Direktlänk till inlägg 8 februari 2017

Vad har vi och vad behöver vi när det gäller skolfrågan i Åmål. ?

Av tommy norum - 8 februari 2017 07:00



  

Behåll Södra skolan och fortsätt hyr modulerna på Rösparksskolan löser skolfrågan på ett smidigt sätt fram till 2026.


 
Håkan Sandberg ( L)  på bild med Peter Stenberg (L) ger sin syn på I PD:s Synpunkt hur illa styrgruppen under ledning av  Michael Karlsson (s) sköter arbetet med den nya skolan. 



Vad har vi och vad behöver vi är rubriken på liberalerna  Peter Stenberg och Håkan Sandbergs inlägg på PD:s Synpunkt om byggandet av den nya skolan.

 

 

Man blir inte bara ledsen utan också lite frustrerad och nästintill förbannad när man har förstått hur lättvindigt Socialdemokraterna tar på sitt förtroendeuppdrag. Om det är av lättja eller rent oförstånd låter vara osagt men tyvärr så får det samma negativa resultat i slutändan för medborgarna som skattebetalare.

 

Här gjorde Socialdemokraterna ett köp av Seaside fastigheten utan den minsta  koll vad det skulle kosta skattebetalarna i slutändan. Nu är  man på väg att göra samma misstag igen när det gäller skolan.  Om nu skribenterna efterfrågar hos styrgruppen ledd av kommunalrådet Michael Karlsson (s)  hur har man kommit fram till att 800 elevplatser är behovet och som skolan skall dimensioneras efter. Har man inte bättre koll på läget så man kan ge ett svar på den frågan så kan man undra var hela byggprocessen kommer att sluta för skattebetalarna.  Att elevantalet enligt statliga Centralbyrån redan 2026 har minskat till 420 elever det  betyder ju att majoritetens målsättning på en skola i centralorten uppfylles om man behåller Södra skolan och hyr modulerna vid Rösparksskolan till vidare.  

 

Elevantalet är ju den springande punkten och den absolut viktigaste frågan att ta ställning innan man beslutar sig hur skolan skall byggas. En sådan fråga kan man inte bara vifta undan som man gjorde med Seaside köpet som man köpte först och tänkte sedan vilken är ett signum för Åmåls politiker under många  år , tuta och kör så får vi se vad som händer. Det räcker nu när ni i åratal visat en nonchalans och helt respektlöst hanterar våra skattemedel  där om inte annat vår höga kommunalskatt är ett bevis på.

 

Rubriksättningen vad har vi och vad behöver vi är också något som man borde ställa sig i en tid när skolinvesteringen kommer att innebära antingen en inskränkning av den kommunala servicen eller ännu högre kommunalskatt. När man ser att styrgruppen under kommunalrådet grundfrågan också innehåller en fullstor idrottshall, en ny fotbollsplan med läktare . Aptiten växer medan man äter som så uttrycksfullt skribenterna skriver. Vi är redan en av de kommuner som satsar mest skattepengar per capita i Sverige på fritid, kultur , ligger också högst i turism och nu kommer också skolan in på listan. Inte så konstigt att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter i Åmål med den prioriteringen som våra kommunpolitiker stått för.

 

Men att sätta igång med utredningar utan ha riktigt på fötterna när det gäller det framtida elevantalet låter som man fortsätter i samma anda som förut, tuta och kör så får vi se vad som händer

 

tn

 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

8 februari 2017 07:47

Att driva igenom ett beslut att bygga EN skola och spola Södra Skolan vore ett ekonomisk och politisk katastrof!

 
Ingen bild

Göran

8 februari 2017 09:38

Heltokigt att först inte reda ut kostnaden för att reparera Rösparkskolan. Heltokigt med en storskola inte minst med tanke på transport och miljöproblem. Med två skolor kan de flesta gå och cykla till skolan.
Det får inte gå politisk prestige i denna fråga, lyssna på folket Michael Karlsson!!!
En annan risk med ett bygge dimensionerat för åttahundra elever är att om den inte fylls kommer nedläggning av de två återstående landsbygsskolorna som ett brev på posten. K

 
Ingen bild

Åke Olsson

8 februari 2017 11:43

Extern hjälp eller inte.Kommunchefen avger rapport vid dagens Kommunstyrelsemöte.

 
en som tror

en som tror

8 februari 2017 22:00

angående skolan kan någon förklara hur det ska fungera med ca 800 elever på samma skola när det inte fungerar nu på karlberg vet inte hur många dom är men dom är inte 800

http://url

 
Ingen bild

Visselblåsaren

9 februari 2017 19:59

Nya prisras har utlöst en akut kris för vindkraft.. ..och nu hotar konkurser för ägare och långivare.. varnar branchföreträdare ..men energiminister Ibrahim Baylan lovar inga snabba åtgärder.. .(när nu verkligen regeringen måste ta tag i det här och omg subventionera) den grönaste energikällan vi har...!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 februari 2017 16:40

Visselblåsare, du har fullständigt fel! Vindkraften är INTE den grönaste energikällan.

Varför man ville bygga vindkraft var ju för att få ned CO2 utsläppen. Att då välja vindkraften är fullständigt obegripligt. Och varför det nu då?

Jo, medan Kärnkraften släpper ut bara 3031 gr CO2/kWh och Vattenkraften släpper ut 8,31 gr CO2/kWh så släpper den skitiga vindkraften ut hela 13,31 gr CO2/kWh. (Källa: Vattenfalls egen hemsida.) Så försök inte med några lögner här inte!

I en studie på Gotland kunde man konstatera att varje vindkraftverk hackar ihjäl 37 stycken större fåglar per år. Detta skulle ge i en vindkraftspark om 10 snurror 370 större ihjälhackade fåglar per år och tar vi då och multiplicerar detta gånger 30 år, antal tillståndsår, blir det 11 100 större fåglar innan man skrotar vindkraftverken i den parken.

Nä vindkraftverken är inte gröna. Det är den skitigaste energin i Sverige idag. Och den skonar inte fåglarna. Och inte heller fladdermössen vars lungor sprängs av lufttrycket från rotorbladen.
Sen har vi rotorbladen som består av glasfiberarnerad epoxiplast som innehåller bisfenol A. Detta gift läcker ut i naturen. Kommer detta gift in i däggdjur så fungerar det som östrogen. Vilket betyder att den manliga delen hos däggdjuren, inklusive människan, egentligen är en utrotningshotad art.

Och än i dag vet man inte hur man skall ta hand om och ”återvinna” rotorbladen. Det finns ingen studie och ingen plan på hur detta ska gå till. Man pratar om deponi. Men den deponin är ju värdelös. Att samla allt gift på ett och samma ställe för att det där ska ligga och läcka ut är inte heller någon bra idé.

Att sen Vattenfall lurar skjortan av sina kunder och menar att de kan välja vindkraftsel så att de slipper fulelen, mixen, som de nu får i sitt vägguttag är ren och skär lögn. Ett gigantiskt bedrägeri där man lurar av kunderna miljontals kronor varje år. Jag ringde till Vattenfall och frågade om jag valde vindkraftsel, fick jag då vindkraftsel i vägguttaget. ”-Nej, svarade de, du får mixen.” ”-Vi kan inte skilja på olika el. Iså fall måste vi dra en kabel direkt från snurran till din bostad, och det gör vi inte. Du får mixen.” Alltså genom lögner och bedrägerier har man lanserat vindkraften. Och med fortsatta lögner och bedrägerier fortsätter man att lura folk.

Du visselblåsare är en av de som tydligen också har blivit grundlurad.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 februari 2017 23:57

Jag skrev:
"Jo, medan Kärnkraften släpper ut bara 3031 gr CO2/kWh och Vattenkraften släpper ut 8,31 gr CO2/kWh så släpper den skitiga vindkraften ut hela 13,31 gr CO2/kWh. (Källa: Vattenfalls egen hemsida.) Så försök inte med några lögner här inte!"

Det ska naturligtvis vara: Kärnkraften släpper ut 3,31 gram CO2/kWh.

 
en som tror

en som tror

11 februari 2017 20:38

läste idag löven är bekymrad över walström han annser det är alvarigt i våran demokrati det tyckte han inte när sd kom in i bilden han är ju en jävla käring

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards