Direktlänk till inlägg 2 december 2016

De rödgröna försöker bluffa medborgarna i frågan om vinster i välfärden.

Av tommy norum - 2 december 2016 07:00




 

Det här är nidbilden som sprids bland i det rödgröna blocket. Men sanningen är att trots alla vinster så gör den offentligt drivna verksamheterna av med mer skattepengar utan att det sätter några spår i kvalitén. Där läggs våra skatter på sjukskrivningskostnader i stället för utökad resurstilldelning.  



  


Socialdemokraterna och vänsterpartiet försöker ändra de politiska frågorna och gå ifrån de dominerande invandringsfrågorna och i stället sätta fokus på vinster i välfärden.

Våra skattepengar skall gå till välfärden och inte till vinster som plockas ut basunerar man ut till allmänheten. Men skärskådar man det hela så visar det sig att de offentligt drivna skattefinansierade verksamheterna inte får ett öre mer till verksamheterna om de privata lämnar arenan och överlåter åt politikerna att driva verksamheterna vidare.

 

Här kräver Jonas Sjöstedt (v) ökad bemanning i de privat drivna verksamheterna samtidigt som vi läser att den ökade bemanningen i offentligt drivna till större del är för att kompensera den högre sjukfrånvaron och har ingenting med en ökad resurstilldelning till verksamheten för att förbättra kvalitén som man i retoriken försöker få till det.  

 

Ny statistik från Försäkringskassan visar att kvinnor inom vård- och omsorgsbranschen, särskilt de som arbetar på boenden för äldre och funktionsnedsatta, har högst sjukfrånvaro av alla grupper på arbetsmarknaden. Samtidigt visar statistiken att privata företag inom just vård- och omsorgsbranschen har lägre sjukfrånvaro. Det betyder ju att våra politiker som är ansvariga för den offentligt drivna verksamheten klarar inte av sin arbetsgivare ansvar fullt ut.  Men driver man offentlig verksamhet utan ett ordentligt ansvarsåtagande hur verksamheterna sköts där alla kostnadsökningar kompenseras med skattehöjningar i stället för att se over organisationerna och ta del av hur de privata med samma pengar kan ta ut en vinst medan de offentligt drivna i många fall måste begära tillägg av skattemedel för att klara av sin uppgift.

 

Inte konstigt att vänstern går långa omvägar  för att dölja hur man slösar skattepengar på sjukskrivningar i stället för att öka resurserna till verksamheten som man påstår sig göra.  De privata kan visa bättre kvalité men med mindre pengar till utförandet . Det visar väl att det inte är vinsterna som bör sätta fokus på utan hur illa våra politiker förvaltar våra gemensamma resurser. Men att så tydligt bli avslöjade hur illa våra politiker sköter sina åtagande är en nagel i ögat för våra förtroendevalda som heller försöker dölja sina uppenbara problem i sin arbetsgivarroll och i stället försöka bli av med de privata aktörerna som bevisligen klarar av sitt uppdrag betydligt bättre. 

 

Men att ta lärdom av de privata och arbeta under samma förutsättningar med samma pengar och med samma kvalité det om något skulle skapa mer resurser till de skattefinansierade verksamheterna, det visar man inget intresse för.

 

 

För här är det ideologin som bestämmer färdriktningen och då lämnar man allt sunt förnuft åt sidan.


 

tn

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards