Direktlänk till inlägg 1 augusti 2017

Anonyma insändare gör ner Dag Blomqvist i dagens PD

Av tommy norum - 1 augusti 2017 17:30

2012

Dag Blomqvist är en nagel i ögat för många vindkraftsanhängare  men man vill  sällan eller aldrig  gå i klinch och  debattera hans åsikter som i de flesta fall är väl underbyggda med fakta och han har inte vindkraftsindustrin som enda informationskälla.

Då är det lättare i att ge sig på honom i anonyma insändare där man försöker på alla sätt misskreditera honom som både person och hans åsikter.


Vi skall vara glada att det finns personer i vårt demokratiska samhälle som Dag Blomqvist där han med sina åsikter i debatten står för det han framför i ämnet och han gömmer sig inte i  anonyma insändarinlägg. 


Jag undrar hur resultatet för hur positiva vi medborgare är till Vindkraft om man med utgångspunkt från en oberoende källa som vetenskapsakademin åsikter i frågan  (som finns i dagens blogginlägg ) finns som ett underlag för att ta ställning  i frågeformuläret.


Jag tror inte medborgarna vill betala miljardbelopp i subventioner via sin elräkning för att industrier i utlandet skall få billigare ström. Jag tror inte att medborgarna vet att när vindkraften producerar då regleras det med stopp i vattenkraften vilket totalt slår undan benen på de som har miljöaspekten som en viktig del i frågan. Jag undrar om våra elkonsumenter har klart för sig att de med miljardbelopp betalar utbyggnaden via elräkningen  för en fullständig meningslös satsning på vindkraft enligt  Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott. 

Kanske skulle man med det inlägget i frågeformulären fått helt andra svar  på  om vi är positiva till en utbyggnad av vindkraften. 


Det är nog så att som man frågar får man svar ett klassiskt tillvägagångssätt som tyvärr inte alla genomskådar märker vi i dagens insändare i PD:s Synpunkt. .   


Och att ge sig in i en debatt som utesluter sakfrågan och i stället ger sig på budbäraren är en klassisk företeelse som med stor framgång användes i forna nazist Tyskland och i  Sovjetunionen på sin tid.


Så om man skall ge sig på budbäraren så använd era namn åtminstone så läsarna  vet vilka de  har och göra med.

     

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

15 september 2012 09:46

Det gläder mig mycket att det finns människor som älskar sanningen - och vågar stå för den.

Tack, Norum!

Följande insändare har jag skickat till PD, men den har inte kommit in - åtminstone inte än. Men jag vill gärna delge denna bloggs läsare den.

Här kommer den:

Som vem man frågar får man svar.

Svar till Efraim.

Av hätskheten i dina insändare att döma förstår jag att du inte kan smälta min åsikt om SOM-undersökningen som visade på att 76 % av Västra Götalands läns befolkning var positiva till en utbyggnad av vindkraften.

Själva SOM-undersökningen var nog gjort enligt den vetenskapliga konstens alla regler. Men eftersom den undersökningen var beställd och betald av vindkraftsbranschen blir vinklingen därifrån. Detta eftersom resultatet av en undersökning färgas av vilka frågor undersökningsledningen får i uppdrag att ställa. Som man frågar får man svar. Därför underkände jag den undersökningen och dess resultat.

Enligt syntesrapporten "Vindkraftens påverkan på människors intressen" från Linnéuniversitetet, Institutionen för pedagogik psykologi och idrottsvetenskap, Kalmar, som kom maj 2012, framkommer andra siffror.

Det visade sig att man i den rapporten ställt andra frågor än de man gjort i SOM_undersökningen och därför fått helt andra svar. När det gällde vindkraft intill den egna bostaden eller fritidshuset var det bara 40 % som var positiva eller ganska positiva till detta. Vilket visar på den tendens hur människor i Dalsland ställer sig till vindkraftverk i deras närmiljö.

De "hemsnickrade opinionsundersökningar" som du valt att kalla det jag framförde i en insändare, var ju bara ett åberopande av de fakta som vilken annan kunde läsa sig till. Själv kallade jag det inte heller för en "opinionsundersökning". Ser man alltså till hur människor på ort efter ort reagerar när det blir känt att man tänker förfula deras landskap och försämra deras livsmiljö med dessa 200 meter höga onödiga maskiner kommer man ju fram till samma resultat som i syntesrapporten från Linneuniversitetet; nämligen att merparten av de som berörs är inte positiva till eländet.

Men det är ju klart att om du frågar de som bor i Stockholm, alltså de som bara ser glas, asfalt och betong hela dagarna, eller om du frågar en markägare som får in 150 000 kronor om året i arrendepengar utan att ens behöva sitta hemma och rulla tummarna, eller om du frågar en politiker som blivit ilurad att vindkraften kommer att skapa långsiktiga arbetstillfällen, ja då får man ju andra svar.

Det är ju ungefär som det där med vargfrågan: de som bor i storstan lider ju inte av vargen. Men den som får sin älskade hund söndertuggad och sina får ihjälrivna ute i hagen har en helt annan åsikt om vargen. Så det beror inte bara på hur du frågar utan det beror också på VEM du frågar.

Dag Blomqvist
Ånimskog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 17:20

S: "Klimatpolitik måste överordnas allt annat"   Utrikes. EU kan komma att utlysa "klimatnödläge" nästa vecka, om Europaparlamentet stödjer förslaget. Vad nu den politiska signalen skall ge för avtryck på klimaten kan man fråga sig när Kin...

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 10:20

  Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt kom upp när jag försökte dela inlägget. Att sedan inlägget var15 sekunder gammalt kanske ändå man får tankarna till vad medb...

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se