Alla inlägg under juli 2017

Av tommy norum - 25 juli 2017 09:17


Anna Johanssons dagar som minister i regeringen är räknade. Hon bir utan tvekan den som först får gå. Redan för tre år sedan blev Transportstyrelsens ledning varnade av internrevisionen om förhållandet. Att sedan Infrastrukturminister Anna Johansson (S) är en av de slarvigaste ministrarna ed en av de som har flest prickningar av KU så är hon nog mer en belastning än en tillgång för Stefan Löfven i dagsläget

 

Bildresultat för statsråd anna johansson


Infrastrukturminister Anna Johansson (S) och vice statsminister Åsa Romson (MP) är regeringens slarvigaste ministrar. Nästan hälften av KU:s prickningar gäller dem. Så man kanske skall ta det med en nypa salt vad hon påstår sig veta och inte veta i frågan.

 

Det framkommer mer och mer tydligt att den regering vi nu har begåvats med inte har kompetensen att sköta landet som sig bör. När man hör turerna runt hur man behandlat Transportstyrelsens läcka efter den blivit känd så kn man undra vad sysslar våra stadsråd med. Att två statsråd inrikesminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist redan i början på 2016 fick reda på affären så underlåter man att informera den minister som har ansvaret i frågan.

 

Transportstyrelsens internrevisor Annette Olofsson kämpade envetet för att upplysa Transportstyrelsens ledning om vad som var på väg att hända. Hon varnade flera gånger utan att få gehör. Redan för tre år sedan larmade hon första gången – och sedan fortsatte hon.

 

Trots det så påstår sig infrastrukturminister Anna Johanssons sig vara helt ovetande ända fram till i Januari i år .Samma tidpunkt som även vår Statsminister Stefan Löfven påstås blir informerad. Trots att inrikesminister Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist då känt till den i nästan ett år och underlåtit att informera den minister som har ansvaret för Transportstyrelsen så har vår statsminister fortsatt förtroende för alla statsråd. Han hänvisar till infrastrukturminister Anna Johanssons ansvar som blev den som sist enligt henne själv blev informerad samtidigt som våra statsminister om förhållandet i den verksamhet hon som minister har ansvaret för.. 

 

Det är för övrigt inte första gången som Anna Johansson är ute i blåsväder när det gäller IT frågor. Som skolkommunalråd i Göteborg så fick hon mycket hård kritik ett par månader före det att hon blev statsråd 2014 av Göteborgs Stadsrevision mot bristande säkerhet i IT-systemet Hjärntorget som användes av stadens grundskolor.

 

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) och vice statsminister Åsa Romson (MP) är regeringens slarvigaste ministrar.

Nästan hälften av KU:s prickningar gäller dem.

 

Som vanligt går Alliansens företrädare som en katt runt het gröt och kräver ansvar, moderatledaren Batra nämnde ordet ansvar 17 gånger i en radio intervju utan att en enda gång nämna i vad ansvaret skall bestå i. Sverigedemokraterna är som vanligt mer tydliga och kommer att begär misstroendevotum mot Stefan Löfven om han  inte avsatt de berörda ministrarna före riksdagens öppnande,  säger Paula Bieler, riksdagsledamot för SD till SVT Nyheter.

 

tn





 

 

Av tommy norum - 23 juli 2017 07:00


Fartyg av Minas storlek som besöker Åmål i småbåtshamnen under hamnkalaset var en vanlig syn fram till 1960 talet.




   


Mina byggdes på Torsö 1876 och var en vanlig typ av  fartyg som besökte Åmål runt sekelskiftet och ända fram till 1950 talet. På 1800 talet fanns ingen motor utan besättningen fick lov att invänta rätt vind för att förflytta sig. Man kan ju tänka sig när fartyg av den här storleken fick trixa sig i i Åmåls trånga hamn för att hämta eller lossa sin last utan en motor att ta till när man la till vid kajen. .

 

 

 

   

     

Stora fartyg i inre hamnen var en vardaglig företeelse före 1960 talet. Att motorfartygen kunde manövrera i den trånga hamnen var en sak men när man på 1800 talet fick segla in var en bedrift som heter duga.

 

 

Manöverutrymmet för lastfartygen var  begränsat i den trånga hamnen.

.  


Av tommy norum - 22 juli 2017 07:00




 Svensk polis sämst i Europa ?

 

Är vi drabbade av något slags kejsarens nya kläder syndrom när vi inte ser hur illa ställt det är inom polisen ?

 

 

Bildresultat för svensk polis


När svensk polis bestämmer sig för att strunta i att utreda ett brott så bokför man detta i statistiken som ett uppklarat brott. Det är man ensamma om i Europa. Kanske i hela världen, vilket inte skulle förvåna.


Poliserna går på knäna i södra Sverige efter alla skjutningar. Man är tvingad att prioritera bort brott av mindre alvarlig karaktär. Med andra ord fritt fram för buset på grund av att Regeringen ännu inte fått till nya resurser till polismyndigheten. Med närmare 40 st skottlossningar bara i Malmö i år så förstår var och en att buset kan härja ganska fritt runt om i Sydsverige när poliserna är full sysselsätta att utreda alla skottlossningar. Att sedan poliserna nu också börjar gå på semester så kan man lugnt påstå att vi håller på att få ett katastrofläge i polisarbetet där outredda brott samlas på hög hos utredarna och där småbrottslingar kan agera relativt ostörda i sina verksamheter.



Brett stöd för mer polisresurser

Partierna är överens om att fler poliser behövs i de utsatta områdena. Men även kontroversiella åtgärder fördes fram i riksdagens trygghetsdebatt Mars i år.

Polisen har begärt tillskott på 3,9 miljarder kronor sammanlagt för 2018–2020 för mer personal. Men som vanligt ligger man flera steg efter när en del av dessa pengar går till att täcka underskottet  i dagens verksamhet.

 

 

Under de senaste 20 åren har antalet polisanmälda villainbrott stigit med 53 procent och utredningsresultatet är så dåliga att man i stort sett kan strunta i att ens försöka utreda brotten. De läggs på hög utan en utredning värt namnet visar det sig i statiken på uppklarade brott. . Polisen löser knappt några villainbrott. I snitt löser polisen bara drygt fyra procent av inbrotten i villor och radhus.

– Det är oacceptabelt dåligt, säger Göran Lindvall, poliskommissarie på Noa. Bara att konstatera att här har i så många andra brottsrubriker buset tagit över och våra polismyndigheter står helt handlingsförlamade inför situationen.


Få bilbrott klaras upp

Antalet uppklarade bilstölder är få, det vill säga polisen hittar ingen skäligen misstänkt gärningsperson.

Få cykelstöldar klaras upp

Bara en procent av alla cykelstölder klaras upp.


Svensk polis löser allt färre brott.


Enligt uppgifter från Dagens Nyheter är brottsuppklaringen i dag den lägsta på 16 år. Förra året klarades 14 procent av brotten upp, jämfört med 18 procent fem år tidigare. När det gäller mängdbrott är statistiken ännu sämre. Brottsuppklaringsgraden för skadegörelsebrott har nästan halverats, från 4,0 procent år 2010 till 2,1 procent förra året. 3,5 procent av bostadsinbrotten klarades upp förra året; år 2010 var andelen 4,2 procent. 12,6 procent av misshandelsbrotten klarades upp förra året; år 2010 var andelen 18,3 procent.

Det är en oroväckande utveckling som måste brytas för att allmänhetens förtroende för polisens förmåga att lösa brott ska upprätthållas.

Med de här siffrorna i ryggen så kan man undra vad håller man på med inne på polishusen i Sverige ?


Polislyx

 

Den svenska polisen är lyxutrustad i jämförelse med polisen i de flesta andra länder. Polisens arbetsschemor är generösa. Polisbyråkratin sväller över bredderna och slukar varenda ny polis som annars kunde varit ute på gatorna. Bara en av fyra poliser arbetar ute bland allmänheten.

Även under kontorstid på vardagar inne i stadskärnorna åker poliserna två och två i sina stora bilar, lika  oavsett tjänstgöringsort och typen av uppdrag. Kanske vi har en dal av problemet här som måste lösas för att få loss mer resurser på fältet. Utan tvekan en koloss på lerfötter som de senaste åren har belastas med myndighetschefer som bevisligen inte klarat av sina uppgifter att göra polisen mer effektiv .

 

tn

Av tommy norum - 21 juli 2017 16:50




 

Årets första abborrfiske räckte till en middag för två.

 

Efter rensning med ett glas öl som sällskap så är det dags för tillredning. 

 

Stekning i smör är ju en av förutsättningarna för ett bra resultat

 

Här har det blivit rätt färg på firrarna i stekpannan.

 

Resultatet verkade bli bra . 

 

Så här blev slutprodukten, grönsaker, romsås och några potatis, ett glas vitt vin så är det bara att njuta av skapelsen.      

 

 

 




Av tommy norum - 19 juli 2017 07:00

 

 Bildresultat för invandrare i sverige


Har vi lika dåliga resultat som i Danmark av invandrarnas svårighet att anpassa sig till det land de bor i då kommer vi att få problem i framtiden ?  

 

 

Utlandsminister Ingrid Stöjberg kallar det katastrof när det visar sig att både andra och tredje generationen invandrare har en dålig skolgång och är mer kriminella och mer religiösa . De danska politikerna är i chocktillstånd när visar sig att anpassningen till det danska samhället inte alls stämmer överens med det man trodde. 

 

Hur det står till i Sverige det aktar sig noga regeringen att ta reda på. Här har man itutat svenska folket fördelarna med en stor invandring och blundat för verkligheten .Om det är som i Danmark att invandringen föder ökad kriminalitet, en dålig anpassning till samhället med dåliga skolresultat och en ökad religiös påverkan på individer så finns det en uppenbar risk att vi är på väg att ytligare öka utanförskapet och som kommer att dela samhället där många med invandrarbakgrund kommer att hamna långt ner på den sociala stegen. 

 

Bara att konstatera att ivrarna för en ökad invandring håller på att skapa ett klassamhälle av aldrig skådat slag. Det finns ju tidiga spår i det svenska samhället både i skolresultat, kriminalitet och religiösa tendenser som våra politiker blundar för. Moskéer växer upp som svampar runt om i landet och ingen vill eller törs göra en ordentlig analys hur det kommer att påverka det fria samhälle vi under generationer byggd upp.

 

Vi ser ju redan hur man sakta anpassar det svenska samhället att passa in på religiösa föreställningar om hur gemenskapen mellan män och kvinnor i olika sammanhang skall vara. Både i skolor och på offentliga utrymmen som badhus gör man en anpassning för att inte i onödan konfrontera andra religiösa uppfattningar bland invandrare hur mötet mellan könen skall vara. Man anpassar skolavslutningar efter invandrare som har andra religiösa uppfattningar än kristendom. Våra politiker har lagt sig platt i rädslan att bli kallas rasister om man står upp för de svenska värderingar som vi byggt upp under en hundraårs periods där den svenska kvinnans ställning i samhället sakta men säker förstärkts. 

 

En utveckling som man tydligen vägrar våra invandrarkvinnor när man inte vågar sätta ner foten och göra klart för vad som gäller i Sverige. Invandrarkvinnorna de har helt lämnats utanför den processen i åratal där man tillåter religiösa och kulturella värderingar i invandrartäta områden som för tillbaka kvinnans ställning minst hungra år i svenska mått. Så frågan är väl vilket samhälle är det våra politiker håller på att skapa?  Vi är på väg mot ett klassamhälle av aldrig skådad slag där våra politiker på alla sätt försöker dölja de konsekvenser som så uppenbart har framkommit under flera år men där våra politiker inte vill låtsas om var vi är på väg.                       

 

tn










Av tommy norum - 18 juli 2017 07:00





Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Styckåsgatan


Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Styckåsgatan Fotograf Foto Herman  

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika foto Herman

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Köpmangatan 4.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Köpmangatan 4. foto Herman

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Huset byggdes 1903 och användes som chefsbostad av Arvika-Verken från 1916. Dåvarande adress var Parkgatan 9.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Huset byggdes 1903 och användes som chefsbostad av Arvika-Verken från 1916. Dåvarande adress var Parkgatan 9. foto Herman

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Korsningen Fabriksgatan–Torggatan.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Korsningen Fabriksgatan–Torggatan. foto Herman

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Styckåsgatan 26.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika.   Styckåsgatan 26.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Styckåsgatan 26. "Från början portvaktsstuga för större fastighet". foto Herman

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Kyrkogatan 14.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Kyrkogatan 14. foto Herman

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Storgatan 28 i kv Läkaren, Jösse Manufaktur. Huset brann ner 1989 i en anlagd brand men byggdes upp igen i en liknande stil.

Bildsvit tagen vårvintern 1972 i Arvika. Storgatan 28 i kv Läkaren, Jösse Manufaktur. Huset brann ner 1989 i en anlagd brand men byggdes upp igen i en liknande foto Herman

Marielundskiosken vid GDG:s busscentral i Arvika hösten 1963.

Marielundskiosken vid GDG:s busscentral i Arvika hösten 1963. foto Herman

Shells bensinstation i mitten av juli år 1961. Stationen låg längs den tidigare Kyrkogatan mellan Kyrkogatan/Repslagaregatan och Fallängsvägen (kvarteret Palmen).

Shells bensinstation i mitten av juli år 1961. Stationen låg längs den tidigare Kyrkogatan mellan Kyrkogatan/Repslagaregatan och Fallängsvägen (kvarteret Palmen foto Herman

BP-macken vid tidigare Kyrkogatan mellan Kyrkogatan/Repslagargatan och Fallängsvägen. Bilden togs i mars 1959.

BP-macken vid tidigare Kyrkogatan mellan Kyrkogatan/Repslagargatan och Fallängsvägen. Bilden togs i mars 1959. foto Herman

Korsningen Kyrkogatan–Solbergsgränd våren 1960.

Korsningen Kyrkogatan–Solbergsgränd våren 1960. foto Herman

Dokumentation av kvarteret Bryggaren i Arvika som det såg ut i april 1959.

Dokumentation av kvarteret Bryggaren i Arvika som det såg ut i april 1959. Sallnäs grosshandel med adress Järnvägsgatan 24.


Dokumentation av kvarteret Bryggaren i Arvika som det såg ut i april 1959. Hörnet Hantverksgatan–Storgatan.

Dokumentation av kvarteret Bryggaren i Arvika som det såg ut i april 1959 foto Herman



Av tommy norum - 17 juli 2017 07:00


Bildresultat för is sympatisörer

Återvändande IS sympatisörer är antingen rädda eller så har de ett uppdrag. De är med andra ord farliga för det svenska samhället.

 


Kan vi lita på att Säpo har kontroll de som håller på att radikaliseras till våldsbenägna extremister där målet för att utföra sina illdåd i terroristdåd i  Islamska statens namn är kända så att de kan sätta in åtgärder och stoppa rekryteringen ?  Tydligen inte eftersom det visar sig att rekryteringen fortgått en längre tid där till och med en tidigare ordförandes son i en Muslimsk förening anslutit sig till IS.

 

Man kan ju undra när man tar del av rapporter runt om i Sverige där Moskéerna varit centrala platser för rekrytering där till och med en ordförande i en muslimsk förening, dessutom kommunalanställd hyllar terroristdåd på sin Facebook sida  med  ” Må Allah stärka er och ge er seger”  Ett uttalande som väl ändå stärker misstanken att Säpo inte riktigt har full koll på läget. Den lokala polisen i området säger att Säpo vill ha information men ger ingenting tillbaka. Samma är det med kommunerna runt om i landet.

 

Att det sedan finns Muslimska föreningar som ligger i luven på varandra där olika tolkningar av hur den Islamska läran skall tolkas bådar inte gått för framtiden för det Svenska samhället när de islamska invandrana tar med sig sina seder och bruk till sitt nya hemland med alla de problem det kommer att föra med sig . Men att försöka skapa en handlingsplan i kommunerna för att motverka radikaliseringen och ta hand om de återvändande blir inte lätt när informationskedjan mellan Säpo, polisen och handläggarna inom kommunen som har ansvaret inte har sammanfogats i en enhet så att kommunerna kan påbörja sin uppgift att sätta stopp för radikaliseringen och påbörja en vettig återförening till samhället.

 

Men som Imamen Alda f Haqq Kicklan säger i en intervju i SvD – i andra länder när IS-terrorister återvänder så råkar de ut för rättvisan direkt, men i Sverige så frågar vi dem om de vill ha en lägenhet. Det visar en väldig naiv inställning till problemet. För när de kommer tillbaka så är de antingen rädda eller så har de ett uppdrag. De är med andra ord farliga för det svenska samhället.

 

tn  

 

Av tommy norum - 17 juli 2017 07:00




 Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)

Ishockeyspelare och skridskoåkare i rink utanför kungliga slottet i Stockholm. Slottsbacken, obelisken.

Ishockeyspelare och skridskoåkare i rink utanför kungliga slottet i Stockholm. Slottsbacken, obelisken.

Rusningstid vid Slussen, Södermalmstorg. Människor i trappa, spårvagn i bakgrunden.

Rusningstid vid Slussen, Södermalmstorg. Människor i trappa, spårvagn i bakgrunden

Hjälmen tages på (Vasa)

Dykarhjälm av. (Regalskeppet vasa.)

PUB, Stockholm. Barn ser igenom och trycker näsan mot ett skyltfönster.

PUB, Stockholm. Barn ser igenom och trycker näsan mot ett skyltfönster.

”Tunnelbanepremiär”  Folkmassa vid invigning av tunnelbanestationen Slussen, Stockholm.

”Tunnelbanepremiär” Folkmassa vid invigning av tunnelbanestationen Slussen, Stockholm.

Kronprins Carl Gustav på Nordiska Kompaniets leksaksavdelning.

Kronprins Carl Gustav på Nordiska Kompaniets leksaksavdelning.

Vaxholmsbolagets skärgårdsbåtar liggande vid Strandvägskajen 1952.

Vaxholmsbolagets skärgårdsbåtar liggande vid Strandvägskajen 1952.

Foto i svartvitt visande hamnbild från Stockholm med passagerarfartygen Gripsholm, Caronia och Bergensfjord på Stockholms ström den 22 juli 1958.

passagerarfartygen Gripsholm, Caronia och Bergensfjord på Stockholms ström den 22 juli 1958.

Två pojkar på moped vid Stureplan, Stockholm
Två pojkar på moped vid Stureplan, Stockholm  1970.

”Korvgubbe Hornsgatan” , Stockholm.

”Korvgubbe Hornsgatan”

Stationsbyggnaden, Bromma flygplatsExteriör, flygplan i förgrunden.

Stationsbyggnaden, Bromma flygplats Exteriör, flygplan i förgrunden.  1930-40 talet ?

Dansbana på Skansen år 1955. Thore Ehrlings orkester spelar.

Dansbana på Skansen år 1955. Thore Ehrlings orkester spelar.

Åkare på gata i Stockholm, 1940 - 50-tal

Åkare på gata i Stockholm, 1950 

Ballongförsäljning, Vällingby torg, Stockholm.

Ballongförsäljning, Vällingby torg, Stockholm

Årshögtider. Midsommar. Midsommar i Gamla stan, Stockholm. Människor dansar runt en midsommarstång på en innergård.

Midsommar i Gamla stan, Stockholm. Människor dansar runt en midsommarstång på en innergård.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards