Direktlänk till inlägg 14 september 2016

Regeringen med Vänsterpartiet bluffar med informationen om hur konsekvenserna blir av deras politik.

Av tommy norum - 14 september 2016 16:20




 

De här tre herrarna från V, MP och S drar sig inte för att försöka lura väljarna genom att på alla sätt försöka dölja vad deras politiska beslut leder till i verkligheten. Rena lurendrejeriet för att skapa politiska poäng som inte har någon verklighetsförankring.




Man kan ju hoppas att Svenska folket är så intresserade av politik att de synar de rödgrönas politik i sömmarna ordentligt. Stora rubriker när regeringen gick ut och lovade kommunerna 10 miljarder extra som skulle få dessa att kunna anställa och utöka servicen till sina invånare. 30 000 nya arbetstillfällen lovade Stefan Löfven skulle komma ut av satsningen. Men när man synar den investeringen på kommunerna så visar dig i stället att resultatet av de 10 miljarder som lovats är rena bluffen gentemot medborgarna .

 

När man läser och tar del av prognosen över kommunernas framtida skatteinkomster så visar det att de under tid kommer att sänkas dramatiskt på grund av en sämre löneutveckling där i stället för nya satsningar på välfärden med mer anställda inom kommunsektorn blir precis tvärt om. Kommunerna får spara eller höja skatten med i genomsnitt 2 kr för att klara sina nuvarande åtagande och service inklusive de extra 10 miljarderna från staten. 

 

Rena lurendrejeriet med andra ord från den rödgröna regeringen inklusive Vänstern med Jonas Sjöström som vill ta åt sig äran att förhandlat fram extra miljarderna och som i retoriken han vill ha det till att nu kan kommunerna satsa och utöka med mer anställda inom skola vård och omsorg. Antingen så handlar det hela om att kompetensen bland våra politiker är skrämmande dålig när man inte ens tar sig tid att ta till sig de prognoser som finns över den ekonomiska situationen i framtiden för våra kommuner.

 

Eller så tror man sig kunna bluffa medborgarna med siffror och antagande utan den minsta verklighetsförankring för att inför allmänheten försöka visa handlingskraft med fejkade prognoser av sina politiska beslut. Det verkar som man fortfarande inom det rödgröna blocket inte fattat att man numera kan skaffa sig information i helt andra kanaler än den etablerade pressen som i bland har väldigt svårt att genomskåda politikernas försök att manipulera medborgarna med oriktig information om hur politiska beslut slår i verkligheten.                


tn

 
 
Ingen bild

Eric H

15 september 2016 13:37

Att kommunerna kommer att tvingas att höja skatten är bara en fråga om tid, om NÄR.
Kommer man då att höja, eller att tveka, "vi vill inte var för(s)t?"
Vänta tills det blir helt oundvikligt? vem vet hur kommungubbar tänker (och om..)
Vissa mellansvenska kommunegubbar fick ju dollartecken i ögonen när de såg hur mycket bidrag t ex "ensamkommande" skulle ge i bidrag.
Under TVÅ år ja - sen var de kommunens sak..
Man talade om 6 spänn höjning i Malmö? Kommer regeringpraktikanterna att tvinga kommunerna att bidra ännu mera till Malmös budget för att det inte ska se för illa ut?

Och..
Hur tänker man sig Sverige om 20 år?
Vem styr?
Hur är procenten invandrare= muslimer?
Finns det ett muslimparti då?
etc
etc
Jar är övertygad om att Löfven har inte en susning om detta, ingen plan, ingen framförhållning.
Har är en nickedocka för... VAD?

 
inget kan

inget kan

16 september 2016 16:34

Åmåls kommun låna en krona av oss på ett år när dom tog makten i Åmål nu har det snart gått två år ingen återbetalning vem hade trott det vi är nog dumma

http://url

 
Ingen bild

oljemagnaten

16 september 2016 19:45

USA och Nederländerna kräver delstatsägda Telia på 12 miljarder i skadestånd (Vilket vi ju inte kan belasta Löfven för) ..vad är det för fel på odemokratiska regeringar egentligen .. ..i vissa länder hade ju en sådan som Rosengren dinglat i en lyktstolpe ...demokrati betyder för mej ..låt alla dårar göra precis vad dom vill ...samt att alla skojare skall kunna slippa undan ansvar..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards