Alla inlägg under augusti 2016

Av tommy norum - 7 augusti 2016 10:01


Socialdemokraterna har lagt grunden till den havererade skolan genom sina reformer för att få bort klassamhället 



 

Jämställdheten har ett dyrt pris, där reformerna mer inriktade sig att få en jämställd skola , lika för alla, än att få en skola som inriktar sig att producera kunskaper till eleverna. Det är det vi nu ser resultatet av i den Svenska skolan. Politiska experiment för att låta elever med sämre skolresultat få delta i gemenskapen i att få känna tillfredställelsen att ta på sig den vita mössan efter gymnasiet, alla skall vara med och ingen skall känna sig utanför i ren socialistisk anda.

 

Att blanda högpresterande elever med de som av någon anledning tar skolan med en klackspark har visat sig satt sina spår både i studieresultat för skolan som helhet och för disciplinen .Det som skulle vara reformer för att höja kvalitén på skolan där högpresterande elever skulle dra fram de ned sämre förutsättningar visat sig bli precis tvärt om. 

 

Sverige har genomfört ett dyrbart ideologiskt fullskaleexperiment med sina barn och unga, ett ”laboratorieexperiment som har blivit rena katastrofen . Alla har förlorat inte minst de svaga eleverna. Så kan det gå när man låter ideologin går före sunt förnuft. Kanske ett uppvaknande också skulle till i skolpolitiken som i invandrarpolitiken innan man helt förstör Sveriges framtida möjligheter att hänga med i konkurrensen på världsmarknaden. Och enligt författaren i inlägget här nedan så har i första hand de socialdemokratiska reformerna under åren lett till den situation den Svenska skolan nu befinner sig i.

 

 

http://www.di.se/artiklar/2016/6/10/debatt-skolhaveriet-borjade-1962/



Av tommy norum - 6 augusti 2016 17:18



Åmålsdagen en fest för Åmålsborna med ett program som ligger i linje med vad både plånboken ( Åmåls skattebetalare)  och medborgarna förväntats sig av festen. Bra väder där regntunga skyar låg runt festområdet utan att störa festen.

   

Vårt Kommunalråd Michael Karlsson och kommunchefen Lämmel stod för serveringen av kaffe och tårta. Ett uppskattat initiativ av dömma av kön till kaffebordet.

   

Fordonsutställningen var uppskattad där man nu förstår att man börjar bli gammal när bilarna som ställts ut som veteraner fanns i ägarskapet i min ungdom. 


 

Handels ordförande Roar Strömsheim med sin papegoja på axeln, myste över den trevliga stämningen på torget. 

,



  Artisterna för dagen glorde inte bort sig. Här har vi Cajsa Svanström som uppträder.


RoadHouse rockframträdande gjorde att publiken hade svårt att sitta stilla.


Men jag undrar om ändå inte Bente Hjelm som både som konferencier och med sina sångframträdande gjorde festen

extra lyckosam även om  publiktillströmningen kanske inte riktigt uppnådde det förväntade .  En person som Åmål skall vara rädda om både som egenföretagare i Radio 45 och som en verklig tillgång i olika arrangemang som konferencier.  


 

   IFK Åmåls bollflytartävling hade en lång kö till försäljning av bollarna.

'

En tävling där Bente Hjelm som konferensier gjorde sitt bästa för att hålla spänningen vid liv

 

 

Frågan är väl om inte änderna i Åmålsån tyckte att spänningen går lite för lång när man blir anfallna av en hoper bollar och detsutom stränderna kantade med åskådare i sin vanligtvis lugna miljö.

 

Vem som vann det får ni läsa om i Pd.


TN   

Av tommy norum - 5 augusti 2016 16:36


Valberedningens kandidat till Förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet
Joar Forssell
Förbundsordförandekandidat LUF



”Se över reglerna som stänger ute människor”


MIGRATION · ”Centerpartisterna Staffan Danielsson och Stefan Hanna borde se verkligheten. Med mer frihet och öppenhet får fler arbeta och konkurrera på lika villkor, utan onödigt krångel”, skriver Joar Forsell


Men frågan är väl hur verklighetsorienterad Joar Forsell är när vi har ca 7 % arbetslöshet men om man räknar med alla som går på subventionerade eller bidragsarbete hamnar långt över 10 % som inte har ett riktigt arbete att gå till.

 

Vi åldras snabbt och behöver att fler kommer hit till Sverige och arbetar. En mer verklighetsförankrad politik skulle därför se över vilka regler som stänger ute människor från att få ett första arbete fortsätter han i sin analys fortsätter Forsell.

 

Vi har faktiskt den arbetskraft vi behöver det visar ju arbetslöshetssiffrorna plus dessa som i åratal gått på bidragsjobb utan att lyckas komma in på arbetsmarknaden. En arbetsreserv som vi inte lyckats att få ut i arbetslivet mycket på grund av deras dåliga baskunskaper i det mesta för att platsa på arbetsmarknaden.

 

Idag krävs tillstånd för att få arbeta, och människor som vill försörja sig själva har därför inte alltid lagliga möjligheter att göra det skriver Joar Forsell. Kravet på arbetstillstånd gör att personer som vill arbeta och bidra hålls utanför arbetsmarknaden. Istället borde tillträdet till arbetsmarknaden vara fritt.

  

Tillträder till arbetsmarknaden är fri för alla som går arbetslösa och de tusentals som går på bidrag det finns inga byråkratiska  regler   för dessa att ta vilket arbete som helst. Frågan är väl var lång i från verkligheten Joar Forsell befinner sig?

 

Fri invandring med helt öppna gränser i ett land som har ett socialt skyddsnät som kostar medborgarna skjortan i skatteutlägg, I ett land som bevisligen inte klarat av migrationen utan där utanförskapet frodas med kriminalitet, där våra politiker inte ens har lagt två strå i kors för att klara av bostadssituationen, arbetsmarknaden för de nyinkomna, där man struntar att ge myndigheterna resurser för att klara av åtagandena som följt av naiva politikers beslut. En politik som mer har haft karaktären av tuta och kör så får vi se vad som händer. Och händer det gör det dagligen läser vi i media medan våra politiker stått lamslagna under flera års tid utan att agera. 

 

Och upp i allt detta så finns det politiska partier som vill öppna våra gränser för fri arbetskraftsinvandring. En arbetskraftsinvandring som redan håller på att ske där man med flyktingstatus har fri lejd in i Sverige om man har ett arbetstillstånd, arbetsgivaren betalar löner enligt fackliga krav. Politiska beslut som nu har uppmärksammat som en del i ett organiserad flyktingsmuggling i många fall och där polisen som vanligt har svårt att sätta resurser för att avslöja det hela. 

Att i det läget gå ut och vilja ha fri arbetsinvandring utan att först försöka rensa upp efter alla konstiga beslut i vår flyktingpolitik. Det skvallrar väl om en dålig verklighetsuppfattning om något.

tn



Läs hela artikeln

http://www.svt.se/opinion/joar-forssell-om-migration





Av tommy norum - 5 augusti 2016 10:30



 



Är TV kändisen Dr Phil  en pervers bedragare eller är det bara kvällspressen som gottar sig i lösa rykten för att sälja lösnummer ?



Frågan är väl hur länge TV 4 kan låta serien fortgå med den meritlista Dr Phil har samlat på sig . Här har vi en person som skall framstå som problemlösare men som i verkligheten i stället skapar problem för sig själv och andra. Med vikande tittarsiffror så verkar han saga förr eller senare få ett slut i rutan.  .



Oprah helt har tappat förtroendet för doktor Phil .– Oprah tycker att han helt har förlorat känslan för vad som är rätt och fel och sparkar honom .



 



"Dr Phil är en pervers bedragare"

Nu haglar anklagelserna mot tv-läkaren

LOS ANGELES. Tittarsiffrorna rasar, äktenskapet är på väg att haverera. Och nu anklagar två kvinnor Dr Phil för sexuella trakasserier. – Han tog mig på brösten, uppger före detta patienten Shirley Dieu.


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article12041998.ab


Dr Phil stämd för sexuellt ofredande

Anklagas för att ha tafsat på kvinna under terapisession

Tv-stjärnan Dr Phil har stämts på en ospecificerad summa pengar.Han anklagas för att ha tafsat på en kvinna och hållit henne fången under en terapisession.


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article12031574.ab



Dr Phil. Följ med Doktor Philip C McGraw, expert på mänskligt beteende, när han på ett underhållande och upplysande sätt, tar upp allt från människors vanor. Så ser reklamen för programmet ut i media. .


  • Frågan är väl hur TV 4 tittarna uppfattar Dr Phils framträdare som problemlösare i rutan.. 


tn

 

 
 
 
 
 
 
 
Av tommy norum - 4 augusti 2016 18:31


”Vårt parti Centerpartiet måste bli verklighetsanpassat”

Det är det nog många som skriver under på när vi ser hur deras flyktingpolitik har utvecklas

Flyktingar
Flyktingar på Stockholms central i september, då SJ fick sätta in extratåg för att transportera det stora antalet människor på flykt. Arkivbild.



”Att Centerpartiet ligger nära Vänsterpartiet i asyl- och migrationsfrågorna försämrar tyvärr kraftigt möjligheterna att stärka stödet för en i övrigt stark politisk plattform”, skriver Staffan Danielsson och Stefan Hanna.

 

http://www.svt.se/opinion/asyl


Staffan Danielsson
Staffan Danielsson
Riksdagsledamot för Centerpartiet
Stefan Hanna
Stefan Hanna
Kommunalråd i Uppsala (C)

Frågan är väl om inte Centerpartiet har för många i ledningen som inte är verklighetsanpassade. En faktum som kommer att få partiet svårt att växa i framtiden. Det växer nu, men frågan är väl om inte de ökade  partisympatierna kommer från Miljöpartiets och vänsterns  besvikna väljare som känner sig överkörda i  sitt parti när man tvingas kompromissa i sina hjärtefrågor.

En verklighetsflykt som man nu tror att Centerpartiet skall kunna uppfylla. Frågan man borde ställa sig är väl vad har ett parti som ligger långt under 10% av väljarkåren för möjligheter att påverka politiken i någon större utsträckning om man inte tar till utpressning och hot att fälla regeringen man samarbetar med. Ett scenario som många väljare tror sig vara den rätta vägen för politiskt inflytande. Nu har nog centerpartiets ledning mer bakom pannbenet än att försöka tvinga sig på politiska lösningar som bara en bråkdel av väljarna står bakom.

Hedlund på sin tid var en mästare på att manerövra Socialdemokraterna mot beslut som gynnade bönderna som på den tiden var Bondeförbundets, som det hette då, kärnväljare.  Blev en dyr historia för medborgarna som resulterade i en av Europas högsta matpriser på den tiden. Fälldin med sin jordnära politik återställde väl i någon mån Centerpartiets skamfilade rykte att gå Socialdemokraternas ärende .

När  sedan kärnkraften och Öresundsbron ställde till det med centerledare som hellre ville alliera sig med socialdemokraterna än de borgliga där prestige i ställer för sunt förnuft styrde centerledningen tills Maud  Olofsson en gång för alla, får vi hoppas , bestämde vilka sida som gällde i blockbildningen.

Annie Löf har hittills visat att det är det borgliga blocket som gället trots intensiv uppvaktning från Stadsministern att byta block. Frågan är väl om vi som är borgliga kan lita på centerpartiet? Eller är det fortfarande den lilla klick basväljare inom bonderörelsen som bestämmer inriktningen? Man kan ju ha sina funderingar när man ser hur den senaste energiuppgörelsen om vindkraften kom till och vem som gynnas av det beslutet.

Vi har ju sett ute i landet att där Centen har en ledande position i kommunpolitiken så har man en benägenhet att få igenom politiska beslut, trots häftiga protester bland de boende på de vindkraftsetableringar som det beslutats om med motiveringen för landets bästa och mot en grön elproduktion men där det visat sig är mer personliga intressen som står bakom de politiska beslut som tas. 

Blev en dyrbar erfarenhet hos en del centerstyrda kommuner som tappade sin politiska inflytande på grund av hur man skötte  vindkraftsfrågan i kommunerna . Min egen kommun Åmål var ett lysande exempel hur man försökte köra över medborgarna men i stället fick silkessnöret av väljarna och förlorade makten i kommunen på köpet.       

tn





Av tommy norum - 3 augusti 2016 18:26

 


Vänewsrborgsvägen     foto H. Stake  1963

Korsningen  Kungsgatan - Hjeltegatan   foto : Nils Gunnar Elfstedt  1968

Karlbergsgymnasiet byggs   Foto: PD -Lasse

Invigningen av varuhuset Domus  Foto : Henry Stake 1963

Järngatan  1964

Nordverks nybygge av snöskoter  Foto Henry Stake1961


   

 Domusbygget är i full gång på Kungsgatan   Foto  Henry Stake 1962

 

Ombyygnad av Sparbanken op Kungsgatan Foto  Bruno  Jönsson 1961
 

Norra Ågatan Foto Nils Gunnar Elfstedt 1963


Åmålsån på 1960 talet

 

Södra Ågatan    Foto Nils Gunnar Elfstedt 1962

 

Shell bensinstation  1964


Av tommy norum - 2 augusti 2016 10:34


 SvD     KULTUR

BERGLINS SÖNDAG



       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards