Direktlänk till inlägg 29 december 2016

Landstingen fortsätter i gamla fotspår där de inte tar sitt fulla ansvar för patientsäkerheten.

Av tommy norum - 29 december 2016 06:45


Uppdrag granskning och nu SVT som avslöjar vad illa ställt det är ute i landstingen för att ta ansvar för patientsäkerheten inom vården. 

 

 Bildresultat för bemanningsföretag i varden

 Landstingsledningarna runt om i Sverige struntar i patientsäkerheten när man anställer personal  från bemanningsföretagen.

 

 


 

Inte första gängen som det avslöjas om hur bemanningsföretag använder personal som inte har rätt kompetens för sina uppgifter i vården. Uppdrag granskning gjorde en undersökning om hur illa det är ställt med kontrollen av den personal som kommer från bemanningsföretagen för en tid sedan.  Obefintlig kontroll av kompetensen, tuta och kör så får vi se vad som händer verkar vara den genomgående strategin. En otrolig naivitet i landstinget när man tror att hyrbolagen informerar om de läkare som anses farliga för patienterna. I stället så fortsätter hyrbolagen hyra ut misstänkta utan att informera omständigheterna.

 

Bara att konstatera att landstingets tjänstemän lever i en värld där man inte tar ansvaret för verksamheten utan litar på att andra skall ta det när man anställer från bemanningsföretagen. Alla landsting och regioner utgår från att de får kunskap om en sådan utredning utan att själva lägga två strån i kors för utreda om så är fallet. Flera landsting förutsätter till och med att misstänkta patientfaror aldrig kommer på fråga till bemanningsföretagen vid  uthyrning visar SVT :s granskning. 

 

Var tredje misstänkt patientfarlig läkare hyrdes ut till landsting som inte fick kännedom om utredningen och hade tydligen inget eget intresse att ta reda på hur det förhöll sig utan det blev som vanligt media som fick ledningen att vakna till i landstingen.


Det hade vi inte en aning om blir det vanliga svaret från de ansvariga som tydligen inte förstått vad deras arbetsuppgifter består i sitt ansvar för verksamheterna och där patientsäkerheten blir helt satta åt sidan i våra politikerledda verksamheter.

 

Men att gång på gång bli avslöjade med byxorna nere i hur illa man sköter sina arbetsuppgifter gentemot medborgarna och utan att ta till sig tidigare avslöjanden och med lärdom av detta förändra verksamheterna . Inte  en enda person blir ställda i skampålen och får förklara sig och sedan ta sin pick och back och försvinna från det arbete som man uppenbarligen inte klarar av. 

 

Det man kan konstatera är att det finns systematiska brister i kontrollen av inhyrd personal fortfarande trots att det i media informerats tidigare om bristfälligheterna så verkar det som man inte bryr sig. Politikerdrivna verksamheter inom skola vård och omsorg borde vara ett föredöme där verksamheterna drivs med utgångspunkt för medborgarnas bästa, där kvalitén i verksamheterna borde vara högre, men som det visar sig i praktiken är både dyrare, sämre kvalité och där ingen vill ta ansvaret. Där tuta och kör så får vi se vad som händer verkar vara det som gäller utan att ta ansvar för de verksamheter man är satta att sköta.      

 

 tn





 

 
 
inget kan

inget kan

29 december 2016 20:28

har läst Magdalenas meomarer är hon helt bedövad i hjärnkontoret eller har hon inget nu säger hon att ladorna är tomma är det så jävla konstigt med dessa bruna som bara kostar pengar ingen tillgång men det är nog så sossarna vill inte valet 2018 för kan dom skylla på andra dessa politiker ska avsättas mona salin får en fet avgångs vederlagdetta är ju skandal juhålt amasdör











'ä¨öåAsa¨

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards