Direktlänk till inlägg 21 september 2016

Nu laddar LO och S om för nu skall SD distanseras från svensk politik en gång för alla. .

Av tommy norum - 21 september 2016 07:00


 

Huka er i bänkarna för nu laddar han om som Erlander sa på sin tid. Nu jävlar skall Sverigedemokraterna sättas dit. LO inleder den Socialdemokratiska kampanjen om att försöka stoppa Sverigedemokraternas framfart i opinionsundersökningarna genom att anklaga dessa att vara arbetarfientliga när man inte stöttar regeringens förslag i riksdagen. 



Desperationen i de Socialdemokratiska leden ökar och man tar nu alla till buds stående medel för att misskreditera Sverigedemokraterna inför Svenska folket. Att Socialdemokraterna är desperata förstår man för om SD bjuds in i värmen till Alliansens då är det kört för Socialdemokraterna lång tid framöver i svensk politik.  Detta vet Stefan Löfven där han nu tar upp striden för sin och socialdemokraternas överlevnad med alla till buds stående medel.

 

Lo är en viktig bricka i det spelet där de få ta över en del av propagandaspelet mot Sverigedemokraterna.  Det är inte bara i rikspolitiken man känner sig hotad av SD utan de växer också i de olika LO förbunden där nu den gruppering  är störst bland manliga medlemmar inom LO..

En strid på liv och död både inom LO och det Socialdemokratiska partiet har nu tagit sin början och där är Sverigedemokraterna akilleshälen som man måste komma åt för att överleva i fortsättningen. Hittills har alla försök i den riktningen misslyckats utan partiet har i stället stärkts och har växt mest av alla partier i riksdagen enligt alla opinionsundersökningar under den hetskampanj som förts i media och bland politiker under flera år.   

 

I det perspektivet skall man se utspelet i insändarsidorna i lokalpressen runt om i landet där  Lo centralt skickat ut material till fackklubbarna med rubriken SD är ett arbetarfientligt parti.  Att det är SD som man koncentrerar sig på när de aviserat att gå emot regeringens förslag om kollektivavtalsvillkor vid offentliga upphandling speglar väl desperationen inom partiet och Lo.  Att SD:s med sina 12% i riksdagen skulle hängas ut som ett arbetarfientliga när vi vet att Allianspartierna kommer också att rösta bort förslaget.   Men de partierna liksom SD har helt andra skäl än att vara arbetarfientlig som LO uttrycker det. Där ser man mer till att skydda småföretagen framförallt på landsbygden. Familjeföretag eller företag utan anställda, eller där arbetarna av andra skäl känner att de inte behöver ett kollektivavtal bakom ryggen i sin anställning. Det är inte facket eller politiker genom utestängning som skall avgöra vilka som får vara med att delta i offentliga upphandlingar.

 

Som vanligt så ligger skiljelinjerna mellan polisk styrning där facket skall ha ett stort inflytande eller friheten under ansvar för både individen småföretagen själva skall få avgöra sin framtid utan klåfingriga politiker och fackpampar lägger sig i onödan. Men om man nu vill kalla SD ett arbetarfientligt parti i fortsättningen när man nu fått lämna rasiststämpeln bakom sig i argumentationen ju mer moderpartiet närmar sig SD .s politik så får man väl stå ut med det. Men frågan blir väl då vad skall man kalla Allianspartierna i fortsättningen när man går emot regeringen i riksdagen?  Har man en annan definition på deras ställningstagande än arbetarfientlig?.

 

Men det Alliansens företrädare anser om den politik som LO och Socialdemokraterna står för i förslaget är småföretagarfientlig. Så nu blir det för riksdagen att i en demokratisk röstning avgöra vilken definition som går segrande ut. .

 

Men att kalla de som inte röstar som Socialdemokraterna och Lo vill som arbetarfientliga speglar väl ändå de rödas desperation i rädslan att vara på väg att förlora den politiska makten lång tid framöver på grund av Sverigedemokraterna som i sin vågmästarroll är på väg att bestämma riktlinjen i svensk politik i fortsättningen.

Höger eller vänsterpolitik det ligger numera i händerna på SD vilket retar gallfebern på de etablerade partierna i de båda blocken som på alla sätt försöker distansera sig från partiet i tron att det är lösningen från att komma ifrån problemet. En lösning som mer går ut på att lösa problemet i stil med sagan om kejsarens nya kläder där ingen vill eller törs se verkligheten som den är.

 

tn

.





 
 
inget kan

inget kan

22 september 2016 19:56

sossarna å lo blir fetare på drängens bekostnad heja sd nu tar vi dom

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards