Direktlänk till inlägg 13 januari 2017

En missad kontroll av ett telefonnummer av gränspoliserna har kostat skattebetalarna miljoner.

Av tommy norum - 13 januari 2017 07:00




 



Bencheref skulle utvisas efter straff – har dröjt åtta år på grund av våra myndigheters dåliga utredningsarbete. 

 

 

Man slutar aldrig att förvånas över våra myndigheters dåliga kompetens i det uppdrag de är satta att sköta.



Kader Bencheref, 31, dömdes 2007 till fängelse och utvisning för att ha försökt våldta fyra kvinnor i Sundsvall på en timme.

Efter avtjänat straff skulle han utvisas till Marocko - men hemlandet vill inte ta emot honom.

Nu har han suttit i förvar i åtta år - och kostat skattebetalarna 16 miljoner kronor, rapporterar SVT:s "Uppdrag granskning" Kader Bencheref kom till Sverige utan ID-handlingar, men säger sig komma från Marocko, närmare bestämt Västsahara.

 

Men Marocko vill inte ta emot honom. Här har Sverige uppvaktat Marocko under flera år både med polis och där till och med regeringstjänstemän och ministrar varit inblandade för att få Marocko att ta emot honom. Men Marocko har vägrat ta emot honom i brist på bevis. 

 

Prata om att bli avslöjade med byxorna nere både av de som utrett ärendet utrikesdepartementet med de politiker som försökt tvinga in Kader Bencheref till Marocko.  Det gick så långt i diplomatin att regeringen  till och med avstod från att erkänna  Västsahara som självständigt för att försöka få Marocko ta emot Kader Bencheref  .

 

Pinsamt värre när det nu visade sig att han troligtvis kommer från Algeriet. Men det som borde vara mest pinsamt är att om myndigheterna skött sina kort väl med den information som stod till buds så hade troligtvis hela processen kunnat skyndas på. I  de id-handlingar som upprättades av svenska myndigheter så hade Kader uppgett två telefonnummer därav ett till en person i Algeriet som visade sig gå till hans anhöriga utan att få myndigheterna att reagera. Inte konstigt att representanter från gränspolisen till slut vägrade att ställa upp på en intervju när de nya uppgifterna kom i dagen för att stå till svars för sina misstag. 

 

Inte första gången Uppdrag Granskning avslöjar hur illa ställt det är i Sverige både hur våra politiker sköter sina förtroendeuppdrag där man gång på gång avslöjar tjänstemän och myndigheters dåliga kompetens på det område de är satta att sköta. 

 

Blev en dyr affär för skattebetalarna på grund av att de myndigheter som skall utreda identiteten inte skötte sitt arbete fullt ut. Man bävar inför alla utvisningsbeslut som fattas och följderna av dessa när vi förstår att våra myndigheter inte är kapabla att få verkställighet i besluten med den dåliga kompetensen i utredningsarbetet. 

 

Medborgarna borde nog bäva inför konsekvenserna både de ekonomiska och de juridiska för att få de flyktingar som inte har rätt att vistas här att lämna landet frivilligt.

 


tn

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards