Direktlänk till inlägg 29 juli 2017

Alliansens piska viner är rubriken i Ove Rydhs krönika i PD.

Av tommy norum - 29 juli 2017 12:48

Bildresultat för ove rydh pd

Ove Rydh ger sig in i politikens värld i sin krönika i PD. Är ett sundhetstecken för tidningen att man låter chefredaktören ha politiska funderingar i sin krönika 


 

Ordet piska är ofta en benämning politiska motståndare tar till när man tror att riksdagsledamöterna har en annan uppfattning än den politiska ledningen i respektive parti och där man misstänker att det finns de som vill alliera sig med motståndarpartiet i vissa frågor. En piska som är grundbulten i att vår demokrati skall fungera och där varje partimedlem som är inröstad följer partilinjen. Polsk riksdag där var och en bestämmer hur han skall rösta skapar bara kaos och det är väl det minsta man är ute efter i politiken. Att Ove Rydh använder den benämningen i sin krönika är väl att han tror att Alliansen inte har med sig respektive riksdagsgrupp i beslutet att avsätta försvarsminister Peter Hultqvist genom en misstroendeomröstning..

 

Ove Rydh görs också till tolk för vad Carl Bildt och Bengt Westerberg under sin tid skulle agerat i liknande situation. Hur han nu tror sig ha den förmågan att veta hur de skulle agera kan man fråga sig. Vad jag förstår så har väl Ove Rydh sympatier på vänstersidan och har väl ingen aning vad som sker och hur moderater och liberaler tänkte för ett 30 tal år sedan. Kanske skulle också Ove Rydh ta del av Alliansens syfte innan han efterfrågar den i krönilkan . Om man hänger med i nyhetsutbudet så kan det väl inte ha ungått någon att det Alliansen var inte ute efter att fälla regeringen för då hade man i stället riktat sitt misstroende till statsministern vilket man inte gjorde. 

 

Att sedan två av ministrarna ändå förstod att loppet var kört när det kom upp på bordet hur man misskött hela affären och sa upp sig själva skvallrar väl ändå om att Alliansen inte var ute i ogjort väder. Ove Rydh liksom Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vill ha det till att viktiga sakfrågan, nämligen om att lägga ut arbetet på entreprenad försvann i en kraftig dimridå som det utrycks i PD . Ett försök från Vänsterpartiet att få ett annat perspektiv på händelseförloppet än det misstroendet riktades mot.  

 

Att lägga ut arbetet på en privat aktör var ett upplägg som alla partierna på sin tid var överens om utom Vänsterpartiet som har som policy att all offentlig verksamhet skall drivar i offentlig regi. Kosta vad det kosta vill där förvaltningen om hur resurserna används på bästa och kostnadseffektivast är av underordnad betydelse i allt politiskt arbete när det gäller Vänstern. .

 

 Att hela historien handlar om hur man skött upphandlingen där man åsidosatt allt sunt förnuft, struntat i allt säkerhetstänkande som finns reglerat i både lagar och förordningar, att man lägger ut dimridåer runt hela affären där varken statsminister, den ansvarige ministern, riksdagen eller de utskott som hanterar rikes säkerhet som försvarsutskottet helt lämnas utanför information i det längsta. Det är det hela affären handlar om Ove Rydh ingenting annat.

   
tn.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 juli 2017 07:12

Nu har jag sagt upp prenumerationen på PD.

Chefredaktören Ove Rydh tillåter inte yttrandefrihet. Han tål inte att andra människor har andra åsikter än han själv. Skickar man in en insändare måste den stämma överens med Ove Rydhs politiska fantasier. Gör den inte det så stoppas den. Stoppas den inte direkt kräver han att vissa ord ska bytas ut och att man stryker hela meningar. Till råga på allt elände så ska du fortfarande ha kvar ditt namn under trots att det blivit bara Ove Rydhs åsikter som får komma fram i insändaren. Och han framhåller med eftertryck att det är han som är ansvarig utgivare. Man får alltså inte skriva så som man själv tycker att det är. Ja, så om du skulle ha en annan åsikt än Ove Rydh får du inte din insändare publicerad.

Ove Rydh gillar inte den i Sverige lagstadgade yttrandefriheten.

Droppen som fick det att rinna över var att jag här om dagen fick en faktura på prenumerationen på PD.

På fakturan skrev man:
”Tack för att du värnar om demokratin!
Provinstidningen ska vara nyhetsledande lokalt. Det vi skriver ska vara sant och relevant.
Provinstidningen lägger sig vinn om att bedriva en oberoende journalistik där flera parter får komma till tals. Vi publicerar inte obekräftade rykten och följer pressens etiska regler.
Vi ser det som vår uppgift att berätta om det som händer i vår del av världen, men också att skapa debatt och ge människor en möjlighet att komma till tals och göra sin röst hörd.
Därför tycker vi att det är viktigt att Provinstidningen blir en naturlig mötesplats för debattörer och insändarskribenter.”

Man ljuger alltså öppet utan någon som helst skam. Och speciellt när det gäller att tillskansa sig pengar. Man ljuger, troligtvis för att lura folk att prenumerera. Provinstidningen är en dålig tidning utan yttrandefrihet. Det liknar Nord Korea. Det här med demokrati verkar vara det värsta som Ove Rydh vet.

Att prenumerera på en sådan odemokratisk och opålitlig tidning klarar inte min moral. Jag har helt andra värderingar än de hemska som Ove Rydh praktiserar på PD.

 
Ingen bild

Åke Olsson

30 juli 2017 14:46

För att få balans i tyckandet om PD vill jag delge att jag aldrig blivit censurerad av PD i mina insändare.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 juli 2017 21:24

Till Åke Olsson:

Det du skriver bevisar att du tycker som Ove Rydh. Skriver man i samma anda och har samma åsikter som han så censureras man inte. Konstigare än så är det inte.

 
Ingen bild

oljemagnaten

31 juli 2017 08:53

även Åke är en gammal kommunist

 
Ingen bild

Åmålsbo

1 augusti 2017 08:32

Svenska !? ISISkrigare tillfångatagna i Kurdistan.. ..undrar om regeringen skall försöka rädda dom hit till Sverige?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 19 juni 09:51


    Donald Trump visar vägen för både flyktingpolitik, utrikespolitik och klimatpolitiken.   Att allt fler Europeiska  länder börjar inse faran med den naiva migrationspolitisk som Trump varnat för och som han själv förändrade i USA som ett ...

Av tommy norum - Lördag 16 juni 12:10

Stockholm bakom fasaden Av Nordiska museet År 1949 gav veckotidningen Vi ut boken "Stockholm bakom fasaden" med text av Erik Asklund och bilder av KW Gullers.   Gamla kåkar i Sjövik på Årstavikens södra strand. Östra Årstabron i ...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 14:12

Man brukar säga att lögner, personangrepp och höjd röst tillgrips när de egna argumenten tryter. Kan det vara så illa i Stefan Löfvens fall? Det finns ingen partiledare i svensk politik som så ofta anklagas för att ljuga som Socialdemokraternas stats...

Av tommy norum - Onsdag 13 juni 07:00


  Några av världens största pk-media, såsom CNN och AP, har redan sågat avtalet och beskrivit det som vagt och innehållslöst. Att Nordkorea annonserat en "stor förändring" som ska tillkännages inom kort - det hade man inte tid att vänta på innan...

Av tommy norum - Måndag 11 juni 07:00


  De som vill framstå som seriösa journalister som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med honom i den etablerade mediabranschen som kritiserar andra blir helt plötsligt oanträffbara när de har ertappats med byxorna nere i hur de sp...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se