Direktlänk till inlägg 3 oktober 2016

Är det Liberalernas irrelevanta politik som fått SD att växa. ?

Av tommy norum - 3 oktober 2016 13:48



 



Är det Liberalernas irrelevanta politik som fått SD att växa. ?

 



Mauricio Rojas kolumn i SVD har en intressant teori för att SD växer så det knakar i opinionsmätningarna. Lite ironiskt kan man tycka att ett parti som varit de minst toleranta om det parti som talat för att invandringen kommer att sätta negativa spår för Sverige. Vem kommer inte ihåg när folkpartiledaren Bengt Wästerberg reste sig ur TV soffan när Ian och Bert kom in som representanter för Fri Demokrati på sin tid.  Att representanten från Folkpartier var den enda som reagerade så orationellt i sammanhanget är värt att notera. Liberalerna som står för frihet under ansvar, allas lika värde och solidaritet visade sig ha vissa begränsningar.

 

Liberalerna har varit den största motståndaren till Sverigedemokraterna och har tagit alla till buds tillfällen att svärta ner partiet inför Svenska folket. Men det som händer när liberalerna tog över ansvaret för integrationspolitiken under åtta år i Alliansens regering då blev Liberalerna helt handlingsförlamade med Erik Ullenhag som integrationsminister. Han spädde i stället på SD popularitet när det gick upp för svenska folket att Liberalerna inte hade mycket att komma med utan i stället så ökade problemen under liberalernas ansvar för integrationen..

   

Erik Ullenhag

 

Att sjunga med änglarna är vackert. Men politik är något annat som Mauricio så fyndigt beskriver Liberalernas handlingsförlamning i regeringsställning.

 

Här försökte man komma åt Sverigedemokraterna i retoriken som främlingsfientliga, rasister mm samtidigt som de själva spädde på med bränsle för att välja SD genom att inte leverera i politiken det som var grunden till SDs framgångar. Nämligen man lät utanförskapet växa under sin tid som ansvariga, där arbetslösheten ökade bland de nyinkomna med ökad kriminalitet. Skolan som man också hade det politiska ansvaret för genom Jan Björklund som inte förstod allvaret i att kommunerna inte fick de extra resurser som erfordrades för att de nyanlända skulle få en vettig chans till att klara skolan med bra betyg.  Här ägnade man sig heller åt betygsskalor och vilken årskurs man skulle få betyg i .

 

Alliansen under sin tid vid makten struntade i bostadspolitiken som försummats under många år som visar sig i ökade problem i storstäderna.  Man bjöd i lång tid in alla världens flyktingar som sedan resulterade i att blev tvingade att dra i nödbromsen och alla påståenden om främlingsfientlighet, allas lika värde, solidaritet helt plötsligt blev som bortblåst från talarstolarna när de i stället blev utbytt mot ordning och reda.  

 

Så har man funderingar varför Sverigedemokraterna växer och varför Liberalerna närmar sig 4% strecket. Kanske har det något med att medborgarna börjat inse att de invandrarvänliga partierna har inget annat än tomma ord och ingen politik att erbjuda för att reda upp situationen.  

 

Att sjunga med änglarna som de invandrarvänliga politikerna ägnat sig åt är vackert. Men politik är något annat har många väljarna till slut insett.     

 

 tn




 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards