Alla inlägg under oktober 2016

Av tommy norum - 14 oktober 2016 07:00 

Den svåra vägen till att försöka behålla makten efter 2018 går genom ljug och osanningar som blivit ett genomgående drag hos Socialdemokraterna med Statsminister Stefan Löfven som dirigent.


– Det är nästan så att man blir orolig över Löfvens patologiska ljugande när han i pressade ögonblick kan dra till med vad som helst. . Anklagelserna duggar tätt, han slänger ut sig påstående som inte stämmer överens med verkligheten. Det är inte bara Sverigedemokraterna som får ta del av hans ljugande utan också allianspartierna får då och då en släng av sleven fylld med rena ljuget. Det är inte bara vallöftena som man ljuger om utan är inte främmande att ta till osanningar när det hettar till i debatten har det visat sig den senaste tiden. Han fick en fråga under statsminister utfrågningen på torsdagen varför ljuger statsministern och fick flera exempel på osanningar som han levererat under den sista tiden. Frågor som han vägrade att svara på inför riksdagen.   

 

Det är inte bara ljug som Socialdemokraterna använder utan man har också en dubbelmoral utan dess motstycke fick vi uppleva av i veckans partiledardebatt i riksdagen.

Ena stunden så försöker Stefan Löfven fria till Jimmie Åkesson SD genom att försöka få partiet att rösta på förslaget om lagen för offentlig upphandling samtidigt som han kritiserar Alliansen att de inte tydligt distanserar sig från SD- partiet. 

 

Har Stefan Löfven (S) svårt att fatta när partier inom Alliansen i omgångar och under lång tid tydligt klargjort att man tänker inte samarbeta med Sverigedemokraterna efter valet 2018. Ändå  så fortsätter han i ren papegojastil upprepa frågan gång på gång men alltid med samma svar .  Frågan är väl om inte Stefan Löfven håller på att bli en belastning för Socialdemokraterna när han går ut och anklagar inte bara Sverigedemokraterna utan där också Allianspartierna får också en släng av sleven med osanningar när han känner sig trängd i debatterna.  

 

Stefan Löfven är lika medveten som Alliansens företrädare att hur än utgången av valet 2018 blir så är bägge blocken helt beroende av Sverigedemokraterna vid en regeringsbildning, ett faktum som man helst inte vill låtsas om inför väljarna. Socialdemokraterna vill med alla medel försöka få över något av Allianspartierna till den rödgröna sidan för att få behålla makten, hittills utan att lyckas. 

 

Liberalerna står och tvekar förstår man när Björlund ( L) är beredd att vid ett dödläge, och för att slippa samarbete med Sverigedemokraterna ,gå över till det rödgröna blocket.  En bra information för de liberala väljarna som inte samtycker då kan välja andra alternativ vid valurnan men med den uppenbara risken att partiet kommer att försvinner från riksdagen..

 

Hur länge kan partierna hålla borta Sverigedemokraterna från att få ett politiskt inflytande när det genom opinionsundersökningar visat sig att ca 60 % av valmanskåren vill att man börjar prata med SD  ??. .  


tn
ANNONS
Av tommy norum - 13 oktober 2016 07:00


SvD  KULTUR

 

BERGLINS SÖNDAG

 

 

 

 

ANNONS
Av tommy norum - 12 oktober 2016 07:00 

   

 Socialdemokraterna vill helst glömma att partiet var på väg att med hjälp av Vänsterpartiet och LO kapa åt sig hela näringslivet genom socialisering för trettio år sedan .

 

 

 

 

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen försöker på alla sätt marginalisera Sverigedemokraterna med hjälp av enskilda medlemmars bakgrund och olämpligt uppträdande.

Kanske på tiden att man börjar skärskådar Socialdemokraternas bakgrund och enskilda medlemmars bravader både i facket och partiet och ta del av hur den fostran av medlemmarna  har gett för resultat i politiken.

 

Vi behöver inte gå längre tillbaka än till 1980 talet där Facket med hjälp av Socialdemokraterna lade fram förslag i riksdagen som skulle innebära att hela näringslivet skulle socialiseras. Löntagarfonder under facklig kontroll där de i slutändan skulle ta makten i företagen. LO Tidningen skriver 1975 att vi vill beröra kapitalägarna des makt som de utövar i kraft av sitt ägande. LO och Socialdemokraterna var på väga att socialisera hela näringslivet, inte som i Ryssland med vapenmakt, utan med en mer sofistikerad metod där näringslivet själva skulle stå för kostnaden när de uppbyggda löntagarfonderna köpte in näringslivet med deras egna pengar. 

Palme som var stadsminister struntade blankt i den demonstration på över 100 000 deltagare från hela landets småföretagare som samlades i Stockholm utan försökte få det till att det var stordirektörernas demonstration.  Socialdemokraterna struntade helt i demonstrationen och följderna av att flera storägare till företagen lämnade landet och bosatte sig utomlands. Man satte förslaget i sjön där riksdagen sedan tog beslutet. 

 

Hela förslaget skulle innebära en socialisering, kollektivisering, av äganderätten blev  ett bevis på vad ett Socialdemokratiskt parti som går i LO:s ledband kan ställa till med om de får för mycket makt i samhället. Vänsterpartiet såg sin chans att få förverkliga sitt partiprogram i en revolution och ville gå ännu längre för att ta makten från kapitalägarna. 

 

Arbetarrörelsen har också diskussioner om att socialisera banker och en marksocialisering. 

Regeringen har  i dagarna nu med tillrop från fackliga organisationer försökt att ställa arbetsmarknadens parter åt sidan vid offentliga upphandlingar där upphandlande myndigheter rätt att fastställa och tolka arbetsrättsliga villkor. Går man emot det förslaget då är man arbetarfientlig enligt LO där väl SD fått mest stryk för sitt ställningstagande att gå emot regeringsförslaget och därigenom fälla det med hjälp av Alliansen .

 

Att partierna utanför vänsterblocket  överhuvudtaget vill ha något med Socialdemokrater och vänsterpartiet att göra är mig en gåta med den bakgrunden i att försöka socialisera hela näringslivet med hjälp av LO.  I ett Socialdemokratiskt Sverige där är politiker och fackpampar de mest lämpade att driva det svenska näringslivet. Att man inte ens klarar av att sköta sina åtagande med hedern i behåll i sina fackliga uppdrag där man gång på gång blivit ertappade med fingrana i syltburken att sko sig på medlemmarnas bekostnad säger en del om vad socialdemokratisk fostran kan ställa till med. 

 

Vi kan tacka vår gud för att medborgarna till slut genomskådade Vänsterblockets försök att ta makten på alla plan i Sverige och röstade bort Palme och co och därigenom avstyrde den socialisering av Sverige som var på gång för att garantera makten åt LO i framtiden för gott . löneförhandlingarna mellan LO  som ägare och LO  som representant för löntagarna blev det som gällt  i fortsättningen som i det forna Östtyskland innan murens fall om de lyckats med sin kupp. .    

   

Här är det inte enskilda medlemmar i ett parti vi pratar om utan här är det Socialdemokratiska partiets ledning som var på väg att Socialisera hela näringslivet. Så frågan det medborgarna borde ställa sig när Stefan Löfving raljerar över andra partiers medlemmar i sitt försök att skrämma bort dem från parterna. Vilka konsekvenser hade det blivit för medborgarna  i Sverige det LO med hjälp av Socialdemokratiska partiets försökte sig på för trettio år sedan ?  

 

Det har varit tyst sedan dess från LO och Socialdemokraterna i löntagarfrågan. Men det finns lik i garderoben från forna tiders S  politik som bör komma upp till ytan när Stefan Löfven försöker lämna politikens spörsmål  och i stället ägnar sig åt smutskastning. 

 

Nog borde Stefan Löfven ta till sig uttrycket man skall inte kasta sten i glashus för då kan det gå illa.                 

tn

Av tommy norum - 10 oktober 2016 14:21


 
JIMMIE ÅKESSON överlägsen vinnare i partiledardebatten enligt 2 stora undersökningar med tusentals röster. 
Resultat · Vem tycker du var bäst i partiledardebatten?

 
 
 

SVT Nyheters resultat efter 3400 röster.   

 http://www.svt.se/opinion/fraga-om-partiledardebatten
 1. Stefan Löfven (S)
  8%
   
 2. Gustav Fridolin (MP)
  1%
   
 3. Jonas Sjöstedt (V)
  8%
   
 4. Jimmie Åkesson (SD)
  66%
   
 5. Ebba Busch Thor (KD)
  2%
   
 6. Jan Björklund (L)
  3%
   
 7. Annie Lööf (C)
  5%
   
 8. Anna Kinberg Batra (M)
  3%
   
 9. Jag har inte sett partiledardebatten.
  3%
   
 
 
 
 
Det var inget snack om saken när Nyheter24:s läsare fick rösta om vem som vann den stora partiledardebatten igår.
 
 
 
 
 Efter över 11000 röster registrerade så har SD fått  ca 7000   ca 63 % 
 
   
 
 

Alliansledarna slog de rödgröna i SVT:s partiledardebatt, enligt tittarna i Expressens och Demoskops undersökning.

M-ledaren Anna Kinberg Batra klarade sig bättre än statsministern men det räckte bara till en silverplats.

Bäst gick det för Liberalernas Jan Björklund.


Så bra var partiledarna i debatten enligt Expressen där det istället för % tilldelades poäng till deltagarna.  

Jonas Sjöstedt (V): 2,40

Stefan Löfven (S): 2,46

Gustav Fridolin (MP): 2,18

Anna Kinberg Batra (M): 2,98

Jan Björklund (L): 3,11

Ebba Busch Thor (KD): 2,80

Annie Lööf (C): 2,97

Jimmie Åkesson (SD): 2,96

 
 
 Aftonbladet undersökning fick följande resultat
 
 
Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Aftonbladet/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är de som tittat på Partiledardebatten i Agenda söndagen den 9 oktober 2016. Undersökningen omfattar 866 intervjuer i anslutning till debattens direktsändning och genomförd som en webbundersökning.
 
Stefan  Löfven          S            21%
Anna Kindberg Batra M           16 % 
Jimmie Åkesson      SD            14%   
Annie Lööf                C            11% 
Jan Björklund           L            10% 
Ebba Busch Thor     KD             8 % 
Jonas Sjöstedt          V              8% 
Gustav Fridolin       MP             6%
 
 
Av tommy norum - 9 oktober 2016 07:00


 

 Sanningen om hur kvinnor i Donalds Trumps närhet uppträder blev för mycket att smälta för det politiska etablissemanget både i USA och här hemma.   


Den som tror att Donald Trump uttalande om kvinnor skulle få någon effekt på hans chans till att bli president blir nog grymt besvikna.  President Kennedy på sin tid spädde sin säd runt omkring sig under sitt äktenskap utan att någon brydde sig. För att inte tala om Clinton som var en kvinnokarl som hade Kennedy som sin idol både som president och i förförandet av det motsatta könet där han så gott han kunde försökte överträffa hans bravader.

 

Har man sedan en presidentkandidat som Hilary Clinton som hade överseende med de bedrifterna hennes make i presidentämbetet begick i sänghalmen utan att reagera som en kvinna som står upp för jämlikhet och kvinnornas rättigheter att inte bli utnyttjade kanske säger väl lika mycket om hur Hilary Clinton ser på sin kvinnoroll i samhället när hon låter sin man ta för sig bland kvinnorna utan att reagera . Hon bidrar ju till att cementera den negativa kvinnosyn som Donald Trump och hennes man står för genom sitt agerande att inte reagera.  

 

Det Donald Trump åskådliggör i sitt videoklipp är att många kvinnor går med på vad som helst när det är en kändis eller en person med mycket pengar vill tar för sig. Det är bara att läsa en del av de biografier över kändisars liv där det visar sig att  kvinnorna står i kö för att få sig ett ligg med en kändis eller miljonär.

Om man vill värna om att undvika en negativ kvinnosyn då får nog kvinnorna själva visa vad som gäller och inte bete sig som slampor.  Donald Trumps gör som många andra, han tar för sig och i stället för få en rungande örfil eller ett knytnävslag i ansiktet  så särar  kvinnorna på benen och signalerar kom och ta mig. Inte undra på att det finns män som har fått en nedvärderande kvinnosyn under sådana omständigheter.

 


Men i dubbelmoralens USA så ger det rubriker i media, men om sedan väljarna bryr sig om det som skrivs eller sagts i ämnet som är så vanligt i det Amerikanska samhället får vi väl se. Nu har  USA  begåvats med två presidentkandidater som på olika sätt har uttryckt sin oförmåga stå upp för en positiv kvinnosyn så nu blir det väljarna som till slut avgör vilken är bäst lämpad för ämbetet. Det finns många väljare som anser att ingen av de två är lämpade att bli president.

 


Det vi kan konstatera är att presidenter i USA har i alla tider utnyttjat sin ställning att utanför äktenskapet i tid och otid belägrat både ogifta och gifta kvinnor under sitt tid som president utan att det gett några politiska följder. Det finns presidenter som till och med levt dubbelliv med två familjer utan att någon reagerat.  Så det som nu kallas skandal är nog bara en storm i ett vattenglas som media på alla sätt försöker blåsa upp för att göra valet mer intressant. .       


tn

 


Av tommy norum - 8 oktober 2016 07:00
  Frågan är väl om inte Björklunds partiledarroll sjunger på sista versen i och med det senaste utspelet att regera ihop med Socialdemokraterna om de blir största block vid valet 2018.  

 

 

Björklund är representant för en parti som mer och mer liknar Svenska ord med Hasse Alfredsson och Tage Danielssons monolog om pastor Jansson. Liberalernas politik är som en en påse, tomt och innehållslöst som man inte lyckats  fylla och man har inga bestämda åsikter om något ting
Bara att konstatera att Liberalerna med Björklund i spetsen kämpar och försöker ta initiativ i den politiska debatten. Men om nu det senaste utspelet att ingå i en Socialdemokratisk regering om Alliansen inte lyckas få majoritet skvallrar väl ändå om att Liberalerna inte riktigt ligger i fas med sina väljare. 

 

De enda som jublar över det beskedet är väl Sverigedemokraterna som kommer att växa ytligare. Jonas Sjöstedt vänsterledaren gör nog en verklighetsanalys när han befarar att högerkrafterna kommer att gynnas av Liberalernas utspel när borgliga väljare inser vart politiken är på väg. När helt plötsligt politiken suddas ut till något oidentifierat  som varken är höger eller vänster. 

 

Där ideologin sätts på undantag för att kunna behålla den politiska makten. Det som tydligen varken Liberalerna eller Socialdemokraterna vill förstå är att väljarna vill ha alternativ att välja mellan när man går till valurnan. Annars kan väl Sverige gå över till ett enpartisystem som löser blockpolitiken en gång för alla. Frågan är väl om inte Björklunds utspel kommer att få liberalernas väljare att ifrågasätta om verkligen han är den rätta att leda partiet i nästa valrörelse. Hans ledarstil har varit ett munväder utan dess like i både det ena och andra där val skolans utveckling under hans politiska ledarskap är ett bevis på att han inte lyckas leverera det han lovat.

 

Förövrigt är väl Liberalernas facit i regeringsställning både i integrationsfrågor och skola rena katastrofen för Sverige när vi tar del av vad de uppnått i regeringsställning under sina 8 år vid makten.   Ett parti som inte vet vilket ben man skall stå på när man väljer sina politiska partner är inte mycket att hålla i handen när det bränner till i politiken. Är det månne ministerposten som än en gång hägrar för Björklund, nu i en Socialdemokratiskt regering. Hans förra ministerperiod gick väl till historien som en av de mest misslyckade i Svensk historia .  Det var mycket prat men dåligt med leverans ser vi när man analyserar vad som kom ut av hans munväder.

 

Frågan är väl om inte Liberalerna skall byta partiledare om man i fortsättningen skall få förtroende för sin politik där man i nuläget gör väljarna mer vilsna än att skapa klarhet för vad Liberalernas politik egentligen står för.

 

Om inte annat så borde de senaste opinionsmätningarna ge signaler om att väljarna inte är tillfreds med varken Björklund som partiledare eller deras politik.           


tn
Av tommy norum - 7 oktober 2016 07:00

 

Bara att konstatera att Sverigedemokraterna med sitt stora väljarunderstöd är de som bestämmer vilken  politik som skall föras i framtiden, vänster eller höger är frågan. Vill man ha något att säga till om i fortsättningen får man nog vara aå god att ställa in sig i ledet och börja föra en dialog med SD . Surt sa räven när verkligheten som man låtsas inte finns kryper på sakta men säkert. Vi får väl se vilken som tar första steget
Desperationen sprider sig bland Socialdemokrater och LO förstår man när man tar del av  insändar sidorna i lokalpressen.  

 

Nu får enskilda gräsrötter som röstar på SD bli representant för partiet i brist på annat för att få fram sitt politiska budskap. Här har vi ett parti (SD) som Stefan Löfven med Socialdemokraterna inte ens vill ha en dialog med men försöker ändå med alla medel få SD att rösta på regeringens olika förslag. Man gör det verkligen inte lätt för sig när man i ena stunden vägrar att samtala med SD som påstås gå näringslivets ärende och är arbetarfientlig i sitt agerande om man inte ställer in sig i ledet och röstar på regeringens förslag i riksdagen. 

 

Om nu någon tror att det är Facket eller det Socialdemokratiska partiet som på något sätt för Sverige framåt så får man nog tänka om. Man måste nog ta hänsyn till den verklighet som ändå råder att det är vårt näringsliv som är motorn i hur Sverige utvecklas. I bland tror sig politiker och fack vara de som skapar arbetstillfällen och står för den ekonomiska utvecklingen i Sverige. Det enda de förmår i sina beslut är att bromsa utvecklingen med sina krav och där är den nya lagen som skall reglerar upphandlingen ett sådant där man mer ser till löntagarnas och fackets intresse mer än till företagarnas som ändå är de som skapar arbetet. 

 

Det inte fackets och regeringens representanter verkar bry sig om är näringslivet där Alliansens med SD delar deras negativa syn på förslaget. Nu lever vi ännu i en demokrati och tycker nu ca 60 m% av riksdagens ledarmötet ha en annan åsikt än regeringen så kanske man i stället skall ifrågasätta om förslaget kanske inte var så bra eftersom det tydligen inte  får majoritet i riksdagen. Det går inte längre att skrika främlingsfientlig eller arbetarfientlig hur länge som helst för att hålla SD borta från makten . Det håller inte i längden när vi ser hur politiken på många punkter tvingas närma sig SD:s ståndpunkt när verkligheten kryper på.  

 

Socialdemokraterna försöker på alla sätt distansera SD från den politiska gemenskapen i riksdagen. 

Man tar hjälp av LO som också känner sig trängda mot väggen i förvissning om att Sverigedemokraterna är det största partiet bland manliga LO medlemmar. Ett nog så konstig demokratisk ordning i ett förbund när man som politisk minoritet i förbundet bestämmer att man skall satsa på Socialdemokraterna med miljoner i stöd till partiet. Vad de LO medlemmar som röstar på M ,C, L, V, SD, MP, och KD och som tillsammans är i majoritet i LO förbundet det struntar den Socialdemokratiska ledningen i LO totalt i. Här släpper man inte in någon i ledningen som inte har en socialdemokratisk partibok att visa upp. 

 

Man kan ju fråga sig hur länge medlemmarna finner sig i en sådan ordning i LO innan man revolterar och kräver demokrati också i fackföreningsrörelsen.  

.    

tn 

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se