Direktlänk till inlägg 26 oktober 2016

Är det så att Centern via Göran Gunnarssons uttalande om att förbjuda V och SD visar partiets rätta jag i politiken. ?

Av tommy norum - 26 oktober 2016 07:00
Kraftig reaktion på regionrådets Göran Gunnarssons ( c ) uttalande att förbjuda eller spärra politiska partier för att de inte delar Centerpartiets värderingar i politiken.  

 

   

  

Gunnarsson (C) har genomfört den största nedläggningen av landsbygdslinjer i Östergötlands historia, säger Emil Broberg (V)

 

 

Har man tappat allt sunt förnuft inom centerpartiet ?  Man kan ju undra vad som försiggår på partimötena när en företrädare i vår demokrati har sådana funderingar som att förbjuda politiska partier som inter dansar efter Centerns pipa.?

 

Tydligt är väl att får man inte gehör för sina politiska framställningar då skall de partier som inte vill vara med på tåget förbjudas eller spärras ut från politiken som regionrådet Göran Gunnarsson ( c )   utrycker det i SVT. Vi måste spärra ut ytligheterna, ytterkanterna som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, de har en förödande inverkan på politiken anser han.

 

Man kan ju fråga sig vilken som skall spärras ut eller kanske spärras in när företrädare från ett politiskt parti i en demokrati inte har förstånd nog att ta till sig demokratins spelregler utan utrycker sig på det sättet. Ett uttalande som bara spär på politikerföraktet och resultatet blir bara att många väljarna väljer alternativ utanför de sedan länge etablerade partierna som med alla medel försöker försvara sitt revir. 

   

Att dispyten med vänstern handlade om Centerns hjärtefråga att behålla servicen på landsbygden inte riktigt var i fas med verkligheten där det blev helt ombytta roller där Centern röstat på nedläggelse av 30 busslinjer i länet där Vänsterpartiet gick emot.

 

Vänsterpartiet har i tid och otid röstar populistiskt där man sällan eller aldrig tar hänsyn till en realistisk budget, är ingen nyhet. För Centerpartiet som i alla tider säger sig stå för en levande landsbygd i retoriken får man väl också sig en tankeställare när blir tvingad att ta beslut med utgångspunkt från ekonomin i verkligheten och inte från vilket behov som finns för att skapa en levande landsbygd. Kanske något att ta lärdom av i framtiden och vara lite mer realistiska och inte få väljarna att tro att Centerpartiet har lösningen på att skapa en levande landsbygd utan att också bli tvingade att ta hänsyn till vilka skatteintäkter som står till förfogande.

 

Nedläggningen av de 30 busslinjerna i Östergötland  var väl en bekräftelse på att det inte alltid går som man vill ge sken av att kunna leverera i politiken. .

 

tn

    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 oktober 2016 16:53

En sån som Göran Gunnarsson (C) skulle nog platsa bättre i Nordkorea än i Sverige. För i Sverige har vi demokrati.

 
inget kan

inget kan

27 oktober 2016 19:45

vi hadde

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se