Direktlänk till inlägg 11 december 2016

Åmål ligger i botten i de flesta undersökningar hur våra politiker klarar av att förvalta våra gemensamma resurser.

Av tommy norum - 11 december 2016 07:00

 



  

Bara att konstatera att det här gänget har svårt att leva upp att i sitt förtroendeuppdrag få fart på Åmål. 



Ja då är vi där igen. Inte så konstigt att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter när våra politiker totalt verkat tappat kontrollen över vår ekonomi och hur vi använder våra skatter. När vi nu fick ytligare en bekräftelse på den teorin när ännu en verksamhet tappat kontrollen över hur vi använder våra gemensama tillgångar. Vi ligger i topp kostnadsmässigt på kurser och konferenser för de kommunanställda bland Sveriges 290 kommuner.

 

Totalt sett så ligger Åmåls kommun med sina 54570 kr bland de som har högst kostnader per invånare i Sverige i klass med de inre norrlandskommunerna, kanske inte så konstigt med tanke på att vi också ligger bland de 18 kommuner i Sverige som har flest anställda per 1000 invånare. Vi har en av Sveriges högsta arbetslöshet samtidigt som vi är den kommun som ligger i topp att ta emot mest flyktingar. Ett konstaterande som gör att vi om en snar framtid kommer att få en av Sveriges högsta socialkostnader. Vi funderar på en ny skola a 400 miljoner som kommer att innebära att vi kommer att cementera tabellplaceringen för att vara en av de kommuner som har de högsta kostnaderna i verksamheten per invånare i Sverige. 

 

Kanske ändå hur man reagerar på uppgiften att vi ligger i topp i kostnader på kurser och konferenser ändå speglar hur dåligt man har koll på det ekonomiska läget i kommunen.  Här verkar det vara tuta och kör så får vi se vad som händer som är den politiska inriktningen fortfarande i kommunen. Alla verkar lika förvånade från kommunalrådet till kommunikatör Jan Andersson som förklaring var att han tyckte inte siffran var anmärkningsvärd eftersom den bara representerade ca en halv % av hela Åmåls budget. Men att det var en av de högsta i landet verkar inte bekymra honom och som också kanske speglar hur våra politiker och tjänstemän utövar sina uppdrag i förvaltningen av våra gemensamma tillgångar där man verkat tappat allt ansvar för hur de används.  

 

Tydligt är väl att man har varken budget eller några nyckeltal att gå efter eftersom man inte reagerat över att man ligger bland de högsta kostnaderna i Sverige på kurser och konferenser. Skamligt att man inte har mer koll på var våra skattekronor försvinner och inte reagerar förrän media avslöjar det hela. .Någon egenkontroll verkar inte fungera varken hos våra tjänstemän eller våra revisorer som inte slagit larm. 

 

Det är bara att konstatera att Åmåls politiker har lyckas med bedriften att få in Åmål i det ekonomiska bottenskrapet bland våra 290 kommuner utan att man verkar bry sig. 

Trots att vi ligger i topp bland antal anställda per 1000 invånare i Sverige så fortsätter man rekrytera nya medarbetare och då pratar jag inte om vad flyktingmottagningen erfordra utan andra tjänster på stadshuset som mer är inriktad på centrumutveckling, stadstävlingar, festivaler mm som visat sig inte har ett enda dyft med att utveckla kommunen från att befinna sig i stå flera decennier, utan i stället blivit ett ekonomiskt ok där det blivit en lekstuga för tjänstemän , med  projekt som för det mesta slutar i ett fiasko för kommunens positiva utveckling som man så gärna vill försöka åstadkomma i sin satsning med nya tjänster i den kommunala sektorn som egentligen bara ett fåtal kommuninnevånare efterfrågar. 

 

Med facit i hand och när vi ser att Åmål hamnat i det  ekonomiska  bottenskrapet bland Sveriges 290 kommuner borde väl ändå säger en del om hur våra politiker har lyckats förvalta våra gemensamma tillgångar i sina förtroendeuppdrag under åren. 

 

 tn

 







 
 
Ingen bild

Åmål

11 december 2016 15:01

Ta Filipstad som ex. där har socialbidragskostnaderna ökat med 500%. Där är det mer asylsökande/ensamkommande barn än Värmlänningar. Det är en kommun i Åmåls storlek med jättehög arbetslöshet. OLW och Wasabröd är väl de arb.platser som ger jobb. Ja kommunen också, men inte så ansvarslösa politiker som i Åmål. Brottstatistiken är hög, mycket grova våldsbrott.

 
inget kan

inget kan

15 december 2016 18:39

detta gäller denna nya skola finns det ingen polikter som kan svara vem ska fininasera denna varböld det går bra för politiker som har feta löner som dom inte har förkänat ett ex hon var generaldirektör i två fick sparken plus två årslöner han som skrev på hennes kontrakt var en svartskalle han sa avtal gäller hon har ju skrivit på åt honom när ska det bli slut på detta är det sd som gäller

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards