Alla inlägg den 1 augusti 2017

Av tommy norum - 1 augusti 2017 11:30



Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


Göteborg. Gustaf Adolfs torg åt Arkaden.

Göteborg. Gustaf Adolfs torg åt Arkaden.Göteborg Gustaf Adolfs torg åt Arkaden. 1963

Göteborg. Kvinna invid spårvagn. Två män stiger på.

Kvinna invid spårvagn. Två män stiger på. 1963

Göteborgs hamn. En lastbil kör på ett fartyg.

Göteborgs hamn. En lastbil kör på ett fartyg.

Vy över Göteborgs hamn med kustubåten HMS Gäddan i torrdocka i förgrunden.

Vy över Göteborgs hamn med kustubåten HMS Gäddan i torrdocka i förgrunden. 1966

Text på kortet:

"Styrsö. Tången". 1960 talet

SAS-plan på Torslanda 1961


Torslanda 1961

Torghandel på Skanstorget, Göteborg.

Torghandel på Skanstorget, Göteborg. 1966

Färjan 1 styrhytt 21.4 1962

Färjan 1 styrhytt 21.4 1962

Göteborg  Kortedala
Göteborg Kortedala 1967

Hovås  Båthamn

Hovås Båthamn 1965

Av tommy norum - 1 augusti 2017 11:30




"S/S "Elfkungen" med lustfolk vid kanalens magasin" [Ångaren Elfkungen   1902

"S/S "Göta Kanal II" går" [Ångaren Göta Kanal II]  1914 

Verksamhet

Ejdern o Capella vid Långed. 16/5 1903

fritidsbåt Upperud 1910

"Grupp ombord i Ajax. Rut Elsa o. vi" [Åke Ahlin, Karl Göran Ahlin, Lilly Ahlin, Gunnel Ahlin, Ruth Roos, Elsa, Olle Ahlin, Bertil Ahlin] [Motorbåten Ajax]  1932

"Kanalens motorbåt på uppgång"   1915

Av tommy norum - 1 augusti 2017 11:00

 

Trolle en ombyggd tjänstebåt som Seglationsstyrelsen under namnet Capella använt under ett 30 tal år. Inköptes i början av 90 talet för att bedriva charter med  trolling. Det var på den tiden som man med ett vanligt ekolod som mer var för att hitta bottenkonstruktioner där man i ravinkanter kunde hitta fisk som var villig att nappa på de 10 spön på varierat djup som båten var utrustad med . Med en kurs från Fogden utanför Åmål till Harhalsen och tillbaka så låg chansen att få fisk- där lax var den dominerande fångsten-  ca 80% på en 4 timmars tur.

Här har vi ett urval av de fiskare som provat på trolling  på 90 talet med i många fall mycket bra fiskelycka

 


 


 

 

Klicka på bilderna för större format.

                                                                               

               

Av tommy norum - 1 augusti 2017 10:45



Mikael Carlson, född 21 december 1959 i Åmål ( Tösse ), är en svensk aviatör  och flygplansbyggare, är flygkapten på trafikflygplan till yrket och på fritid restauratör av veteranflygplan..

 

Mikael Carlson har byggt repliker och restaurerat gamla flygplan av flera modeller sedan 1982. Hans första projekt var skolflygplanet Ö1 Tummelisa från 1919, för vilket han använde sig av en originalmotor och originaldelar kompletterade med nya delar efter ursprungliga ritningar och tillverkade med dåtidens teknik. Enligt samma modell har han byggt två    Blériot, en Fokker DR I och en Fokker D.V11, alla , alla flygdugliga.

 

Den 25 juli 1999 flög Mikael Carlson över Engelska kanalen i ett av sina Blériot-flygplan, 90 år efter Louis Blériots  epokgörande flygning

File:Bleriot XI Thulin A Gardet.JPG

Mikael Carlson igen. Här i en "Bleriot XI" från 1910. Egentligen en Thulin A, byggd av AETA i Landskrona. Det var f ö med Bleriot XI som Cederström började 1910.

Tummelisa 2.JPG

Ö1 Tummelisa. 1920-tal. Roterande stjärnmotor. Konstruerades av skådespelaren Ingvar Kjellsons far Henry. Det var ett övningsplan, som användes som övergångsplan mellan skolplan och stridsplan. Det här är en replik från 1989, byggd av Mikael Carlsson. Liksom herr Meldert kommen från Åmål. Han började visst med att fälla ett träd i egen skog, och fortsatte sedan tills resultatet blev så här bra!

Flygvapenmuseum har ett original, som faktiskt flögs så sent som 1962

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikael Carlson after first testflight of Bücker Bestmann SE-BMN 

http://www.youtube.com/embed/bBV7u9oFWV0

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piloten och flygplansbyggaren Mikael Carlson visar prov på avancerad flygning med den Piper CUB L4 han renoverat. Flygfesten i Dala-Järna 9 augusti 2009. / Advanced flying with Piper CUB L4

http://www.youtube.com/watch?v=1GWZkadpQJo

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.----

Här har ni Mikael Carlssons bloggsida med mycket flyg och filmklipp av hans luftfärder .

http://www.aerodrome.se/

Av tommy norum - 1 augusti 2017 10:00


  Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


Rast på Kirsebergsskolan i Malmö

Rast på Kirsebergsskolan i Malmö


Arbetare och maskiner inne i Karlshams Yllefabrik i Åkersholm

Arbetare och maskiner inne i Karlshams Yllefabrik i Åkersholm

Sågverk vid Vansbro. I förgrunden en båt som bogserar / har en mindre båt på släp.

Sågverk vid Vansbro. I förgrunden en båt som bogserar / har en mindre båt på släp.

Säter. Storgatan med kyrkan i bakgrunden

Säter. Storgatan med kyrkan i bakgrunden

Vy från en kaj. I förgrunden däcket  på ett segelfartyg. Längre ut , ännu en båt.

Vy från en kaj någonstans i Småland  I förgrunden däcket på ett segelfartyg. Längre ut , ännu en båt.

Källviksbacken mot Falun

Källviksbacken mot Falun

En ung man tar upp is med en grip på Hönö

En ung man tar upp is med en grip på Hönö

Göteborg. Gamla och nya fiskebåtar vid Ringön och Lundbyvassen

Göteborg. Gamla och nya fiskebåtar vid Ringön och Lundbyvassen

Av tommy norum - 1 augusti 2017 07:00




Bildresultat för president trump

Svensk press och TV vill gärna spekulera i om president Trumps lämplighet i sitt ämbete. Men vill inte på samma sätt spekulera i våra politikers lämplighet i sin utövning




Turbulensen efter mistroendehotet från Alliansen gav medborgarna en del svar att suga på vid valet 2018. Det ena är väl att Alliansen inte är särskilt sugna på att reagera under de parlamentariska förhållande som råder nu. Pratet om att Stefan Löfven  (s) inte tar sitt ansvar klingar lite falskt när det visar sig att de själva på alla sätt försöker undvika en situation där de får ta ansvar för Sverige när de får chansen. Om man istället för ett misstroende omröstning av de tre statsråden riktat sitt misstroende mot statsminister Stefan Löfven som ändå är ytterst ansvarig för den regering han bildat så har regeringen fått avgå och Alliansen har fått chans att ta det ansvar man nu anklagar statsminister Stefan Löfven inte tagit.

 

Inte bara i transportkaoset utan i stort sett allt som är regeringspolitik så avfärdas det av Alliansen med att han inte tar ansvar för Sverige utan försätter landet i ett kaos både inom arbetsmarknadspolitiken, i skattepolitiken där man anser att regeringens politik är skadlig för landet. Men icke sa Nicke när man nu har fått en chans att avsätta regeringen då fegar man ur. 

 

Här fylls tidningarna i Sverige nästan dagligen med hur Amerikas president Trump pratar och lovar fullt men håller tunt. Där ondgör man sig för hans retorik och svårigheter att överhuvud komma till skott men när det gäller hur politikerna här hemma sköter sig så är det ofta tyst.

 

Politikerna i regeringspartiet är lika kålsupare i osanning, där man spelar teater inför väljarna med storslagna politiska utspel som saknar verklighetsförankring. EU:s lägsta arbetslöshet, fixad skola på 100 dagar, ogenomtänkta skatter, kolbitar, osynliga tränarjobb. För att inte tala om Stefan Löfvens föreställning under veckan där han i stället för att utkräva ansvar så blev det i ren teateruppvisning där privatiseringar var boven i dramat och där det var Alliansen som brast i ansvar på det sätt de reagerade på hur regeringen skötte landets säkerhet. Att Socialdemokraterna själva röstat för Outsourcing i transportstyrelsen det ville inte statsminister Stefan Löfven låtsas om.


Men det konstiga i kråksången är att våra politiker på bägge sidor är precis lika stora kålsupare i hur man manipulerar folket med lögner och vinklingar på sanningen för att slippa ta ansvar för sin politik och det utan att media reagerar. Så fort president Trump uttalar sig om saker som media anser som bluff och båg så hakar press och TV  på och indirekt idiotförklarar man presidenten och väntar på att någon skall avsätta honom.  I Sverige så har detta pågått i flera år att politiker grundlurat medborgarna utan att nyhetsmedia vaknar till och på samma sätt som man nagelfar Amerikas presidents olika uttalande ofta med kommentarer om hans olämplighet som president. 

 

Här hemma så får politikerna i stort sett uppföra sig hur som helst i sin roll utan att media reagerar. Så det där ordspråket att sopa rent framför egen dörr gäller nog de ansvariga inom nyhetsindustrin om man skall få ett fortsatt förtroende. Socialt medium utanför etablissemanget har för länge sedan genomskådat politikernas försök att manipulera medborgarna där de också skriver om detta. Men information som kommer från gräsrötterna som lever i en annan verklighet ute i samhället än media representanter, det tolkas  ofta som oseriös.                 


tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards