Alla inlägg under oktober 2016

ANNONS
Av tommy norum - 25 oktober 2016 11:15


 
 

Här åskådliggörs problemen med 1904 år översvärmning runt Stadshuset och stadsparken1904


 

Här ser vi 1954 års översvärmning i Arvika. Kortet taget vid stadshuset där jag sitter i båten 10 år gammal och begrundar eländet.

 


Här har vi år 2000 på ungefär samma plats som förgående foto. Stadshusets entré

ANNONS
Av tommy norum - 25 oktober 2016 11:15
Resterna efter den stora branden . Kortet taget från kyrktornet


 

Åmål runt hamnen strax efter branden i början av 1900. Bilden tagen från Kyrktornet. 

 

Förtvivlade människor går runt och tittar på förstörelsen  efter branden


 

Kungabesök i Åmål 1905 , Oscar 11 besöker staden på en kort visit för att förhöra sig om branden och uppbyyggnaden efter eldsvådan. Bilden tagen på Kungsgatan strax före  Kungens ankomst.


  

Av tommy norum - 25 oktober 2016 11:15

Brandkåren 1918

Branden vid Rålins orgelfabrik 1917

Här har vi utrustningen för att hålla den röda hanen i schackt vid branden 1901

"Basarerna" i Åmål, uppbyggda på torget efter branden 1901 för affärsmännen. A) mot kyrkan. B) mot Vågmästargården. 

Av tommy norum - 25 oktober 2016 11:15

 


Restaurang Sandgrund i Karlstad ett etablerat nöjesplats som byggdes på 60 talet och var mäkta populärt i årtionden. Vem värmlänning har inte besökt Sandgrund, vida känt lång utanför Värmlandsgränsen.

Under glansperioden på 1980 talet var det dans fem dagar i veckan med landets populäraste dansband.

Det var när den byggdes en av landets  största och modernaste . 

  

Numera har man från scenen, där dansbanden höll utkik över dansparen, Lars Lerins konstsamling i blickfånget. 

 

  

Denna högpresterande konstnär född 1954 i Munkfors men i dag bosatt på Hammarö en grannkommun till Karlstad. Konstnär och författare och sen debuten med Utpost 1983 gett ut en lång rad med böcker.


Klica på bilderna för större format.

       


       

 


En del motiv i Lars Lerins konstverk innehåller oläsbara texter som en del i kompositionen.

   

Muséet var välbesökt och där man kan beställa guidade turer för sällskap.

 

 Här har vi Lars Lerin med sin livspartner Manoel Marqes som nu har sin foroutställning på Sandgrund.  Ett utflyktsmål som är värt ett besök inte bara för de konstintresserade utan också för att konstverken är en resa i världen där vardagliga detaljer åskådliggörs med en suverän teknik  som man inte kan annat än bli imponerad av.         

Av tommy norum - 24 oktober 2016 07:00SvD  KULTUR

 

BERGLINS SÖNDAG

 

 

       

Av tommy norum - 23 oktober 2016 07:00Trotts intensivt propagandaspel  mot Sverigedemokraterna så fortsätter partiet att växa. Dagligen ser vi i dagspressen hur medias krönikörer och ledarskribenter angriper SD. Politikerna i de etablerade  partierna hänger med och vägrar prata politik med partiets företrädare utan vill helst tala om järnrör och deras bakgrund.   

 

Men kan ju förstå att politikerna i de etablerade partierna helst inte vill försvara och förklara för väljarna varför det gott så snett i samhällsutvecklingen med den politik de varit ansvariga för. Skolan, bostäder, försvar, myndighetskris, sjukvårdskris, pensioner, flyktingkris där man under många år har skapat utanförskap som fört med sig ökad kriminalitet. Listan kan göras lång hur man står handfallna för att hindra den nedåtgående spiralen i samhällsutvecklingen.

 

Man vill inte bli påminda om fadäserna i en misslyckad eller obefintlig politik som lett fram till dagens samhällsutveckling utan försöker styra över fokuset på Sverigedemokraternas bakgrund när SD:s företrädare påminner om den utveckling som man förespått skulle leda fram till vad vi nu upplever i samhället. Inte lätt att försöka dölja sina  politiska misstag med den taktiken

 

En totalt misslyckad taktik har det visat sig i opinionsundersökning efter opinionsundersökning när man i tron att medborgarna kan man lura i vad som helst, något som nu många medborgarna börjar  reagera på och föredrar andra alternativ i politiken än det de etablerade partierna bjudit på de sista tjugo åren. 


 Sverigedemokraterna går starkt framåt och når sin högsta siffra sedan februari, 20 procent.

 

Samtidigt tappar både S och M i Aftonbladet/Inizios oktobermätning.

– Det är fler väljare som kan tänka sig att rösta på SD i dag än vid valet, men det är fortsatt ett parti som väcker negativa känslor hos många, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio.


     


Enligt Karin Nelsson tappar både S och M till SD i dag. Andelen väljare som kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna har ökat sedan valet,

På den rödgröna kanten tappar V för tredje mätningen i rad medan regeringspartiet MP, som haft ett mycket turbulent år med ministeravgång och språkrörsbyte, nu går försiktigt framåt och kryper upp över fyraprocentsspärren till riksdagen.

Även bland Alliansens partier är det både toppar och dalar. Annie Lööfs C backar med 0,5 till 8,1 procent, medan Jan Björklunds Liberalerna vinner ungefär lika mycket och landar på sin högsta siffra sedan i januari, 4,9 procent. 


tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se