Direktlänk till inlägg 8 september 2016

”Förr eller senare kommer inviten om samarbete till Sverigedemokraterna”

Av tommy norum - 8 september 2016 07:00



 


 

”Förr eller senare kommer inviten om samarbete”




Utfallen mot Sverigedemokraterna fortsätter från Socialdemokratiska LO debattörer nu senast i DN 

 

Suhonens och Wingborgs debattartikel, med sin bullrande retorik mot brun (alltså nationalsocialistisk) politik, är kliniskt befriad från kritik mot Sverigedemokraternas asylpolitik och syn på fri rörlighet  när nu moderpartiet S nu tagit sig an deras flyktingpolitik. Nu finns i stort sett bara den bullrande retoriken mot brun politik kvar vad den nu innebär för gemene man.


Socialdemokraterna och LO är klart medvetna om att om Sverigedemokraterna släpps in i värmen av Alliansen så är det kört för lång tid framöver till den politiska makten i Sverige. Här gäller det med alla till buds stående medel försöka distansera SD och där retoriken mot en brun politik verkar vara det enda halmstrået man har kvar . 

 

Alla andra påhopp om främlingsfientlighet, rasister eller solidaritet har ju fallit som ett korthus när nu de övriga partierna till slut blev tvingade att anta SD s invandringspolitik fullt ut och lite till när verkligheten kom i fatt våra sovande politiker. När argumenten fallerar då tar man till järnrör och brun politik men har väldigt svårt att ta till sig och argumentera  utifrån Sverigedemokraterna politik enligt deras partiprogram. Om man inte vågar ta strid med Sverigedemokraterna i deras profilfråga ska man nog passa sig för att samtidigt hävda att de är bruna. Sådant fördummar det politiska samtalet och förvärrar partiernas förtroendekris.

 

Men det vi kan konstatera är väl att medborgran ännu inte gått på den taktiken utan har nog en mer nyanserad bild av Sverigedemokraternas enligt opinionsundersökningarna. Så förr eller senare så kommer Moderaterna att bli tvingade att  bjuda in Sverigedemokraterna om samarbete med Alliansen  om man överhuvudtaget har några ambitioner att vilja föra borglig politik i framtiden. Detta vet Socialdemokraterna och räddningen är väl förutom försöket att distansera SD från väljarna genom skrämselpropaganda även försöka få över småpartierna i Alliansen C , L och KD till den socialistiska sidan.


Centerpartiet har ju hoppat mellan blocken förut och utnyttjat sin position genom förhandla fram fördelar till sina gräsrötter i bonderörelsen. Men frågan är väl hur väljarna i Centerpartiet slulle reagera om ledningen fick för sig att byta fot i politiken ännu en gång.      



tn

 
 
Ingen bild

plq

8 september 2016 09:25

Påhoppen med skamliga invektiv är endast en skendebatt, alla inser att invandringen är ett gigantiskt misstag, men ingen vågar diskutera sakfrågorna. Därför angrips personer, inte problemen.
Skälet till att Batran har den uppfattning hon har är att hon delar säng och säte med en invandrare, och att hon (eller M) har någon lösning. Hennes metod är att ställa invalet 2018 med hänvisning till ett exceptionellt opinionsläget. (Vilket demokratiskt land kan ha val när SD är ett alternativ för väljarna?).
Alliansen är DÖd.
Lösningarna för Sverige är det ingen som vågar ta i, som repatriering, förbud mot islam (på samma grunder som nazister inte tillåts, eller i varje fall inte får statsbidrag till sin verksamhet).
Tänk Dig att Sveriges Unga Nazister gick till Statens Ungdomsstyrelse för att bjuda in en talare håller en brinnande föreläsning om varför icke-nassar skall mördas, och varför det är rätt, skulle det vara framgångsrikt?
Tänk dig sedan att Sveriges Unga Muslimer gick till States Ungdomsstyrelse för att bjuda in en talare håller en brinnande föreläsning om varför icke-muslimer skall mördas, och varför det är rätt, skulle det vara framgångsrikt? (Rätt svar=framgångsrikt varje gång frågan ställs).
Så varför stöder staten inte också uppmaningar till folkmord på exempelvis vita, äldre män, judar och socialister när dessa mord utförs av nazister?

 
Ingen bild

plq

8 september 2016 13:13

Det kommer inte att komma någon invit från M eller från Alliansen. De har inte lösningarna, de kan bara kopiera SDs analys, för de törs inte se verkligheten som den är.
Jag tror inte heller att de har någon lust att reagera. Platsen vid köttfrytorna har de ändå, vägen till glassiga jobb och ryktbarhet (Batrans memoarbok: Hur jag avslutade den demokratiska epoken i Sverige).
Den politiska lösningen heter SD, som i dagsläget är det enda parti som är i9 närheten av en förståelse av verkligheten.
Sedan får SD bjuda in till samarbete. Skulle tro att det första samtalet går till KD, det andra till M. C och L trivs nog bäst i sina egna dimridåer, tillsammans med Fi, och V och MP, helt utan möjligheter att observera och förstå verkligheten.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

8 september 2016 21:37

Angående det där påståendet att SD driver en "brun" politik så skulle jag vilja att de redogjorde för vad det är för något i SDs politik som är "brunt".

Sverigedemokraterna i Åmål har nu bildat en arbetsgrupp med syfte att längre fram ombildas till en kommunförening. Vi har redan haft ett par arbetsmöten och vi planerar för olika aktiviteter för det kommande två åren fram till valet 2018.

Bland annat ingår systematiska studier av SDs politik där vi betar av område efter område, fråga efter fråga. Vi vill rusta oss inför valet. Vi vill på detta sätt fylla valsedeln med namn på kandidater som vet vilken politik som gäller. ÄR Du intresserad av en riktig politik som är bra för Sverige så är du välkommen som medlem i SD och arbetsgruppen i Åmål.

Men som sagt; det skulle vara väldigt trevligt om alla blå-grön-röda-gula belackare ville klargöra vad det är i SDs politik som är "brunt". Själv har jag inte hittat något "brunt" i vår Sverigevänliga politik.

Vänligen
Dag Blomqvist
Gruppledare för Sverigedemokraternas arbetsgrupp i Åmål.
070-508 61 66

.

 
Ingen bild

oljemagnaten

11 september 2016 19:38

Svar till PLQ ...att SD:s i senaste opponionutmätning har sjunkit beror tveklöst på Ebba Bush Thors närmande till SD ...om inte Åkesson öppet tar avstånd från KD kommer SD:s siffror att sjunka ännu mer.. Palestinafrågan är alldeles för känslig för de flesta svenskar ..Går ju inte ens att servera Jaffa-apelsiner på en svensk arbetsplats efter allla staten Israels övergrepp på palestinier ..Staten Israel är det land i världen som brutit mot mest FN:konventioner ...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards