnicitet i de som står för problemen runt om i landet  Nej då riskerar man att kallas rasist.

 

Men att hoppa på sina poliska motståndare som Sverigedemokraterna med ett rasistiskt beteende i både handling och språkbruk det har man inga skrupler för. Tala om hyckleri och en dubbelmoral .. . .            

 

tn 







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards