Alla inlägg under juli 2016

Av tommy norum - 9 juli 2016 17:47 

Man kan ju undra när man ser hur man sköter sina uppdrag, Socialdemokratiska fackpampar som skor sig, Mona Sahlin som gång på gång hoppar över skaklarna , förskingrare och sexköpareSverigedemokrater har av media och politiker beskyllts för att vara främlingsfientliga, brottsliga, bråkar med järnrör osv. Ingen vill ha med Sverigedemokraterna att göra på grund av enskilda politikers beteende.. Läste i PD om en Socialdemokrat som åtalas både för sexbrott och förskingring . Han har stulit omkring 170 000 kr från klienter. Utnyttjat en lätt utvecklingsstörd att posera för nakenbilder. Han har till och med använd en del av pengarna till bidrag till det Socialdemokratiska partiet. 

 

Med tanke på hur bland annat  Socialdemokratiska partiet  använt medieuppgifter om hur enskilda Sverigedemokrater beter sig och göra partiet  ansvarig för deras handlingar så kan man undra hur man skall använda uppgifterna om  den Socialdemokrat som i årtionden har arbetat inom partiet i Åmål betett sig som ett sex svin, lurat förståndshandikappade, förfalskat namnteckningar.

 

Är det den kulturen som finns inom det socialdemokratiska partiet där man lurar skjortan av medborgarna ?  Hur står det till med den värdegrund som man vill stå för och som är en av argumenten när man inte vill tala med Sverigedemokraterna på grund av enskilda  partimedlemmars härjningar ute i samhället. Hur många gånger har vi inte hört tals om dessa järnrör där ingen kom till skada men som ges som exempel på hur en Sverigedemokrat är.

 


Skall vi nu köra samma race och idiotförklara alla Socialdemokrater för att de har en kultur som fostrar sexförbrytare, förskingrar för förståndshandikappade på grund av en enskild medlem i arbetarpartiet  ?  

 Man kanske skulle vara mer försiktig i fortsättningen när man på grund av enskilda partimedlemmar härjningar försöka få till  att det är partiets värderingar som kommer fram i handlingarna.. .   

 

tn

ANNONS
Av tommy norum - 8 juli 2016 07:00


Åmål's Blues Fest är en fyra dagars internationell bluesfestival som vuxit till Sveriges främsta sen starten 1992. Allt ligger centralt beläget vid Vänerns vackra strand. Åmål's Blues Fest arrangeras av Åmål's Blues Förening.
Artister
Angela Brown & Top Dogs (USA/SE)Baba BluesBert Deivert & Copperhead Run (US/SE)Big Band Splash feat. K-O Greg, Sven Zetterberg & Marino Valle
Big Mama Montse & Tòfol MartinézBlues Sisters (USA, CAN, FIN)Caroline af ugglas
Eric BibbHarry Banks BandHook Herrera & Sevenson’s (US/SE)
Ida Bang & The Blue TearsKenny Brown BandMemphis gold
Michael Roach & Johnny MarsMönsterås Blues BandMr Bo & the Voodooers
Nisse HellbergPatricia PagePontus Snibbs Wreck of Blues
Roffe WikströmRuby BluesdaysSky High
Sofie Reed (US/SE)Wentus blues band
Datum2016-07-06 - 2016-07-10
 

Sovvagnar är på plats på djuphamnsplan

 

Båt och husbilarna är på plats 

Folk njuter av det fina vädret på restaurangerna runt om i Åmål   På gågatan är musiken i full gång

 

Cykel är uppskattat bland bluesbesökarna


I gamla kyrkan så repeterar man för fullt.  

ANNONS
Av tommy norum - 7 juli 2016 10:20


 

Almedalsveckans politiker vill gärna prata om framtiden men vill helst sopa under mattan den misslyckade invandringspolitiken under de senaste 30 åren. Stefan Löfven fick frågan i efter intervjun om hans och de andra partiernas ansvar för hur Sverige utvecklas under åren med den flyktingpolitik som de etablerade partierna varit ansvariga för. Ett misslyckande blev svaret.

 

De etablerade i den borgliga Alliansen , de rödgröna har lagt ner all sin tid på att misskreditera partier som påpekat den ohållbara flykting politik som bedrivits i Sverige de senaste 30 åren  Våra politiker har tyckt att det varit viktigare att få kredit för den humana flyktingpolitik som man tror sig bedriva av en samlad politikerelit i Europa  än det svenska folket.

 

Med facit i hand så kan man väl säga att Svensk flyktingpolitik har varit katastrofalt dålig. Man har öppnat gränserna i tron att det räcker, men sedan har man lämnat invandrarna vind för våg att i princip klara sig själva. De har fått en försörjning men sedan har det varit stopp . Man har skickat in invandrarbarnen i den Svenska skolan utan att ge resurser för att fullt ut ge barnen en ärlig chans att gå ut med fullvärdiga betyg som är ett måste för att komma in på arbetsmarknaden.

 

Våra politiker har med sin politik skapat utanförskap, med segregerade bostadsområden där kriminaliteten frodas utan att reagerat på förhållandena i tid. Man har skapat en bostadsbrist bland  nyanlända med en obefintlig bostadspolitik som också bidrar till social oro i invandrar täta områden utan att reagera i tid.

Politikerna har haft till gång till all statistik om arbetslöshet bland invandrare där i stort sett hälften av de lågutbildade som kommit hit gått utan ett riktigt jobb i hela sitt vuxna liv i Sverige utan att någon av våra politikerna reagerat.

 

Vi ser nu att när det går bra för Sverige och arbetslösheten minskar bland Svenskarna så har det i stället ökat bland de utrikesfödda och då är inte de som kommit till Sverige det senaste året ens med i statistiken. Man har ignorerat bostadssituationen för de nyanlända under alla år som invandringen pågått.

Man har lämnat invandrarkvinnorna åt sitt öde att i våra invandringstäta ytterområden blivit utsatta för mandomminans med kulturella förtecken under många år utan att politiker har reagerat. De som reagerat har i media  blivit kallade rasister och främlingsfientliga och att gå SD:S ärende. Man har skapat ett samhälle där många med invandrarbakgrund ser större möjligheter för sin framtid att ansluta sig till IS än att försöka skapa sig en framtid här.

 

Hela flyktingsituationen blottlägger också våra myndigheters svagheter där väl polisen är ett skrämmande bevis på att våra politiker inte är ser till att organisera polismyndigheten med resurser  efter de behov som föreligger i samhället och där flyktingsituationen är en bidragande orsak.

 

Flyktingpolitiken och dess anhängare till det mångkulturella samhället fördelar kanske fått sig ytligare en tankeställare när vi ser hur kulturella mönster sätter sina spår i synen på kvinnorna där man nästan dagligen får information om sexuella övergrepp som begås runt om i Sverige av nyanlända invandrare. 

 

Men det som förvånar mig mest är att det finns partier som fortfarande vill fortsätta med öppna gränser när vi ser resultatet av den generösa flykting politik som bedrivits  de senaste 30 åren i Sverige .  En del av dessa partier ligger farligt nära 4% spärren.  

 

TN

Av tommy norum - 6 juli 2016 07:00
 

 Sådan omfattning av sexövergrepp har aldrig förekommit förrän vi fick ensamkommande barn från kulturer där kvinnan inte är värd någonting. Fel klädsel eller beteende som inte stämmer överens med den kultur man kommer i från så är det fritt fram att utnyttja kvinnorna sexuellt. Men vad har den svenska mannen med det att göra kan man fråga sig ?   

 

Varför skuldbelägga den Svenska mannen som inte har ett dugg med det som nu händer runt om i Sverige med gruppvåldtäkter? Varför inte i stället prata klarspråk att det är grupper av invandrar barn som står för övergreppen ?    Varför skall man hymla om en sådan sak kan man fråga sig? Varför sätter inte polisen in resurserna när man vet i vilka grupper som är ansvariga för övergreppen. ?  Polisen vet, allmänheten vet men media där väl SVT går i spetsen för att inte vilja informera utan försöker i det längsta mörka var de skyldiga finns.  Frågan är väl vilken värld en del befinner sig i ? Vad jag vet så har gruppvåldtäkter i den omfattningen och som det sker överhuvudtaget inte förekommit i Sverige förrän man släppte in ensamkommande barn utan den minsta kontroll i Sverige. Barn som tar för sig i tron att klär man sig som ett luder enligt deras tradition och kultur då är det fritt fram bete sig som svin och behandla kvinnorna som i den kultur de lämnat för att få en fristad i Sverige. Men för guds skull blanda inte in den Svenska mannen i det beteendet som en del försöker sig på .  Tyska polisen: Den arabiska våldtäktsleken ”taharrush gamea” har kommit till Europa


De arabiska orden taharrush gamea betyder sexuella grupptrakasserier och ”våldtäktsleken” går ut på att en stor grupp arabiska män omringar sitt offer, för det mesta en västerländsk kvinna eller en kvinna som klär sig västerländskt, för att därefter utsätta henne för sexuella övergrepp. Om männen är tillräckligt många släpas kvinnan med mobben, allt medan männen turas om att slita av henne kläderna, tafsa på henne och föra in fingrar i hennes olika kroppsöppningar.


Den som följt de senaste dagarnas diskussioner om övergrepp mot unga tjejer på svenska festivaler har kanske precis som jag häpnat över de absurda förklaringsmodeller som i mångt och mycket flyttat över ansvaret från förövare till offer. Som gjort gällande att den här sortens övergrepp alltid har skett. Att bara anmälningsgraden ökat. Att den minsta gemensamma nämnaren är att förövarna är män, vilka som helst, varför informationen också ska riktas till alla män. Varför man vägrar att bena upp kategorin män i från vilka kulturer och vilken kvinnosyn man har det om borde l vara en självklarhet så att inte Svenska män hamnar i samma fålla som de invandrare som bor här med en  kvinnosyn som förekom i Sverige för minst 150 år sedan. .   


Många tjejer, bland annat i rapporten bakom polisens armbandskampanj, har vittnat om att förövarna har utländsk bakgrund. I sina första uppgifter om de misstänkta förövarna under Putte i Parken uppgav polisen att: "det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn". Nu har polisen tagit tillbaka uppgifterna efter påtryckningar från bland annat svt. Varför kan man fråga sig ? . 


tn

Av tommy norum - 4 juli 2016 07:00


SvD  KULTUR


BERGLINS SÖNDAG
       

Av tommy norum - 4 juli 2016 07:00


Minnesförlust en politikisk diagnos?

 

Är våra politiker en samling skojare som lovar fullt men håller tunt ? 


Inför varje valår står vi i valet och kvalet om vem vi ska rösta på.
De flesta partier har något bra att erbjuda . Den enes löfte övertrumfas av den andre. Det är svårt att välja.
De politiker, som likt en väckelsepräst har talets gåva, lovar mest, saknar närminne och är utrustade med kameleonthud vinner flest röster .
Här finns ingen skammens rodnad.
De som vann och bildade regering har plötsligt blivit maktberusade och förlorat omdömet. Alla löften om guld och gröna skogar har försvunnit lika snabbt som en avlöning.
Det borde finnas en kravspecifikation på politiker där man omedelbart blir utbytt, om man inte ens försöker hålla något löfte man på heder och samvete bedyrat.
Man vet att vi väljare också glömmer och till nästa val kommer vi åter att lockas in i en ny löfteskarusell.
Till nästa val borde man åtminstone byta ut Internationalen mot Hasse Kvinnaböske Anderssons” Guld och gröna skogar”.
Sven-Åke Runelid

Av tommy norum - 3 juli 2016 07:00
 

Blev en dyr uppgörelse på 6 miljarder för skattebetalarna för att få Miljöpartiet skulle släppa kravet på att de inte går med på en försäljning av kolgruvorna i Tyskland. En kostnad som många tror inte på något sätt kommer att sätta spår i mindre kolanvändning. Vad den uppgörelsen sedan sätter för spår i det fortsatta väljarunderstödet för partiet skall bil intressant att följa. Redan nu ligger man under riksdagsspärren i en del opinionsmätningar.  

 


Miljöpartisten Carl Schlyter anklagar partiledningen för att lägga sig platt efter beskedet om den tyska brunkolsförsäljningen. Nu överväger han att hoppa av sitt uppdrag som riksdagsledamot. ”Vi viftade med kolbiten hela valrörelsen”, säger han.

 

Blev en dyr affär  för skattebetalarna där Srefan löfven tvingades att ställa ut en check på 6 miljarder för att köpa Miljöpartiet med att bli tvingade att köpa upp utsläppsrätter som har en liten effekt miljömässigt. Att sedan inte regeringen inte förankrat de sex miljarder kronorna i köp av utsläppsrätter med oppositionen kanske ändå får förnuftet till slut att segra och köra över miljöpartiets utpressningtaktik för att få igenom sina beslut.  

 

  

Att gå in i en valrörelse som Miljöpartiet gjorde med ca 6% av rösterna bakom sig och tro att man kan förändra Svensk politik med så litet röstunderlag i en regering skvallrar val om att Miljöpartisterna är otroligt naiva i sin syn på sig själva och ved de kan åstadkomma i en regering med Socialdemokraterna. Vänsterpartiet med Jonas Sjöström kan också obehindrat gå ut med vallöften i den positionen han befinner sig i att inte på något sätt behöva ta ansvar för det han har som vallöfte i den roll han befinner sig i som ett stödparti till regeringen utan ansvar. 

 

Är det några partier i Sverige som är populistiska så är det Vänstern och Miljöpartiet som i sina förslag verkar vara långt i från den verkligheter som bestämmer vad som är relevant i politiska lösningar. En samling drömmare helt befriad från sunt förnuft som hela tiden spinner på omöjliga politiska drömmar som skall locka väljare att rösta på partierna. Drömmare som medborgarna med lite förstånd för länge sedan har avslöjat och förstår att de har en marginell möjlighet att påverka politiken i riktning som deras ideologier står för. Något som ändå partiernas väljarunderstöd skvallrar om att väljarna genomskådat deras chanser att i någon större utsträckning påverka politiken mer än marginellt där man använder utpressningsmetoder mot Socialdemokraterna för att få till stånd en del av sin politik.  

 

Tyvärr så har den nuvarande regeringen låst in sig i ett beroende av de två partierna som innebär att Svenska  folket får stå ut med politiska beslut som på inget sätt speglar vad  majoriteten av medbogarna  tycker utan blir i det politiska läget påtvingade politiska beslut som dikteras av en liten klick vänster och Miljöpartister som i egenskap i sin politiska ställning i den svaga regeringen dikterar villkoren vad som kommer ut av regeringssamarbetet. 

 

De stora förlorarna utöver medborgarna är väl änd Socialdemokraterna som tvingas gång på gång i samarbetet med de båda partierna backa för att komma fram till beslut som många gånger ligger långt ifrån sin egen politik..  Den berömda kolbiten som Miljöpartiet använde i den förra valrörelsen och att de aldrig skulle gå med på en försäljning av kolgruvorna i Tyskland men när de kommer in i regeringen så gör man tvärt om, det om något illustrerar väl att politikerna talar  med kluven tunga i valrörelsen och det de lovar i valrörelsen skyller man sedan på sina regeringskollegor när det inte riktigt går som man tänkt sig i vad de lovat.  Socialdemokraterna har också ett och annat vallöfte som inte blev som man lovade . Så det partierna säger i en valrörelse det skall nog medborgarna i fortsättningen ta med en nypa salt.      


tn

Dagens  opinionsmätning skvallrar väl om att Miljöpartiet är ute och vandrar på tunn is .

 Novus: KD långt under spärren
 
Kristdemokraterna får en trist start
på Almedalsveckan, när partiet backar
till sin lägsta nivå sedan 2010, i en
sammanvägning av de största opinions-
undersökningarna i juni som Novus gör
för Ekots räkning.

Partiet får 3,1 procent, en nedgång
från 3,4 i maj. Socialdemokraterna är
återigen största parti med 26,3 proc,
följt av Moderaterna på 25,8. Allian-
sen är fortfarande före de rödgröna
med 41 procent respektive 38,2 proc.

Sverigedemokraternas och Miljöpartiets
tapp har stannat av. SD får 17,3 proc
medan MP får 4,5 procent.  

 

Minnesförlust en politikisk diagnos?

Inför varje valår står vi i valet och kvalet om vem vi ska rösta på.
De flesta partier har något bra att erbjuda . Den enes löfte övertrumfas av den andre. Det är svårt att välja.
De politiker, som likt en väckelsepräst har talets gåva, lovar mest, saknar närminne och är utrustade med kameleonthud vinner flest röster .
Här finns ingen skammens rodnad.
De som vann och bildade regering har plötsligt blivit maktberusade och förlorat omdömet. Alla löften om guld och gröna skogar har försvunnit lika snabbt som en avlöning.
Det borde finnas en kravspecifikation på politiker där man omedelbart blir utbytt, om man inte ens försöker hålla något löfte man på heder och samvete bedyrat.
Man vet att vi väljare också glömmer och till nästa val kommer vi åter att lockas in i en ny löfteskarusell.
Till nästa val borde man åtminstone byta ut Internationalen mot Hasse Kvinnaböske Anderssons” Guld och gröna skogar”.
Sven-Åke Runelid

          

 


 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se