Direktlänk till inlägg 30 maj 2017

Håller Alliansen på att gräva sin egen grav i politiken ? .

Av tommy norum - 30 maj 2017 07:00



Nu ifrågasätts Jan Björklund som partiledare. Många vill att han avgår. Gårdagens agenda intervjuv om SD:s utspel vilken statsministerkandidat de tänker rösta på blev en något förvirrad förklaring från Björklund. och stärker väl inte hans position inom partiet.   


Bara att konstatera att alliansens företrädare inte är ett dugg intresserade för att föra en borgerlig politik. Här verkar man mer intresserad att få en ministerpost till vilket pris som helst om det sedan är med en Socialdemokratisk statsminister eller en borgerlig verkar göra detsamma.

 

I alla fall får man det intrycket när man hörde liberalernas Jan Björklunds förvirrade förklaring till vad som sker när Sverigedemokraterna hot om att man inte tänker ge sin röst varken till en Socialdemokratisk eller Alliansens kandidat till statsministerposten om man inte inleder en dialog med partiet om den politik som man tänker föra.

Förövrigt en ganska självklar sak kan man tycka om man skall få SD som för nuvarande är klart det näst största partiet enligt opinionsundersökningarna i Sverige också skall få ett inflytande i den politik som man röstar fram vid ett statsministerval.

Nu finns det två möjligheter som kan lösa den knuten. Det ena är att socialdemokraterna röstar på en alliansstatsminister om alliansen blir större  eller att alliansen röstar för en socialdemokratisk statsminister om den konstellationen blir den största eller att man lägger ner sina röster men då under förutsättning att sverigedemokraterna inte är större än de enskilda blocken .

Frågan är väl om de borgerliga väljarna är beredda att rösta på ett alliansparti som är beredda att gå in i en Socialdemokratisk regering för att slippa bli beroende av Sverigedemokraterna när man inte vet vad som kommer ut för politik av det valet. Det är väl ungefär som att köpa grisen i säcken det som hela tiden varit allianspartierna slogan att en röst på socialdemokraterna är en röst på något man inte har en susning av vad som kommer ut efter valet.

En erfarenhet som visat sig blev en dyr affär för medborgarna när vänsterpartiet och miljöpartiet fick vara med och bestämma politiken. Frågan är väl om väljarna går på den finten en gång till med facit i hand vad som blev resultatet efter förra valet.


tn






.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards