Alla inlägg under september 2016

Av tommy norum - 16 september 2016 07:00



 

Socialdemokraterna genom arbetsmarknadsminister Ylva Johansson försöker bluffa medborgarna genom att påstå att hon har uppfunnit en politik som får invandrare med dålig utbildning in på arbetsmarknaden. Att man inte prövat den politiken tidigare kan man fråga sig när vi ser resultatet av decenniers utanförskap på arbetsmarknaden bland lågutbildade invandrare.   


Trots varningar och erfarenhet med facit av att nyanlända med låg utbildning har svårt att komma in på arbetsmarknaden så fortsätter Socialdemokraterna med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i täten inte låtsas om de stora utmaningar man står inför. 

 

Men att försöka bluffa medborgarna med att det stora gapet mellan inrikes föddas arbetslöshet på 4.2 % och utrikesfödda på 21.6 % där vår arbetsmarknadsminister inför medborgarna hävdar att det beror på den stora invandringen av asylsökande som kom till Sverige förra året. Att de överhuvudtaget inte ingår i prognosen från arbetsförmedlingen det låtsas Ylva Johansson inte om där hon i stället vill göra sken av att det hela är temporärt.

 

Bluffinformationen fortsätter från de rödgröna för att i största möjliga mån försöka dölja konsekvenserna av den naiva invandring och flyktingpolitik som bedrivits de senaste åren. Att skillnaden i arbetslöshet mellan in och utrikesfödda har sett så ut i decennier utan att man lyckats komma tillrätta med problemet det vill Socialdemokraterna på alla sätt försöka sopa under mattan och inte låtsas om inför medborgarna. Det blir först efter valet 2018 som den stora utmaningen kommer då också den senaste invasionen av lågutbildade skall försöka komma in på arbetsmarknaden där verkligheten kommer att sätta sina spår och sår lång tid framöver. 

 

Men den dagen den sorgen verkar Regeringen resonera utan nu gäller det på alla sätt försöker dölja och skjuta upp informationen om vad som kommer att hända tills efter valet för att inför väljarna inte behöva stå ansvariga för konsekvenserna av den naiva flykting och obefintliga arbetsmarknadspolitiken som bedrivits för lågutbildade invandrare de senaste decennierna.

 

Det är många frågor som bör rätas ut inför valet 2018 så partierna får ta ansvar för sin politik som bedrivits men där man numera inte skyr några medel för att i det längsta försöka dölja konsekvenserna för den politik man stått för med vilseledande information, rena ljuget eller mörkning försökt dölja för att inte behöva stå ansvariga inför medborgarna i valet 2018.

 

Vi får väl se om man lyckas med den taktiken i längden genom att förhindra medborgarna få ta del av viktig information som ger en saklig och korrekt bild av verkligheten för den förda politik som bedrivits. Vi får hoppas att väljarna är så intelligenta att de röstar efter vad partierna presterat och levererat under åren och inte efter visioner om vad de vill åstadkomma i sin politik för det visar sig för det mesta inte ha någon verklighetsförankring när vi tar del av facit för vad de åstadkommit under sina mandatperioder vid makten. 

 

TN

 

 





Av tommy norum - 14 september 2016 16:20




 

De här tre herrarna från V, MP och S drar sig inte för att försöka lura väljarna genom att på alla sätt försöka dölja vad deras politiska beslut leder till i verkligheten. Rena lurendrejeriet för att skapa politiska poäng som inte har någon verklighetsförankring.




Man kan ju hoppas att Svenska folket är så intresserade av politik att de synar de rödgrönas politik i sömmarna ordentligt. Stora rubriker när regeringen gick ut och lovade kommunerna 10 miljarder extra som skulle få dessa att kunna anställa och utöka servicen till sina invånare. 30 000 nya arbetstillfällen lovade Stefan Löfven skulle komma ut av satsningen. Men när man synar den investeringen på kommunerna så visar dig i stället att resultatet av de 10 miljarder som lovats är rena bluffen gentemot medborgarna .

 

När man läser och tar del av prognosen över kommunernas framtida skatteinkomster så visar det att de under tid kommer att sänkas dramatiskt på grund av en sämre löneutveckling där i stället för nya satsningar på välfärden med mer anställda inom kommunsektorn blir precis tvärt om. Kommunerna får spara eller höja skatten med i genomsnitt 2 kr för att klara sina nuvarande åtagande och service inklusive de extra 10 miljarderna från staten. 

 

Rena lurendrejeriet med andra ord från den rödgröna regeringen inklusive Vänstern med Jonas Sjöström som vill ta åt sig äran att förhandlat fram extra miljarderna och som i retoriken han vill ha det till att nu kan kommunerna satsa och utöka med mer anställda inom skola vård och omsorg. Antingen så handlar det hela om att kompetensen bland våra politiker är skrämmande dålig när man inte ens tar sig tid att ta till sig de prognoser som finns över den ekonomiska situationen i framtiden för våra kommuner.

 

Eller så tror man sig kunna bluffa medborgarna med siffror och antagande utan den minsta verklighetsförankring för att inför allmänheten försöka visa handlingskraft med fejkade prognoser av sina politiska beslut. Det verkar som man fortfarande inom det rödgröna blocket inte fattat att man numera kan skaffa sig information i helt andra kanaler än den etablerade pressen som i bland har väldigt svårt att genomskåda politikernas försök att manipulera medborgarna med oriktig information om hur politiska beslut slår i verkligheten.                


tn

Av tommy norum - 11 september 2016 07:00





Svenskars förtroende rasar – regeringen underkänns

 
 

Halvvägs för regeringen Löfven är nästan fem av tio missnöjda med hur S och MP sköter sin uppgift, visar en opinionsundersökning från SvD/Sifo.

Sämst betyg får regeringen i migrationsfrågan.



Under perioden 1–4 september ställde Sifo följande fråga till drygt 1 000 personer: ”Utifrån dina åsikter och erfarenheter – hur tycker du att regeringen presterar på...” följt av respektive område.



             

Av tommy norum - 10 september 2016 07:00




Socialdemokraterna försöker vinna politiska poäng genom att kräva svar från Moderaterna hur man tänker hantera Sverigedemokraterna i fortsättningen. Jag tror nog väljarna är mer intresserade hur de rödgröna kommer att agera vid nästa valrörelse utan att de blir tvingade att köpa grisen i säcken utan en susning vilken politik som kommer ut efter valet.  

 

Alliansen gick ut med ett gemensamt valmanifest medan de rödgröna lovade fullt var för sig men som sedan visade sig blev väldigt tunt när man skulle genomföra vallöftena. Vi kan ju hoppas att inte väljarna går på den finten igen utan tvingar de rödgröna att visa sin politik före valet. MP har ju fått en riktig näsbränna av den taktiken från väljarna som nu flyr partiet. Socialdemokraterna ligger fortfarande långt från sin valresultat medan Vänsterpartiet taktik är att inte synas i regeringssammanhang utan med utpressning försöka nå sina politiska mål vilket man delvis lyckats med.  

 

Så frågan är väl om inte de rödgröna är skyldiga väljarna ett svar hur man tänker sig nästa valrörelse? Blir väljarna tvingade att köpa grisen i säcken ännu en gång eller ger man väljarna en chans till att syna korten av den rödgröna politik före valet. Har man blockpolitik då gäller det också att inte lura väljarna utan ta ansvar före ett val meddela vilken politik man skall föra. Det håller inte längre att gå ut med tre olika budskap V,S, MP och sedan hoppas få förtroende för något som väljarna inte har en aning om vad som kommer ut efteråt.

 

tn

 

 

Socialdemokartern  kräver svar hur Moderaterna tänker sig framtiden med SD. Hur vore det om väljarna vid nästa val fick svar hur det rödgrönas blockets politik ser ut före valet så man slipper att ännu en gång bli tvingade att köpa grisen i säcken.


.

 "Är skyldiga väljarna ett svar"

Nu kräver S ett svar från Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra om hur alliansen tänker hantera Sverigedemokraterna.

– Jag tror att Sverige behöver blocköverskridande överenskommelser just för att inte göra SD till vågmästare. Här tycker jag att Moderaterna är skyldiga väljarna ett svar. Vi Socialdemokrater har varit tydliga med att vi inte kommer att göra SD till vågmästare, säger hon och fortsätter:

– Det går inte att sväva på frågan, särskilt inte när man får signaler om att det kommer ett tryck underifrån i Moderaterna. Då måste Anna Kinberg Batra kunna ge ett svar. Kommer du att vara beredd att styra tillsammans med SD? säger hon.

"Söker mandat för en alliansregering"

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé anser att Socialdemokraterna ska sluta ägna sig åt spelteori och i stället fokusera på samhällsproblemen.

– Alliansen har givit ett tydligt besked om att vi inte kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna. Vi söker mandat för en alliansregering. Socialdemokraterna själva borde ge besked huruvida de tillsammans med SD är beredda att fälla en borgerlig regering efter nästa val, säger Tobé.

Men om ni inte får det mandatet?

– Vi kommer att söka stöd för en alliansregering och förhoppningsvis också ha ett starkt valresultat för att kunna bilda en handlingskraftig regering och vi kommer inte att samarbeta med SD.


Rödgröna går om – S kräver svar av M

Publicerad 8 sep 2016 kl 21.59

  • De rödgröna går om alliansen men S ligger en bra bit under sitt valresultat, visar Expressens och Demoskops nya väljarbarometer.

Nu kräver S besked från M-ledaren Anna Kinberg Batra.

– Kommer du att vara beredd att styra tillsammans med SD? säger Lena Rådström Baastad, S, partisekreterare.

Samtidigt backar Liberalerna till sin lägsta siffra på nio år och närmar sig fyraprocentsgränsen.

 

 

Undersökningsperiod: 30 augusti 7 september 2016

Antal genomförda intervjuer: 1256.

Vägning: Statistisk säkerhet: Ingen förändring är statistiskt säkerställd.

 

Opinion September   

S 27,0 +1,0                                  

V 8,6 +1,1

MP 4,8 0,0

M 23,9 -0,9

L 4,3 -1,4

KD 3,0 -0,3

C 7,1 -0,8

SD 17,9 1,1

 

Av tommy norum - 9 september 2016 07:00





   

Svenska folket tar nu helt avstånd från den invandringspolitik som dessa partiledare stått för under många år, där en annan uppfattning ansågs främlingsfientlig, rasistisk och osolidariskt. Nu ser vi följderna av den politiken och som man i retoriken inte vill ta ansvar för och erkänna att de var fel när vi ser resultatet..  Vi får väl se vad väljarna säger 2018   




I måndags kom en ny undersökning som visar att andelen svenskar som vill bistå med mottagandet av migranter är nu 30 % och har sjunkit från 54 på ett år och de som inte vill ha något mottagande har dubbleras från elva till 21 procent.

 


Andelen som vill se en ytterligare minskning av invandringen är än mer dramatisk:

 

60 procent vill ta emot färre mot 34 procent för ett år sen och enbart 13 procent vill ta emot fler mot 31 procent förra året. Bara att konstatera med att Svenska folket har till slut tagit åt sig lite sunt förnuft i sitt ställningstagande. Så de som fortfarande skriker om rasism, främlingsfientlighet och osolidariskhet visar sig numera är en lite minoritet som vägrar ta till sig verkligheten utan är fortfarande kvar i öppna ditt hjärta syndromet, fördelarna med det mångkulturella samhället men vägrar att ta till sig arbetslöshet, integrationsproblem, bostadsproblem,skolproblem, myndighetsproblem. kriminalitet, social oro ute i invandrartäta bostadsområden osv.

 

De har nu i åratal skrikit sig hesa med anklagelser för de som velat ha en begränsning av mottagandet utan har i stället bidragit till det vi nu upplever i samhället genom att bjudit in hela världens flyktingar med sociala förmåner som inget annat land i Europa. Det som visat sig blivit rena katastrofen för mottagandet.

 

När Sverigedemokraterna i stället ville omfördela resurserna till närområdena så ansågs det helt uppåt väggarna i stället var man beredda att med en av världens högsta skatter spendera summor som motsvarar FN:s samlade budget för världens samtliga genuina flyktingar på plats på ett litet antal som kommer hit och där de flesta inte ens har skyddsbehov utan kommer hit av ekonomiska eller andra skäl.

 

Vore konstigt om inte en sådan invandringspolitik som de etablerade partierna i Alliansen och det rödgröna blocket fört de senaste åren till slut också sätter stora spår i hur medborgarna kommer att rösta vid nästa val. Att i åratal inte brytt sig om att integrera de nyanlända, att man inte reagerat på utanförskapet som bara ökar år från år, att man inte reagerat på bostadssituationen, på skolans problem, på den ökande kriminaliteten, invandrarnas svårigheter att få arbete osv. Man har fortsatt att bjuda in flyktingar till ett Sverige utan det minsta intresse för följdverkningarna av sin politik.. Tuta och kör och anklaga alla som inte vill stå för vår invandrarpolitik som främlingsfientliga, rasister, osolidariska det har varit det som gällt länge nu i Svensk flyktingpolitik.

 

Men det verkar som om Svenska folket till slut har vaknat till och börjar inse att våra politiker, som i det längsta genom mörkning i olika samhällsproblem försökt dölja för medborgarna vad deras invandringspolitik fört med sig, men som alltid så kommer till slut verkligheten i kapp vilket man vill eller inte. Det är bara det att det tar längre tid för en del att släppa skygglapparna och börja argumentera utifrån den verklighet som finns och inte från den som man vill skall finnas.        

 

 

tn 








Av tommy norum - 9 september 2016 07:00






Hjeltegatan runt förra sekelskiftet

 


1903

Plantaget i början på 1900 talet.

 

Torghandel runt förra sekelskiftet. 

Åmål runt förra sekelskiftet.

Efter branden i början på 1900 talet.

Runt år 1900

 

Sjukstugan-vandrarhem och nu hem för flyktingbarn runt år 1900 

Resterna efter den stora branden i början på 1900 talet

Landskap

Åmålsån 1895

Åmålsån i början på 1900 talet.

Åmålsån i början på 1900 talet.



Av tommy norum - 8 september 2016 07:00



 


 

”Förr eller senare kommer inviten om samarbete”




Utfallen mot Sverigedemokraterna fortsätter från Socialdemokratiska LO debattörer nu senast i DN 

 

Suhonens och Wingborgs debattartikel, med sin bullrande retorik mot brun (alltså nationalsocialistisk) politik, är kliniskt befriad från kritik mot Sverigedemokraternas asylpolitik och syn på fri rörlighet  när nu moderpartiet S nu tagit sig an deras flyktingpolitik. Nu finns i stort sett bara den bullrande retoriken mot brun politik kvar vad den nu innebär för gemene man.


Socialdemokraterna och LO är klart medvetna om att om Sverigedemokraterna släpps in i värmen av Alliansen så är det kört för lång tid framöver till den politiska makten i Sverige. Här gäller det med alla till buds stående medel försöka distansera SD och där retoriken mot en brun politik verkar vara det enda halmstrået man har kvar . 

 

Alla andra påhopp om främlingsfientlighet, rasister eller solidaritet har ju fallit som ett korthus när nu de övriga partierna till slut blev tvingade att anta SD s invandringspolitik fullt ut och lite till när verkligheten kom i fatt våra sovande politiker. När argumenten fallerar då tar man till järnrör och brun politik men har väldigt svårt att ta till sig och argumentera  utifrån Sverigedemokraterna politik enligt deras partiprogram. Om man inte vågar ta strid med Sverigedemokraterna i deras profilfråga ska man nog passa sig för att samtidigt hävda att de är bruna. Sådant fördummar det politiska samtalet och förvärrar partiernas förtroendekris.

 

Men det vi kan konstatera är väl att medborgran ännu inte gått på den taktiken utan har nog en mer nyanserad bild av Sverigedemokraternas enligt opinionsundersökningarna. Så förr eller senare så kommer Moderaterna att bli tvingade att  bjuda in Sverigedemokraterna om samarbete med Alliansen  om man överhuvudtaget har några ambitioner att vilja föra borglig politik i framtiden. Detta vet Socialdemokraterna och räddningen är väl förutom försöket att distansera SD från väljarna genom skrämselpropaganda även försöka få över småpartierna i Alliansen C , L och KD till den socialistiska sidan.


Centerpartiet har ju hoppat mellan blocken förut och utnyttjat sin position genom förhandla fram fördelar till sina gräsrötter i bonderörelsen. Men frågan är väl hur väljarna i Centerpartiet slulle reagera om ledningen fick för sig att byta fot i politiken ännu en gång.      



tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards