Alla inlägg under december 2016

Av tommy norum - 23 december 2016 07:00



GOD JUL ALLA BLOGG OCH FACEBOOK LÄSARE



 




Av tommy norum - 22 december 2016 07:00



 

 Angela Merkel  erkände att flyktingsituationen under 2015 varit svår och att den inte får upprepas. När får vi höra sådana tongångar från C,V och MP som vill återgå till den mer generösa flyktingpolitiken som var innan stoppet. 



Händelsen med lastbilen på julmarknaden i Berlin frammanar redan samma dygn förnyad kritik mot förbundskansler Angela Merkel och den förda flyktingpolitiken. Det mullrar ordentligt runt om i Europa hos befolkningen när man ser konsekvenserna av den förda flyktingpolitiken som bedrivits inte minst i Tyskland och Sverige. Tyskland är inte längre säkert på grund av den naiva flyktingpolitiken som bedrivits de senaste åren. Bara att konstatera att politikerna runt om i Europa har tappat kontrollen över situationen.

 

Här hemma i Sverige så har så gott som alla myndigheter kollapsat och klarar inte av sina åtagande gentemot medborgarna. Polisen har inte resurser att utreda brott, åklagarna släpper igenom brottslingar utan åtgärder titt som tätt där medborgare ertappas med skjutvapen både 2 och 3 gånger utan det får någon påföljd direkt i samband med brottet. Det mördas som aldrig förr i det svenska samhället, Det råder hierarki i många förorter till storstäderna med bilbränder, stenkastning mot utryckningsfordon, en småkriminalitet där buset bestämmer i förorterna och där myndigheterna står handfallna inför situationen. Buset har tagit över och agerar moralpoliser hur kvinnorna skall både klä sig och uppträda på offentliga platser. det råder en kvinnosyn i invandrartäta områden som aldrig en har förekommit i landet på de senaste 150 åren.

 

För att inte tala om att vi helt plötsligt är i behov av vakter på våra offentliga platser som bibliotek, badhus, köpcentra och där till och med vissa skolor blivit tvingade ordna säkerhetsvakter för att skydda elever och lärare. osv osv .

 

Kommunerna går på knäna där personal säger upp sig på grund av den rådande arbetssituationen.  Bostadsbyggandet täcker inte på långa väger behovet av nyanlända som förväntas komma. Vi har en arbetslöshet bland nyanlända på över 30% av de som inte har en gymnasieutbildning, vilket är den största gruppen.  Arbetslösheten med de som har gymnasieutbildning och de som är högskoleutbildade 3 gånger så hög som de som är svenskfödda. Men sånt här får man inte prata eller skriva om för då går man SD:s ärende, lika lite som vår polismyndighet numera vägrar att ge signalement på förövare som kan avslöja ursprungslandet. Då är det invandrafientlig och klarlägganden vad som sker bara ökar på misstron mot invandraren. Att den är riktad mot politikerna som ställt till det hela och inte mot invandrarna, det som så tydligt visas i opinionsundersökningarna, det vill man inte låtsas om  

 

Angela Merkel blev omvald för nionde gången som partiordförande i det kristdemokratiska partiet CDU under partiets kongress i Essen i början av december. Hon erkände att flyktingsituationen under 2015 varit svår och att den inte får upprepas. När får vi höra sådana tongångar från C,V och MP som vill återgå till den mer generösa flyktingpolitiken som var innan stoppet. 


tn





 
Av tommy norum - 21 december 2016 07:00




No automatic alt text available.


                                         Inte som i Integration

Svenska värderingar och integration är bara två skiljda begrepp på det populistiska språkets altare. I vår iver att välkomna andra människor och kulturer glömmer vi att integration betyder att förenas till en enhet. Hur man gör denna förening glömde vi i vår naiva storsinthet Vi trodde att det räckte med att nyanlända fick mat och tak över huvudet. Villkorslöst mottagande utan krav är inte detsamma som snällt.


Hade vi ställt krav från dag ett, att vill man stanna gäller obligatorisk språkundervisning, utbildning och arbete inom en viss tidsram, då hade de nyanlända antagit anpassningskraven snabbare än Lucky Luke.
Att känna sig behövd och betydelsefull ger en bekräftelse på att man är välkommen.Men vi gav aldrig de nyanlända en chans. Utan anpassningsanvisningar hamnade de villrådigt i ingenmanslands förvaringsorter och osäkra sökte de sig till sina landsmäns segregerade bosättningar där integration var lika främmande som ordet.


Vi kan inte ändra historien, men eftersom felet på denna inhumana migrationspolitik är vårt eget får vi försöka rädda det som räddas kan Vi måste vända på kuttingen innan det är för sent för syndarna att vakna.
Att premiera de som snabbt lär sig språket, utbildar sig och får arbete kan vara ett sista halmstrå i integrationens luftslott.

 

Kom ihåg innan näthatarna kastar sig över mig från höger och vänster att:
Jag skrev inte att någon inte var välkommen, jag skrev inget om att man inte får utöva sin religion, äta den mat man tycker om eller klä sig i det man gillar. Jag skrev bara att vi försummade möjligheten att ge de nyanlända en enkel integrationsbiljett in i det svenska samhället. Förhoppningsvis en synpunkt bättre sänt än aldrig.


Sven-Åke Runelid

Av tommy norum - 21 december 2016 07:00




Konflikträdda lärare och skolledning tolkar skollagen efter eget huvud . 




Med reaktionen från de ansvariga på Södra skolan så kan vi bara konstatera att det är svenskarna som skall intrigeras i vårt samhälle inte de som kommer hit som flyktingar.

 

Jag får nog hålla med pastor Peter Landälv där han tycker att humanister och ateisterna fått för stort inflytande där de sprider sin skräck för att inte vara alla till lags eller sprider skräck mot kristendomen och religion. Här skall en liten minoritet av befolkningen sätta agendan genom konflikträdda byråkrater och politiker, där man struntar i traditioner och där man tydligen heller tar strid med infödda svenskar än de som eventuellt skulle opponera sig av de som kommit hit som flyktingar och bosatt sig här.

 

Frågan kvarstår, vem är det som skall intrigeras är det svenskarna som är födda här eller är det de som kommer hit som flyktingar ? . Men att tolka att sjungandet av en Luciasång som funnits sedan 1800 talet och sjungits sen dess med den ursprungliga texten skulle på något sätt vara att gå emot vad skollagen säger där religiösa inslag som såsom bön, välsignelse eller trosbekännelse inte är tillåtet.  Ledningen i Södra Skolans tolkning kan man väl närmast likna hur fan tolkar bibeln.  Att man samtidigt tillåter att ha Luciafirandet i en kristen kyrka med dess symboler för den kristna tron framför ögonen utan att de med annan trosbekännelse reagerar skvallrar väl ändå om att skolledningen är ute och cyklar rejält i frågan.

 



Frågan är väl om inte det är en hoper konflikträdda lärare med skolledning som totalt tappat sitt sunda förnuft i frågan. Och som Sign lärare. Södra skolan skriver....  Och vet du vad det bästa var? Att alla deltog, kristna, muslimer, icke troende …alla var med.  "  Mitt tillägg, trots att firandet skedde i en kristen kyrka"  Frågan är väl om inte lärarna börjar se spöken på ljusan dag.

 

Men frågan lärare borde ställa sig vilka skulle avstå från avslutningen om texten vore ograverad, muslimer eller icke troende? Jag tror inte det, utan det är nog bara fablernas eller kanske lärarnas värld det skulle inträffa.  Och avslutningen i insändaren från lärare var att man vill gärna bevara en tradition, men vi kan inte genomföra den som den alltid varit säger man i samma anda.

 

Men då är det väl ingen tradition utan en anpassning till något som få svenskar vill ha och som troligtvis våra invandrarvänner troligtvis inte bryr sig om. Men det struntar man totalt i. Det är tydligen lättare att köra över infödda svenskar i en överdriven försiktighet, anpassa och  avstå våra traditioner för att de tror att de upprör de som kommit hit som flyktingar med andra religiösa rötter än våra. 

 

Det som förvånar mig är att man inte har mer kunskap om samhället och dess medborgare än det som Jonatan Malm och Sara Vogel Rödin MP presterar i sin insändare i sitt försök att använda protesterna som någon som har rasistiska syften

 

Nog borde man i denna stund vara mer pålästa på hur opinionen förändras och hur medborgarna reagerar på politikernas oförmåga att lyssna. Det går inte att tvinga på folk solidaritet, humanitet, det går inte att tvinga på folk förändringar i traditioner som de inte vill ha, det går inte att tvinga på folk ett mångkulturellt samhälle som få vill ha. Det går inte att strunta i medborgarnas rädsla för vad den stora invandringen kan ställa till med,  man protesterar.. 

 

Men att man inte fattar att det är när man slutar lyssna på folket som de farliga stenarna sätts i rullning som ni varnar för som kan inbära att reaktionära rörelser får fotfäste i det svenska samhället. Man kan väl knappast vara blind eller helt befriad från sunt förnuft när man inte förstår att det är just sådan som ni som sätter stenen i rullning på grund av att ni försöker tvinga på folk förändringar som fler och fler av medborgarna inte vill ha. . Om inte så borde opinionsmätningarna ge en liten fingervisning vad som är på gång.

 

Miljöpartiets är väl ett lysande exempel på detta när man struntar i att lyssna på medlemmarna och politikerna kör sitt eget race vilken politik som skall föras.  Vi får väl se om MP fortfarande finns kvar efter 2018.   

 

tn   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards