Direktlänk till inlägg 30 januari 2017

Det är nog inte Trump i första hand man skall koncentrera sig på i demonstrationer om man vill ha en förändring i världsordningen.

Av tommy norum - 30 januari 2017 07:00


 

Det är nog inte Donald John Trump USA :s nya president man i första hand skall lägga krut på att demonstrera mot om man söker en förändring i världen som gynnar mänskligheten och kvinnornas ställning .  


Är det dax att vakna nu. Vänstern och olika kvinnosaksorganisationer, ni som står för allas lika värde och rättigheter, ni som är talespersoner för sexuellt avvikande grupper, ni som tycker aborter är en mänsklig rättighet, ni som står för religionsfrihet, ni som vurmar för kvinnors sak i stort. Ni som står för demokratin värderingar.

 

 Frågan är var har ni hållit hus de senaste åren när vi ser hur muslimska diktaturländer runt om i världen behandlar sina medborgare. 




 

Det är nog inte den här mannen som är det största problemet för de mänskliga rättigheterna utan det hittar man nog i muslimska diktaturländer runt om i världen och vars läror Trumf nu försöker stoppa på sitt sätt ta sig in i USA. Ett av skälen till att han blev vald till president av medborgarna. 

 . 

 

Det är nog här de verkliga problemen , de grönmarkerade länderna, finns för de mänskliga rättigheterna, med en föråldrad kvinnosyn och ett rättväsende  som många gånger går tillbaka tusen år i tiden. Där länder styrs med järnhand och varje tendens till uppror slås tillbaka med vapenmakt. Där muslimska ledare på alla sätt försöker hindra en process mot demokrati. Medborgarna flyr till andra  länder på grund av förföljelse, fattigdom, tar med sig sitt kulturella arv till de nya länderna som skapar en oro bland ursprungsbefolkningen där . Det som vi nu upplever i hela Europa.    

     

Det är nog i de här kretsarna som de verkliga problemen finns och som ni som nu demonstrerar mot USA:s nya president Trumf borde lägga ner mer krut på för att få en förändring i den världsordning som ni eftersträvar med era demonstrationer. Det är nog framför Ambassaderna från Saudi Arabien, Oman, Iran, Sudan, Egypten mm. De  som leder och sprider den muslimska världens värderingar där kvinnoförtrycket och religiös dominans över individen sätter påtagliga spår i människans kultur beteende, ett beteende som skapar oro i västvärlden när de söker sig hit .


tn

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 januari 2017 09:29

De muslimska länderna gillade inte FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna och därför skrev dom en egen deklaration. Den så kallade Kairodeklarationen.

"Kairodeklarationen om de mänskliga rättigheterna i Islam är en deklaration som 57 medlemsstater i OIC Islamiska konferensorganisationen antog i Kairo 1990 och som förmedlar en muslimsk syn på mänskliga rättigheter och slår fast sharia som deras enda grund.

Flera muslimska länder ansåg att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna inte tog hänsyn till kulturella och religiösa förhållanden. Exempelvis har Saudiarabien, som ratificerat ett flertal FN-deklarationer med förbehållet att landet endast anser sig bundet av åtagandena i konventionerna i den mån de inte strider mot landets religiösa lagstiftning sharia enligt Koranen.

Konflikter mellan islam och de mänskliga rättigheterna finns när det gäller kvinnans ställning, religionsfriheten och yttrandefrihet, områden där Kairodeklarationen skiljer sig från den av FN antagna motsvarigheten.

Grunden till denna reserverade inställning till den av FN antagna deklarationen om de mänskliga rättigheterna är att denna vilar på en outtalad sekulär syn på rättigheterna, medan den syn som länder med islam som grund har Koranen som källa, vilken muslimer tror är given av Gud och därför inte kan ändras av människan.

Den traditionella islamiska rätten sharia utgår således från att det ska råda åtskillnad mellan män och kvinnor i olika avseende såsom ekonomi, vittnesgillhet, straffsatser, storlek på skadestånd, skilsmässa, vårdnad om barn m.m

En annan väsentlig skillnad mellan det synsätt som FN-deklarationen bygger på och den syn som islam vilar på är synen på individen. Enligt islam är familjen den grund som samhället vilar på och inte individen såsom FN-deklarationen utgår från i sitt sätt att definiera rättigheter.

Likaså är frågan om religionsfrihet kontroversiell när man jämför FN-deklarationens artikel 18 med traditionell syn enligt islam. Enligt denna är avfall från islam förbjuden. Enligt Kairodeklarationen är det således i praktiken förbjudet att konvertera från Islam.

Vidare får yttrandefriheten inte användas mot religionen. I artikel 22 A i Kairodeklarationen sägs att ”var och en har rätt att uttrycka sin åsikt fritt på ett sådant sätt som inte skulle strida mot principerna i sharia. Under 2015 har FN:s råd för mänskliga rättigheter genomdrivit kravet att jämställa kritik av religioner med diskriminering av människor." (Källa: Wikipedia.)



Om den Islamiska konferensorganisationen kan du läsa här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Islamiska_konferensorganisationen

Där kan du också se vilka länder det är som skrivit på den hemska islamistiska deklarationen.

Så du Tommy har alldeles rätt i att om det är något de ska demonstrera emot så är det ju denna deklaration och de länder som skrivit under på den.

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

30 januari 2017 19:16

Vill bara förtydliga det där om sharia.

Wikipedia skriver:
"Sekulära muslimer och icke-muslimer har framfört kritik mot föreskrifter och tolkningar som skiljer sig mycket från moderna sekulära etiska normer om mänskliga rättigheter.

Det gäller bestraffningen av homosexualitet, otrohet, konvertering från islam och behandlingen av icke-muslimer.

Hududstraffen (kroppsstraff) uppmärksammas ofta men även qisas ("blodshämnd" som föreskrivs i Koranen). Hudud betyder ungefär begränsning och syftar på fem olika typer av brott som man menar att det redan finns bestämda straffsatser för och som går att finna i uppenbarelsen:
(1) äktenskapsbrott/sexuella relationer utanför äktenskapet,
(2) stöld,
(3) rån,
(4) falsk anklagelse för äktenskapsbrott,
(5) berusning.

Offentliga kroppsstraff som t.ex halshuggning, stening, stympning och spöstraff, istället för frihetsstraff genom fängelse, uppfattas som obarmhärtigt av icke-muslimer och sekulära muslimer, och har också ett varierande stöd bland den muslimska befolkningen i olika länder.

Fängelsestraff syftar liksom kroppsstraff till en avskräckningseffekt och inkapacitering från brottsutövning, men dessutom till rehabilitering av fången till laglydig yrkesutövning.

Sharias rättvisebegrepp skiljer sig avsevärt från sekulär lag, exempelvis i synen på könsroller, och i vissa länder som praktiserar sharia, exempelvis Saudiarabien, behandlas inte muslimska gästarbetare likvärdigt med landets medborgare.

Även om Islams införande på 600-talet i allmänhet avsevärt förbättrade kvinnans svaga ställning i flertalet arabiska stamkulturer, så kritiseras sharia idag för att konservera patriarkala strukturer och leda till diskriminering och förtryck av kvinnor, eftersom döttrar ärver hälften så mycket som söner och kvinnors rörelsefrihet och möjligheter att utbilda sig är begränsad i länder som praktiserar sharia.

Religiösa ledare har utfärdat fatwor som uppmanat till mord på islamkritiker, varför sharia kritiseras för att leda till förtryck av oliktänkande och hindrande av åsiktsfrihet."

Varför demonstrerar inte feministerna och vänstern mot detta?

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards