Direktlänk till inlägg 18 december 2016

Nu börjar våra traditionella julsånger i skolorna anpassas till muslimerna.

Av tommy norum - 18 december 2016 07:00





Bara en tidsfråga innan man förbjuder mörkhyade pepparbagsgubbar vara det dominerande utbudet på julbordet Vi får väl se vad den nya jämställhetsmyndigheten som Socialdemokraterna satt i sjön har för synpunkter när det lider




Bara att konstatera att det inte är invandrarna som skall integreras längre utan nu är det vi svensk födda som sakta men säker går i en riktning där svenska seder och bruk och där till och med nu sångtexterna till våra julsånger ändras för att inte våra flyktingar skall känna sig utanför och inte reta upp dem med ett textinneåll som inte ligger i linje med deras tro. 

 

Vad håller vi på med?

 

Att nu tändas tusen juleljus som sjungits i skolan runt juletid sedan den skrevs och är en tradition som bör bevars intakt om inte för annat än att visa för våra nyanlända med annan religiös åskådning, detta är Sverige och så är våran tradition med allt det för med sig . Nu gäller det att gilla läget om ni skall kunna leva i det här landet.  Det räcker nu, nu är det dags att sätta ner foten och göra klart för framförallt konflikträdda politiker, tjänstemän runt om i Sverige att det är svenskarnas intresse de är satta att bevaka och inte anpassa oss till religioner som har så mycket rappakalja i sina värderingar så man kan bli mörkrädd för mindre.

 

Könsstympning, fleräktenskap, en förödande kvinnosyn där kvinnan tvingas leva under vidriga förhållande där klädsel är bara en av alla förnedrande saker de tvingas gå med på för att inrätta sig till männens kvinnosyn. De får inte arbeta, de får inte prata med okända män, de får inte bada med det andra könet, medan männen från dessa starkt religiösa kulturer anser sig ha rätt att våldföra sig på våra kvinnor som inte passar in i deras beteendemönster hur en kvinna skall uppföra sig.

 

Dagligen får vi rapporter om hur många av dessa invandrare bryter mot våra traditioner   och hur man uppför sig.  Här i Sverige låter man romer eller EU-medborgare bete sig hur som helst. Man invaderar privat mark och skitar ner och beter sig som svin medan våra myndigheter i sin konflikträdsla för en liten grupp vänster aktivister att  bli anklagade för främlingsfientliga så släpper man igenom nästan vad som helst utan att ingripa. Vi har en massa EU medborgare som lever på att tigga men också med en svans som livnär sig på brottslig verksamhet här i landet utan att man sätter stopp på eländet.

 

Först nu verkar Regeringen få ändan ur vagnen och avisera en förändring. Men förbjuda det törs man inte med risk  att bli anklagad för främlingsfientlighet. Men att alltid ligga ett steg efter och inte reagera förän skadan redan har skett har blivit ett signum för Svensk politik. 

 

Medan vi här på hemmaplan ägnar oss att bojkotta böcker som inte följer dagens normer hur man skall titulera människor i andra kulturer och annan hudfärg, vi ändrar i texterna till våra traditionella julsånger för att inte reta upp nyanlända i deras tro. VI lägger vi oss platt och anpassar oss sakta men säkert till ett samhälle som mer och mer närmar sig till invandrarnas  religiösa traditioner medan vi lämnar vår egen med hjälp av konflikträdda politiker och tjänstemän med ett media som ser Sverige som ett mångkulturellt samhälle där det först och främst är svenskarna som skall intrigeras inte våra nyanlända.

 

Här ett exempel på hur en skola i Åmål försöker anpassa sig till den mångkulturella samhället där man lägger sig platt för att inte störa relationerna med de nyinflyttade invandrarna i kommunen. 

 


Och tillbaka till Julsången " nu tändas tusen juleljus " där texten " född av Herren Jesus Krist vår frälsare och gud" samt " en stråle av Guds kärleks ljus försvann i repotoaren. Texten " en stjärna över Betlehem " ändrades till " en stjärna över oss alla"  Ett bevis på att det är vi som är födda i Sverige som håller på att bli intrigerade i en ny kultur som bara för 10 år sedan var ett homogent samhälle byggd på i många fall hundraåriga traditioner som bevisligen skapat en av världens bästa plats att leva på . Frågan är väl hur det blir i framtiden ?     

        

 tn









 
 
Ingen bild

Åke Olsson

18 december 2016 15:44

En stilla undran.Varför inte en kommentar av ansvarig till detta"anpassningsärende".Detta skulle klargöra hur tanken var.Anpassning till skollagen eller nya kulturer.Den styrkan att informera saknar jag,ty sanningen kommer alltid ikapp!

 
Ingen bild

Sven Blad

18 december 2016 15:51

Googlar man "en stjärna över oss alla" så är den ENDA träffen en länk till detta inlägg.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 december 2016 19:37

En stråle av Guds kärleks ljus.

Läste i lördagens PD en insändare som Jultomten hade skrivit. Han berättade att någon på Södra skolan förbjudit barnen att sjunga om Jesus som Guds kärlek.

Den som förbjuder någon att sprida Jesu eget budskap är en som är emot Jesus Kristus. Eller med andra ord; han/hon är en antikrist. Alltså en som är emot Kristus.

Och vad skulle det vara för fel på uttrycket ”en stråle av Guds kärleks ljus”? Var Jesus Guds kärlek eller var han det inte? Enligt Södra skolans ledning så var han inte det. Åtminstone så förbjöds barnen att sjunga det. Men är det Södra skolan som ska bestämma vad Jesus var och inte var? Den som tycker att Jesus inte var Guds kärleks ljus är själv det mörka hatets, ondskans och lögnens företrädare som vill mörklägga själva julbudskapet om att Jesus faktiskt är Guds kärleks ljus samt ”vår Frälsare och Gud”. Vem som helst kan ju själv gå till skriften och läsa Jesu kärleksord och om alla hans underbara kärleksgärningar. Ingen ska behöva rådfråga antikrist på Södra skolan i Åmål om det.

Ser vi sen till det allvarliga i denna skolas antikrist-beteende så säger Jesus: ”Den som blyges för mig och för mina ord, i detta trolösa och syndiga släkte, för honom skall också Människosonen blygas, när han kommer i sin Faders härlighet med de heliga änglarna.” (Mark. 8:38.)

Personligen känner jag en djup oro inför tendenserna i vårt samhälle där Jesus görs mer och mer till åtlöje och något vi tydligen ska skämmas över. Kärlek och omtanke om sin nästa, det Guds ljus som Jesus spred omkring sig, är sannerligen inget att skämmas över!

TV4 hade för några år sedan en jultävling. Man skulle tävla om vem som gjorde det bästa julkortet. Det ”kort” som vann var en tygåsna. Alltså ett sorts kramdjur. Nåväl, en åsna kan man väl inte säga så mycket om. Men det var inte detta som var poängen. Poängen var att under svansen hängde det ut ett snöre. När man drog i snöret kom det ut en stor brun bajskorv. På den bruna bajskorven hade man sytt fast bokstäver av vitt tyg. Bokstäverna bildade ordet JESUS. Alltså vann det ”vykort” som påstod att Jesus var en åsneskit.

Det börjar faktiskt bli så att det blir allt svårare och svårare att beskylla svenskarna för att vara kristna. Inte ens till jul.

Låt barnen få sjunga om Guds kärlek och den stjärna som tändes en gång över Betlehem. Ingen har blivit skadad av de ljuva jultonerna. Jesus sa också: ”Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig! Himmelriket tillhör sådana som de.” (Matt. 19:14.)

En riktigt God Kristen Jul önskar
Dag Blomqvist
Ånimskog

 
Ingen bild

Mats

19 december 2016 13:58

Du borde verkligen inte lägga ut något UTAN fakta. Vilket du inte har till nått av det du skriver.
Ditt ända mål är att sprida hat precis som media sprider allt utom något som kan gynna SD. Sorgligt att människor oftast bara ser saker ifrån en synvinkel..

 
inget kan

inget kan

19 december 2016 18:40

det är ju bara sd kvar löven vem är han eliasson vem är han ygerman vem är han finns det några mer stolpskott vore skoj höra deras namn inom s vi ska väl inte nämna mona salin hon är en äkta sosse

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 december 2016 18:59

Till Mats:

Och du ser allt från din synvinkel ....

.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

20 december 2016 15:02

I dagens NWT förklarar en lärare i en insändare tilltaget med att ändra lite i julsångerna så här:
"Det vi inte gör är att delta i, eller anordna sammankomster med religiösa inslag".
http://nwt.se/amal/pd-insandare/2016/12/20/glad-att-skolan-foljer-lagen

I en annan artikel står att Luciafirandet hölls i - Kungsbergskyrkan! Hur detta val av lokal går ihop med "inga religiösa inslag" vet jag inte riktigt. Men de kanske hade täckt över alla religiösa symboler i förväg så att inga barn behövde utsättas för synen av några krucifix eller flygande duvor?
http://nwt.se/amal/2016/12/19/kritik-mot-psalmandring-blev


"Peter Landälv, pastor i Kungsbergskyrkan som stod som värd för luciafirandet, säger att han råkade gå förbi och då hörde att ordet Betlehem i sången byttes ut mot ”alla oss”. Han ser det som ett överdrivet tilltag och det hela gör honom mycket upprörd. Han sa efter samlingen till läraren att om skolan tänker göra så i fortsättningen är den inte längre välkommen till kyrkan."

Det tycker jag är rejält av Landälv. Den hycklande skolledningen behöver väl inte använda kyrkan som samlingslokal om det nu är så känsligt med religiösa inslag i ett skolarrangemang?

 
inget kan

inget kan

20 december 2016 20:57

detta gäller fatimes kusin finns det någon lag för en sån åke persson var en omtyckt man skicka fatimes kusin så långt det går vi behöver inga sådna här

http://urL

 
Ingen bild

Otroligt

20 december 2016 21:26

Känns otroligt att inte folk kan ha annat att fundera på än om några ord som ändras i psalm. Vad jag förstått har firandet varit uppskattat om man inte räknar med någon pastor och några arga föräldrar som vill spy galla över något som säkert har annan grund än just detta firande. Lyfter man blicken och ser ut över världen har vi annat att vara oroliga över, se bara på Berlin igår.

 
Ingen bild

till otroligt

22 december 2016 16:09

Du verkar inte vara påläst ang. religion. Några ord som ändras i en psalm...Varför är du här och skriver när du kan vara hjälparbetare ute i världen.

 
Ingen bild

Carsten Andersson

7 maj 2017 09:25

Undrar om det snart går upp för folk att svensk kultur och mångkultur inte kan samexistera

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 maj 2017 18:42

Till Carsten Andersson:

Blandar man blått med gult så blir det grönt ... Både det gula och det blå är därmed borta. Kvar är något annat och främmande.

Det som skett i det franska valet t.ex är att fransmännen nu röstat för mera terroristbrott och muslimsk invandring. Hur mycket fransk kultur finns det i pedofilen Mohammeds lära?

Så vill man ha ett svenskt Sverige bör man inte importera anhängare till en pedofils läror.

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards