Direktlänk till inlägg 28 oktober 2016

Var tog solidariteten vägen i flyktingmottagningen ?

Av tommy norum - 28 oktober 2016 07:00 
Varför skall en del kommuinnevånare behöva betala mer för regeringens flyktingmottagningen än andra ? Våra svenska riksdagspolitiker för en osolidarisk flyktingmottagning, man tvingar småkommuner i en nästan obefintlig arbetsmarknad , hög kommunalskatt och  dåligt med bostäder, bli tvingade att ta emot stora flyktingskaror utan tillräcklig kompensation från staten.  

 

I Dalsland så har vi en arbetslöshet som ligger långt över riksgenomsnittet där tex Åmål ligger på strax över 13 % arbetslöshet och har så legat i årtionden. Där arbetslöshetssiffrorna för invandrare ligger runt 50 % i en del kommuner. Att i det läget tvingats Åmål att ta emot invandrare som per capita är en av de största mottagare i landet är både  osolidariskt och orättvist mot medborgarna i kommunen.

 

Det konstiga är att inte våra valda kommunpolitiker reagerar på förhållandet och kräver att Staten tar ett större ekonomiskt  ansvar så att det inte för kommuninnevånarna i förlängningen betyder sämre social service och högre kommunalskatter. Ni som är valda att företräda oss i kommunpolitiken ni har också att i första hand värna om era väljare i kommunen och inte era bröder i rikspolitiken som försöker springa från sitt ansvar i den ohållbara invandringspolitiken som höll på alldeles för länge genom att i fortsättningen låta kommuninnevånarna ta den ekonomiska smällen . Här pratar man om solidaritet, allas lika värde, man skall ta hänsyn till varandra. Något som inte gäller i asylmottagandet där de sämst ställda kommuners innevånare får ta den största ekonomiska ansvaret för den naiva flyktingpolitiken som bedrivits.

 

Kanske man också skulle visa lite solidaritet från staten för de glesbygdskommuner som ställt upp när naiva kommunpolitiker trott sig se en lösning på sina kommuners kräftgång och avfolkning i att ta emot flyktingar. Något som kommer visa sig i längden bli precis tvärt om när verkligheten springer i kapp och där stora skaror av arbetslösa invandrare knackar på hos socialkontoren runt om i landet och kräver bidrag för att överleva. Att som rikspolitiker driva en invandrarpolitik som man inte fullt ut vill ta det ekonomiska ansvaret för rimmar dåligt med den solidaritet som man värnar om för flyktingar inte skall gälla i samma utsträckning för den egna befolkningen i kommunerna

 

tn

 

 

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 oktober 2016 09:52

Ja, det här med kommunernas kommande ekonomiska ansvar för invandrarna kommer att slå mycket hårt mot oss kommuninvånare.

2015 avsatte Åmåls kommun 28,4 miljoner för kommande utgifter för migrationen.

När avsattes den summan för redan egna befintliga kommunala behov?

Den politik som nu förs i Sverige kommer att sänka hela Sverige ner i fattigdom och kaos.

Sen pratar man om att det kommer "BARA" 37 000 migranter i år. Fan trott! Redan har det ju, enligt migrationsverkets egen statistik, kommit 40 690 st. Plus anhöriginvandringen med 22 661 st. Summa 63 351 st. redan i år. Och vi har två månader kvar av året.

Och om vi antar att det bor c:a 12 000 invånare i Åmåls kommun så skulle vi behöva byggas drygt 5 nya kommuner bara i år för att kunna husera alla dessa som redan kommit i år.

Att då prata om att flödet av nya asylsökande stoppats upp är verkligen svårsmält - åtminstone så är det då det för min mage.

Nej, ska vi få någon rätsida på landets ekonomi, och då inte glömma vår egen kommuns, måste något göras. Och det fort.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

30 oktober 2016 08:52

Det beräknas komma ansökningar från 317 000 anhöriginvandrare till och med 2019, plus då en fortsatt inströmning av asylsökande. Förra årets flyktingvåg är bara början.
Källa: Migrationsverket.

 
Ingen bild

oljemagnaten

30 oktober 2016 21:42

Svar till Fd Åmålsbo ...317000 anhöriginvandrare till 2019 ..nej glöm det ..alla vet att SD vinner valet 2018 ...då får dessa parasiter en spark i häcken hem igen ..samt förhoppningsvis även dessa landsförädare som är upphov till detta kaos dom skapat..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se