Direktlänk till inlägg 21 oktober 2016

Sverige utmålas i utländskt media som ett land i förfall, rätt eller fel ?

Av tommy norum - 21 oktober 2016 07:45





 


Sverige utmålas i utländskt media som ett land i förfall, rätt eller fel ? .

 

 

Om man analyserar över tid hur våra politiker i decennier misskött sina förtroendeuppdrag och tar del av konsekvenserna så kan man väl hålla med.

 

Man har struntat i att före en bostadspolitik värd namnet där vi i många år ser hur utvecklingen går mot kaos, högre och högre bostadspriser, en ökande svart marknad med hyresrätterna, trångboddhet som skapar social oro framförallt i våra invandrartäta områden i storstäderna.

 

Man har struntat i att föra en skolpolitik värt namnet för nyanlända i samhället. Man har stoppat in dem i det svenska skolsystemet med utgångspunkt från deras ålder och inte av deras kunskaper. Man har struntat att ge de extra resurser som behövts för att de skall ha en rimlig chans att klara skolan med godkända betyg och en väg in i att få ett arbete att fösörja sig på .

 

Våra politiker har skapat ett utanförskap i och med att man totalt struntat i att ta till sig problemen med den ökade segregationen under lång tid, det som skulle bli ett öppet mångkulturellt samhälle har i stället blivit precis tvärt om.

 

Våra myndigheter klarar längre inte sina grundläggande uppgifter gentemot medborgarna. Det råder kaos i rättssystemet där man inte längre klarar av att lagföra brottslingar. Uppklarade brott minskar för varje år och det har i många stycken blivit fritt fram för tjuveri i Sverige där risken att bli ertappad är nästan obefintlig ser vi på statistiken för uppklarade brott.

 

Våra riksdagspolitiker har satt våra kommuner i en omöjlig situation där man tvingas på flyktingar utan varken, bostäder, eller ekonomiska resurser under tid i en obefintlig arbetsmarknad i många kommuner.Något som kommer att sätta djupa spår i den sociala värdfärden om inte staten tar sitt fulla ekonomiska ansvar.

 

Att sedan förfallet många gånger har sitt ursprung i en ohållbar flyktingpolitik som de etablerade partierna fört under alldeles för lång tid utan en tanke på konsekvenserna vill man helst inte ta till sig. För det är våra politikers oförmåga till handling i reformer som är grunden till det samhälle vi nu upplever och det utlandspressen kallas förfall på grund av naiva, verklighetsfrämmande politiker.

 

Mord, bilbränder, social oro, utanförskap, våldtäkter, bostadsbrist, ökad kunskapsbrist i skolan, myndighetskris både i staten och kommunerna, arbetslöshet bland invandrare över 22%, ett försvar som missgynnats under lång tid, ett allt större skattetryck för medborgarna för att ställa allt tillrätta som man försummat under många år.

 

Det är nog inte bara utlandspressen som upplever ett Sverige i förfall och kaos. Den verkligheten delas numera av många medborgare i landet.             

     

    

   tn






 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

21 oktober 2016 11:22

Sverige i förfall.

Sverige är alltså inte det land det en gång var. Alla kan vi ju se med egna ögon hur långt det gått. Nja, kanske inte alla, men nästan alla.

Vad jag sitter och funderar på är inte VILKA det är som åstadkommit allt detta kaos utan VAD det är som åstadkommit det hela. Att söka syndabockar hjälper nog föga i den här situationen som vi nu hamnat i. Att börja kasta sten på vissa och inte sten på andra löser inte kärnproblemet.

För allt som vi människor gör, det gör vi ju utifrån den uppfattning vi har om hur vi tror saker och ting skall göras. Åtminstone de flesta av oss handlar så. Det är inte många av oss som medvetet går emot sin inre övertygelse. De som går emot sin inre övertygelse bryts snart ner psykiskt, men främst moraliskt och platsar snart inte i den sociala gemenskapen, en gemenskap som för att kunna existera kräver en del av de ingående personerna för att kunna fortsättningsvis kunna vara just en gemenskap omhuldande de där i ingående.

Att vi alltså nu kommit därhän i vår utveckling att samhället börjat falla sönder beror inte orsaken på den enskilda människan i respektive befattning utan hos det tänkande som personerna i fråga hyser. Och dessa personer är i sin tur en frukt av det samhälle de lever i. För det är ju flertalet i ett samhälle som vart fjärde år röstar fram dessa som sedan raserar Sverige.

Ligger då orsaken, därmed skulden, hos allmänheten? Ja, på sätt och vis. Men ändå inte. För orsaken ligger däri hur alla dessa väljare, och valda, tänker. Och varifrån har man hämtat detta kaosbildande tänkesätt? Eller vad är det i vårt tänkesätt som, när det ska förverkligas i praktiken, orsakar allt detta elände?

Som tur är har missnöjet börjat jäsa bland folket. Man har börjat inse att allt inte står rätt till. Det som kommer av den processen kan bli ännu mer förödande än det kaos man nu ser ute i samhället. Men tar man tillvara på dessa krafter och leder dem in i ett nytt tänkande, med bortsorterande av de gamla destruktiva tänkandet, skapar man ett konstruktivt händelseförlopp där samhället, visserligen genom svåra och smärtsamma födslovåndor, kommer att födas fram till en ny härlig värld där alla kommer att trivas tillsammans.

Men då måste man göra upp med det gamla. Och oavsett hur heligt man än har hållit de sjuka vanföreställningarna, så skall de sorteras bort. För det är där som skon klämmer. Man är så van vid att tänka ett visst så man klarar inte av att förstå det som bättre är. Och när en person inte kan förstå en viss sak, kan man då kasta sten på honom/henne? Nej, naturligtvis inte.
Vad vi därför har att göra är att bitvis portionera ut det nya, överbevisande om det felaktiga i det gamla. Speciellt måste vi sortera bort de direkta lögnerna.

Vissa institutioner har ju ett självutnämnt monopol på lögner. Det handlar oftast om egna påhittade lögner i tänkandets fundamentala grundstenar som inte är anpassade till att i förlängningen skapa ett konstruktivt samhälle för fria och lyckliga människor. Dessa lögner har ett kontroversiellt syfte. Ett syfte av mera egocentrisk art. Där lögnaren vill skapa en maktsfär för sig själv och sina påhittade idéer. Allt i syfte att bli rikare och åtnjuta mera tillbedjan än verkligheten och dess förespråkare mäktar med.

Lögnerna har också ett annat syfte nämligen att utplåna själva tänkandets struktur och möjlighet att överhuvudtaget utövas av alla och envar individuellt.

Så om alla och envar skulle rehabiliteras individuellt skulle han/hon snart se att han/hon passar ihop med oss alla andra och envar som en pusselbit i ett pussel. Och det genom att bara vara den ursprungliga pusselbit den, och vi alla andra, faktiskt är. Och det utan påtryckningar utifrån av alla vanföreställningar och påhittade ceremonier och ritualer som egentligen bara är en typ av plågande späkning av den egna kroppen som syndförklarats av lögnare i syfte att få makt över individen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards