Alla inlägg under oktober 2016

Av tommy norum - 22 oktober 2016 07:00


Socialdemokraterna styr LO med kommunistiska metoder som  får en att tänka på de forna Öststatsländerna under Sovjettiden.

 


 
Socialdemokraterna inom LO tvingar medlemmar som inte sympatiserar med partiet att vara med  och bidra med nästa 100 miljoner för att rädda kvar Stefan Löfven vid makten. 
Hur länge skall LO få hålla på och dela ut hundratals miljoner i partistöd till Socialdemokraterna när enligt den senaste opinionsundersökningen sympatisörer som röstar S inom Lo kollektivet bara är 38 %. Fortsätter man på den linjen att ge kampanjbidrag på miljoner till Socialdemokraterna när man vet att 62 % av Lo medlemmarna röstar på andra partier så bevisar det Socialdemokraternas rätta jag.

 

Där lämnar allt sunt förnuft bakom sig när man tvingar LO medlemmar som inte röstar på Socialdemokraterna fått vara med och bidra med hundratals miljoner till den socialdemokratiska partikassan under åren. Hur man i fortsättningen skall få respons för den ordningen utan att det kommer att sätta ordentliga negativa spår i Socialdemokraternas förtroende i framtiden blir en fråga att ta ställning till. Men när man på alla sätt försöker stoppa kandidater till poster inom LO som inte har rätt värdegrund eller kan visa upp rätt partibok i sitt försök att med alla till buds stående medel där man till och med tummar på demokratins hörnpelare i syfte förhindra andra utanför den Socialdemokratiska sfären komma in i ledningen på LO borgen så har man hittills lyckas med den metoden.


Metoden påminner om hur Sovjet på sin tid försökte med alla medel tvinga de forna öststatsländerna till lydnad där man inte var främmande att ta till vilka medel som helst för att behålla makten.   


Frågan är väl hur länge man kan hålla på utan att de  Lo medlemmarna som i allt större utsträckning röstar på andra partier än Socialdemokraterna reagerar och kastar ut Lo ledningen och inför en demokrati värd namnet även inom fackföreningsrörelsen ?  .

 

 tn  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av tommy norum - 21 oktober 2016 07:45

 


Sverige utmålas i utländskt media som ett land i förfall, rätt eller fel ? .

 

 

Om man analyserar över tid hur våra politiker i decennier misskött sina förtroendeuppdrag och tar del av konsekvenserna så kan man väl hålla med.

 

Man har struntat i att före en bostadspolitik värd namnet där vi i många år ser hur utvecklingen går mot kaos, högre och högre bostadspriser, en ökande svart marknad med hyresrätterna, trångboddhet som skapar social oro framförallt i våra invandrartäta områden i storstäderna.

 

Man har struntat i att föra en skolpolitik värt namnet för nyanlända i samhället. Man har stoppat in dem i det svenska skolsystemet med utgångspunkt från deras ålder och inte av deras kunskaper. Man har struntat att ge de extra resurser som behövts för att de skall ha en rimlig chans att klara skolan med godkända betyg och en väg in i att få ett arbete att fösörja sig på .

 

Våra politiker har skapat ett utanförskap i och med att man totalt struntat i att ta till sig problemen med den ökade segregationen under lång tid, det som skulle bli ett öppet mångkulturellt samhälle har i stället blivit precis tvärt om.

 

Våra myndigheter klarar längre inte sina grundläggande uppgifter gentemot medborgarna. Det råder kaos i rättssystemet där man inte längre klarar av att lagföra brottslingar. Uppklarade brott minskar för varje år och det har i många stycken blivit fritt fram för tjuveri i Sverige där risken att bli ertappad är nästan obefintlig ser vi på statistiken för uppklarade brott.

 

Våra riksdagspolitiker har satt våra kommuner i en omöjlig situation där man tvingas på flyktingar utan varken, bostäder, eller ekonomiska resurser under tid i en obefintlig arbetsmarknad i många kommuner.Något som kommer att sätta djupa spår i den sociala värdfärden om inte staten tar sitt fulla ekonomiska ansvar.

 

Att sedan förfallet många gånger har sitt ursprung i en ohållbar flyktingpolitik som de etablerade partierna fört under alldeles för lång tid utan en tanke på konsekvenserna vill man helst inte ta till sig. För det är våra politikers oförmåga till handling i reformer som är grunden till det samhälle vi nu upplever och det utlandspressen kallas förfall på grund av naiva, verklighetsfrämmande politiker.

 

Mord, bilbränder, social oro, utanförskap, våldtäkter, bostadsbrist, ökad kunskapsbrist i skolan, myndighetskris både i staten och kommunerna, arbetslöshet bland invandrare över 22%, ett försvar som missgynnats under lång tid, ett allt större skattetryck för medborgarna för att ställa allt tillrätta som man försummat under många år.

 

Det är nog inte bara utlandspressen som upplever ett Sverige i förfall och kaos. Den verkligheten delas numera av många medborgare i landet.             

     

    

   tn


ANNONS
Av tommy norum - 19 oktober 2016 07:00
 

SvD  KULTUR


 

BERGLINS SÖNDAG


       

Av tommy norum - 18 oktober 2016 07:00 De tre sverigedemokratiska politikerna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling efter en utekväll på Kungsgatan i Stockholm i juni 2010 verbalt attackerat komikern Soran Ismail och flera andra personer med såväl rasistiska som sexistiska tillmälen, samt beväpnat sig med metallrör från en byggnadsställning viket resulterade i en förundersökning, som lades ned,.Den Socialdemokratiska ledningen med Stefan Löfven pratar i retoriken att man måste ha rätt värdegrund för att komma in i den politiska gemenskapen. Men när man tar del av hur Socialdemokraterna ute i landet beter sig kan man ju fråga sig vad den värdegrunden består av.  Här är några exempel på hur ledande Socialdemokrater tolkar partiets värdegrund. Misshandel, hot , svindleri,  näthat, rasistiska uttalande, sexofredande  är vardag i det Socialdemokratiska partiet. Kanske vore det på tiden att man sopade rent framför sin egen dörr först innan man klagar på andra.

 

Här finns ett litet axplock över Socialdemokratiska politikers härjningar ute i samhället. Vad skall vi kalla dessa händelser när Socialdemokrater i fyllan och villan slåss på riktigt och också blivit dömda för sina bravader. I många fall så är väl den så kallade järnrörsskandalen en storm i ett vattenglas mer eller mindre konstruerade av media för att sälja lösnummer och i ett försök att sätta stopp för Sverigedemokraternas ökning i opinionen. 

 

 
 Riksdagsledamoten Per Svedberg raglar omkring onykter efter en julfest, endast iklädd kalsonger, och kräver sex av en kvinnlig partikollega. Svedberg sitter fortfarande kvar i riksdagen


Svårt berusad raglade riksdagsledamoten Per Svedberg (S), 44, fram till kollegans dörr och bankade.

Han hade tagit av sig byxorna – och sägs ha skrikit sexkrav till den panikslagna kvinnan.

– Jag har ingen magsäck längre, förklarar han sin kaotiska fylla efter julfesten.
 

Fylla, rattonykterhet och krogslagsmål

  Socialdemokratiska riksdagsledamoten Peter Jonsson stoppas av polis efter en rikskonferens i Sälen. Han hade 0,5 promille. Under middagen drack han fyra glas vin och efteråt ytterligare två öl, enligt egna uppgifter.

 

   
 
 
 
SSU:s ordförande Anna Sjödin grips efter ett tumultartat krogbråk på Stureplan i Stockholm. Hon tvingas bort från politiken. Hon döms senare till böter och skadestånd.
 
 
 
 
 

Riksdagskvinna i kortskandal

Som ordförande i Socialdemokratiska studentförbundet tillhör Magdalena Streijffert s-toppen.
Dels får hennes studentförbund årligen en miljon kronor i bidrag från partiet, dels sitter hon med som adjungerad i partiets mäktiga verkställande utskott.
 
Högt uppsatta s-politiker har handlat för 150 000 kronor på betalkort - utan att redovisa kvitton.
Socialdemokratiska studentförbundet får hård kritik i en revisionsrapport.
- Jag tar på mig ansvaret, säger Magdalena Streijffert, förbundsordförande och riksdagsledamot. 
Riksdagsledamoten Magdalena Streijffert, låter bli att redovisa högt uppsatta partikamraters privata inköp för en sammanlagd summa på 150 000 kronor. Hon är inte längre riksdagsledamot.
 
 
 
   
 
 
 Näthataren – socialdemokraten Marcus Arnesson åtalas
 
Hundratals hotbrev över hela landet
Göteborg Hotbreven från Göteborg har skickats i stor omfattning till människor i hela landet. DNA-spår i brev och spaning ledde fram till gripandet.
Det var i förra veckan som den socialdemokratiska val- och kampanjarbetaren greps i Göteborg. Han är misstänkt för att ha skickat ett stort antal hotbrev till både kända och okända personer. Flera brev handlar om rena döds- och våldtäktshot. Han har också utgett sig för att vara det moderata kommunalrådet Jonas Ransgård som skickat breven, vilket gör brottet extra allvarligt.

Här drar den kände S-politikern kniv inne på macken

Här drar S-politikern Lars-Olof Hägred, 44, kniv på Statoil.
Han har nu erkänt brott mot knivlagen.
- Det var fel av mig att ta fram kniven.Ödeshögspolitikern Charles Eriksson (S) dömdes idag till 40 dagsböter för att ha hotat sin partikollega Madelaine Vilgren på ett möte i februari.

 

Det var på Socialdemokraternas årsmöte i Ödeshög i februari som Erikssons hot framfördes. Madelaine Vilgren, oppositionsråd i Ödeshög, berättade under rättegången att hon trodde att Charles Eriksson skulle slå till henne.

– Han flyger upp, slänger bak stolen och sen ställer han sig över mig och säger: din jävla kärringjävel, jag ska slå till dig. Lugna ner dig, säger jag, och då säger han det en gång till och jag hinner tänka att, nu slår han mig. 
 
 
 
 
 

Doroteapolitiker avgår – misstänkt för flera brott

 

Brott och straff Den högt uppsatte politikern Ran Svanlund och tre av hans vänner är misstänkta för bland annat skadegörelse, ofredande och misshandel. På torsdag avgår Svanlund som nämndsordförande i Dorotea.

 

Ran Svanlund (S) har flera tunga politiska uppdrag i Dorotea kommun, bland annat som ordförande i kultur- och utbildningsnämnden och ledamot i kommunfullmäktige, där han också är andre vice ordförande.

Nu är Ran Svanlund och tre av hans vänner misstänkta för ofredande, skadegörelse, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

 
 
  

Stängs av efter misshandel

Amanda Isaksson  s , vice ordförande i socialnämnden i Gävle kommun, stängdes på onsdagen av från sin tjänst som nämndeman. Bakgrunden är att hon anmäldes för misshandel under Gävle Cityfest i år och omhändertogs av polisen för fylleri - samtidigt som hon hade jourtjänstgöring.
 
 
Det finns en diger lista på vad Socialdemokratiska politiker och fackföreningsfolk ställt till med under åren men där rikspressen väljer att hålla tyst om händelserna. I loklapressen runt om i Sverige så förekommer det titt som tätt bevis på att Socialdemokraterna i både fack och politiken har svårt att leva upp till den värde grund som de sätter på andra att följa.   
Av tommy norum - 16 oktober 2016 07:00Om man går igenom Socialdemokrater meritlista över hur man sköter sitt förtroende uppdrag runt om i Sverige så kan man konstatera att partiet är ingen bra fostrare till att göra medlemmarna till bra samhällsmedborgare. Bedrägeri, sexköp och svindel med skattemedel har varit återkommande rubriker i media under flera decennier. Socialdemokraterna vill gärna prata om värdegrund hos andra partier och inrätta samarbetet efter sina värderingar. Men att man själva består av en massa sexfixerade individer, en stor samling som skor sig på skattebetalarnas bekostnad både i politiken och inom facket. Man drar sig inte för att lura staten på bidrag under falska Förvändningar. Flera medlemmar i partiet gör rasistiska uttalande titt som tätt. Kanske borde man sopa rent framför egen dörr först innan man ger sig på och har åsikter om andra..   Det här är ett lite axplock av det som hänt under det sista åren. Det finns  hundratals till att informera om.

 
Socialdemokraterna i Habo kommun ser det som omöjligt att David Svensson sitter kvar som kommunalråd efter att ha åkt fast för sexköp.

– Vi ser det som omöjligt att David Svensson sitter kvar, för Socialdemokraterna, på sina politiska uppdrag, skriver Socialdemokraterna i Habo, genom ordförande Kent Bjärkhed, i ett pressmeddelande med anledning av kommunalrådets sexköp.

Det var i början av september som Svensson togs av polis sedan han köpt sex i en lägenhet i Jönköping. Har har i polisförhör erkänt och har fått ett strafföreläggande av åklagaren. 

För Socialdemokraterna i Habo påbörjas nu en process:

– Vårt parti kommer att arbeta för att, så snart som det är möjligt, få fram ersättare till de förtroendeuppdrag David Svensson har i partiet.
Stefan Carlsson ( S)  får lämna sin post som landshövding efter P4 Kalmars avslöjande om sexsamtalen. Det bekräftas nu av regeringen.

Regeringen avsätter landshövding Stefan Carlsson efter P4 Kalmars avslöjande om betalsamtalen till sextjänster – som betalats med skattepengar.

– Det kan jag bekräfta, säger civilminister Ardalan Shekarabis pressekreterare Peter Skeppström till P4 Kalmar.HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) tog emot dubbla arvoden när hon satt i socialnämnden 2013 och 2014. Varje månad tickade det in 2 000 kronor extra på kontot. Det pågick i två år utan att hon slog larm.
Nu tvingas Susanne Meijer betala tillbaka nästan 50 000 kronor. Personalchefen har gjort en avbetalningsplan åt henne

S-toppens makt-sms till 22-åriga kvinnan

Här försöker en toppolitiker inom Socialdemokraterna via sms övertyga en 22-årig kvinna från Moderata ungdomsförbundet:

"Jag har alltid fått det jag velat och det kommer jag fortsätta få. Kommer få makten i XXXX och få en date med dig", skriver politikern - som poserar med både Mikael Damberg och Mona Sahlin på partiets egna bilder.

Mannen lovar den 22-åriga kvinnan, som han kallar "sötnos", "en strålande karriär som forskare om du bara är vän med partiet som kommer styra de kommande 30 åren."

- Han har gång på gång betonat att han har mycket makt, säger kvinnan till Expressen.

Nu kräver partisekreterare Carin Jämtin att mannens distrikt agerar omdelbart.S-politiker: Ge inte bort Sverige till muslimer
 

Han har fått nog av tiggare och tycker inte att Sverige ska "ge bort sitt land gratis" till muslimer. Det skrev Harley Johansson (S) som är politiker i Emmaboda i ett inlägg på sociala medier i går.

Nu är inlägget borta men Harley Johansson är nöjd med uppmärksamheten som det har fått och står för det han har skrivit.

– Jag har fått många positiva reaktioner. Att folk tigger på gatan är ett problem som måste tas tag i. De borde inte behöva tigga utan få hjälp i sitt land, säger han till P4 Kalmar.
S-toppen avskedas som vd: "Grovt illojalt"


En topptjänsteman inom Socialdemokraterna bjöd idrottsklubben på boende, mat och alkohol för hundratusentals kronor – på fackförbundens bekostnad.

Nu avskedas S-toppen från jobbet som vd för en kursgård efter bedrägeriuppdagandet.

"Utredningen har visat att vd:n agerat grovt illojalt", skriver kursgårdens styrelse som också har beslutat att polisanmäla tjänstemannen.


Polisanmäler Innala för extra ersättningar

HAPARANDA: Medborgaren Åsa Hansson avser att polisanmäla HABO-ordföranden Bengt-Olov Innala (S) för trolöshet mot huvudman.

– Det känns inte bra att hängas ut för att ha gjort något brottsligt. Jag har aldrig haft ett skumt uppsåt, är Innalas kommentar till Haparandabladet.

Bakgrunden till Hanssons anmälan är de extra, och ifrågasatta, ersättningar på cirka 100.000 kronor, utöver det fasta ordförandearvodet, som i fjol betalades ut till Innala.Korruptionshärva hos ABF Nordöstra

 

Michael Ruth var under nästan tjugo år bygg- och projektledare åt ABF Sollentuna som sedermera blev ABF Nordöstra. Han var anställd i olika omgångar och villkoret för att få jobb var att han också hjälpte ombudsmannen Tommy Hindrikes ( s ) med hans privata byggprojekt.
– Jag fick tidigt lära mig att om man vill ha jobb åt ABF så måste man göra som Tommy säger. Och jag behövde jobb. Jag var invandrare och jag hade fyra barn att försörja, säger Michael Ruth.

Efter många års vånda väljer han nu att berätta om korruptionen inom ABF Nordöstra. Detta trots att han är väl medveten om att han själv gjort fel och att han själv kan råka i klistret. Att få sinnesro och framförallt att få stopp på korruptionen och att rädda vad som räddas kan av ABF Nordöstra väger trots allt tyngre. ABF och förbundets värderingar har varit viktiga för honom.
– Det var ju via ABF jag fick lära mig svenska när jag kom hit som invandrare, säger Michael Ruth.

 


Landstinget polisanmäler SSULULEÅ UPPDATERAD

Landstinget betalade ut 1,9 miljoner kronor till SSU.

Nu kräver de minst 1,2 miljoner kronor tillbaka, eftersom ungdomsorganisationen under flera år fuskat till sig bidrag.

- Jag är besviken, så klart. Det är omtumlande att se omfattnigen av detta och att det pågått i flera år, säger Kent Ögren.

 

 


Fler bidragssyndare i Helsingborg
Socialdemokraternas ungdomsförbund och Ung vänster har tagit emot bidrag på felaktiga grunder från Helsingsborgs stad. Tillsammans ska de ha tagit emot felaktiga bidrag på närmare 1,1 miljoner kronor, uppger hd.seTT


Nu visar det sig att även Socialdemokraternas ungdomsförbund och Ung vänster har tagit emot felaktiga bidrag på närmare 800 000 respektive 300 000 kronor från Helsingborgs stad, uppger hd.se. I förra veckan rapporterades det att Sverigedemokraternas ungdomsförbund sedan 2004 har tagit emot närmare 900 000 kronor i bidrag på felaktiga grunder från kommunen.

För att få bidrag kräver kommunen att ungdomsförbundet på riksplan får statsbidrag.


tn

 

Av tommy norum - 15 oktober 2016 10:12

 
 I politiken så ger de sken av att hata kapitalister. Efter politiken lever de som kapitalister.Minns ni de Socialdemokratiska skandalerna på 1990- och 2000-talen ?

 


 För svenskar finns högre förväntningar på socialdemokratiska aktiva och fackliga företrädare eftersom de förväntas stå för positiv människosyn och vara en högre moralisk nivå. Vad socialdemokratiska politiker och fackliga ombudsmän gör med skattepengar, medlemsavgifter, offentliga medel och även privata pengar är ibland föremål för offentlig kritik och ibland folkhumor. Denna förteckning visar hur dessa politiker och fackföreningsrepresentanter inte beter sig bättre än vanligt folk, ofta sämre:

Sommaren 1994 Näringsminister och TCO ledaren Björn Rosengren gick på porrklubben Tabu i Stockholm där han spenderade 50 000 kr av fackföreningspengar. Efteråt beklagar han besöket men minns inte hur han kom dit och att han inte visste vad för slags klubb han var på. Bevis på att han samtidigt besökte prostituerade på sexklubben cirkulerar fortfarande men kan inte verifieras.1.  Sommaren 1995. Statsminister Göran Persson sade i riksdagen att han med kraft ska brännmärka alla som talar illa om Sverige utomlands.

 

2.   Hösten 1995. Mona Sahlin, vice statsminister och arbetsmarknadsminister, avgick då en riksdagsutredning upptäckt att hon använt sitt kontokort från riksdagen till privata inköp av varor och tjänster, vidare att hon betalt barnflickor svart, inte betalt daghemsavgifter eller deklarerat, ådragit sig 98 parkeringsböter samt inte betalat in teve- och radio licenser.  Hennes misskötta privatekonomi ledde till att Kronofogden förberedde åtgärder. Hon hade just accepterat att efterträda Ingvar Carlsson som partiledare men lämnade alla uppdrag 1996, dock efter att ha tagit en semester på Mauritius tillsammans med tre kollegor på regeringens bekostnad.

 

3.  1996. Tidigare ordförande i Kommunalarbetarförbundet och numera landshövdingen i Örebro län Sigward Marjasin upptäcktes klippa kvitton för sina utlägg på märkligt sätt. Han åtalades för att missköta offentliga medel och förfara olagligt med sin privatekonomi men friades. Ledande socialdemokrater kritiserade honom offentligt.

 

4.  Vintern 1998. Stockholms stads socialdemokratiska borgarråd Mats Hulth har sedan länge köpt öl och sprit för skattebetalarnas pengar avslöjade pressen. Regler för stadens internrepresentation och alkoholkonsumtion hade inte respekteras av Hulth. Han försvarade av lokala socialdemokratiska föreningar men avgick

 

5.  2000. Familjeband mellan socialdemokratiska ledare uppdagas när före detta utrikesminister Lennart Bodströms son Tomas Bodström gavs ministeruppdrag samtidigt som före detta justitieminister Anna-Greta Leijons dotter Brita Leijon blev minister. Nepotism kartlades inom de socialdemokratiska familjerna Nuder, Larsson, Toreson, Carlsson, Palme, Holmqvist, Damberg, Marén, Lindh och Holmberg.

 

6.  Hösten 2000. Utrikesminister Laila Freivalds köpte sin hyresrätt när den omvandlades till bostadsrätt vilket stred mot socialdemokratisk policy. Hon efterträddes av Bo Ringholm (se nr 12).

 

7.  Vintern 2001. I samband med attentaten i New York 11 september tilläts CIA föra bort två egyptiska medborgare utan att Sverige får garantier om att inte tortyr kommer användas mot dem i Egypten. FN, riksdagen och Human Rights Watch kritiserar bortforslandet men ansvarig minister var den mördade utrikesministern Anna Lindh vilken alla sedan efteråt lätt kunde beskylla utan hennes möjlighet att försvara sig.

 

8.  Vintern 2002. Statsminister Göran Perssons hustru Anitra Steen som leder Systembolaget fick besvara kritik angående hennes anställdas kontakter och eventuella korruption från leverantörer. Hon bedyrade sin okunskap om vad som försiggått under hennes ledning.

 

9.  Vintern 2002. Migrationsminister Jan O. Karlsson uppbar samtidigt lön från Sverige och från EU uppdrag vilket gjorde hans tidigare uppmärksammade kräftskiva på skattebetalarnas bekostnad än mer besvärlig att förklara för media och svenska folket

 

10.   Våren 2004. Statsminister Göran Persson köpte en herrgård på 250 hektar i sörmländska Torp för 15 miljoner kr. Många svenska arbetare och socialdemokrater förlät inte detta trots att köpet var lagligt.

 

11.   Sommaren 2004. Finansminister och vice statsminister Bo Ringholm ansågs ha brustit i sitt ledarskap i den idrottsklubb Enskede IF han varit ordförande för i tio år. Hans bristande kännedom om anställdas svarta löner ledde till polisutredning som dock lades ned eftersom brottet ansågs preskriberat.

 

12.   Hösten 2004. Fackligt anställda och aktiva vid Metallindustriarbetarförbundets avdelning i Trollhättan for till Bryssel där de gick på porrklubb, köpte sprit och sexleksaker för medlemmarnas pengar. En blöt natt spenderade dessa tre herrar 50 000 kr på sprit och prostituerade. Väl hemma i Trollhättan delade de ut dildos till de mest lojala kvinnliga medarbetarna.

 

13.   Vintern 2004. Göran Persson utsågs till hedersdoktor vid Örebro universitet i medicin, naturvetenskap och teknik, ämnen som Persson aldrig studerat. Utnämningen sågs istället som ett tack till Persson från Örebro universitet som uppgraderats till universitet med stöd av statsministern. Tidigare ansökningar hade refuserats av ansvariga akademiska myndigheter men Persson såg till att Örebro fick sitt universitet.

 

14.   2005. LO sade upp två av ekonomerna Jan Edling och Olle Sahlström för att de hade påvisat dels att den verkliga arbetslösheten var 20 % snarare än den officiella 5 %, dels för att de avslöjat att stiftelseägda bostäder för mindre bemedlade änkor gått till fackföreningsanställda.

 

15.   2005. Gunilla Ekberg, expert på sexualpolitik vid regeringskansliet under Mona Sahlin hotade journalisten Evin Rubar, utan att Mona Sahlin berörde händelsen. SVT:s Uppdrag Granskning sänder programmet där Rubar hotas.

 

16.   2005. Riksdagsledamot Ola Rask fick lämna sitt uppdrag vid ABF då han avslöjades få löner från två arbetsgivare, dessutom pension och använda ABF bidrag för familjeändamål.

 

17.   2005. Arbetsförmedlingen i Nyköping hotade med att dra in arbetslöshetsunderstöd för de byggnadsarbetare som inte tänkte delta i en protest i Stockholm mot sänkta arbetskassebidrag. Arbetsförmedlare n skrev under brevet till de arbetslösa tillsammans med fackliga representanter där det framgick att protesten var obligatorisk.

 

18.   2005. Centrum Mot Rasism som leddes av socialdemokraterna s Jens Orback och Mona Sahlin avslöjades missköta sina statsbidrag genom att ha få aktiviteter men många representationsbesök på restauranter och hotellnätter. Bidragen förnyades årligen utan uppföljning.

 

19.   Hösten 2005. Polisen använde ombudsmän från Transportarbetarförbundet för att kontrollera utländska chaufförer i södra Sverige efter en storm. Medan polisen kontrollerade säkerhetsrutiner förhörde sig facket om de utländska företagen hade kollektivavtal, något som är frivilligt att teckna i Sverige.  Transportarbetarförbundet använde polisens närvaro för att få företagsintern information från de utländska chaufförerna som de inte hade anledning att berätta om.

 

20.   2005. Zakarias Winberg sades upp från sin tillfälliga anställning vid en lokal facklig organisation efter att han berättar i pressen att han tänkte rösta på kristdemokraterna.

 

2005. Skolminister Ibrahim Baylan stoppade en rapport från Skolverket som visade att friskolor hade bättre resultat och att lärares utbildning inte betydde något för elevernas studieprestationer. Baylan fick Skolverket att ta bort rapporten från verkets hemsida men anmäldes till konstitutionsutskottet där han ficMera här http://petterssonsblogg.se/2014/07/03/nu-granskar-vi-s/

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se