Direktlänk till inlägg 28 oktober 2016

Var tog solidariteten vägen i flyktingmottagningen ?

Av tommy norum - 28 oktober 2016 07:00 
Varför skall en del kommuinnevånare behöva betala mer för regeringens flyktingmottagningen än andra ? Våra svenska riksdagspolitiker för en osolidarisk flyktingmottagning, man tvingar småkommuner i en nästan obefintlig arbetsmarknad , hög kommunalskatt och  dåligt med bostäder, bli tvingade att ta emot stora flyktingskaror utan tillräcklig kompensation från staten.  

 

I Dalsland så har vi en arbetslöshet som ligger långt över riksgenomsnittet där tex Åmål ligger på strax över 13 % arbetslöshet och har så legat i årtionden. Där arbetslöshetssiffrorna för invandrare ligger runt 50 % i en del kommuner. Att i det läget tvingats Åmål att ta emot invandrare som per capita är en av de största mottagare i landet är både  osolidariskt och orättvist mot medborgarna i kommunen.

 

Det konstiga är att inte våra valda kommunpolitiker reagerar på förhållandet och kräver att Staten tar ett större ekonomiskt  ansvar så att det inte för kommuninnevånarna i förlängningen betyder sämre social service och högre kommunalskatter. Ni som är valda att företräda oss i kommunpolitiken ni har också att i första hand värna om era väljare i kommunen och inte era bröder i rikspolitiken som försöker springa från sitt ansvar i den ohållbara invandringspolitiken som höll på alldeles för länge genom att i fortsättningen låta kommuninnevånarna ta den ekonomiska smällen . Här pratar man om solidaritet, allas lika värde, man skall ta hänsyn till varandra. Något som inte gäller i asylmottagandet där de sämst ställda kommuners innevånare får ta den största ekonomiska ansvaret för den naiva flyktingpolitiken som bedrivits.

 

Kanske man också skulle visa lite solidaritet från staten för de glesbygdskommuner som ställt upp när naiva kommunpolitiker trott sig se en lösning på sina kommuners kräftgång och avfolkning i att ta emot flyktingar. Något som kommer visa sig i längden bli precis tvärt om när verkligheten springer i kapp och där stora skaror av arbetslösa invandrare knackar på hos socialkontoren runt om i landet och kräver bidrag för att överleva. Att som rikspolitiker driva en invandrarpolitik som man inte fullt ut vill ta det ekonomiska ansvaret för rimmar dåligt med den solidaritet som man värnar om för flyktingar inte skall gälla i samma utsträckning för den egna befolkningen i kommunerna

 

tn

 

 

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 oktober 2016 09:52

Ja, det här med kommunernas kommande ekonomiska ansvar för invandrarna kommer att slå mycket hårt mot oss kommuninvånare.

2015 avsatte Åmåls kommun 28,4 miljoner för kommande utgifter för migrationen.

När avsattes den summan för redan egna befintliga kommunala behov?

Den politik som nu förs i Sverige kommer att sänka hela Sverige ner i fattigdom och kaos.

Sen pratar man om att det kommer "BARA" 37 000 migranter i år. Fan trott! Redan har det ju, enligt migrationsverkets egen statistik, kommit 40 690 st. Plus anhöriginvandringen med 22 661 st. Summa 63 351 st. redan i år. Och vi har två månader kvar av året.

Och om vi antar att det bor c:a 12 000 invånare i Åmåls kommun så skulle vi behöva byggas drygt 5 nya kommuner bara i år för att kunna husera alla dessa som redan kommit i år.

Att då prata om att flödet av nya asylsökande stoppats upp är verkligen svårsmält - åtminstone så är det då det för min mage.

Nej, ska vi få någon rätsida på landets ekonomi, och då inte glömma vår egen kommuns, måste något göras. Och det fort.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

30 oktober 2016 08:52

Det beräknas komma ansökningar från 317 000 anhöriginvandrare till och med 2019, plus då en fortsatt inströmning av asylsökande. Förra årets flyktingvåg är bara början.
Källa: Migrationsverket.

 
Ingen bild

oljemagnaten

30 oktober 2016 21:42

Svar till Fd Åmålsbo ...317000 anhöriginvandrare till 2019 ..nej glöm det ..alla vet att SD vinner valet 2018 ...då får dessa parasiter en spark i häcken hem igen ..samt förhoppningsvis även dessa landsförädare som är upphov till detta kaos dom skapat..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 17:20

S: "Klimatpolitik måste överordnas allt annat"   Utrikes. EU kan komma att utlysa "klimatnödläge" nästa vecka, om Europaparlamentet stödjer förslaget. Vad nu den politiska signalen skall ge för avtryck på klimaten kan man fråga sig när Kin...

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 10:20

  Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt kom upp när jag försökte dela inlägget. Att sedan inlägget var15 sekunder gammalt kanske ändå man får tankarna till vad medb...

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se