Direktlänk till inlägg 12 oktober 2016

LO försökte med hjälp av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kapa åt sig hela näringslivet på 1980 talet.

Av tommy norum - 12 oktober 2016 07:00



 

   

 Socialdemokraterna vill helst glömma att partiet var på väg att med hjälp av Vänsterpartiet och LO kapa åt sig hela näringslivet genom socialisering för trettio år sedan .

 

 

 

 

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen försöker på alla sätt marginalisera Sverigedemokraterna med hjälp av enskilda medlemmars bakgrund och olämpligt uppträdande.

Kanske på tiden att man börjar skärskådar Socialdemokraternas bakgrund och enskilda medlemmars bravader både i facket och partiet och ta del av hur den fostran av medlemmarna  har gett för resultat i politiken.

 

Vi behöver inte gå längre tillbaka än till 1980 talet där Facket med hjälp av Socialdemokraterna lade fram förslag i riksdagen som skulle innebära att hela näringslivet skulle socialiseras. Löntagarfonder under facklig kontroll där de i slutändan skulle ta makten i företagen. LO Tidningen skriver 1975 att vi vill beröra kapitalägarna des makt som de utövar i kraft av sitt ägande. LO och Socialdemokraterna var på väga att socialisera hela näringslivet, inte som i Ryssland med vapenmakt, utan med en mer sofistikerad metod där näringslivet själva skulle stå för kostnaden när de uppbyggda löntagarfonderna köpte in näringslivet med deras egna pengar. 

Palme som var stadsminister struntade blankt i den demonstration på över 100 000 deltagare från hela landets småföretagare som samlades i Stockholm utan försökte få det till att det var stordirektörernas demonstration.  Socialdemokraterna struntade helt i demonstrationen och följderna av att flera storägare till företagen lämnade landet och bosatte sig utomlands. Man satte förslaget i sjön där riksdagen sedan tog beslutet. 

 

Hela förslaget skulle innebära en socialisering, kollektivisering, av äganderätten blev  ett bevis på vad ett Socialdemokratiskt parti som går i LO:s ledband kan ställa till med om de får för mycket makt i samhället. Vänsterpartiet såg sin chans att få förverkliga sitt partiprogram i en revolution och ville gå ännu längre för att ta makten från kapitalägarna. 

 

Arbetarrörelsen har också diskussioner om att socialisera banker och en marksocialisering. 

Regeringen har  i dagarna nu med tillrop från fackliga organisationer försökt att ställa arbetsmarknadens parter åt sidan vid offentliga upphandlingar där upphandlande myndigheter rätt att fastställa och tolka arbetsrättsliga villkor. Går man emot det förslaget då är man arbetarfientlig enligt LO där väl SD fått mest stryk för sitt ställningstagande att gå emot regeringsförslaget och därigenom fälla det med hjälp av Alliansen .

 

Att partierna utanför vänsterblocket  överhuvudtaget vill ha något med Socialdemokrater och vänsterpartiet att göra är mig en gåta med den bakgrunden i att försöka socialisera hela näringslivet med hjälp av LO.  I ett Socialdemokratiskt Sverige där är politiker och fackpampar de mest lämpade att driva det svenska näringslivet. Att man inte ens klarar av att sköta sina åtagande med hedern i behåll i sina fackliga uppdrag där man gång på gång blivit ertappade med fingrana i syltburken att sko sig på medlemmarnas bekostnad säger en del om vad socialdemokratisk fostran kan ställa till med. 

 

Vi kan tacka vår gud för att medborgarna till slut genomskådade Vänsterblockets försök att ta makten på alla plan i Sverige och röstade bort Palme och co och därigenom avstyrde den socialisering av Sverige som var på gång för att garantera makten åt LO i framtiden för gott . löneförhandlingarna mellan LO  som ägare och LO  som representant för löntagarna blev det som gällt  i fortsättningen som i det forna Östtyskland innan murens fall om de lyckats med sin kupp. .    

   

Här är det inte enskilda medlemmar i ett parti vi pratar om utan här är det Socialdemokratiska partiets ledning som var på väg att Socialisera hela näringslivet. Så frågan det medborgarna borde ställa sig när Stefan Löfving raljerar över andra partiers medlemmar i sitt försök att skrämma bort dem från parterna. Vilka konsekvenser hade det blivit för medborgarna  i Sverige det LO med hjälp av Socialdemokratiska partiets försökte sig på för trettio år sedan ?  

 

Det har varit tyst sedan dess från LO och Socialdemokraterna i löntagarfrågan. Men det finns lik i garderoben från forna tiders S  politik som bör komma upp till ytan när Stefan Löfven försöker lämna politikens spörsmål  och i stället ägnar sig åt smutskastning. 

 

Nog borde Stefan Löfven ta till sig uttrycket man skall inte kasta sten i glashus för då kan det gå illa.                 

tn









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards