Direktlänk till inlägg 21 april 2017

Våra politiker har lämnat rättssamhället åt sitt öde.

Av tommy norum - Fredag 21 april 07:00


Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Migrationsverket och polisen har fått in anmälningar mot företaget i matvarubranschen. Men ingenting har hänt, trots fyra separata polisutredningar med ekobrottsmyndigheten sedan 2015 avslöjar Uppdrag Granskning. 


Bildresultat för december överenskommelsen 2015

Här har vi representanter för de regeringar som styrt Sverige de senaste decennierna och som varit med och skapat ett samhälle där en pågående myndighetskolapps satt rättssäkerheten för medborgarna ur spel. .    

 

Ännu en gång så har Uppdrag Granskning avslöjat hur illa ställt det är med rättssamhället Sverige. Det är inte bara småbrott som lämna därhän och som polismyndigheterna gett brottslingar i stort sett fria händer att operera i landet utan att man ingriper. Nu har också EKO myndigheterna tappat kontrollen över situationen och där ekonomiska brott och bedrägeri i Sverige är i stort sett är ofarligt att operera i för skurkarna där risken att åka dit är nästan på lika med noll. Nu är det inte längre brottet som avgör om man skall bli dömd utan vilka prioriteringar som polisen gör.

 

De som inte prioriteras går i regel helt fria från att lagföras, , säger Magnus Lindegren, chef för bedrägerisektionen hos Polisen Region Väst.  Här räcker det inte med att lämna klara bevismaterial med  filmer som dokumenterar brotten när det visar sig att myndigheterna inte ens tar sig tid att analysera bevismaterialen på grund av för stor arbetsbörda.   

 

Bara att konstatera att våra myndigheter räcker inte till längre när vi gång får uppleva hur de blir avslöjade av Uppdrag Granskning hur illa ställt det är ute på fältet. Våra politiker har lämnat fältet fritt för brottslingar att agera i Sverige.               

 

Polischef: ”här behöver vi rannsaka oss” Ett allt för återkommande mening från våra myndighetschefer när de blir utsatta för granskning i sin myndighetsutövning.

 

Robert Karlsson, chef vid Polisens utredningsenhet, säger att han blir förfärad av Uppdrag gransknings avslöjanden. 

– Jag tror faktiskt att här behöver vi rannsaka oss, vi som varit inblandade, inte minst polisen. Det handlar om att samverka bättre, för bättre resultat. 

Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet samarbetar med statliga myndigheter. Planeringsledare Pia Eriksson beklagar situationen om det är så att de har brustit i sin hantering. 

– Om Kunskapscentrum har lovat att förmedla kontakter till Arbetsmiljöverket och vi har missat det. Och det har lett till att Arbetsmiljöverket inte agerar, så är det högst beklagligt, säger hon. 

 

Tänk att vi medborgarna gång på gång skall behöva bli konfronterade med uppgifter om hur illa ställt det är hos våra myndigheter, de som skall skydda medborgarna i respektive verksamheter.  Våra politiker verkar nyvakna varje gång det kommer på tal men  där sedan fagra tal om förändringar förbytts mot total handlingsförlamning och där verkligheten  i rättssäkerheten för medborgarna blir precis tvärt om över tid visar det sig med facit i hand  när man börjar forska bakom fasaden hos våra myndigheter.  

 

Frågan fler och fler ställer sig är  om våra politiker räcker till i sitt skapande av Sverige. Det har visat sig under åren att börjar man skrapa det allra minsta i fasaden så uppdagas det brister som våra politiker har ansvaret för har uppstått men som de sällan eller aldrig vill låtsas om eller erkänna att man inte riktigt ha räckt till i sitt politiska uppdrag.

 

Kanske är det den faktorn som spelar in när medborgarna i opinionsmätningar övergår till att stödja partier som inte varit allierad med någon av de politiska blocken - som en demonstration för att nu räcker det . tn

 

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

Söndag 23 april 09:02

Det är inte bara politikerna som ”har lämnat rättssamhället åt sitt öde”, om man nu ska formulera sig så.

Det som skett, och sker, liknar mera en inre sjukdom. En sjukdom som ätit sig in i de flesta samhällsfunktionerna. Och då inte något som fräter på stolar och bord och andra fysiska ting utan det liknar mera en tankesmitta. En illavarslande aggressiv sjukdom som angriper människans synsätt och omdöme.

Och då talar jag inte om enbart politiker utan om alla som är involverade i hela samhällsapparaten. Dessa människors tankeförmåga har blivit starkt reducerad och demoraliserad i olika grad. Ett exempel är ju försäkringskassan som påstår att det där att andas är inget grundbehov och därför får patienten inte dem vård patienten behöver för att kunna andas.

Domstolarna, och då ända upp i högsta domstolen, är också starkt angripen av den här sjukdomen med förödande konsekvenser för brottsoffren som därmed snarare ställs inför rätta än de gärningsmän som borde fällas. Det är liksom det där som sker hos muslimernas och deras sätt att se på en våldtäkt. Där straffas den våldtagna kvinnan med spöstraff medan mannen, som våldtagit henne, släpps fri.

Det är alltså inte bara politikerna som insjuknat i denna lömska åkomma utan hela samhällsapparaten inklusive rättsväsendet. Att då sätta på ett plåster och tro att om jag lämnar ett visst parti och röstar på ett annat så blir allt bra, är fullständigt meningslöst. Ogräsets rotsystem har fått sådan spridning att hela åkern (samhället) behöver plöjas och harvas om för att åtminstone få ner populationen till en acceptabel nivå. Inte heller tror jag att parasetamol skulle råda bot på smittan mer än kanske temporärt.

Det finns ett ställe i skriften som beskriver tillståndet rätt så bra:
”Då han nu kom närmare och fick se staden, begynte han gråta över den och sade: ”O att du i dag hade insett, också du, vad din frid tillhör! Men nu är det fördolt för dina ögon. Ty den tid skall komma över dig, då dina fiender skola omgiva dig med belägringsvall och innesluta dig och tränga dig på alla sidor. Och de skola slå ned dig till jorden, tillika med dina barn, som äro i dig, och skola icke lämna kvar i dig sten på sten, därför att du icke aktade på den tid då du var sökt.” Och han gick in i helgedomen och begynte driva ut dem som sålde därinne; och han sade till dem: ”Det är skrivet: ’Och mitt hus skall vara ett bönehus.’ Men I haven gjort det till en rövarkula.”

Varför det ser ut som det gör i samhället idag beror på att man ”inte har velat”. Man har inte velat något annat än just det vi nu ser ske i samhället. Man har valt att tjäna pengar i första rummet och lämnat ödmjukheten inför sanningen, rättfärdigheten och sin nästa åt sitt öde. Man struntar i det som är rätt och fel, man är bara ute efter att tjäna pengar åt sig själva. Och då helst så mycket som möjligt. Och det har ju blivit så att ju mera pengar du tjänar och ju ”finare” titel du har, ju trovärdigare och mera rejäl anses du vara. Resultatet blir att man blir blind. Och då kan man inte längre skilja på vad som är rätt och fel.

Vi som inte är involverad i den här trandansen utan mera på håll åser hur de krumbuktar sig, speciellt vid varje ”avslöjanden” över gjorda felsteg i dansen, ska inte för ett ögonblick inbilla oss att det blir bättre om vi röstar på den tranan som svansar runt lite mera till höger eller på den lite mera till vänster. Alla är dom flyttfåglar. För när deras plånbok är full och de har lagt sina ägg och kläckt sina ungar så drar de till varmare länder med allt sitt pick och pack och lämnar den söndertrampade åkern (samhället) åt sitt öde. Nåja de åt väl en och annan groda men dessa har väl fler funktioner i livets dike än att vara föda åt en massa långbenta och skrikande tranor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 21 okt 19:30


Vi har fått flera ansikten som åskådliggör hur en sexhungrig gubbsjuk figur ser ut. Mer väntas när fler kvinnor som blivit drabbade tar mod till sig och avslöjar hur de blivit utnyttjade.                    Jan Guillou                 Lasse Kroné...

Av tommy norum - Torsdag 19 okt 15:44

Katerina Janouch anklagar Jan Guillou vara ryggradslös och falsk och gubbsjuk. Kan det vara Jan Guillous närma samarbete med Aftonbladet som har satt sina spår i hans beteende?   Det verkar som om avslöjandet av vad som sker på Aftonbladet ...

Av tommy norum - Tisdag 17 okt 07:00

    Regeringens utnämningen av Thomas Bodström till Stockholms Landshövding avslöjar Socialdemokraternas dubbelmoral i vad moral och etik betyder för partiet. Svågerpolitik och ryggdunkeriet fick stå tillbaka denna gång, men det satt hårt inne in...

Av tommy norum - Söndag 15 okt 07:00

Alliansen återbefästs   På kvällsminglet under moderatstämmans första dag dök något överraskande de andra alliansledarna upp, till allmänt jubel hos de församlade moderaterna på Frimis. Välkommen till verkligheten får man väl säga till ...

Av tommy norum - Lördag 14 okt 07:00

Tino  Sanandaji smular sönder vänsterns argumentförsök att förneka ökningen av sexualbrott har något med invandringen att göra.    Antal brottsoffer som rapporterar övergrepp i NTU har aldrig varit högre. Ändå fortsätter vänstern förneka ökni...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se