Direktlänk till inlägg 29 september 2016

Paniken sprider sig i de Socialdemokratiska leden, nu bjuder man in ärkefienden Moderaterna för att få behålla makten.

Av tommy norum - 29 september 2016 07:00






 


Stefan Löfven en förvirrad man som ingen vill samarbeta med varken i Sverige eller i EU.  


  

 

Paniken sprider sig bland Socialdemokraterna när man börjar inse att den politiska makten håller på att gå dem ur händerna. Nu försöker man flörta med ärkefienden Moderaterna för att kunna behålla makten efter 2018. Stefan Löfven har nu försökt att spräcka Alliansblocket sedan han blev stadsminister 2014 utan att lyckas. Inviter har skett till den borgliga sidan som bemötts med kalla handen.

 

Socialdemokratiska kommunalråd tror sig finna en lösning med ett samarbete med Moderaterna på riksplanet. Antingen så saknar de totalt politisk kompetens med att föreslå en sådan lösning eller så tär man lika naiva i sin politik som man visat i flyktingpolitiken. Fortfarande så tror en majoritet av Socialdemokratiska kommunalråd att man utan problem kan återgå till att ta emot mer flyktingar. Vad nedborgarna tycker i kommunerna det verkar inte bekymra kommunalråden. Om man tror att man kan locka över Moderaterna till det socialistiska blocket så avslöjar väl det bara att Socialdemokraterna lever totalt avskärmade från den politiska verkligheten.. 

Socialdemokrater tar alla till buds stående medel för att få behålla makten, paniken sprider sig ju närmare valdagen 2018 man kommer och det senaste utspelet att försöka med ett samarbete med Moderaterna  skvallrar väl om något att man inte riktigt är kapabla att tänka fullt ut.

Vill man att Sverigedemokraterna skall öka så är det ett utmärkt förslag .Man tror sig kanske ha bättre förutsättningar att hålla SD utanför den politiska makten än sina huvudmotståndare moderaterna. .

 

Det kanske det är det de vill,  lura in huvudmotståndaren i fällan i tron att de moderata ledningen är lika naiva i sitt tänkesätt som Stefan Löfven. . Men tror man att den taktiken skall gå hem då är man till och med naivare än man varit i invandrar och flyktingpolitiken under många år. Jag skulle tro att Moderaterna skrattar åt de spekulationer som Socialdemokratiska kommunalråd lägger med hjälp av media som uteslutande kommit till i ren desperation för få behålla makten efter 2018. För Sveriges bästa är parollen i utspelet men de flesta bedömmare är väl av den åsikten att det är för socialdemokratins bästa för att inte helt försvinna från svensk politik i framtiden.  

 

När nu Socialdemokraterna bestämt sig för att skippa det politiska samarbetet med Miljöpartiet och gå fram med egna förslag så uppstår den naturliga frågan vem vill köpa grisen i säcken en gång till utan att få ta del av vad den innehåller?  

 

Socialdemokraterna  gör det  sannerligen inte lätt för sig vid nästa valrörelse med den taktiken.


tn


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards