Alla inlägg under juli 2016

Av tommy norum - 19 juli 2016 07:00

Jarls café vid Åmåls ån


  Prosten Harald Hallén, Socialdemokratisk riksdagsman från Arvika som val talar på torget .

Valtalarna på den tiden samlade mer åhörare än dagen politiker.  

ANNONS
Av tommy norum - 17 juli 2016 17:30  

Vansinnesdådet i Frankrike med ett hundratal dödade fick även Svenska media att vakna upp u sin törnrosasömn
Den här typen av dåd kan inträffa var som helst skriver Wolfgang  Hansson i Aftonbladet.


Gör det själv-terrorismen har skördat ytterligare ett stort antal offer.

Men bakom de tillsynes meningslösa vansinnesdåden ligger en politisk ideologi vars syfte är splittra samhällen och att ta över den politiska makten i vår del av världen.


Men vänta nu, var det inte här sceneriet som Sverigedemokraternas  varnat för i flera år. Men då blev de  hånade av den politiska eliten och media som  islamofobister, främlingsfientliga och vet inte allt som man hittade på för att  misskreditera Sverigedemokraterna för  deras varningar vart Europa är på väg med  den islamska invandringsvågen.  

 

Nu verkar det som om även kvällstidningarna med Aftonbladet i spetsen fått vända blad och börja ta till sig den verklighet som existerar utanför tidningsredaktionerna. Måste känns otroligt frustrerande för dessa journalister och krönikörer i media som än en gång får krypa till korsett och inse sin naivitet i vad som försiggår  där ute.  För inte så länge sedan var det den stora invandringen som man in i det längsta förnekade som ett problem för Sverige . Men när äntligen våra politiker bytte fot och anpassade den efter Sverigedemokraternas  modell då helt plötsligt var det som var främlingsfientligt helt plötsligt ordning och reda.

 

Bara att konstarea att man gång efter annan  kommer närmare Sverigedemokraternas ståndpunkter i både det ena och andra. Måste kännas oerhört frustrerande både för politiker och media eliten  att man i punkt efter punkt tvingas erkänna att men har haft fel i sin bedömning  av verkligheten.  

 

Men förnekelsen att så är fallet får ju bara ett löjes skimmer över sig . Ibland verkar som varken politiker eller media tror att medborgarna varken kan läsa eller tyda information vad som händer i där ute i Sverige och övriga Europa.  

tn

     

ANNONS
Av tommy norum - 16 juli 2016 11:13
   
 Är lättklädda  transvestiter och Lespiska deltagare som spökar ut sig rätt marknadsföring för stödet av hbt-rörelsen ?

Gör man inte hela Pride rörelsen  en otjänst genom  att låta  oentitetbara  figurer få sådan framträdande roll i dessa pride-parader där  sexualiteten  verkar vara likhetstecken för allas lika värde.  Själv känner jag en del homosexuellas som tycker att Pridefestivalerna mer cementerar  fördomarna än knyter upp dem. Här försöker en klick  personer göra sig för talespersoner för de sexuellt avvikande i samhället där man med hjälp av  lättklädda  transvestiter,  Lesbiska deltagare signalerar om det fria sexet snarare om allas lika rättigheter.. .

 

Att politiker som ställer upp i Pride paraderna tror sig vinna politiska poäng i sitt deltagande är mig en gåta. Snarare framstår väl deras framträdande med ett löjes skimmer när man går i tågen med dessa utklädda sexfixerade utklädda deltagarna. Ett spel för galleriet för att framstå som en representant för allas lika värde i samhället oavsett vilken sexuell läggning man har. Varför inte försöka lyssna på den majoriteten av sexuellt avvikande som inte deltar i demonstrations jippot där många  anser att  dessa tåg med politikerna i spetsen snarare för helt motsatts effekt än det avsedda.  Tänk att en liten klick sexuellt avvikande skall få sätta en sådan prägel på budskapet i sina framträdande i Pride tågen så att majoriteten av de Svenskarna oavsett sexuell läggning uppfattar väl  närmast tågen som en karneval med anspelning på sex  snarare än en demonstration för allas lika värde.

 

Det var väl inte det syftet som var meningen med dessa manifestationer  runt om i landet där man med den flerfärgade Pride flaggan som symbol för rörelsen få gehör  för sin sak.  Det är bara att konstatera att på grund av detta så är det många som ser flaggan mer som en  symbol för fri sex än en symbol för allas lika rättigheter i samhället  som den egentligen står för.. Frågan är väl om det inte finns bättre sätt att stödjer hbt-rörelsen än folk som spökar ut sig och klär sig snuskigt.  


tn


Av tommy norum - 14 juli 2016 07:00 SVT försöker  ifrågasätta polisens information baserade på vittnesuppgifter så länge de inte blivit lagförda för brotten om vilka står för ökningen av sexuellt ofredande i samhället i sina frågor till partiledare   Det finns över 1000 IS anhängare med invandrarbakgrund i Sveriges vilka många har varit nere och krigat för IS enligt Säpo. Vad jag vet så har ingen blivit lagförd för den insatsen för IS. Så i SVT:s värld så ifrågasätter man om de uppgifter är sanna så länge ingen är dömd eller ? Eller är det så att sanningen varierar  efter vilken partitillhörighet som står framför reportern vid utfrågningen .


Vad är det som händer i Sverige ?  Vi har innan den stora invandringsflykten till Sverige levt någorlunda tryggt i vår tillvaro.  Vi kunde skicka våra barn till badhuset, vi kunde utan att bli oroliga för våra ungdomar låta dem besöka festivalerna runt om i landet. Nu går inte ens våra barn säkra på skolarna utan att våldtäktsmän dyker upp.  Att det är frågan om män det är ingen tvekan om. Nu får man skilja på badtider för män och kvinnor, kvinnorna varnas för att gå ut ensamma på kvällarna, våldtäckter sker numera många gånger i grupp med flera män inblandade.

  

Vad jag vet så inte Sverige upplevt det sexuella ofredandet som nu pågår i samhället innan den stora invandrar inströmningen de senaste 2 åren. Har den Svenska mannen så markant bytt skepnad i sitt sexuella förhållande till kvinnan kan man fråga sig ?  Att sexuella handlingar i grupp där man omringar offret med tafsning som många gånger slutar med massvåldtäkt är ytterst sällsynt i Sverige före massinvandringen.  

 

Tydligt är väl att den Svenska mannen totalt förändrat sitt sexuella beteende.   Tyvärr så finns det ett stort mörkertal i vilka som begår våldtäkter eftersom bara ca 20%  leder  till åtal. Men det finns krafter i samhället som till varje pris vill skydda invandrargrupper för tilltagen och i stället låta den Svenska mannen bli den som få ta ansvaret för det som nu sker runt om i vårt land. . Bara att konstatera att den Svenska mannens sexuella beteende har totalt förändras efter den senaste invandrar invasionen, tro det den som vill.  

 

tn 


 
Är det så att många invandrare ser vår fria syn på kvinnans beteende som en signal att det är fritt fram för vad som helst ?  
Kvinnozoner kan bli verklighet i Göteborg

 

 

Efter den senaste tidens sexuella övergrepp på festivaler överväger Kulturkalaset i Göteborg att införa trygga zoner för kvinnor framför scenerna. Att enbart möta upp med fler poliser eller väktare anser man efter de senaste veckornas händelser inte är tillräckligt.

Förberedelserna för Kulturkalaset pågår som bäst. De senaste veckornas händelser har fått ledningen att fundera över vad man kan göra.

– Det som fick oss att reagera är den utveckling som har varit och då ser vi också ett ansvar från vår sida att visa att vi tar de här frågorna på allvar och vi sätter också en nolltolerans mot alla typer av övergrepp, säger Tasso Stafilidis som är verksamhetsansvarig.

En sista utväg

Sexuella ofredanden av unga kvinnor i publikhaven framför scen, har väckt många reaktioner. I samband med Bråvallafestivalen i Norrköping, Putte i parken i Karlstad och Peace & Love i Borlänge har totalt omkring 60 sexuella ofredanden, fem våldtäkter och ett våldtäktsförsök anmälts. Kulturkalaset har i en handlingsplan listat olika sätt att komma tillrätta med problematiken och det var så idén om kvinnozoner väcktes.

– I nuläget är det vår sista utväg och det är någonting som vi inte gillar, men vi måste göra någonting för det är inte acceptabelt att ens en person utsätts för övergrepp på vår festival, säger Tasso Stafilidis.http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kvinnozoner-kan-bli-verklighet

 

Av tommy norum - 13 juli 2016 07:00SvD KULTUR

 

BERGLINS SÖNDAG

       

Av tommy norum - 12 juli 2016 20:45Vacker väder, otrolig fin stämning, bra artister, ytligare en bluesfest till historien som man kommer att minnas.    
  

 

 

 

 

 

Av tommy norum - 12 juli 2016 11:42 

Det har visat sig genom tiderna att våra valda politiker i Åmål är en aning naiva i sitt tänk när man ger ut bidrag och beslutar om investeringar i kommunen. Det här gänget har under flera år totalt misslyckat i sin politik att få en positiv utveckling i Åmål. Frågan är väl om inte hela garnityret borde bytas ut för att få nya idéer som är anpassade efter  den verklighet vi lever i. Det har varit lite si och så med den varan i decennier visar det sig när man tar del av facit vad man åstadkommit.  
Herr Sune Tholin som han så vördigt presenteras  i PD  när politikerna försöker sig på ett försvarsinlägg om hans ifrågasättande om hur våra politiker använder våra skattepengar. Om tituleringen var en del i det försvarstal som kom till för att på något sätt försöka negligera hans ifrågasättande genom att ironisera över hans person låter vara osagt men jag instämmer med Björn Arén att de borde skaffa sig en kommunikatör som förstår hur man skall kommunicera med sina väljare. 

 

Förövrigt så får man ibland bilden av ett gäng politiker som gömmer sig i stadshuset ända tills valet är i antågande då först vaknar man upp och försöker övertyga väljarna över sina förträffligheter. Men det är som Sunet Tholin hävdar i sin krönika använder man rätt ord i sina äskande om pengar till projekt då hugger politikerna till, spenderar skattepengar som ligger och bränner i fickorna för att hitta projekt som ligger i linje med hur medlen skall användas..  

 

Det finns konsulter som enbart sysslar med bidragssökande framförallt inom EU och i Sida projekt där man vet vilka kodord som får våra politiker att nappa. För inte så länge sedan ingick Åmåls kommun i ett projekt i Afrika där skattepengar var involverade och som skulle främja förståelsen för andra kulturer som också skulle komma medborgarna i Åmål till del. De enda medborgare i Åmål som fick ta del av de pengarna var väl våra politiker och tjänstemän som fick resa jorden runt på skattebetalarnas bekostnad. Går fortfarande och väntar på utvärderingen som visar vad som kom Åmålsborna till del i det projektet.  

 

Vi har många exempel på hur man använder våra kommunskattepengar till olika projekt där man inför fullmäktige pratar sig varm för projektens förträfflighet som kommer att gynna Åmål.  Men någon utvärdering vad som ut av det hela det vill man inte ta initiativ till när man förstår att det blev inte riktigt som man tänkt sig.   Vi får väl se om man lyckas bättre nu i skriv projektet för invandare om man överhuvudtaget vågar göra en utvärdering vid dess slut.

 

Kanske blir det som så många gånger förut när politiker är inblandade. Man  bryr sig inte vilket resultat som kommer ut har det visat sig när man vägrat kommuninnevånarna ta del av analyser, utvärderingar om projekten fick det resultat som man tog beslut om i fullmäktige.   Vi har exempel både inom turism, satsningar i industrihus, i en blueshall kombinerat med båthall där man varken brydde sig om fullmäktigebeslut eller kommunallagen. Vi har alla dessa satsningar i fritidsanläggningar runt om i kommunen där sällan projekten levde upp varken till ekonomin eller till vad som skulle komma ut av investeringarna för kommunen som man lovade i sina ansökningshandlingar till kommunfullmäktige.

 

För att inte tala om dessa tävlingar som kommunen varit med i med skattepengar i botten som skulle ge kommunen reklam för  10 tals miljoner, det fanns de som till och med hävdade 100 miljoner och som skulle utveckla  turismen i kommunen.

Det stora byggprojektet vid norra hamnplan kanske ändå visar våra tjänstemän och politikers naiva inställning till verklighen och  vad som behövs i en kommun som har över 13 % arbetslöshet och har varit en utflyttningskommun till kommunen beslutade satsa på invandring som lösning på kommunens problem. 

 


Den  senaste vansinniga investeringen var väl köpet av Seaside för 8 miljoner utan en susning hur man skall använda investeringen. Blir en spännande läsning när alla kostnaderna kommer upp på bordet vad notan blir för skattebetalarna.  Vi får väl hoppas att inte Socialdemokraterna flaggar för en ny skattehöjning på grund av deras val hur man använder skatterna. Förra skattehöjningen skulle gå till vården och skulle bli tillfällig. Tydligt är väl att den skattehöjningen också räckte till inköp av restaurangfastigheter som kommer kosta skjortan för Åmåls skattebetalare i framtiden. 

Sverige går bra med sjunkande arbetslöshet, i Åmål så ökar den fortfarande. 

Alla dessa projekt har tillkommit för att få Åmål att växa och locka hit industrier med nya arbetstillfällen.  Bara att konstatera att våra politiker har misslyckats i sina investeringar för att få Åmål att växa med nya arbetstillfällen. Finns en gedigen lista på misslyckade projekt med utgångspunkt vad som skulle komma ut ur investeringarna man gick till beslut på i fullmäktige.

 

Men har medborgarna fått ta del av några utvärderingar och analyser över misslyckade projekt som tillkommit med helt andra visioner än det som blev verklighet ?   Skrivarprojektet på 600000 kr kommer också gå samma väg när våra politiker finner att resultatet inte blev som man tänkt sig i slutändan. Troligtvis ytligare ett projekt som kommer att slutföras utan utvärdering om resultatet blev det man gick på beslut på i fullmäktige utan kommer att sopas unde mattan för att dölja för medborgarna hur dåligt man förvaltar våra skattemedel. 

 

tn

Av tommy norum - 11 juli 2016 07:00


Det är inte första gången vänsterrörelsen tar till våld både här i Sverige och i övriga Europa för att uppnå sina politiska mål. Här försöker vänsterrörelsen få till att hoten kommer från högerkrafterna i samhälet. Men de som mest gör sig påminda med hot och skadegörelse i sina demonstrationer är vänsterrörelsen i Sverige och i övriga Europa. 

 

En kultur som man hämtat från det forna Sovjetunionen där man terroriserade de ockuperade länderna med förföljes,  hot och fängelse om man inte lydde de olagligt tillsatta regimerna. Tydligt är väl att ränderna sitter kvar även i dagens vänster. Demokrati för vänstern det är när besluten går deras väg. Om icke så anser man sig ha rättigheten att ta till våld för att få fram sina krav.

 

Här försöker vänstern i Sverige få till det att SD har kopplingar till naziströrelsen i Tyskland som skulle vara en faran för demokratin i Sverige. Men frågan är väl vilken fara för demokratin det är när vänsterbröderna i Tyskland bränner bilar, kastar gatsten, flaskor på polisen för att demonstrera mot de demokratiska beslut som man inte accepterar. 

tn

 

120 poliser skadade efter upplopp i Berlin
 
Bilar brändes upp under nattens upplopp i Berlin.. Det kanske inte är från högern vi medborgare skal känna oss hotade som Vänstern försöker göra gällande.Över hundra poliser har skadats och runt 80 demonstranter har omhändertagits efter att en demonstration urartade i Tysklands huvudstad Berlin.

Demonstrationen arrangerades av vänstergrupper och lockade runt 3.500 demonstranter men urartade och beskrivs av tysk polis som ”den mest aggressiva och våldsamma protesten på fem år”, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt ett uttalande från polisen ska demonstranter ha kastat flaskor, gatstenar och knallskott mot polisen,  De ska även ha tänt eld på bilar och attackerat poliser och sammanlagt ska 120 poliser skadats under natten mellan lördag och söndag.

86 gripna

Runt 1.800 poliser arbetade med att hantera protesten och sammanlagt ska 86 demonstranter gripits under natten.

Demonstrationen var en protest mot att polisen tidigare gjort tillslag mot ockuperade byggnader i de östra delarna av staden.

De senaste veckorna har det varit oroligt och krav ställs nu på politikerna att besluta om vad som ska ske med de ockuperade byggnaderna,

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se