Alla inlägg under september 2016

Av tommy norum - 25 september 2016 07:00




 

Anna Kindberg Batra i  Moderaterna får nog till slut ta den uppsträckta handen från Sverigedemokraterna om man i fortsättningen vill vara en kraft att räkna med i Svensk politik.   




De moderata väljarna börjar genomskådat Anna Kindberg Batras försök till att distansera SD och i retoriken  låtsas om att M inte har tagit över Sverigedemokraternas invandringspolitik fullt ut och lite till.  Att i det läget låtsas om att det är Moderaterna som står för ordning och reda med tanke på att det var Batras förre chef  stadsminister Reinfeldt som har ställt till med det vi nu upplever i det Svenska samhället. 

 

Antingen är moderatväljare lika naiva som Reinfeldt var när man bjöd in hela världens flyktingar utan en tanke på vilka följder den signalen skulle få för konsekvenser eller så är de helt befriade från sunt förnuft och förmågan att analysera och tänka själva. Men att i det läget som moderaterna befinner sig i att inte vilja ta ansvar för Sverige med en borglig politik utan gömmer sig bakom siffror och procentsatser för att komma undan sitt ansvar inger inget förtroende för den moderata ledningen. Många Moderata väljare har tröttnat på den politiken och föredrar alternativ som på sikt kommer, att om inte utplåna, men kraftigt försvaga moderaternas ställning i Svensk politik, om man fortsätter på den inslagna vägen där distansen till SD är viktigare än att ta makten och föra borglig politik.

 

Om man tror att väljarna  röstar borgligt för att hålla Sverigedemokraterna från makten då får man nog  tänka om. Vill man föra borglig politik i fortsättningen då måste man också bjuda in SD i ett samarbete annars finns det risk att det till slut blir SD som dikterar villkoren vilka man vill samarbeta med och det tror jag nog att man helst vill slippa.

 

 

   



Sverigedemokraterna fortsätter att vinna stöd hos väljarna. I DN/Ipsos partisympatiundersökning får SD ett väljarstöd på 19 procent – en tangering av partiets högsta notering hittills. I takt med att SD växer krymper Moderaterna.


TN

Av tommy norum - 24 september 2016 19:45

 

Henriksholm 1947


Henriksholm 1937

Adolf Unger härstammade från en prästsläkt i Brunskog och kom 1874 att förvärva ön Henriksholm, belägen i sjön Ånimmen i Ånimskog. Hans sonson, Gunnar Unger, 1915 – 1976, blev tidningsman och var bl.a kåsör och ledarskribent i Svenska Dagbladet. I sin bok ”Rapsodi i blått” och även i ”Hembygden 1974” har han skrivit följande om biblioteket på Henriksholm: ”Där ville jag sitta och höra de vuxna ropa på mig utan att ha en aning om var jag var, och läsa mina böcker, fantastiska romaner från det gamla herrgårdsbiblioteket. Den mest fantastiska av dem alla hette ’Guld och kärlek eller morddramat på Henriksholm’. Ett ädelpekoralistiskt kolportage, författat någon gång i slutet på 1800-talet av en stollig folkskollärare från orten och uppfyllt av fingerade rysligheter, som utspelade sig på denna ö.”

Funderingar och eftersökning av denna bok dokumenterar Conny Källvik i sin blogg där han också återberättar delar av boken som illustrerar hur det såg ut på Henriksholm i slutet av 1800 talet.   

http://conny.poille.se/henrik.html


 

Oljemålning från 1890 med döttrarna Anita och Tyra Unger sittande i vagnen framför Henriksholms herrgård.  

Henriksholms Historia genom tiderna  http://www.henriksholm.se/index1.php?Link=002_01_historia


 

 

 


Av tommy norum - 24 september 2016 19:45


 Snäcke kanal Motorfartyget Sune från Vänersborg på sjön Ärran Juli 1970. Ett avslutat kapitel är när sjötransporterna med kvarts från sjön Ärran till Vargöns smältverk i Vänersborg pågick i Dalslands kanal.

 

 

Slussvakt Egon Bryngelsson vid strömmens sluss mellan sjöarna Ånimen och Ärran.

 

Här har vi Lindö på ingående i slussen i Snäcke. I slutet av denna epok  med kvarts sjövägen trafikerade de små båtarna Lindö, Sune,Balder och Monicka traden

 

Sjötransporterna med kvarts har gamla anor. Som mest var det 8 fartyg som lastade 110 ton båtarna hade i slutet på 60 talet 2 mans besättning. Förr så hade man både 5 och 6 mans besättning.

 

 

Strömmens sluss  

 

Fröskog som var lasthamn för kvartsen .flygfoto runt 50 tal

 

 

       

Klicka på bilden för större format

 

Här har vi broöppning för ingång till Ånimen genom Snäcke Slussen.

 

Här har vi det sista fartyget som byggdes för transport på Dalsands kanal med kvarts fotograferad i  Vänersborgs hamn. Monica byggd 1961.

 1970 lades sjötransporterna med kvarts ner och ersattes med lastbilar.




  


  

Av tommy norum - 24 september 2016 19:45

Bilder från Göteborg. Hamnen, fiskhandel, nya och gamla bostadsområden, centrala Göteborg, torghandel och Liseberg

 
Av tommy norum - 24 september 2016 19:45




http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=342&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3d%26minyear%3d1950%26maxyear%3d1970%26page%3d5

Tusenskönan på Nalen. Isbrytaren 'Emshörn I'. Grace Kelly till Monaco med fartyget 'Constitution'. Flygvapenövning. Statsminister Tage Erlander i Ryssland. Bröllopet i Monaco.

Av tommy norum - 24 september 2016 19:30

    


 

Rickard som förestår Åmåls djurpark har mer än en gång fått  förklarat för flanörer som rör sig i området att det är inte fråga om en rymning.

Hästen släpps ut på bete och håller sig inom synhåll från djurparken och Rickards vakande öga.

Inte konstigt att att våra fotbolls och tennisbesökande ungdomar runt djurparken blir en aning förvånade när de får uppleva en fullt levande häst som går lös utan  som det verkar tillsyn. Ett minne som troligtvis kommer att föras vidare till kompisar. " vet du vad, när vi var i Åmål så gick det en häst och betade utanför tennisbanan och inget staket fanns det "  

 

Hästkompisen innanför stängslet tittar avundsjukt på  och opponerar sig lite grann med sitt gnäggande för att få omgivningens uppmärksamhet på orättvisan . Nu är det nog så att  han kanske inte har samma disciplin för att hålla sig inom synhåll för personalen som avgör varför han inte också får njuta av samma frihet.  

Av tommy norum - 24 september 2016 19:30

 

Det finns många olika slags sjöfarare.


Herkulesplan över Kinnekulle.


 

Var går gränsen mellan modell plan och riktiga flygplan kan man fråga sig ?

Av tommy norum - 24 september 2016 19:30

 

Denna tavla av konstnären Johnny Millar 1855-1939  hänger på Åmålsbiblioteket. Måleriet är från början av

1900 talet där motivet är målat från en plats framför G. Badhuset där man har Åmålsån i framkant.  

 

Här kan man tänka sig konstnären hängde upp sitt staffli för att måla av stadsbilden på andra sidan Åmålsån.

Kortet är tagen under samma tid som tavlan blev till. 

   

Här har vi nuvarande motiv fotograferat 2008 från samma plats som konstnären målade tavlan. I högra sidan ser vi G.Telestationen och vi har systembolaget i bakgrunden. 

 

Här har vi samma motiv 2012 fotograferat under skrikande protester från de A-lagare som finns på bilden och som väl mer eller mindre tagit över platsen och därigenom skrämmer bort många flanörer som inte vågar sig till detta lilla smultronställe i Centrum.       


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards