Direktlänk till inlägg 13 december 2016

Väljarna börjar göra prioriteringar efter vad  POLITIKERNA  åstadkommit i politiken inte vad de vill åstadkomma när de går till valurnorna.

Av tommy norum - 13 december 2016 07:00


 
Bengt Westerberg anser sig ha lösningen på dödläget i Svensk politik genom att föreslå ett ökat samarbete mellan Moderater och Socialdemokrater.


Man blir förundrad hur illa våra före detta politiker är informerade om hur strömningarna går i hur man röstar MELLAN DE OLIKA PARTIERNA. Det finns förståsigpåare som nu senast före detta folkpartiets partiledare Bengt Westberg som med sin analys försökte få fram en lösning på det parlamentariska dödläget i svensk politik genom att föreslå ett tätare samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.  

 

Det vore väl rena döden för både Moderaterna och Socialdemokraterna, men det kanske det han försöker åstadkomma med sitt förslag. Tar han inget intryck av hur Miljöpartiet utvecklas under sin tid i regeringen där de tappat väljare och är på väg att åka ur riksdagen när väljarna insett att det var inte den politiken vi gav vårt stöd till när de röstade på MP .

 

Med den ordningen kommer många fly från Socialdemokraterna till Vänsterpartiet likaså kommer många moderater flytta över sin röst till de övriga borgliga partier samt den stora vinnaren i det förslaget kommer troligtvis att bli Sverigedemokraterna.  Alla vet ju, fast man inte vill erkänna detta, att det inte är Sveriges bästa som man driver i sin partipolitik, utan partiets bästa ,är det gäller att få så många röster som möjligt, inte kortsiktiga samarbeten över blockgränserna som kommer att på sikt försvaga den politiska positionen genom att väljarna föredrar att lämnar partierna när man inte levererar det man tror sig få genom en röst på dessa. 

Socialdemokraternas största och viktigaste mål är nu att försöka splittra Alliansen samtidigt som man med alla medel försöker hindra att Sverigedemokraterna bjuds in i ett samarbete med det borgliga blocket vilket skulle för mycket lång tid få så stora negativa konsekvenser för Socialdemokraterna  där de framöver kommer att få bedriva oppositionspolitik utan ett uns av säga till om..

 

Socialdemokraterna tar alla till buds medel att försöka distansera SD från att delta i det politiska samarbetet i Riksdagen och där verkar alla till buds medel vara tillåtna och där också media faller in och hjälper till så gott de kan .   

 

Att sedan inte väljarna sväljer alla påhopp utan tar  hjälp av sociala medier att sovrar bland alla anklagelser och göra sina egna bedömningar som sedan sätter sina tydliga spår i opinionsmätningarna. Det har skapar en frustation och rädsla hos etablissemanget när man förstår att man håller på att tappa kontrollen över situationen. Väljarna börjar helt plötsligt göra prioriteringar efter vad  POLITIKERNA  åstadkommit i politiken inte vad de vill åstadkomma när de lägger sina röster. För det de vill det har sällan eller aldrig visat sig stämma med verkligheten. Så med den prioriteringen och av det facit partierna efterlämnat sig under den här och förra mandatperioden  så är det många partier som borde känna sig bekymrade över valutgången 2018.  .

 

tn      

 
 
inget kan

inget kan

13 december 2016 19:27

bengt Vesterberg måste ha levt upp nu det är ju ett skämt att socar å moderater skulle gå ihop då är nog slut

http://url

 
Ingen bild

oljemagnaten

13 december 2016 22:55

Bengt Westerberg...borde inte en sådan gå under jorden frivilligt efter att ha snuvat röda korset på miljoner till sin lyxlägenhet.. ..eller va är det för töntar i regeringen som inte portar honom i de finare salongerna.. ..ut i kylan med kräket..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

14 december 2016 09:51

Att slå ihop Moderaterna med Socialdemokraterna är ingen bra idé. Hur kan han komma på något så tokigt?

Moderaterna och Socialdemokraterna är ju sina motsatser. Det är som att slå ihop hetta med kyla. De tar ju ut varandra.

Dödläget i politiken blir då bara ännu mera stiltje. Ska man skapa liv i debatterna och i politiken ska man börja prata med Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna är den friska vind som Sverige behöver mest av just nu. Den debatt som förs nu är som smoggen i Kina där alla skulle behöva bära munskydd. Speciellt Lövén. Men det bästa hade nog varit att man använt silvertejp och det flera varv runt skallen. För det är alltid bäst att stoppa smoggen vid källan ...

.

 
inget kan

inget kan

15 december 2016 18:49

när karlsson å co kom till makten i Åmål med eva a. i toppen så skulle dubbla turer fösvinna vad har hänt inte ett jävla dugg skulle våra polikter ha det så vi kan ju inte ha fått dom politiker vi har försjänat så jävla dumma ät inte vi vore skoj om nån politiker skulle svara men det är nog ingen som tror

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards