Alla inlägg under februari 2017

Av tommy norum - 17 februari 2017 07:00


Uppdrag granskning avslöjar ännu en gång att våra myndigheter inte klara av sina uppgifter. Den här gången är det skolinspektionen som inte reagerat och tar fusket med nationella proven på allvar.



 




Ännu en gång skall det behövas uppdrag granskning för att få våra politiker och myndigheter att vakna till när de ännu en gång visar hur dåligt våra myndigheter sköter sina arbeten i statens tjänst. Den senaste i raden blev nu skolinspektionen som totalt tappat sin verklighetsförankring när man låtsas totalt ovetande om det utpräglade fusk som före kommit på de nationella proven som är så viktig för betygsättningen. 

 

Här fuskas det vilt i skolorna där rektorerna utnyttjar sin ställning för att få upp betygen i med att bryta mot hur man skall hantera proven genom att ge lärarna tillgång till dessa före prövodagen.

 

En del lärare utnyttjar det förtroendet genom att ge eleverna en extra genomgång före skrivningen med exempel på uppgifter de skall lägga extra energi på att lära sig för att få upp betygen. Man har dålig koll på mobilanvändandet.  Rektorerna lyckas till och med att lura till sig en annan dag för provet i vissa skolor på grund av att man har avsatt prövodagen som är obligatorisk för alla skolor till andra aktiviteter trots att man fått provdatumet bekräftat från skolverket ca ett och halv år före . 

 

det är bara att konstatera att det naiva sättet att sköta sin myndighetsutövning fortsätter i oförminskad takt utan att våra politiker verkar bry sig. Man kan inte som riksdagspolitiker krypa undan ansvaret när man inte reagera och kräva åtgärder. Det skall inte behövas att Uppdrag Granskning skall lägga korten på bordet hur illa ställ det när det finns signaler långt tidigare i media under flera år hur illa ställt det är utan man verkar bry sig och agera.  

 

Att vid varje tillfälle som medborgare få se dessa myndighetspersoner stå framför kameran och försöka förklara situationen är inte bara pinsamt för intervjuoffren  utan lika pinsamt för oss skattebetalare, medborgare när det visat sig att vi som röstat på partier som totalt tappat kontrollen over situationen vad som föregår i Sverige. Liknar rena  bananrepubliken hur illa våra myndigheter sköter sina ålägganden.  

 

Bara att konstatera att våra politiker har låtit ett samhälle växa fram där ansvar, disciplin och vanligt sunt förnuft lyser med sin frånvaro i stort sett hela det svenska samhället.


tn

Av tommy norum - 16 februari 2017 07:00

Har medborgarna råd att ha kommunpolitiker som utan personligt ansvar och dålig kompetens ha arbetsgivaransvaret för miljoner offentliganställada när det visar sig hur illa man sköter sina uppdrag ?    
           

Klarar våra kommunpolitiker av arbetsgivaransvaret i våra offentligt drivna verksamheter, knappast när vi ser att hälften av de som arbetar i äldreomsorgen vill sluta  ? 

 

 

Den frågan är berättigad när vi tar del av sjukskrivningstalen. Genomsnittlig sjukfrånvaro för samtliga yrkesgrupper i samhället är 103 sjukfall per tusen anställda. Men för den här gruppen vård och omsorg är fortfarande den sektor som har störst andel sjukskrivna inom offentlig sektor är siffran 171 sjukfall per tusen invånare. bland de privata vård- och omsorgsföretagen är siffrorna lägre. "Är man nöjd med sitt arbete kan det påverka siffrorna " Som lök på laxen så kom i dagarna nya undersökningar som bekräftar hur illa våra politiker klarar sitt arbetsgivaransvar när varannan person som arbetar inom äldreomsorgen vill sluta. Det visar en undersökning gjord av Stockholms universitet

 

Så frågan medborgarna borde ställa sig har vi råd att låta våra politiker ha ansvaret för de offentligt drivna verksamheterna längre med facit hur de behandlar sina anställda och hur de förvaltar våra gemensamma tillgångar.  

 

Att vänstern vill tvinga de privata vårdbolagen att ha samma bemanning för att öka vårdkvalitén samtidigt som det visar sig att de privata har en något bättre vårdkvalité generellt med mindre anställda än de offentligt drivna där de till och med klarar av att ta ut en vinst. De offentligt drivna har i regel en större budget per vårdplats, de har mer anställda, samtidigt som de har mer sjukskrivna,. De anställda trivs sämre samtidigt som det visar i undersökningar  att vårdagarna generellt trivs bättre med privata vårdgivare än offentligt drivna. 

 

Förklaringarna till de lägre sjukskrivningssiffrorna bland privata arbetsgivare är flera. 

–I flera studier får privata vårdföretag högre betyg av sina medarbetare. Det kan handla om möjligheten att påverka hur arbetsuppgifterna genomförs eller om man hinner med sina arbetsuppgifter inom ordinarie tid. Just det här att man är lite mer nöjd med sitt arbete är något som kan påverka sjukfrånvaron. Så frågan nog flera borde ställa sig när vänstern går ut och vill ta bort vinsterna i välfärden och de privata aktörerna lämnar in. 

 

Var hamnar de vinsterna och hur lyckas man få fram ökade resurser när de offentliga tar över ?  Om man med det menar att mer anställda på sjukskrivningslistan på grund av otrivseln på arbetsplatsen ger mer resurser till vården då är man nog ute och cyklar rejält.  

 

Som vanligt får man väl säga så kommer slutresultatet bli precis tvärt om när de politiska visionerna och ideologin får råda när man går ut och lovar resultat som bara finns i fablernas värld.   

Det som nu är billigare vård för skattebetalarna med mer nöjda vårdhavare i en privatdriven verksamhet blir då sämre kvalité, mer anställda men med en mer sjukskrivna i en dålig arbetsmiljö när politikerna får styra.

 

Vi har ju facit på detta sedan många år utan att våra vänsterpolitikerna vill ta åt sig fakta och före en politik med utgångspunkt vad som är bäst för medborgarna och inte stirra sig blind på en teori med utgångspunkt från en ideologi som bara fungerar i fablernas värld. .  

 

tn   

 

      

   

 

 











Av tommy norum - 16 februari 2017 07:00

  

 

  

   

  ..

        











  

Av tommy norum - 16 februari 2017 07:00



Regina-webb-Jorma


Regina, drottning med finska rötter,en 70 årig skönhet med kurvorna på rätta stället för bli uppskattad av män i alla åldrar som är båtintrersserade. Denna fantatiska båt som har finskt ursprung betällningsbygge av Henrik Ramsay finsk utrikesminister under krigsåren 43-44. Henrik Ramsay avlider helt plötsligt under ett segelbesök i  Visby och i hamnen ligger Regina utan skeppare. I Ramsays testamente finns ett ödesdigert villkor.Regina skall erbjudas som gåva till Marcus Wallenberg i Stockholm. Om han inte vill ta emot Regina skall hon sänkas.

Marcus Wallenberg sa ja till gåvan och seglade henne varje sommar 5- 6 veckor. Cheferna från de bolag han hade en central roll i bjöds ofta med där affärsfrågorna mer i lugn och ro dryftas och där miljön bidrog till att de konde komma under skinnet på varanda. Hur länge gästerna var kvar i båten var alltid lite oklart, kunde bli många dagar.  Marcus Wallenberg seglade henne varje sommar fram till 1981, året innan han dog. 

I februari 1981 föranstaltade han i sitt testamente att Regina skulle övertas av Peter Wallenberg. Peter Wallenberg kom sedan att årligen segla runt Sveriges kuster samt i Finlands skärgård

Av tommy norum - 15 februari 2017 07:00



    
Allt är förberett för Kungabesöket 1905



 

 

Oskar 11 sätter här sin namnteckning på Kungastenen förra gången han besökte Åmål 1895 .



Av tommy norum - 14 februari 2017 07:00


Man skäms för att vara svensk när regeringen Löfven så klart visar vad som fattas när det gäller för att stå upp för feminismen. Utspökade kvinnliga regeringsmedlemmar valsar runt i världspressen som exempel på att feminismen inte har fått fullt fotfäste i den svenska regeringen ännu trotts att man vill göra sken av motsatsen. . 


   

Det är långt ifrån visioner och verklighet visar det sig som så ofta förr när socialdemokrater är inblandade. Gycklarnas afton eller kanske bättre hycklarnas afton när kvinnorna i regeringsföljet gick med på att spöka ut sig för att tillfredsställa de Iranska värdarnas kvinnosyn. 



 

Den brittiska premiärministern Theresa May hade ingen huvudduk över den gråa kalufsen när hon nyligen träffade Irans president. May satt där barhuvad när hon förhandlade och fotograferades. Den svenska regeringen med sin feministiska utrikespolitik gjorde tvärtom. Alla kvinnor i den svenska delegationen som synts på bild från Teheran och Iran har knallat omkring i huvudduk.

Amineh Kakabaveh är en rakryggad vänsterpartistisk politiker som är född i Iran. Kakabaveh sätter fingret i ögat på Löfven, Löfvens regering och den så kallade feministiska utrikespolitiken med följande konstaterande


”Jag vet uppriktigt sagt inte om jag ska skratta eller gråta över den svenska feministiska regeringens representanters underkastelse för den islamiska könsapartheid regimen i Iran. Jag sympatiserar och har förståelse för iranska kvinnor som är tvungna att ‘underkasta’ sig regimens påbud och uniform – slöjan – men har inga förståelse alls för att representanter från en feministisk svensk regering låter sig acceptera detta, att den svenska ‘fria’ kvinnan låter sig förnedras av landets president på detta sätt.”

 

 


Förnedrande för våra kvinnliga deltagare att behöva spöka ut sig för Irans överstepräster. USA och England uppträder som ett skolexempel på vad feminism betyder i en vidare bemärkelse genom att totalstrunta i påbud som lyser kvinnoförakt lång väg. Här är det ingen låtsasfeminism utan här är det raka rör som gäller för att slå ett slag för kvinnornas rättigheter .  



 


TEHERAN/STOCKHOLM. Handelsminister Ann Linde bar slöja när hon träffade iranska presidenten Rouhani igår.

Nu kritiseras regeringen för att inte ta ställning för kvinnors rättigheter.

– Jag är upprörd och förbannad. Det borde ha varit så självklart i en feministisk regering, men i stället gör man precis som alla andra, säger riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V).



tn

Av tommy norum - 13 februari 2017 08:13


 

Kris inom partiet som nu tvingar Stefan Löfven att åka land och rike runt för att försöka fånga in de de flyende socialdemokraterna på landsbygden.

 

Väljarna på landsbygden har börjat tröttna på Socialdemokraterna. Socialdemokraternas väljarstöd rasar på landsbygden. Det visar en analys som Novus har gjort på uppdrag av SR Ekot. Partiet har tappat nära 9 procentenheter sedan förra riksdagsvalet fram till januari. I stället har Centerpartiet stärkts på landsbygden och ökat till 11 procent under samma period.



Efterhand som det går upp för medborgarna att socialdemokraterna slutat bry sig om landsbygdsborna så går de över till andra alternativ i politiken. Man upplever att partiet håller på att utarma landsbygden både med en social nedrustning på sjukvården, man höjer skatter som framförallt drabbar landsbygden som tex bränsleskatter för andra året trots vallöften om motsatsen i rad energi- och koldioxidskatterna också momsbeläggs höjs bensinpriset på grund av detta med 23,75 öre inklusive moms per liter. Dieseln höjs med 21 öre inklusive moms per liter.

 

Skatter och moms på 95-oktanig bensin utgör därmed närmare 64 procent av priset .

 

Man ser också hur våra myndigheter som polis lämnat buset på landsbygden när de tvingas koncentrerar sig på brottsbekämpning i storstäderna och lämnar landsbygdens medborgare åt sitt öde utan att regeringen verkar bry sig. Sjukvården centraliseras runt om i landet trots stora protester. Man tvingar på småkommunerna som ligger i överkant på kommunalskatteskalan runt om i landet att ta emot nyanlända trots att de varken har bostäder, arbete eller ekonomi för att klara av uppgiften. 

 

varannan väljare pessimistiskt på samhällsutvecklingen. – Det finns ett missnöje med leveransen från våra folkvalda, säger David Ahlin på Ipso som mätt förhållandet.

 


  

Såväl lag och ordning som sjukvård är två områden som klättrat tydligt uppåt när väljarna rankar de viktigaste politiska frågorna. Lag och ordning pekas ut som viktigast av 11 procent av de tillfrågade i DN/Ipsos januarimätning, vilket ger en fjärdeplats på listan. Tidigare har bara runt 1 procent prioriterat frågan högst.

Sjukvården pekas ut som viktigast av 25 procent i januari jämfört med 14 procent i den närmast föregående mätningen



Siffrorna gäller mindre städer eller tätorter, och landsbygdskommuner och kommer från Novus väljarbarometer. De tillfrågade är färre än i en komplett väljarbarometer, mellan knappt 500 och drygt 800 vid de olika intervjutillfällena, det gör att felmarginalerna är större.
Socialdemokraternas minskning från 39,5 under valhösten till 30,7 är ändå signifikant.

Mätningen (partiets resultat oktober 2014 inom parentes)

S: 30,7 (39,5)
MP: 4 (3,9)
V: 5,9 (4,6)
M: 18,3 (18,3)
C: 11 (6,8)
L: 4,1 (2,6)
KD: 3,3 (4,1)
SD: 20,1 (17,8)


mätningen jan 2017

 

tn

 

Av tommy norum - 12 februari 2017 07:00





 


Det är en konstig värld vi lever i. Socialdemokraterna här hemma vägrar prata med Sverigedemokraterna för att de har inte rätt värdegrund för att kunna föra dialog med.

 

Men samtidigt åker de runt i världen som regeringsrepresentanter och för dialog med en av världens värsta regimer där tortyr, kvinnoförakt och med ett rättssystem som där man avrättar människor offentligt, sätts in i fängelse för förseelser som inte stämmer överens med vad deras tolkning av koranen säger. Här bugar Socialdemokraterna  inför ledarna, våra kvinnliga ministrar spökar ut sig med huvudbonader för att så säger deras lag att så skall det vara för att de skall få en chans att få sin röst hörd.

 

Samtidigt så vägrar man att ens prata med ett av svenska folket invalt riksdagsparti som är det tredje största för att de inte har rätt värdegrund.  Det finns tydligen flera värdegrunder hos det socialdemokratiska partiet. Vi har tydligen en värdegrund när man lämnat Sverige och då finns det inga skrupler för vare sig mord, kvinnoförtryck, då behöver man inte ens vara en demokrati, här betyder inte diktatur som hålls under armarna med polis och militärmakt någonting för den värdegrund som man låtsas stå för här hemma. Nej har vill man ha samarbete i olika frågor, man vill sälja både vapen och andra industrivaror. Man bugar och fjäskar för dessa tyranner som håller hela folk fängslade där medborgarna flyr från länderna.

 

 

Kanske ändå detta avslöjar Socialdemokraternas värdegrund är helt baserad på vad som gynnar partiet inte vad det i praktiken betyder. Man har dialog här hemma med Vänsterpartiet en part som är ursprunget från kommunismen vars ideologi har över 100 miljoners liv på sitt samvete. Men man vägrar släppa in Sverigedemokraterna i den politiska gemenskapen på lika villkor för det skulle sätta stopp på Socialdemokratisk dominans långa tid framöver.

 

 Vad skall vi kalla sådan politik?  Kanske dubbelmoral är den rätta bemärkelsen där moralens värderingar är satta utefter vad som gynnar det socialdemokratiska  partiet mest.  

 

tn    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards